di sebalik kekecewaan.


i have something to be happy. at least.

here you go.



tahniah buat kakak aku, dan selamat datang ke dalam keluarga kami abang ipar.


dan aku sebagai tukang apit. bleh tahan la. kah kah kah. kbai.
Continue >>>

kehilangan kakak II


baru ada kekuatan nak menulis pasal ni..atau lebih mudah menyambung kisah ni kembali dengan harapan takkan nanges masa menulis ni..atau dengan kata yang mudah..aku tak sesedih masa memula tulis pasal ni... how to start back?

sepanjang perjalanan aku pakai shades even dah gelap jalan tu sebab mata aku terlalu bengkak dan aku malu nak tunjuk. segan dengan adik aku sebenarnya aku nanges teruk sangat. aku pon tamau dia terganggu dengar aku dan tengok aku nanges. laki takkan tunjuk air mata dia..cuma sepanjang perjalanan dia senyap kecuali kawan dia tepon napa tak jadi jumpa. dan dengan nada sangat perlahan dia jawab " kakak aku meninggal...." then offkan phone.

aku tak off sebab sepanjang perjalanan boleh dikatakan setiap minit adik beradik aku kol, sedara kol nak make sure aku sampai sebelum kakak aku dikebumikan. dan setiap saat aku doa aku sempat sampai sebelum kakak aku dikafankan. doa aku termakbul.

sedikit info tentang kakak aku:

kakak aku dilahirkan normal, dan pada umur 3 or 4 tahun dia jatuh buaian or tangga aku dah lupa dan otak dia cedera dan menyebabkan umur mentalnya terhenti pada umur 7 or 8 tahun macamtu. dia tak boleh nak pikir selogik umur kronologi dia. umur kronologi is umur mengikut tahun kita dilahirkan.means that kau dilahirkan 1987 so umur kau 24 tahun dan umur mental kau berkait rapat dengan umur.mungkin lebih matang dari umur and sort of. dan kakak aku umur mentalnya terhenti di situ. dan menjadikan dia OKU.

masa aku sampai kat rumah, masuk ikut dapor, dan tengok orang tengah mandikan kakak aku. terjelepuk kat situ. dan aku tak salam dengan sesapa pun. terus aku ke depan jumpa mak aku. mata dan berkaca gila dan aku tatau nak react macam mana time tu. mak aku just senyum nipis dan cakap dengan mak ngah aku " yang paling kuat mengusiklah yang nangis teruk". aku paling kuat mengusik kakak aku ni..kakak aku tak suka aku kalau aku balik umah sebab aku suka buat dia marah. maaf kakak. aku suka buat dia marah aku sebab aku jahat. aku suka bila dia marah, dia akan juih2 kan mulut dan cakap "dayah toek, dayah toek." dan aku gelak jahat dalam ati. Ya Allah jahatnya aku..

aku bangun ke dapur semula, dan tengok orang mandikan kakak aku. badan arwah kakak tinggal kulit dan tulang ja.kurus sangat. ( adoi, ternangis jugak. teringatnya aku...tahan2..abeskan entry ni). lepas tu, aku terduduk, aku menangis macam tiada esok bagi aku. aku sungguh2 nanges sebab aku dah tadak kakak nak mengusik. tadak kakak yang aku tido sebilik. tiada peneman aku dalam bilik. kami kongsi bilik berdua. teringat bunyi ketap gigi dia masa tidoq. kakak, i miss u so much.

dan ada yang datang tenangkan aku tapi aku takle nak berenti nanges. masa arwah dikafankan. masa nak tutup semuanya. aku sapu air mata aku, tahan. dan cium arwah kakak. sejuknya dan kerasnya. tulang semata. dan terdengar kakak aku lagi satu cakap " kesian kat kak linda, tahan air mata." aku ternanges tanpa sedar rupanya. aku rasa aku dah tahan secukupnya tapi still takle nak tahan masa cium. aku tak sempat nak mintak maaf dengan dia. terkilannya aku..aku tak sempat jumpa masa raya sebab aku sibuk beraya dengan kawan-kawan. dan akhirnya, aku jumpa balik kakak aku time nyawa dia dah diambil. bodohnya aku YA Allah. maafkan aku ya kak linda?

lepas tu, kakak dibawa ke kubur. aku nanges tak henti henti. kakak aku lagi sorang mintak aku temankan dia ke kubur. kami bertiga sekali dengan adik perempuan aku ke kubur. kami tengok dari jauh kakak dikebumikan. kami pandang dari tepi. biar semuanya selamat dulu. kakak aku lagi sorang ni sangat terkilan. sebab masa tengah hari dia marah kak linda sebab lambat. dia nak bawak ke klinik sebab kak linda dah seminggu makan dan muntah. mungkin dah habit kakak aku yang ni suka tinggi suara. kak linda masuk kereta dan lambai lambai kat mak aku. mak aku sebenarnya mak tiri kepada kakak-kakak aku. kak linda nak balik umah nenek sebelah mak kandung dia. btw mak kandung dia dah meninggal semasa lahirkan kakak aku yang bongsu.

dan masa tengah hari tu, kak own aku bawak kak linda ke klinik dan doktor check semua ok. just bagi vitamin. lepas tu. balik umah nenek, dia baring kejap. dia mula lemah. kakak aku masak nasik dan kejutkan dia nak suapkan nasik dan kak aku tak bangun dan terus senyap tanpa ada bunyi nafas dan gerakan kat dada tanda dia dah pergi. kak own aku gelabah dan terus panggil ambulan dan dah terlambat waktu tu. diorang cakap kak linda dah tadak. dia ralat sangat sebab dia marah kak linda.



baju dia pakai pagi tu masih elok ada kat tepi katil bilik aku. aku tak sampai ati nak ubah..masih kat tempat tu masa aku pulang ke kl.



tunggu sampai talkin abis dibacakan. dan bila dah semuanya selamat. kami ke kubur. dan hadiahkan al -Fatehah. ditemani abang aku. dan tunggu sampai semuanya redha dengan pemergian kakak aku. abah dan pakngah tunggu kami di luar kubur. dan kakak aku nanges mengogoi sedih sebab kubur kak linda jauh dari kubur arwah mak kandungnya. jauh sikit ke hujung, kubur mak kandungnya di tengah tengah. abah aku tak boleh nak sembunyikan perasaan sedih dia, nampak abah aku lap air mata dengan hujung baju melayu. 2 perempuan yang dia sayang, dah pergi..

aku? balik rumah, baring dan bila pejam mata, satu-satu benda muncul kat mata. dan akhirnya nanges sampai basah bantal. kak own kat sebelah ikut sama nanges dan kami berdua bangun dengan mata yang sangat bengkak dan kepala rasa macam nak pecah. pening sebab terlampau banyak menangis.



dan satu satu ingatan aku kat kakak aku terbayang kat mata waktu ni. dan air mata masih mengalir, dan kakak, al- Fatehah. kami merinduimu. tenanglah di sana. moga syurga tempatmu kakak.

bila difikirkan balik, Allah ambik awal-awal kakak aku mungkin tamau kakak aku menderita. dia tinggal kulit dan tulang, jari jari dia tak boleh di bengkokkan, rambut makin gugur. apa yang dia makan senang ja keluar, tak tinggal langsung dalam badan. mungkin di sana dia lagi tenang. lagi bahagia.. kita tatau masa bila kita akan diambil. dan semasa nyawa kakak aku diambil, tak sedar pon. dalam tidur. tak perasan dia dah pergi walaupun dia sebelah kakak aku lagi sorang masa tu.


dan aku akhiri entry ni.. dengan air mata berjuraian dan berharap sesiapa yang membaca entry ni menghadiahkan al-Fatehah kepada kakak aku dan doakan syurga tempatnya. aminn ya rabbal alamin.
Continue >>>

kehilangan kakak~


pada waktu 2.30 petang, kakak pergi meninggalkan kami.


pada pukul 3. 15 petang semalam aku dapat tau disebabkan aku kerja. aku tak tengok henpon. dan banyak missed call panggilan kakak-kakak lain, abang, adik dan mak. aku masuk dalam stor nak telefon balik sebab rasa pelik napa banyak sangat panggilan dalam satu masa. aku dah mula rasa tak sedap ati. kebetulan masa aku nak ke stor buat panggilan. mak aku call dan terus cakap, kakak linda aku dah tadak.


tergamam sekejap.



selepas mak memutuskan panggilan. aku terduduk dan nanges sekuat hati. ya Allah dugaan apa pula engkau kurniakan ke atas aku.. tak baik merintih tapi nilah aku rasa waktu tu. maseh menggeletar tangan aku bila ingat balik masa tu. hurm. kawan-kawan sekerja aku suruh aku balik. lepas tepon bos, aku balik, tukar baju, dan terus balik. adik aku da menunggu aku di masjid belakang umah sewa aku.


menggeletar lagi tangan ni. aku sambung bila aku dah kuat skit. mintak diri.
Continue >>>

selamat ari raya uolls.


banyak benda woo jadik akhir akhir ni tapi banyak simpan dalam ati. dalam kepala sendiri. di sini, saya yaya aziz aka violet ungu ingin memohon sejuta kemaafan jika selama ni banyak buat ampa suma terasa ka apa ka..nak buat camna kita ni manusia biasa.

dan lagi sekali. aku nak tayang gambaq raya aku yang tak berapa nak raya sangat la..sebab jerawat mak datok punya besaq.hahahah..





nah muka minah kepoh...ensem kan..hahah..
gambaq len aku kongsi kalo aku rajin..hahah..



_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?a141f254ff6aeb2cc5205ec95fa4afbc
Continue >>>

pulang


pulang ke kampung malam ni.

harap selamat.

sebelum smpai, maybe singgah satu tempat dulu.

and then buang sebak.

baru balik.

smoga selamat.
Continue >>>

ketiak tak trim


ok, aku keja kat ehem2 sebagai promoter. kat situ banyak la aku jumpa orang yang macam macam pangai dok ada. seyes macam macam. dari gay, nyah, lesbo dan sebagainya. dan aku sebagai orang yang mempunyai muka yang sombong dan kerek kalau tak senyum buat suma orang susah nak tegoq aku. tapi sekali tegoq aku, aku leh merapu macam tak posa. aku leh ngusik sampai suma orang kat situ tau aku orang penang.

pesen orang tua tua ni amatla pelik pada pandangan aku. dengan rambut pepel, suaq yang menunjukkan kulit punggung ke tepi dan ke tengah ( astagfirullahhhh), buat aku rasa nak muntah. tolong pakai elok2 seket buleh dak. ni tempat public. posa lagi. buleh buat orang batal posa sebab termuntah ok. ok dah la malas nak rewind balik bab tu. sungguh sadis.

pastu ada sekali aku kena layan 2 orang minah eh tak minah dah, makcik singh yang seksi siotttt..haha. gila ah. dah tua pakai singlet ja dengan jeans ketat. nampak abeh la. seb bek la aku pompuan dan straight orangnya. tak la aku tergude. orang lain pon tak tergude aih bila bagi dua makcik ni. ok2 sambung balik. depa buleh dok suh aku tunjuk cincin yang aku juai (aku jaga jam, aku tolong kawan sebelah kedai aku). nak yang tu nak yang ni. pastu komplen besaq la, batu bersinaq sangat la...woi, nak banyak cikadak buat cincin sendiri la!

ok emo plak. fuhhh.. tenang yaya tenang. ok sambung balik. pastu dok cakap cakap komplen dengan semangat tu dia dok gawang gawang la tangan dia. sekali perghhhhhhhh!! hutan khatulistiwa kat bawah ketiak! bebulu mata aku tengok! wuiyooo. dah aku tahan napas sebab bau menusuk ke otak. ok tahan2. dalam ati aku berdoa, cepatla kawan aku sampai layan customer dia ni. makanya. doa aku dimakbulkan. terlepas azab aku. depa beli 2 cincin. beli gak komplen2 pon.

pastu aku cita la kat kawan sebelah aku. pong pang pong pang dia punya ketiak tak trim langsung. pastu sekaliiiiiiiiiiiiiiii kawan aku tanya aku...


" ketiak dia cam ________(nama dirahsiakan) tak?". sambil angkat ketiak.




* bunyi cengkerik dan guruh berdentum dentam bergabung.














p/s: sama ja kondisi ketiak dia ngan customer tadi. dah, aku rasa nak benti keja ja lani.
Continue >>>

tonite


search for an answer. but do the stupid things. pray for me please.

and i go search now. hope will find the answer for my pray. its a gamble i've been taken now.


and i hope the end will be happily ever after.
Continue >>>

i have to work, i've got to work.


ni entry meluahkan perasaan terbuku di dada.

saya perlu bekerja, saya mesti bekerja disebabkan saya tau saya ni dah malu nak mintak duit kat mak abah walaupun belum habis belajar. ye, saya malu. saya ada rasa malu nak mintak duit ngan mak abah walaupun kadang kadang selamber badak ja mintak tapi masa mintak tu tebalkan muka nak mati dah mintak duit. so, disebabkan perasaan malu, aku nekadkan ati tuk bekerja.

so, sekarang aku bekerja sebagai ehem di ehem. takle cita sebab aku rasa tak penting untuk orang tau keja tak seberapa aku ni. disebabkan keja ni, aku banyak kena terima makian orang yang aku rasa tak penah aku terima banyak camni selama aku hidup. aku terima dengan lelehan air mata di pipi. tapi aku sembunyi. aku in the first row, so tak molek orang tengok mata merah, hidung berair. kann?

sebenarnya keja ni sangat penat. walaupun kadang kadang dok saja memerhati orang. "eh, pehal orang tua ni pakai camni", "eh pehal mamat arab ni kenyit mata kat aku", dan sebagainya. keja yang tak buleh duduk, keja yang memujuk dan keja yang aku rasa aku sangat penat aku nak buat. sebab aku nekad, sebab aku tak tahan dengan sindiran orang. aku gagahkan jugak keja.

disebabkan keja ni, aku banyak merungut kat orang yang aku rapat. aku cita apa yang jadik, apa yang aku kena arini dan sebagainya. disebabkan ni jugak, aku down. aku cita sebab aku nak ringankan beban dalam ati dan otak sebab aku buat keja ni terpaksa dan bukan ikhlas dari hati. aku TERPAKSA bekerja. dan rungutan tu akan ada. ya, aku berharap orang yang dengar rungutan aku tu akan bagi aku sokongan, angkat aku bila aku jatuh, dan ternyata aku silap. aku dijatuhkan lagi.

aku dijatuhkan dengan ayat yang amat pedih bagi aku terima. sebab aku ni perasa orangnya walaupon nampak macam kebal terima apa yang orang ngata aku. tapi aku ni ati tacing sebab tu aku nekad keja walaupun dalam ati aku pulun tamau keja. sebab aku masih belajar, aku masih ada banyak kelas aku kena tumpu, aku ada life yang aku nak enjoy. tapi aku ketepikan benda tu sebab duit dah jadi keperluan. aku bukan ada suami nak tanggung hidup aku. takkan dalam umur camni aku nak mintak duit lagi. walaupun aku ni dicop muka mengabehkan duit orang. ye, aku sedaq aku kena pegang duit sendiri dah dalam umoq camni. tapi.... aku belum abeh belajaq. hurm. paham la sket. jangan la sindir bila kawan umoq aku dah ada keja tetap, dah ada keta suma. aku LAIN.

dan tolong jangan DOWNkan aku lagi. dan aku rasa aku takkan merungut, or mengadu bahasa mudahnya kat orang lagi. sebab keputusannya amatlah menDOWNkan aku. bengkak mata nanges sebab ni. aku korbankan tak berpuasa dirumah, aku korbankan balik raya pertama dan bukan beberapa ari sebelum raya, aku korbankan masa aku dengan family, aku korbankan banyak benda. ingat tak sunyi ka bila dok umah sorang sorang? ingat bes ka bebuka makan sorang sorang? ingat bes ka dimaki ari2? ingat syok ka dengaq sora mak sayu kita takdak kat umah? ingat aku nak ka suma ni??

aku tahan keja kat situ dengan satu niat. takmau nyusahkan mak abah aku lagi. tapi malangnya, aku silap mengacom kat orang. patut simpan sorang sorang. takpayah mengacom. kan dah kena "tadak otak ka nak keja kat situ lagi?". hurm, tempat tu ja aku rasa senang nak keja. dekat. tapi satu tu jela. kena tahan makian. mungkin aku tadak otak, mungkin aku kena cari tempat keja lain. tapi aku tahan sebab janji aku. janji aku kerja sampai 9 oktober. tu janji aku.. aku bukan jenis orang yang senang senang buang janji sebab pentingkan diri. tu bukan aku. aku rasa sangat tak selesa bila aku kena mungkir janji.


sangat penat bila masalah satu satu datang dan tadak orang yang mampu bangunkan aku semula. kalau tak mampu bangunkan aku, jangan la jatuhkan aku lagi sampai aku tak mampu bangun sendiri. TERIMA KASIH.
Continue >>>

perasaan dimaki.


sebelum tu aku nak ucapkan selamat berpuasa kepada sesiapa yang masih bukak dan baca blog aku yang sangat hampeh ini. walaupun lambat seminggu aku tetap nak ucapkan selamat berpuasa. asalkan belum raya lagi. takpa. masih sempat. hoho.

sebenaqnya aku seminggu gak la start keja. start keja dari hari puasa yang pertama. sakit jiwa gak la sebab 1st day dah kena marah sebab pakai tak ikut tema. haha. tak ikut apa yang perlu dipakai la.aku p hantam pakai tudung manik2. memang kenai tiau betoi2. takpa la tahan la. dah keja ngan orang kan.

arini aku kena maki sebab barang yang aku jual takdak diskaun. terpaksa tebal muka gtau cashier yang barang aku memang tadak diskaun. pergh, manager datang marah aku maki maki sedap punya depan staff len. nak buat camna manager brand aku tak inform depa. eh, salah aku gak ka?aku mana tau suma ni sebab aku orang baru. bangan betoi. ilang pahala posa aku sebab aku maki dalam ati. sabaq jala.

susah woi nak cari duit!
Continue >>>

blogger-split personality


kebanyakan blogger ni ada satu split personality. maknanya dia ada dua personaliti yang sangat berbeza. penah dengaq kan?aku tau ampa penah rasa. or mungkin ada diantara pembaca pembaca sekalian yang sedang mengalami masalah ni? ni bukan masalah tapi ni satu kecelaruan. dia sebenarnya sedang lari daripada realiti. realitinya lain dan dia nak terus lari daripada realiti tersebut. contohnya, realitinya dia seorang yang pendiam, tetapi di blog atau di social network yang lain dia sangat peramah. di fesbuk atau twitter contohnya.

ehsan Google

banyak sangat contoh aku bagi melalui pemerhatian aku. penulisan aku datang daripada aku punya pemerhatian. aku ada sorang kawan ni, (*eh ni dikira mengumpat ka aa?) dia sangat sangat peramah di luarannya. seorang yang meriah, buat ramai bak kata orang penang, periang dan gedik (*gedik adalah hak milik setiap insaaannnnn), tapi kalau di fesbuknya setiap post adalah mengenai kesunyian, heart broken, dan sebagainya. padahal kita tengok dia periang, suka kacau orang suma. tapi sebaliknya ditunjukkan di social network. dia sunyi dalam ramai. penah dengaq term ni?

split personality jugak boleh berlaku kat seorang lelaki yang lain masanya dia jadik pompuan. bermekap dan berpakaian seperti perempuan tapi kebanyakan masa dia laki. berpakaian seperti laki dan perlakuan seperti laki. cuma ada waktu dia pakai seperti perempuan. aku lupa term yang orang gunakan untuk laki camni. tu juga dinamakan split personality. dua watak yang berbeza.

satu lagi, split personality ni jugak berkait rapat dengan psikologi seseorang itu. jika seseorang tu pernah didera atau dia mengalami trauma yang teruk, kemungkinan untuk mempunyai split personaliti tu ada sebab separuh dia rasa sangat trauma, dan separuh lagi dia rasa dia sangat marah dan perlu mempertahankan sesuatu. dengan ayat mudahnya, dia akan create satu watak yang akan mempertahankan diri dia. bila watak mempertahankan diri dia muncul, dia takkan ingat apa yang dia telah buat sebelum tu. macam dalam cerita dalam tibi tuu.. tu bukan memain tapi tu betul terjadi.

yang aku jumpa mild sahaja tadakla seperti contoh diatas. ni split personality yang bahaya. split personality yang aku selalu jumpa adalah bebeza dengan realiti dan maya. kalau di alam maya, personality nya adalah personality yang dia ingin jadi di realiti. jika realitynya pendiam, di alam maya dia peramah. suma orang dia tegoq. kalau realitinya dia seorang yang rajin monteng kuliah, tak buat esaimen suma sampai kena banned, dia dialam maya ari ari boleh posting entry yang panas panas. misalnya ye misalnye.

ehsan Google.

kebanyakan orang sekarang nak lari daripada realiti termasuklah aku.


p/s: geli okeh tengok gay dok raba raba kat bus stop, pegang2 tangan tadak malu di bulan posa ni. mencik ok.
Continue >>>

happy belated besday violet!


yes. i'm old now. haha.

hadiah yang dapat masa ari lahir:

  • kiss from my students. budak budak kecik umoq 3 thun. bes. macey cayang cayang suma.
  • disebabkan tutup fb only a few remember my besday...macey moksing, una, fiz, mira hani, anisa hang tuah, myra, decq, kech, api, chaon.
  • macey kech ngan chaon melanjer aku makan kepsi.lupa weh pasai ayam kat kasut.haha.
  • ok tu je.

wuuu nak kek!
Continue >>>

carutan~


aku rasa ramai yang perasan yang carutan ni dah macam makanan seharian hari hari dah..banyak sangat dah aku perasan yang komen dalam entri entri tertentu dengan dabik dada dan jari jemari yang liuk lentoknya menaip perkataan yang sangatlah macam #$%^&^. aku takmau tulis mencarut..aku mencarut dalam blog seperti seyes sh*t.kah kah kah..sh*t tu tahik. takpa kot..tak kasaq mana aih..tapi mencarut gak kan. ok aku tak buat. i take this as my lesson.

ada jugak aku perasan entri entri blogger yang suka menghantam macam dia bagus gila buat para pengomen nak hentam balik blogger yang buat entry tuh tapi yang tak maneh macam kurma ini depa guna ayat carut carut yang.....ala paham paham la sendiri. tapi yang tak bestnya di awalan ayat tu ada guna Astagfirullahalzim...ceyy...permulaan ayat camtu la..belakang ayat tuhhh carut marut yang tak elok untuk ditulis dan dibaca para veteren seperti mak abah aku.(*berdoa yang belog ni abah takkan baca)

bukan apa yang pengomen ponnn..adeh..
Continue >>>

aku rasa aku gojes malam tuuuu...


pada sabtu malam minggu lepas, fakulti aku ada buat dinner yang bertemakan 1001 malam..suma arab yale yale weyh...aku yang tadak baju ni mencari la baju yang murah tapi nampak lawa la. mesti la lawa weyh.. bagi aku la..tapi aku tengok yang len len kemain weyh lawa beno. aku tunduk kepala tanda "mestiii bukan aku yang menang queen malam ni". ok bab perasan bagi la kat aku..tapi kalo ada anugerah "pelajar paling perasan" mungkin dapat kat aku..dan masa tu aku ingat aku nak nyorok kat toilet..ahh pedulikk..

disebabkan aku da lama tak update blog. dan setelah mendapat komen daripada geng separa mereng aku, depa kata entry aku boring tadak gambaqqq...ni aku buh gambaq banyak gila..ampa jamu la mata ampa weyh..aku izinkan..setat arini aku buh gambaq k bagi ampa yang jenguk blog ni tak boring okeh.. aku sedaq entry aku bosan bosan dah lani..aku takdak idea la nak nulih sebab aku bizi..heee..

malam gemerlapan ye tajuknya..* oh muka aku memang selalu annoying..saba jela. mahap ye sayang sayang suma.. (ala2 kech hidayah tak caption aku?)




hai, saya cik violet ungu tapi malam ni saya pakai torquise. (betul ke eja ni?)
* inner tu aku jahit sendiri yaww manik dia...sapa nak tempah leh la..meh aku jahitkan



kawan sekelas yang sweet tau. *saja nak tunjuk inner tu dia aku jahit gak manik tu..wahahah


dengan arab arab yang cun melecus. *abaikan baju torqoise tu. gedik tak abeh. rasa nak bagi penampaq.



yang macam batang buruk tu sedappp weyhh...hat sotong merahhh gilanya tak sedapp..maneh gilaaa..*aku sumbat gak dengan bantuan ayaq kosong..bayaq mahai kott weyhh..kena la telan.



baju kelabu (bakal pengantin), cik miz di tengah yang manjaaa sangat..cium laju laju kang...dan yang ijo tu moksing kechentaan aku...sayang dia sangat.


ok la..nak taruk gambaq aku syok sendirii..timaseh..sila jamu mata...kalo sakit mahap la...tu la kesan jangka pendek.jangan risau.







ok baiii..tu ja tayangan unggul setakat ni...next entry pon ada gambaq...aku buhhhh gak sampai mata ampa ketumbit..wahah.


p/s: jom masak jom...
Continue >>>

life setakat ini.








saya memang dah gemok ponggg..HAHAHAHAH.. OK diet len kali lah...balik umah baru diet..kat sini susah mau diet..
Continue >>>

boleh tak nak meluahkan sesuatu?


napa ntah ati aku rasa tak tenang sampai tak le nak tidoq malam malam. aku rasa macam ada benda berat dalam ati yang aku rasa nak buang. aku tatau aku kena buang apa. aku tatau aku kena buat apa. boleh tak nak terus ilang dalam dunia aku sendiri yang tadak sapa sapa pon. dunia yang ada aku saja. tadak nak kena jaga ati sapa sapa. tadak orang yang kena jaga ati aku. yang ada aku aku aku. shallow mind. yes i am.

result aku teruk gila babeng yang buat aku rasa nak mengamuk sebab masa tu la pompuan ni buat onar kat aku. seorang blogger yang sedap sedap buh fb aku dengan jelas terpampang muka aku dan nama aku. dan hell yeah dia tak buang pon post tuh. dengan segala caci maki dia letak kat aku. aku buleh ja letak link ko pompuan tapi aku malas nak kasik traffic free kat ko. dan aku takkan maafkan setiap kata kata ko dalam post tuh. and i meant it. aku tak hina ko, aku tak penah kaco idup ko, dan ko sesedap oren mengutuk aku. ko boleh gelak puas puas skrang.

result teruk gila nak mati sebab aku masa final tak boleh ada tekanan. dengan ko mesej lagi aku time tu pompuan. nak pikir exam lagi yang gap takdak. ingat aku ada masa ke time tu nak pikir suma suma masalah bodoh tuh? sekali lagi bila aku stress aku takle nak makan, aku makan aku muntah balik. aku tatau kenapa badan aku takleh nak tahan tekanan, teruk gak aku masa tuh.. aku takle nak handle tekanan yang banyak sekaligus. beban final exam pon dah cukup berat ni ditambah dengan masalah bodoh tuh.

aku tatau apa motip entry ni tapi sekadar nak meluahkan rasa tak puas ati aku yang aku tahan tahan. makin aku tahan makin sedap makhluk makhluk mengutuk aku atas bukan salah aku. its a crime u know when somebody's ex fall in love wif u. it will be more suck if she wants him back. and i'm the victim. hell yeah!! aku suka nokks bila aku dipersalahkan atas BUKAN SALAH AKU LANGSUNG!. siap kena caci maki terang terangan tuh. dan aku takkan maafkan sampai ke saat ni suma yang ko da buat.

dan maaf ko tuh, tolong ah. mana ada orang mintak maaf sindir sindir. ikhlas ke tu ko mintak maaf?dengan post tu still terpampang muka aku yang buruk. ye aku sedar la aku buruk takpayah nak samakan aku dengan apa apa. ur asslicker pon sama, sedap sedap ngutuk aku tapi tatau aku ni tak bersalah langsung. buat cita canang satu dunia dia teraniaya. tapi aku ni?yang tatau menahu sedap kena kutuk. aku gelakkan ko ke?bila masa???? ko gelakkan aku ada la.

dan aku tau dah laaaaaaaama ko post muka aku tuh tapi malangnya aku baru dapat tau masa minggu final exam. wow! memang setiap kali aku final ada ja benda buruk nak jadik time time tu jugak. tak tangguh langsung. sungguh bes. hahaha. entry sentap kot aku buat ni. tapi pedulik apa. makin aku diam, makin teruk orang mengata. macam mengiyakan ja apa yang beliau kata. takpa aku tak halalkan setiap fitnah yang ko cakap. fitnah la sebab tak betul.

yang part paling best kan?no one care bout me. aku tau ada yang baca entry ni kenal sapa orang tuh. pelis la. kenal aku dulu sebelum mengata buleh? tau cita sebenar dulu baru nak hakimkan aku camna buleh tak? tapi kalo nak bagi aku pahala free cakap la weh. aku malas nak cakap apa dah. dah muak dah.. wat the heck betoi la..nak aku bongkar satu satu ke?boleh no hal la. nak cari pasal sangat kan? you deal wif a wrong girl right here babe.

aku boleh nak print skrin segala gala tapi aku malas. seyes malas nak mati tengok muka ko. baik aku belek muka aku. sebab aku tau aku ada kekurangan. jangan cakap pasal kekurangan orang padahal diri sendiri pon tak cukup perfect. aku tahan lamaaaaa dah.. sebab aku malas nak bagi besarkan benda ni. tapi aku rasa marah sangat bila ni efek aku nya result. result cam hapa lagi. sumpah la aku rasa nak menyumpah sebab masa tu aku down gila sampai baca hapa pon aku tak masuk. rasa macam diri tu bodoh gila masuk dewan exam dengan kepala kosong. bagus nyah! bagus..


prepare nak kena marah ngan abah sendiri bila tengok result aku nanti. hurm. dah kena marah ngan kakak dah. tolong lah. aku rasa nak menjerit ja nih. boleh tak jangan jaga tepi kain orang sangat?boleh tak tengok kain tu sendiri?boleh tak perasan yang diri tu tak perfect mana?boleh tak perasan yang bukan ko sorang ja sedih?boleh tak jangan nak judge orang sewenang wenangnya?boleh tak jangan perasan diri tu bagus sangat?boleh? tak boleh?boleh belah?


tadak sapa leh bersihkan nama sendiri melainkan diri sendiri.


"fitnah itu lebih buruk daripada membunuh"


renung renungkan dan selamat memberi pahala kat aku. aku tak redha setiap benda yang tak betul daripada mulut hang ngan konco konco hang. sekian terima kaseh.


ingat hang ja leh sentap?aku takleh?
Continue >>>

tahun baru tak seindah mana.


tak seindah mana sampai la ke saat ini. tak ada satu pon yang indah. seyes aku rasa nak berenti ja blogging. aku tadak follower banyak pon tapi tetap la orang mengata. takpa tahan.

masih tunggu some mirikel to happen. arini berapa haribulan? aku rasa 7 hb. maseh lagi tadak keindahan apa apa. ujung tahun 2010 sampai skarang masih camni. tadak perubahan. aku arap ada perubahan yang leh buat aku senyum tapi harammmmmmm tadak apa yang berubah.

ati makin lama makin sakit. tu ja la.. tadak benda yang best pon dalam idup aku. seyes tadak. so takpayah la jeles cakap nak life cam aku. kalo hang tau life camna aku sumpah la hang takmau.

ok la. mood tak baik sangat sangat. sehari suntuk belum makan. kunun diet tapi takle makan sebenarnya. bila tensen memang takle makan. buleh mendatangkan uwek2 kat toilet. aku malas la orang syak aku pregnant. pregnant amenda laki pon tak berani dekat. choyyyyyyy..haha.

ok2.. buat2 hepi pon bes gak.

Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010