the ripped-your-heart-out song


dont listen to this song if u were heartbroken.

this song is just amazing and heart-wrenching at the same time.

beautiful and heartwrenching at the same time.



enjoy. and here, some tissues.
Continue >>>

cara pemakaian tudung/selendang bagi jenis muka


panjang tak tajuknya?

sebabkan entry bagaimana cara nak pakai tudung/selendang mengikut jenis muka sangat lah mendapat sambutan. bagi yang sedia maklum dan kenal dengan aku, aku mempunyai bentuk muka yang bersegi dan sangat lah tak sesuai kalau nak pakai tudung syria. nampak lagi lebaq dan aku rasa seperti pinggan berjalan atas muka. so, aku lebih sesuai pakai selendang atau shawl dan tutup segi di muka. dan memberi efek runcing kepada muka (walaupun tak runcing mana)

ni aku bagi panduan camna nak pakai tudung/selendang ikut bentuk muka. bawal is not for me. but shawl is ftw (as for me). ok nah! harap membantu.


muka aku jenis yang pertama tu. segi empat ok. murung betul dapat rahang gini.hahah


so, meh aku tunjuk ke-pingganan muka aku dan perbezaan dan try and error sepanjang pemakaian tudung dan selendang. meh! maghi! tapi apa2 pun menutup aurat adalah tuntutan (tamau kena bash punya statement)hahah. 

lebaq gila. next! tak sesuai pakai shawl + anak tudung syria ni. masih tak sedaq diri.

lebaq jugak. hahaha. dan gemuk terserlah.hahah. so tudung bawal not ftw (for the win)

 aku suka pakai tudung bawal tapi tahan sket la bila dalam gambaq jelas nmpak segi muka tu.

 see? shawl tutup segi muka dan bg efek lonjong kepada si pemakai. ha gituh. paham dak?
ok satu lagi? nampak? tahu bentuk muka dan aplikasikan cara pemakaian.


harap entry ni boleh bantu. jenuh korek gambaq lama. hat pakai shawl gambaq terbaru (la) jugak.

ok bye.
Continue >>>

Orang penang berjalan di penang


salam satu meneysyia (slang anak lepat cakap malaysia. aaa comey!)

saja nak bagi ada entry kat blog ni. lama dah tak tuis entry. maklumlah bizi sangat dengan keja berletiaq kat orang yang ambik masa tiga jam sekali masuk kelas. dasat oo anak anak murid aku leh tahan aku berletiaq 3 jam sepenuh masa. sapa tidoq aku sebat. menjadi garang adalah hak milik setiap insan.

walaupun aku orang penang yang tercinta. tapi jarang lah nak jenjalan kat belah pulau sana. disebabkan aku malas nak kona2 jalan kat sana hat memang mencabaq seorang gangster jalanan cam aku ni, maka aku pon jarang la nak drive p sana. disebabkan aku rajin banyak masa hari tu. aku lupa sebab apa aku rajin masa tu. tapi ok la rajin ni yang membawak kepada updatenya blog sendu ini.

lama tak boh gambaq kemho aku. maka saksikanlah gambaq2 area jalan chowrasta, dekat jalan penang sket. dekat jalan tu banyak art wall yang boleh tahan la lawa dan unik. kat area situ ampa boleh sewa beskat (baca: basikal) tapi takdak la dapat basikal fixi. pui. ampa hat bajet hipster tu sewa la beskat kat situ. situ beskat dia ala2 beskat lama hat seat cam motor harley davidson tu. aku pakai kain maleh nak sewa. satgi mau kain masuk tayar beskat. memang buat penaya la jawabnya.

ok nah mempersembahkan kemho cik vio. kekeke.







ok dah la. mau ampa muntah plak tengok gambaq perempuan gemok ni. ok aku sudahi entry ni dengan gambaq muka ha-hang-mau-apa punya ekpresi.

sebenaqnya bawah kain di atas tu aku pakai seluaq jin. saja nak habaq awai2. satgi p tanya plak.
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010