skin problem- jewawat


masalah jerawat aku makin melampau-lampau plak sejak aku guna produk tia amelia yang tak sampai seminggu. aku just beli sabun pencuci muka tia amelia tu tapi tak masa mula2 pakai muka aku rasa tegang macam letak gam kat muka tu..pastu pedih2. pergh...aku ingat tegang tu just nak bagi ilang kedut2 muka..mana tau bangun2 tidoq muka secerah dan setegang lisa sughihani..

pastu dalam masa seminggu sahaja muka aku jadik camni..mai nak tunjuk kat ampa..ampa pasghah ja la k.. nindiaaaa...


tudiaaaaaaaaaaaa....penuh pp belah kanan weyh... punya la aku tak redha...aku stop pas seminggu aku pakai..


lani aku terpaksa rawat muka aku ngan air wudhu' (eceyh!) dan bersama2 dengan safi rania gold punya set..buleh la. dia bagi kering jerawat cuma part parut tu yang lambat sket nak ilang..yg tu aku rawat ngan pati aprikot..disebabkan pati aprikot kemain mahai gila..aku jimat2..aku pakai skali ngan bio oil... sedih kan naseb orang nak cantik tapi takdak duit ni..

lani muka tadak la ok mana..parut tu ada. tapi kan jerawat macam tak tumbuh dah la..aku rasa aku memang tak serasi langsung dengan tia amelia nih...pedih, tegang suma dok ada..

ni baru tatsat (sebentar tadi) aku ambik gambaq ni..

ok tipu...ni bulan lepas punya gambaq. gambaq meneman kawan aku p kenduri kawen..anak tu comey di dakapan aku yang hangat...wuuuu..come to aunty bebeh.. merenyeh sakan..

ok ampa ada petua dak nak bagi ilang cepat parut ni..aku meluat dah dia dok menempek kat muka aku..aku nak muka suci murni cam lisa sughihani gakk..

4 comments:

cha on April 26, 2012 at 2:17 PM said...

adik ipar i pn pakai tia amelia muka jd teruk. u nk hilangkan parut u pakai bio oil. kene rajin tenyehla cumanya. dulu i kene gatal2 luka parut byk giler. lepas pakai bio oil dh hilang dh parut i :)

violetless on April 26, 2012 at 2:30 PM said...

kak cha: i bump into yu at ikea..but too shy to say hi..hehehe..so hi kak cha..hehehe.. nyesal gila pakai tia ameliaa kak oi

dayah on April 27, 2012 at 12:57 AM said...

xsesuai la tu kot..hati2 cikgu..oh nk try jadi cikgu part tm..cek kat tenet mudah.com keje time malam 8-10 aritu cek..nk carik kerje len....xpndaila kite nk ngajo

cha on May 9, 2012 at 1:34 PM said...

alamakk kenapa tak tegur dik. huhu.

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010