pengumpulan ciput ciputan


weh...mood malas dah kembali..aku punya malas dah nih..gila ah malas..persoalan pertama tama tama aku nak tanya..patut ka aku potong rambut..tak tahan seh kalo guguq selai macam ber-lai lai sebab nampak banyak sebab panjang..aih..tapi kan sayang yak ak aww la..sebab besaq besaq ni la aku baru leh simpan rambut..kalo dak dulu tomboi abes abah aku tarah...

ok lets the pikcer do the talking..ececeh..padahal nak cita pasal reunion ciput ciputan..hahah..ni la reunion ciput ciputan yang kawan aku handle..ala sekolah menengah lama..kena la p..dekat sangat midvalley dengan aku..p la..jumpa kawan kawan yang lama tak jumpa..ni baru jumpa balik..ingat senang ka aah?tapi pas jumpa peluk la laju laju ketat ketat dan sebagainya..ciyom toksah dok habaq la..asik nak bercium ja ngan kawan kawan aku nih..weyhh rendu..nanti kita jumpa lagi ye..

really really mish u guys..jumpa lagik ok??


aku yang semangat senyum..haha..ni la geng riuh rendah dalam kelas..buli membuli amalan mulia..dulu keding sekarang tak keding..hahah...tengah2 tu kembaq aku..sama besday..


aku sorang pakai dress sebab aku punya jeans aku p pandai sangat buh dalam baldi..ha hambekk..da tak le nak pakai jeans..sedih..naseb aku tak pakai baju kurung..
sebenier la sebagai tanda kenang kenangan..mana tau tak jumpa lagi..mana la tau kannn...ni kembaq aku yang belanja cincin nih..


bila senyum naik 2 pau kat pipi aku..tasuka ngat aih..

ok 2 orang ni ajak aku dating pas raya dengan syarat aku kena bawak pakwe..mana aku nak cekau pakwe ni pas raya ni?aku mana ada pakwe..aishh...pakwe olok2 plzzz... -_-''

p/s: nak bawak adik aku kang jauh sangat..hahaha
Continue >>>

main gitar tipu tipu gaya rockers tapi....


sebenaqnya kan banyak la kejadian naik bas aku tengok yang entah hapa hapa depan mata aku..nak menangis pon ya, nak teriak pon ya, nak gelak gulng guling pon ya..tapi ku tahan jebat!!punya la banyak pengalaman aku naik bas selama aku idup ni..bas la penyambung aku dengan dunia luaq yang penuh pancaroba nih..dalam bas macam hapa lagi..oh kentut bau tengik toksah dok ceghita la..memang aku tak larat nak bau dah sampai kadang2 aku leh detect dia makan apa yang kentut dia bau semerbak camtu..kehkehkeh..

okeh2...biasa la mukaddimah ntah apa2..macam tak kenal pulak si yaya ni weh..wahah!!ok gelak ptitpuitpu yang aku direjek..sudah la..aku malas nak cakap..aku nak tidoq la..eh lupa nak habaq ni schedule tau weh..ampa ingt aku rajin ka nak tulis masa tengah kelas penuh dari pagi sampai petang..mau tengik la badan aku esok..terkelepek la aku dengan cuaca yang tidak menentu ini..eh esok nak masak bekal apa aa?oh aku p kelas bawak bekal weh!!punya nak jimat..pagi pagi bangun siapkan bekal anak anak..biasa la berlatih menjadik ibu mithali ibu yang sejati~ampa penah dengaq dak lagu ni?

ok lagi sekali perenggan kedua dibazirkan dengan menceritakan tentang perkara yang entah hapa hapa lagi..pembaziran berlaku dan pembaziran adalah salah satu amalan syaitonnirojim...ok sudah2 la merepek yaya oi..ni aku nak cerita ni..masa tu aku dok sebelah mamat ni..kemain la dia dengaq lagu dalam henpon pakai earfon..kalo tak pakai kang orang kata over plak..macam dia sorang pakai enpon...punya la feeling abes jari jemari dia men gitar udara iaitu men gitar tipu tipu..muka toksah dok cerita la..muka rockers abes..suaq skinny, muka ganas2, jaker kulit..memang rockers abes la weh mamat ni..maleh aku nak tegoq..aku buat2 tidoq..macam besa la aku..

pastu kan..kemain sangat aku tengok dia men gitar udara a.k.a men gitar tipu tipu...aku pon perembang la telinga..perembang telinga tu macam bukak telinga luas luas la nak dengaq dia ni dengaq lagu apa..lagu black metal ka apa sampai kemain la jari jari dia tuh menari nari..eceh!telinga supersonik cam aku nih leh detect lagu..ok lagu apa ampa tau dia dengaq??ok intro dia camni..




ting ting ting ting ting ting ting ting ting..kasehhhh...dengarlahhh..ati ku berbicaraaaaaa~~ohhhh.

kasehhhhh ku insafi...ohhhh~~~kekurangan diri..


sambung sendiri lirik..aku lupa dah..

tu lagu nasyeed inteam..tajuk dia impian kasih..p gugel la kalo tatau..






pastu aku rasa nak hantuk hantuk pala kat cermin bas...dalam ati aku kata "kemain la rockers ni!!!"tapi dalam ati la..tak cakap..diam ja..hukhukhuk..ala tu nasyeed versi rockers..sekian..pemerhatian yang dilakukan dan keputusan tersasar daripada inferens...haih..
-_-''..


p/s: wuii...abang rockers tu tanak buat album ka?tak sempat nak tanya..
Continue >>>

justin bieber..ohh



ada la membe aku nih,suka sgt kt jb 2.tp dia ensem,hahahaha.ak jth cinta kt mamak 2.nama dia kc.hahahahahaaha

ni la dia..punya la ENSEM!!!


pasni ramai la mintak no tepon dia..sekius me..

btw ni bukan violet yang tulis..diam2..haha..
Continue >>>

basi sudah~


benda ni da basi dan ada jugak orang yang tak lalu dah nak menengok benda ni..tapi aku gagahkan diri gak tulis benda ni..aku tak sehat ni..demam seyh...lagipon memang bz gila la sebab pindah barang..tapi kat fesbuk tak sebok lak kan?ala kat fesbuk takyah nak karang cita berjela jela cam nak kena ambik periksa karangan SPM yang aku tak dapat A tambah tu..hangin aku tak dapat A1..buat aku kecewa ja..

gila ah malas aku nak update..eh aku nak update pasal gathering aritu...gila lambat kan nak update..timaseh la pasal gathering ni aku leh rapat dengan blogger2 yang tak penah bertegoq pon..ada yang folo tapi silent ja..hang la tu miro oi...jumpa otai2..jumpa yang selalu komen..ramai jumpa...ery farieha, jijan, yusenze, kech hidayah, pilotyohan, kak afzan, intan, huda, deus, sigg, farid, pusher, joe,chaon,..adehh..ramai gila sampai aku tatau nak tulih nama dah ni...

kalo ada nama aku tak tulis tu jangan kecik ati..sebab aku tak peramah sangat..aku tegoq orang yang aku kenai..tu pon jenuh kuatkan ati nak tegoq orang dulu..yang mana aku kenai la..yang aku tak kenai tu jangan arap la aku nak tegoq..gila teruk aku nih..sory la..seyes bukan jenis peramah..sory sangat sangat...tunggu la aku orang tegoq aku..teruk gila seyh aku nih..kecewa dengan diri sendiri..waa!!!ok la tayangan gambaq jela ok?

antara yang hadir...



gila besaq gambaq ni sebab aku ambik kat fb incik azizie..hehe..halal ye..den takdak gambaq ni..


antara gadis2 yang hadir...heheh..sori la kaki ntah hapa2...


ni otai otai belog...ha kenal tak?kenal?


ni lagi sebahagian yang hadir..


sambung sampai boling ngan geng senget yang pas tu jadik gosip tak hengat..penat aku nak balas...adeh2...


p/s: kena lari lagi ka?takmo dah lari..ni idup aku..kena la mengadap..
Continue >>>

aku tatau nak cita~


sebenarnya aku sangat sangat tertekan dengan masalah yang aku sorang ja leh tanggung..masalah yang aku sendiri sesak nak telan..susah nak bernapas..susah segala gala kalo it comes cross my mind..masa tu badan mula menggetar tanpa henti..kaki sejuk, bibir kering, jantung berdegup laju,kepala berat, muntah kalo ada benda dalam perut..menderita aku kalo terus camni..

ada 2,3 orang yang tau cita tapi they not in the same shoes wif me..so kau tatau apa yang aku tengah lalui sekarang.aku ni kalo korang tengok depan depan memang kool gila, leh gelak gelak..tak caya tengok la nanti..tapi dalam ati aku banyak beban aku kena tanggung sorang..banyak harapan yang aku kena tengok berkecai depan mata..banyak lakonan aku kena pertontonkan kat semua orang..terlampau banyak sayang...

aku teringin nak kongsi tapi aku taktau boleh ke aku nak kongsi kat sini..aku tatau weyh..aku sesak.aku takle nak bernapas..aku takle langsung bila aku sorang sorang.bila sorang aku nanges..mata bengkak, suara serak.tu biasa dah..ok aku kool lagi..

aku kool, aku tabah bila berhadapan dengan punca masalah aku..tapi aku ternanges kalo tercita kat orang..so nak mengelakkan aku nanges aku tak cita..aku pendam sorang sorang..dalam belog tak berani..keluarga aku baca..kalo kakak aku baca..plz tanya adik hang ni..dia ok ke tak..makan ke tak..sehat ke tak..ok kak?

jangan risau..bila aku jumpa korang aku buat biasa2..jangan tanya ok masalah apa aku sedang tanggung ok?buat biasa2 sudah..bia aku hepi gelak gelak sebab tu ja masa aku tenang..kepala ringan..

boleh kah aku terima seseorang yang aku tak kenal langsung?

Continue >>>

pengumuman~


blog ini akan beroperasi semula dengan normal setelah ada internet..lani takdak internet la weyy..ni pon pinjam kawan punya..sedih gila aku rasa..haaahahah...


=)

oh ari aku uwek2 kuaq dari perut aku takda apa2 sambutan..seperti yang dijangka kecuali ucapan rakan taulan di fesbuk..sekian terima kasih semua..


dan sekali lagi, aku bangga mengatakan..aku tak penah tiup lilin atas sebijik kek selama 23 tahun aku idup atas muka bumi nih...tapi macam biasa sudah dijangka..arap miracle akan muncul tapi haghammm...hahaha...


oh adiah pon tadak..kecuali shawl yang dibagi oleh bakal adik ipar..sila doakan semoga berkekalan..sambutan besday yang paling paling dull dalam idup aku..serupa bukan ari lahir aku langsung..macam aku ni invisible ja aku rasa..seyes takdak apa..macam ari2 biasa..tapi takpa weh!!aku kuat weh...apa la ampa ni..jangan pandang aku sebelah mata!


oh ye..aku akan berpindah ke umah sewa...penin pala aku duit tadak nak beli tilam, meja kecik buat setadi, almari...aishh..tadak keja part time ke aku leh buat?bagi la..aku sangat terdesak ni..

p/s: sehingga berjumpa lagi.yang aku pon tatau bila aku nak aktif blog balik..dan lagi satu..thanks ye atas ucapan kalian..

Continue >>>

its my birthday~


SELAMAT ARI LAHIR UNTUK DIRI SENDIRI..



semoga kebahagiaan milik aku satu hari nanti..
tadak sapa nak sambut..takkan dapat apa2 pon..yeay!!
suma da tinggal kenangan..tahun lepas tahun penuh dengan derita..semoga tahun ni aku tabah setabah tabah manusia..


bai...salam suma..
Continue >>>

tuk abah..


abah merajuk ye bah sebab cek tak beli satay kat abah?abah jangan la merajuk..ada la sebab kami tak bagi abah makan satay..mana boleh makan..kan doktor dah pesan abah takle makan benda yang ada kolestrol tinggi..abah kan kolestrol tinggi..takle makan selalu sangat satay..abah jangan la ketegaq tau...walaupon abah bisik bisik kat tinga nadwa suh beli satay tapi abah jangan ingat mulut wa tu tak capoi..dia habaq kat makk..hehe..abis la abah tak le makan satay..heh..

abah ni makan la benda len..oat kan ada..heheh.mana tau pas abah cek lagi sekali kolestrol turun pastu doktor bagi abah makan balik satay..kan ka heaven gila abah makan satay masuk mulut satu batang ke satu batang lidi..lidi la weyy..ampa ingat apa..ciss..jangan kunin sangat pala otak tu..wahaha...ok sudah2..abah tak baca..naseb bekk..tapi kak un baca kan?ha, kak un kalo p pasaq malam toksah dok gatai bawak satay bagi abah teringin..abah takle makan satay..dia kena pantang..paham dak?hehe..

abah merajuk ya masa mak ngan cek dok sakat sakat abah masa abah nak p kedai gunting rambut..abah merajuk sebab kami p buat lawak cerdik..heh..rambut abah mana panjang..sikat rambut pon jarang guna..napa abah nak p perabih duit gunting rambut selai dua..pastu abah letak minyak minyak rambut tukaq ken pelikat tengok tb..abah majuk eh?abah ni..orang melawak ja pon...sory eh abah...

ok la abah...terlambat gila nak ucap selamat ari abah..selamat ari abah ye bah..nak ucap depan depan abah kata buang tebiat ka anak aku ni?heh..ala tetiap ari pon ari abah apa..sebenaqnya cek sayang sangat kat abah tapi tak reti nak ucap..mintak maaf abah sebab dulu cek kuang ajaq sangat sampai kena tampaq ngan abah..padan muka aku kuang ajaq sangat..mengada lebih..kan kena lempang..naseb bek aku da berubah.timaseh atas lempangan abah ya..sangat berguna.

ok la bah..selamat ari abah yang da terlepas lama gilaaa...


hai abah..

p/s: rajin lak aku buat 2 entry satu ari..heheh..
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010