belen..perkataan itu berdosa tau?


mula mula intro..cita ni kawan aku yang cita habaq kat aku kisah ni..kisah kawan dia yang nak mengorat awek belah belah utara..dan kawan dia ni bukan orang utara dan malangnya berkawan dengan kawan aku yang sengal sengal ubi tahap cucuq badak punya pangai..jangan sedih weh dapat kawan camtu..bahagia idup hang nanti sebab kan dia tu leh pekena hang tanpa hang sedaq.padan muka..naseb aku berhati ati cakap ngan dia..tapi aku pon dah terkena..nanti aku cita di entry yang akan datang.

disebabkan kawan dia nak mengorat sorang awek ni..dia mintak la kawan aku ajaq dia perkataan perkataan yang orang utara ja guna..kalo nak kata awek tu lawa yak ak aw orang utara kata "pompuan tu segaknya." segak tu lawa la..bukan segak tu muka dia cam laki ensem ka apa..sebab dia lawa la..ha tu la aku nak habaq..yang kawan aku punya la loklaq p cakap " kalau hang nak kata awek tu lawa, hang kata lagu ni..awek, awak ni belen la".ha seperti yang dijangka..kawan dia p kata betoi betoi.apa punya bendul la..haha..lawak lawak..

dan seperti yang dijangka, mamat tu sedap sedap dapat penampaq sebab p kata perkataan belen tu..ahahahahahahah!!!

berdosa tau cakap belen kat orang pompuan..gila betoi..kalo aku orang kata aku belen aku mengamok sakan..siap nak buat repot polis tau..gila nya teruk..

belen tu maksudnya pompuan tadak dara dah tau dak??!!adeh2...sian la mamat tu makan penampaq free...niat nak dapat awek sekali dapat sakit..sian sian..

p/s: jangan merapu cakap..kan da kena..
Continue >>>

di sebelah sisi lain idup aku..


sangat tak boleh belah punya tajuk tapi macam besa la..jom kita merepek sambil makan kerepek..tapi entry ni mana buleh merepek sebab aku tak mau merepek. buat pertama kali nya aku nak bukak cita sebelah sisi lain idup aku..aku rasa aku penah mention sebelum ni tapi tak banyak, buleh kira dengan jari sebelah tangan sahaja.punya la sket aku nak mention sebelah sisi lain idup aku..

oh..sebenarnya aku ialah seorang perisik rusia..ha, percaya?ok tipu.sekian terima kasih sebab aku taktau nak susun ayat camna nak cita sebelah sisi lain idup aku yang aku selalu kena mengadap.tapi sangat sangat best sisi lain idup aku nih..kena banyak sabaq sangat sangat, penyayang opkos la kena kannn...kalau adik aku ngan kakak aku baca mau la aku kena perli abis abisan sebab kat umah kemain la aku kejam yak ak aw dengan adik adik aku..ala best weyh buli adik adik sendiri..takkan kat luaq aku nak buli orang kot..aku penyayang orangnya..wiwit!!

ok malas la nak puji diri sendiri..keh keh keh..bukan best pon masuk lif tekan sendiri..bek masuk lif orang tekan kan..lagi la rasa macam best!ok nak cita ni..tapi ingat nak letak gambaq sepapan 2 la..bukan senang aku nak letak gambaq..ni nak letak ni best jugak..mau tak mau mengadap la weh..kalo tak suka tekan ja pangkah atas tuh..senang wehhh...

nampak normal kan?tapi ni lah manusia istimewa yang baik ati, sangat penyayang, sangat peramah. yang ijau tu kawan aku..sama sama p ngan aku..

periang...yang belakang tu kemain la mintak nombor tepon aku..kehkehkeh..sory la adli, awak da ada makwe kat kelas sebelah..jangan menggatai..


tudung selebet..mintak mahap.tu dia kemain peluk aku siap parking kepala kat kepala aku..terbaik la..haha..depa sangat sangat la manja..pangai sangat sangat macam budak budak..yang buat gaya otomen tu, semalam aku g, dia cakap. i like you, the blue one (sebab aku pakai baju biru aritu)..timaseh sebab suka..selasa ni ai p lagik..




hai abang..hahah..yang buat peace tu dia lupa nama dia apa..dia cakap panggil abang sudah..HAHAHAH! lawak benau ampa ni..

hurm..tatau nak cakap camna tapi ati aku sebak bila depa ni sorang sorang datang mengadu kat aku..yang buat peace tu tunjuk kat aku kaki terluka kena iron..hurm..kena iron bukan dia yang buat..paham maksud aku?yang peluk aku kemain tu kena tumbuk dengan abang dia dan dia tunjuk. hurm..kesian tapi apa buleh aku buat bila depa mai mengadu kat aku?selain dari tengok, cakap "takpa, akak ada nih.."(ala depa panggil aku akak, tak tau sebenarnya kami lagi muda or sama umo dengan diorang)

yang tangan macam kena cucuh pon ada..jangan la weyh..aku dah sebak dah ni..bila mengadu kat orang yang korang panggil akak ni, apa akak leh buat?takdak apa yang akak buleh buat selain pujuk pujuk, janji nak datang lagi..timaseh sebab tunggu akak datang ye..nanti kita jumpa lagi selasa nih..nak akak pakai baju kaler apa plak selasa ni?akak pakai putih buleh?ok dah la..

ni sebelah sisi idup aku yang lagi satu..sisi yang aku rasa aku ni disayangi, ditunggu, disukai..


p/s: bertuah la kita normal weh.syukur.
Continue >>>

aku pon tau having fun!


sebenaqnya kan event ni aku p sebelom posa.punya la basi tahap basi ayaq milo yang dak umah aku buat tapi tak reti basuh tu..heh..aku da lupa plak bila..aku pon reti cari hiburan aku sendiri..ajak kawan yang boleh masuk pala pastu jalan...event ni event F&N fun fest.uih gila best..dapat tshirt free 2 lai weyh...leh design tshirt lagik weh...nak tengok?meh aku nak tayang.bayaq 3 hengget beli ayaq gas 2 botoi, dapat kupon buat baju weyhh....

muka kusyuk nak pilih designbaju weyh..punya la kompius nak pilih design gapo dio..sekali aku ambik design nih..

ni design baju dia weh..aku p ngan 2 orang kawan aku ni la...sorang lagi sedang menyusul bersam sama dengan pakwe dia..sabaq sat..satgi aku tayang sorang g...ampa takle berkenalan..sebab dia da ada balak..wahahahah!!aku kejam.

ni la kawan aku lagi sorang bersama pakwe dia..haha..ok aku tipu..ni bukan pakwe dia..pakwe dia kat tepi ujung ujung sket..haha

hai yuna...hehe...


hai pesawat..ai minat awak tauuu...lagu best yak ak aww..
see??lagi satu t shirt free...dah la jadik paert of human smile...tgk!!see?ada ayat bangga di situu..haha.


ha...nampak tak pandangan atas punya??aku yang mulut tu..hat kaler itam tu...haha..waaa nak p lagik!!syiok..

punya la best..ramai artis ada..aku suka tengok showdown..ha suma ada..depa p battle tengah tengah crowd..rasa nak p breakdanca sama ja..tapi takut depa kagum sangat pastu suma pakat mintak sain aku, aku terpaksa pendamkan hasrat aku nak tunjuk bakat tang situ..HAHAHA!!ok da siap..raaaamaaaaiii weehhh..nak letak gambaq banyak banyak kang satlagi ampa terkena kejutan budaya plak..haha..

ok bai.esok aku buh gambaq muka tak malu aku lagi..HAHA..ala nak malu apa..

p/s: bercita cita nak tulis entry sehari satu...semoga berjaya.
Continue >>>

eh! kalo nak tau bakal bini camna tanya la housemate si dia ye.


uishh...ini sudah tak boleh tahannn...terpaksa menulis entry tak tahan-aku-nak-marah..dah lama simpan tapi arini aku nak meletup la dalam belog..tapi disebabkan bulan posa aku akan berusaha menggunakan ayat sesopan yang mungkin untuk mengelakkan pahala posa aku daripada terus jatuh merudum tanpa meninggal sedikit pon bekalan di hari muka nanti..

amacam mukaddimah?agak agak ampa boleh buat khutbah jumaat dak?haha..ok gelak gelak dulu sebelum sesuatu terjadi..heh..macam mana posa?ada lubang lubang lagi dak?aku tak ponteng g.mirikel gila weh..haha..aku tulis ni pon selepas aku bertungkus lumus buat keja dapor..aish...nak balik umah la...makk...cek rindu kat mak...cek rindu masakan makkk..makkk...dengaq sora mak tadi memang rasa nak terbang balik ja...wuuu..

ok kembali kepada tajuk berita diatas.oh kalo nak tau pangai bakal binik anda sila la siasat dengan bertanya kepada housemate bakal binik ampa tuh..takut nanti bila kuaq ngan ampa, meja kat kedai makan pon depa dok lap..tapi bila dok umah, pinggan sendiri tak reti basuh, da masak tinggai dalam sinki supa ada bibik nak kutip tolong basuhkan dan sebagainya...nanti da kawen ampa gak yang susah..

bukan nak mengata ka apa..plz la siasat dulu..aku da tak larat dah merana dok dalam umah ni...tak tahannn..baru sebulan lebih...rasa macam stahun da aku dok sini..aku memerap dalam bilik ja keja aku..kalo kuaq sahih aku tak tahan keadaan sinki yang penuh dengan pinggan mangkuk, kole dengan milo basi dan sebagainya.tak tahan..bila aku kuaq aku plak nak kena basuh suma sebab aku tak boleh tahan tengok sinki ada benda benda suma tuhhh...

haih.....mampu mengeluh saja..
Continue >>>

ok memang cari pasal.


abah marah..camna ni kak un?sila bagi solution kat adik hang yang bangang ni...padan muka..cari pasal lagi.bila otak dah mula bengap dan serabut ni la keputusan paling baik aku penah buat dalam idup aku kot...tunggu la abah kata apa..aku rasa aku nak kena semboq abes2an satgi...abah tolong jangan marah anakmu yang berada diperantauan sekarang..

berdoa tak kena semboq dengan begitu dasat sebab kakak membawa perkhabaran abah marah..waaa...abah ni orang buat dengan jalan yang betoi2 nih...bukan jalan tak betoi yang orang buat ni abah.......abah...jangan marah..nanti kannn...nanti kannn...cek sedih la..hahaha..gila pa gelak di petang hari nih..

ok berdebaq lak tunggu abah tepon..nak arap aku tepon takmo la...memang nak makan halwa telinga paling bekkk la petang petang camni..


weh..ok dak aku nya header?




Continue >>>

ramadhan kareem~


alhamdulillah sekali lagi dipertemukan dengan bulan ramadhan...terasa seperti sangat sangat ayu apabila menulis entry ini dengan penggunaan bahasa melayu yang betul..syukurrrr dipertemukan dan semoga umurku panjang untuk bertemu dengan ramadhan seterusnya dan seterusnya menemukan jodoh..(haha..mengada nak masuk jugak bab jodoh)

selamat berpuasa sayang sayang suma..yang setia mengikuti blog saya yang tak seberapa ni..



sebetul betulnya saya tengah bersedih dan sedang tahan sekuat ati menahan air mata dari jatuh..kuatkan ati aku ya Allah di bulan yang mulia ni..

mungkin saya tak mampu tahan lagi benda yang saya simpan sendiri selama nih..biarkan apa yang aku pendam ni ya Allah, aku pendam sehingga ke ujung hayat aku..

p/s: jangan datang kalo datang untuk bagi air mata aku jatuh..aku tak halalkan setiap titik air mata yang jatuh atas sebab tuh..
Continue >>>

sapa nak blog dengan identiti sendiri?


kini terjawab!!eceh..buat iklan di pagi buta ni...bukan nak kata apa riak ka takbur ka apa..seyes tak..aku la rasa..aku la rasa blog aku identiti aku..aku minat sangat ngan warna pepel so aku nak make sure la blog aku pepel jugak..so aku nak pepelkan keseluruhan blog aku..yang dolu2 punya blog kemain aku design sendiri da macam apa lagi..dengan salji2, blink2, memacam mak nenek la aku buh kunun nak cantik tapi berat gila blog aku seberat tuannya..so pengunjung alahai ciputnya..haha

so kawan aku offer diri nak tolong ubah blog aku yang berat tahap petala langit..sebab tu dia maleh nak masuk blog aku..ok keciwa..haha..so, aku bagi dia detail apa aku nak..nak camni, cam itu..terereren!!aku da dapat blog yang cantikkk di mata aku dan yang penting kemas dan ungu!!aku vangga beb ada blog dengan identiti sendiri..sebabkan aku tak reti nak edit2 main2 coding..aku mintak dia ja yang buat suma..so?nak tak blog ada identiti sendiri?

dan lagi satu..kreatif la sket..jangan nak tiru sebijik sebijik nak design cam orang itu orang ini..identiti sendiri kan..kena la kena ngan jiwa masing..ni nak sama ngan orang itu, nak sama ngan orang ini..tu bukann namanya identiti sendiri..tak sedapla, suma blog dia buat samaaa ja design..tak sedap la gitu kan??

ok la..aku sangat sangat la berterima kasih ngan kawan aku ni..luth...so kalo nak blog dengan identiti sendiri sila masuk website nih...comfirm la puas ati..deal sendiri dengan empunya blog nih..

ni dia punya blog... UBAHSUAIBLOG..klik ja kat sini ye..

p/s: errrr..esok2 aku update..dah sampai mood rajin..
Continue >>>

rules paling atas dalam umah sewa pompuan..


jangan bawak laki laki masuk lepak2 dalam umah sampai goreng goreng kopk jamu ayaq..tak maneh la jiran jiran tengok..jiran jiran kita kan orang orang lama dah..satlagi depa p repot satlagi jenuh nak menjawab..kita ni pompuan..jaga sket noo..

plz..jangan bawak masuk laki kecuali tu abah hang ka, abang hang ka (bukan abang ehem2), adik hang ka leh consider lagi..plz ye..adeh...malas nak berletiaq panjang..da besaq panjang pikiaq la noo...seyes seh maleh nak berceramah panjang panjang..aku bukan baik sangat pon..tapi sekadar nak melawat ka, nak lepak2 p kedai makan tak..tak maneh jiran tengok..ish..leh cakap dalam blog jala..esok lusa nak bincang ngan kawan aku cakap dengan depa suma..

err lagi satu kalo masak tu basuh la pinggan mangkuk, kuali suma...aku bukan kuli ampa nak basuh suma kotoran yang ampa tinggai..ni hangen la..sampai berkulat la makanan dalam mangkuk, kole ampa tu tak reti nak basuh ka?aku pantang betoi kalo sinki ada pinggan tak basuh, mangkuk tak basuh, aku leh murung dengan kadar yang amat cepat..baik basuh la..malu la weyyy..

ok..leteran tuk arini..sebab ni la aku maleh nak bukak blog..update blog sebab ni la..rasa hangen ja dalam badan..naseb bukan hangen kentut2 tu..seb bekk...aku update nanti suma pasai benda hangen2..baik la aku diam..ni aku sungguh2 tak tahan..ha hambekk...

baikla..aku nak berehat dari blog sat...ramai da unfollow aku..aku dapat detect..hahaha..ingat aku tatau ka?tapi tak kesah la kan..

aku nak buat assignment la..tapi aku aktif ja kat fb..haha..kemain kan?tu ja hiburan aku..seyes seh boring dok luaq nih..nak kuaq melewaq susah..bahaya...

p/s: weh.aku da tukaq nombor..meksis akan dilupuskan...akan..tatau bila..
Continue >>>

kan dah cakap jangan paksa.


aku ni pelik sikit orangnya..aku rasa ramai yang dah tau..kawan kawan blog dah boleh detect..kawan kawan realiti lagi la boleh nampak..hahah..sabaq jela dengan perangai busuk aku nih..aku ni jenih kalo aku kata takmo tu maknanya takmo la..bukan bila aku kata takmo aku mau macam sesetengah pompuan..sory la noo..bila aku kata takmo jumpa maknanya aku takmo jumpa la..harap maklum..

aku boleh nak berkawan dengan baik tapi bila nak jumpa jumpa, nak makan makan boleh but kalo aku cakap tak boleh dan takmo plz la paham aku takmo la tuh..aish..plz..aku terpaksa buat entry ni.jangan pujuk aku, jangan paksa aku..nanti aku muak, aku akan lari sampai hang takleh nak cari aku lagi..aku tatau nak cakap camna lagi.jangan paksa aku..aku bukan orang yang suka nak kena paksa..aku jenih mengamuk dalam diam kalo kena paksa..kalo aku meletup pon hang takkan tau sebab aku akan diamkan diri ja..harap maklum.

oh aku masih fobia weh dan serik sangat sangat bila pikir pasal serious relationship..mulut ja kata mau, bila nak masuk tu jangan harap la aku mau..bila aku terai nak masuk mula la separuh ati aku kata "toksah dok gatai la, satgi jadik balik benda dulu lagu mana?".haaa gila nya serik aku nih..aku takut weh..sekeliling aku tengok dan aku perati jaa..seyes seh aku sangat sangat sangat takut..ha, aku takut gila..camna nak buat neh..takkan sampai bila bila aku nak camni?bagi solution weh kat aku..

serabut milo dah aku ni.tapi takpa..aku ni manusia biasa,, ada perasaan jugak walaupon aku kool bebeh..haha..aku da serik dan aku dah fobia..sakit tu masih ada..gila nya sakit weh..ingat skit skit punya sakit ka..banyakkkk punya sakit aku kena tanggung..tapi nak buat camna ni la idup weh..ingat senang ka nak dapat pengalaman idup camni yang boleh buat aku serik seserik seriknya nih..dasat sungguh..tapi bila aku dah sedia nak move on ada la halangan yang entah hapa hapa..hukhukhuk..

oh kakak aku yang paling aku sayang paling aku rapat dah nak bertunang...betoi betoi twisted punya stori..aku leh ternganga dengaq cita dia..pelik sungguh..aku expect orang len yang jadik laki dia, tapi orang len plak yang sempat masuk jarum..memang mirikel betoi la..apa apa pun tahniah la kakak ku tersayang noo..adeh pasni tekanan kat aku plak..oh tidakkkk...pas akak aku lepas, aku plak..waaaaaaa..jangan camni!!makcik2 kepoh ka sepupu sepupu ka toksah tanya, satgi aku lari p zimbabweh.cis.

ok la..ai nak siap siap nih..nak p jalan jalan cari benda nak makan..ahhaha..

p/s: entry semakin entah hapa hapa..sekian..
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010