the journey of being bujang


the journey of being bujang.

not-so-bad. haha.


walaupun usia aku takla banyak sangat di atas mana-mana borang yang memerlukan aku menulis umur aku. jadi, aku tak rasa tua sangat. tapi yang membuatkan aku rasa tua ialah bila hadirkan diri di mana-mana kenduri kawen rakan-rakan tak pun sepupu sepapat. kadang kadang aku dengan sengaja p kenduri lambat time orang dah punggah khemah dan dah angkat dah pon dulang dulang lauk untuk disimpan. sebab aku takmau orang tanya sambil tepuk bahu "hang bila lagi?". jawapan aku? senyum.

"jodoh belum sampai. keja dulu bagi ada duit sikit". tu jawapan standard aku yang aku rasa mana mana perempuan yang masih berstatus bujang yang akan jawab. aku sebenarnya rilek ja. tapi yang membuatkan aku tak rilek tu, bila ada yang perli perli macam "hang tak laku","memilih sangat macamla hang cantik sangat". sedih noks.

sebenar benarnya kan pada mulanya ada la planning nak bertunang tahun ini dengan seseorang tapi mungkin bukan jodoh. jadi, terima hakikat dan terus move on. tapi kadang kadang meraban la jugak kat twitter sana. sapa follow aku tu maap la dengan twit entah pa pa tu. sian ampa follow perempuan "rilek" ni. haha. banyakkan dengan sibuk berkerja dan berkerja siang malam pagi petang. ahad saja tak keja. sabtu keja jugak woi. 

ok sekian saja la life aku setakat 28 march 2013 ni.  jumpa lagi bila aku rasa nak menulis k? ailebiu all. kalau ada sesiapa yang masih baca lagi la blog ni.
*perempuan-rilek-katup-mata ni mengucapkan i selim skit uols

3 comments:

miss anne on March 28, 2013 at 3:25 PM said...

dah kurus sikit...
awat ang kurus?
diet ka?

AcanCapik on March 28, 2013 at 3:25 PM said...

tu la aku nak kat ang, ang tak mau. eh?

violetless on March 28, 2013 at 5:05 PM said...

miss anne: gym weyh.lagipon ni pakai jubah. ilusi optik ni.

acan capik: masuk minang aku la. cakap saja sapa pon boleh.hahahaha

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010