cara pemakaian tudung/selendang bagi jenis muka


panjang tak tajuknya?

sebabkan entry bagaimana cara nak pakai tudung/selendang mengikut jenis muka sangat lah mendapat sambutan. bagi yang sedia maklum dan kenal dengan aku, aku mempunyai bentuk muka yang bersegi dan sangat lah tak sesuai kalau nak pakai tudung syria. nampak lagi lebaq dan aku rasa seperti pinggan berjalan atas muka. so, aku lebih sesuai pakai selendang atau shawl dan tutup segi di muka. dan memberi efek runcing kepada muka (walaupun tak runcing mana)

ni aku bagi panduan camna nak pakai tudung/selendang ikut bentuk muka. bawal is not for me. but shawl is ftw (as for me). ok nah! harap membantu.


muka aku jenis yang pertama tu. segi empat ok. murung betul dapat rahang gini.hahah


so, meh aku tunjuk ke-pingganan muka aku dan perbezaan dan try and error sepanjang pemakaian tudung dan selendang. meh! maghi! tapi apa2 pun menutup aurat adalah tuntutan (tamau kena bash punya statement)hahah. 

lebaq gila. next! tak sesuai pakai shawl + anak tudung syria ni. masih tak sedaq diri.

lebaq jugak. hahaha. dan gemuk terserlah.hahah. so tudung bawal not ftw (for the win)

 aku suka pakai tudung bawal tapi tahan sket la bila dalam gambaq jelas nmpak segi muka tu.

 see? shawl tutup segi muka dan bg efek lonjong kepada si pemakai. ha gituh. paham dak?
ok satu lagi? nampak? tahu bentuk muka dan aplikasikan cara pemakaian.


harap entry ni boleh bantu. jenuh korek gambaq lama. hat pakai shawl gambaq terbaru (la) jugak.

ok bye.

2 comments:

Anisa Hang Tuah on August 21, 2013 at 8:07 PM said...

comey lah hang heeyy

gambaq yg bawah sekali sejibik mcm tempat hantu gigi bergambaq kat penang

hahahaha

nina said...

akak,gamba yg bawah skali tu shawl dari bawal ke ea? cmne pakai?
hee thanks :)

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010