PAKWE MOTOR HARLEY DAVIDSON


semenjak aku keja kat ipoh ni, aku selalu ja balik pennang nak jumpa dengan mak abah aku kat penang sana. kalo kat kl? sebulan sekali pon belum tentu aku balik. jauh dan banyak guna duit. aku dok ipoh ni, boleh la nak balik tetiap minggu kalo tak keja sabtu. heh.

pada suatu jumaat malam sabetu, aku pon balik ke penang menaiki satria putih tak berapa nak gebu aku tu. aku dengan fefeling berkaraoke jamban dalam keta aku tu pon menyanyi la dengan sepenuh perasaan sambil kerut-kerut dahi tangan gawang-gawang. nak ambik feeling lagu gituh.

sampai ja kat rnr mana ntah aku hampir ilang ingatan nama tempat berkenaan, aku pon turun la membuang apa yang patut supaya fefeling karaoke jamban aku tidak terganggu. susah kalo suara kepit saat menyanyikan lagi jekelin biktor (susah okay sora dia tinggi ya hampon).

pastu aku pon menaiki la kenderaan aku yakni proton satria aku tuh.aku pon naik dengan melayani la lagu2 kat radio nak elakkan perasaan yang mengantuk tu. susah ok memandu tanpa teman. mengantuk kena la tahan. kalo hang tidoq maksudnya hang gol la.

pastu lagi beberapa meter nak sampai umah aku, pintu kereta aku diketuk disaat saat aku sedang khusyuk melombong bijih timah (baca: korek idung). PAKWE NAIK MOTOR HARLEY DAVIDSON ok yang ketuk. terkejut makk..dia suh aku berenti sebab aku punya pintu keta tutup tak rapat. pastu kan aku tatau dia tua ka muda sbb dia pakai key tu. dia make sure kot aku benti tepi jalan sebab nak suh aku tutup pintu. mulianyaa.. wuuu..


pastu baru aku teringat yang dia sure nampak aku tengah korek idung sebab keta aku serupa akuarium.memang nampak kat dalam. sure nmpak awek yang jelita ini mengorek idung dengan bersungguh-sungguh.









AKU TAK MAMPU IDUP LAGI T___T





6 comments:

miss anne on November 12, 2012 at 6:17 PM said...

xpe..pakwe tu memahami...
korek hidung itu sungguh nikmat

AcanCapik on November 12, 2012 at 6:46 PM said...

hahahahaha

Shahada Fauzi on November 15, 2012 at 10:19 PM said...

hahahaha..apa la hang nih..

insidedya on December 2, 2012 at 12:56 PM said...

tak senonoh hang ni.... (facepalm) kegiatan pembersihan lobang itu haruslah dilakukan di tempat2 sunyi...

Rara Nasiha on December 10, 2012 at 5:21 PM said...

kereta serupa aquarium? ekekekke lawak betui ayat ni wehh. tapi kereta kita sama :)

violetless on December 17, 2012 at 4:56 AM said...

miss anne: aku arap pakwe tu muda. aminnn

shahada: aku gatai idung. takle nak buat apa

acan: apa gelak2? macam tak penah buat.heh

ai: sunyi la tu dalam keta malam2.hahah

rara: keta nmpak inside out. tamau tinted.hahah

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010