orang kena sumpahan jadik ikan kunun..padahal memang ikan.


aku p aquaria aritu aku terjumpa dengan kapten luffy tengah mencekik punya laju..aku mesej mesej dia la kaco..aku dok belakang dia pon tak pasan..gila mencekik punya laju tak pandang depan belakang tepi kiri kanan..aku suspek hang la pakcik oii..

kat sini la aku tau ada ikan yang ada depa buat p baca yasin ka apa ntah kunun kunun dia disumpah jadik ikan sebab derhaka ka apa pon aku tatau la..padahal tu memang ikan kot weyhh..bukan kot tapi memang ikan..sapa yang tertipu tu memangla..yang dok p pemuhong tu lagi la berdosa besaq!jahat la lu orang menipu orang yang inesen.



ni buktinya..tak nampak sangat la pulak..sebab dia berenang2 weh..aku tak sempat nak kejaq.



ok dah abes tulis..hukhuk..

p/s: macam mana aku nak tolong orang yang dah jauh tersasar?aku tak reti.
Continue >>>

saya takut.


saya takut saya sedang melalui kesilapan saya..saya takut saya telah membuat kesalahan.saya takut saya tengah mengalami pembalasan saya.saya takut saya telah membuat ati orang sakit dengan saya..saya takut dengan keadaan sekeliling saya..

dan sebenarnya saya takut dengan perubahan yang sedang berlaku atas kepala hotak saya dan ati saya.




saya mintak maaf jika satu ari saya ilang tanpa kabar berita..

dan untuk awak, pergi. saya bukan untuk awak.


Continue >>>

penah dengar hantu kasut? (1 kasut, 2 kasut, 3 kasut,eh silap)


hai ampa semua..aku da gila update belog sebab nak lepaskan kerinduan aku kat fesbuk.haha..sebab aku update status fesbuk sehari 2 kali..tu pon nak habaq..oh itu perkara biasa semua nak habaq kat ampa semua..kawan jemur kain kat penyidai 3 ari tak angkat sampai aku nya kain baju dalam baldi takleh nak sidai pon aku nak habaq.hukhuk.itu perkara biasa nak mengadu kat ampa yang last skali aku kena smash balik..kehkeh..kuang asam punya ampa..

ok aku nak cita perihal umah aku ni..seyes shit aku takut nak cita weyh.dah la aku tengah sorang sorang dalam bilik nih..jangan baca weyh kalo ampa lemah semangat..satlagi jangan salahkan aku kalo takleh nak tidoq malam..ini seyes punya matter ni..aku tak men2 aih macam dalam entry entry seram hat lepas..ni betoi punya weyh...ni jangan kata aku tak warning lak..

ni pasai umah aku ni..pelik sket..kalo hang masuk umah aku tak la rasa apa apa pon..tak la meremang segala bulu..tapi kan, pelik ngat aih..pada suatu hari, aku pasan kasut sebelah aku ilang..sebelah ja pon..kalo 2,2 belah aku tak heran sangat..dah la sebelah pulak..mau aku ngamuk tanya semua orang dalam umah aku, sapa ambik..kalo 2 belah tu maybe la ada budak umah aku ambik pakai p kelas..ni sebelah ja..sapa la ngok sangat nak pakai sebelah ja p kelas..dah la berzip kasut aku tuh..comfem la pasan kalo tersalah ambik..aku riuh rendah bak p pasaq tani dengan perasaan hampa kerana aku berpikiaq takkan jumpa balik dah kasut tuh yang aku tak sayang sangat.

ok keesokan harinya..mirikel telah terjadik! kasut aku elok terletak kat rak kasut seperti sedia kala..tak pasan lagi apa apa yang aneh..buat cam besa ja..pastu minggu depan jadik lagi..dekat rumate aku..ha, kasut dia plak yang ilang sebelah..pelik betoi ilang sebelah.dia tanya aku, mana aku tau, aku cakap p la tanya yang len..depa yang len pon tatau..haih..pelik..aku kata tunggu esok. ha hambikkk ada balik kat tempat sedia kala..ati aku ngan kawan aku da tak sedap..macam ada something..haish..

bulan posa tak dak apa berlaku..sebelum balik aku check semua kasut dan pasangan..cukup semuanya..sebab aku last yang balik..balik mai sini aku plak yang terawai..haih..masuk ja aku tengok suma kasut dan pasangan..suma ada..ati lega sebab aku kena tidoq sorang sorang sampai la yang len sampai..sumpah aku takle tidoq aritu macam macam bunyik dok ketuk pintu..aku dok dalam bilik bukak cita sekuat mungkin..ha hambik.pas subuh baru aku tidoq..

esoknya ada kasut ilang sebelah..haih..ilang lagi..kawan aku pasan..dan macam yang dah dijangka, pas bising bising, ada plak kasut tu kat tempat biasa..pelik sebab aku sorang saja malam tu..bukan aku yang ambik..dan kasut tu dalam umah sumanya..tak mungkin la ada orang luaq nak ambik.

pastu biel jahat gilaaa masa tu p cita seram kat aku masa tengah tengah pintu kena ketuk..ngekk..aku takut hang tau dak..aku suh simpan cita dia..esoknya aku tanya sebab dia penah dengaq cita yang sama..esok siang aku tanya dia gelak..ngekk la hang biel..hukhuk..

dia kata yang dia dengaq cita, ada budak sama kena cam aku, pastu dia ikat tali kat kaki dia bersambung dengan kasut dia..kalo kasut tu kena tarik kira dia buleh pasan la..pastu kena tarik la kaki dia yakni ada benda tengah tarik kasut dia..waaaaaaaa..ampa tau apa yang dok curik tuh?












baby tengah merangkak yang merah menyala mata dia tengah tarikk!!!tau dak aku tengah kecut perut dah ni..




ok setoppppppp...aku takut nak buat berani cam budak yang ikat tali tu..sumpah aku ni penakut orangnya..ok seram dah..naik dah bulu bulu...sekian...ditutupi entry ni dengan gambaq ngeri..jangan tengok kalo seram weyh..



nah ambikkkk!!punya ngeri!!

p/s: ada satgi yang letak kasut kat luaq kena kira, 1, 2 , 3 kasut...eh silap plak...1,2,3 kasut..eh ada orang tak tidoq lagi lah!

Continue >>>

cerita sedap


aku nak bercerita pasai sedap..memang sedap weyy..teman tatau nak cita camna..punya sedap la...ni pasai benda makan la aku nak cita nih..kena cita la masa dah abeh posa..kalo masa posa aritu teman cita dah ramai marah teman dok bagi meleleh ayaq liuq depa..baik aku simpan cita ni masa bulan tak posa..tapi sapa sapa posa ganti tu mintak mahap la ye..

aku suka gila char kuey teow kat stesen universiti tepi jalan tu..rasa dia punya sedap sampai meleleh weyh kalo teringat..ok lani dah terliuq dengan kadar yang amat laju..semoga tidak meleleh masa aku tidoq nanti..aku taip entri ni kul 2 pagi kot weyyy..jangan nak kata aku tidoq siang plak..tak maneh menuduh aku bukan bukan..heheh..

pastu kan...aku p la ngan kawan aku ni...saja nak tunjuk kat dia tempat sedap..pada aku la..tatau la kat tekak dia tu rasa sedap ka dak..tapi tekak aku buleh dipercayai la weyh..kalo macam maria tunku sabri dalam rancangan jalan jalan cari makan tu suma kata sedap.muka gila heaven kalo dia makan...pulun la aku p cari restoren yang dia p makan tu..sekali..hampes..mengecewakan..tak sedap sangat kot..takyah la buat muka heaven gila kalo makan kalo tak sedap sangat..mengecewakan sungguh..

ok setop cita pasal jalan jalan cari makan itu ye anak anak..mari umi cerita pasai sambungan ni..kawan aku tak makan hidupan laut termasuk la kerang so dia mintak aa takmo kerang..yang aku lak tak makan togeh, so aku mintak aa takmo togeh..alhamdulillah dia menyempurnakan hasrat kami..hehehe..

masa nak tanya tu satu hai..jawapan sungguh la menepati soalan..hukhuk..



kawan aku: bang, mana satu tadak kerang?

abang char kuey teow: sory dik, kerang abes malam ni..

aku: dalam ati nurani ( abang ni tak memahami soalan, BM fail!)



aish tidak baik menuduh dia BM fail..mungkin dia tidak memahami kehendak soalan..tapi aku memang tibai gelak la..hahahah..aku suka gelak..benda kecik pon aku nak gelak..hahaha..ok tak lawak pon..

tapi kan memang sedap weyh char kuey teow situ..fulamaaakkk..esok aku cari gak dan makan!!dah masuk perut aku belahak puas supa pompuan tak tau maluuu punya belahakkk..belahak tu sendawa dalam bahasa skemanya..

p/s: dah tutup fb kemain aku update blog..hahah
Continue >>>

bila meluat...


seyes aku sangat rindu time aku rajin update blog..sekarang sangat malas dan aku rasa macam tanak bukak blog dah..ada rasa nak tutup tapi takpa aku tak tutup lagik..sebab ada 2nd author yang akan ambik alih..maybe dia pon malas cam aku..maka terbiarla kosong blog hampeh ni..haha...ok tak lawak pon..

fb aku akan tutup malam ni..legaaa la sket..tadak la terjadi pergaduhan apa apa sebab aku malas nak kecik ati segala..aku plak tak abeh abeh nak sakitkan lagi p usha...rules paling atas jangan stalk ur ex..jangan sakitkan ati yang sedia pecah..dah sedia elok akan pecah dengan paling pantas kalo stalk.yaya, please learnt some lesson here..

ok..aku da meluat dengan sikap sendiri ye..senang nak habaq la..hukhuk..



2nd author, please tulis baik2 kalo nak tulis pasal saya..kalo pasal awak tak kesah la baik ke tak..hahaha...



p/s: hukhukhukhuk...
Continue >>>

bas aku naik diserang!!


cita ni bermula pada zaman aku selalu balik naik bas nak balik ke kampung...macam besa la, aku ni pelanggan tetap bas..mana la nak naik kapai terbang..aku bukan orang berada weh nak naik kapai terbang kemahen..naik bas sudah..leh usha usha mamat ensem (kalo ada, tapi selalu tadak..kecewa)..hehe..

pastu mula la adegan yang tidak sepatutnya berlaku..aku da mula kecut perut..bas penuh dengan muatan orang..sekali dengan india pon naik..amboih, orang punya raya pon penuh jugak...ala suma raya pon kita nak cuti kennn..hukhuk..naseb aku ni belajaq lagi..adehh bila nak abeh belajaq ni..dah la aku ni serba salah lagik ni...serba salah apa?biaq aku ngan perasaan aku ja tau..cit..eheheh

aku dok belakang sekali dengan keluarga india ni..kecoh weyh kalo hampa nak tau..ampa paham sendiri la weyh..aku tamau kena tuduh racist ka apa..lani bukan buleh tuleh apa sket satlagi kena aa kondem..baik aku berhati hati di belog..pastu kan ampa nak tau dak..tengah aku ralit dok bengang tutup tinga dengan beg (kalo tak silap aku) sebab sora depa kuat gila sembang..sekali ampa tau dak bunyi cermin pecah punya la kuat!

haaaa..termangkit aku dari tidoq yang tak nyenyak langsung...yang penumpang len pon sama.termangkit jugak..bas kena serangan apa sampai pecah segala cermin...bunyik kuat tu datang dari sebelah tepi yakni sebelah kuarga india tu duduk..apa lagi pakcik drebar bas bukak lampu aa nak tengok cermin pecah tang mana...pembantu dia p jalan tengok apa yang telah berlaku..

aku da ketaq gila dah..punya ketaq weh sebab aku takmau balik dengan van jenazah di pagi raya...sadis kot mak aku nanti...aisyooo...berdoa siap mengucap dah sebab takut gila nak meninggal dunia..sekali ampa tau dak apa sebenaqnya yang berlaku?





ni semua sebab ringtone mamat india tu kuat nak mampuih..guna ringtone cermin pecah..memang cuak aa...masa tu plak baru nak pemes ringtone camtu.mana la pakcik drebar tu tau yang tu ringtone..padan muka hang kena marah..hahaha..tak memasai hang kena marah guna ringtone tu pastu p bukak deraih nak mampuih..memang gelabah la satu bas..dah la malam lampu tutup..

ok sekian terima kasih..cita abes.

p/s: tawaran ke china masih ada..tapi kena extend..berbelah bahagi weh nak p ka dak...

Continue >>>

raya! raya! raya!


aku sudah mencuba nak mengupload video raya aku buat tapi takleh nak letak tang sini..aishh..sangat kecewa umi ni anak-anakku sekalian..haih...ok takpala..aku tulis jela ye apa aku nak cakap..

kepada pengunjung blog yang tidak seberapa dan banyak merapu ni..di kesempatan ini saya, violet ungu ingin meminta maaf atas segala kekhilafan yang saya telah buat sepanjang anda semua membaca belog ini..saya mintak maaf sebab suma kesalahan atas diri saya..dan kepada masa silam saya.saya mintak maaf juga sesekali saya mengungkit tentang masa silam..MAAF.

di sini akan saya tempekkan beberapa ketoi muka saya sepanjang saya beraya..jika anda tidak berasa selesa untuk menonton, saya mintak maaf..saya terlalu gian untuk menempek gambaq sendiri di belog sendiri.wahahaha..

eh saya mintak maaf sekali lagi..harap dimaafin..

ni la kawan2 aku yang setelah lama tak berjumpa..dan semuanya sudah bertambah isipadu..haha..


my best fren forever...yang oren kenai dari tadika..dan yang tengah kenai dari form 3..jangan tanya umoq aku..pelis..hahah..


ntah napa aku suka gila gambaq ni..klasik gila kottt...hukhuk.


saja nak tayang gambaq aku yang pest time aku edit sendiri..wahahah!!ok aku jakun..sekian terima kasih...buh nama pon nak bangga..

p/s: kutipan duit raya setakat ini adalah RM6.00 tunai sahaja..tadak sapa2 mau tambah bagi jadik 10 hengget ka?
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010