hidup


Kan.. hidup ini jarang memberi apa yang ktia mahu dan impikan.
Sama seperti hidup aku, aku selalu merasakan aku selalu tidak dapat apa yang aku impikan
Seperti orang yang tidak bersyukur saja gayanya.

Kadang - kadang aku merasakan semua ini tidak adil
tapi kadang - kadang aku rasakan... aku memang deserve to be treated like that

Aku dalam dillema

Aku masih lagi tak nampak diri aku di masa depan sebagai seorang doktor
I am not a safe doctor
am still learning...
still thinking of quitting

Tahu betapa parah sakit dalaman aku?
Sangat parah dan kronik...

Aku terlalu banyak fikir..sampai sekarang hanya aku yang belum mempunyai kereta
Aku terlalu takut
Setiap kali oncall, aku berdoa semua patient2 aku selamat selama aku incharge
Aku ikut mau nangis bila tengok depa dalam kesakitan

Tak kurang jugak
aku takdapat nak lindungi reaksi marah aku bila ada patient yang tidak compliant dengan ubat atau defaulted follow up dan akhirnya datang ke hospital dengan carbuncle sebesar 10x10cm lepas tu buat saucerization masuk ICU. Memang aku sangat marah, sangat - sangat... sebab your negligence affect your health sebab aku ada jugak ayah yang tak compliant, yang aku jugak marah dan cakap "Kalau taknak dengar cakap dr, dont ask your daughter to be a dr... I want to resign now,". Yes... am serious about it... that's why aku sangat marah... cuma aku tahan sikit ja depan patient.

Akhir cerita...
Aku taknak jadi doktor

1 comments:

sherlina halim on October 27, 2015 at 4:21 AM said...
This comment has been removed by a blog administrator.
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010