double identity di kalangan blogger


hai..selamat ari wesak..aku tak sambut kot..dok releks releks ja dok dalam rumah buat taik mata..tu keja biasa aku buat ari ari.pagi pagi mak aku gerak teman dia p joging..semangat mak aku lebih pada anak.haha..aku malas gila nak p joging..dah la aku joging pakai selipar jepun kaler pink ada kupu kupu kaler pink merelip relip.punya la tak kacak di mata aku tapi tu ja saiz aku yang ada kat kedai runcit kampung sebelah.yang len semua saiz orang dewasa.aku lom dewasa lagi. kecik g..

ok kembali kepada tajuk..mukaddimah aku tak penah selari dengan tajuk. nak cakap benda len mesti tercakap benda len. bukan ter tapi memang stail camtu.aku tak tau nak ubah camna dah.punya susah nak cakap benda yang lurus.mesti la ada bengkang bengkok.sedih aku dengan diri sendiri..takpa violet..hang buleh!!eceh!tetiba..sekali lagi tak masuk tajuk.wahahah..tajuk ni aku takut nak buat sebenarnya..ni apa yang aku dok perati la.

yang pertama (siap buat list bakk hang):

blogger yang tulis skema yang mengunakan bahasa melayu, kosa kata yang betul tak semestinya in real life dia ni skema yang amat.yang guna bahasa melayu baku dan sebagainya..its juz the style in writing..kat lua maybe dia jenis selamber nak mati.takdak nak skema skema.ha lebih kurang aa..yang ni aku jumpa dah blogger camni..dalam blog skema je tulis..in real life kemain ko ye..

yang kedua:

yang ni setengah je betul..macam aku ni..dalam ni nampak ja macam emo terlebih tapi betul betul aku takde la muka emo memanjang..yang macam aku ni aku ada la jumpa sorang dua.lebih kurang la.sebab blog ni kadang kadang buat nak tenangkan ati.. apa apa yang takle diceritakan dengan mulut cita kat blog. lebih jujur kat sini. tapi sebenarnya takde la emo sangat.biasa je..leh lagi melawak lawak dengan orang sekeliling..

yang ketiga:

yang melucah lucah dalam blog tak semestinya di luar pon dia nak melucah sangat. maybe percakapan dia kat luaq lagi mulia dari percakapan orang yang tak melucah dalam blog. tak semua ye..diulangi tak semua.

yang keempat:

dalam blog nampak macam peramah dan lay back punya penulisan.di dalam blog. dan real life pemalu je orangnya. oh ni aku ada la jumpa sorang dua. aku pon jenis camtu gak.aku pendiam la jugak..takda la cakap banyak sangat..kalo in real life la.aku bukan jenis yang reti nak tego orang dulu in real life.punya macam ambik segala semangat nak beranikan diri tegoq orang.hoho.. ada ye orang camni ada..

yang kelima:

orang yang korang nampak mulia ja tak semestinya betul. ada la sedikit ja jumlah dia.ada yang buat blog nak menipu another identity.konon dia keja ni keja tu padahal tu hanya khayalan dia saja.dan banyak sungguh menipu.. sekali bila kantoi terus tutup blog.ni banyak gak aku jumpa.

yang keenam:

tulis blog bukan atas cerita sendiri tapi tulis atas cerita idup orang lain.. means that bukan dia la yang sebenar2nya..cuma tu hanya impian mungkin. atau yang lebih teruk ambik entry orang lain buat entry sendiri kunun idup dia camtu dan dia yang menjalani idup tu. oh ni banyak berlaku.aku tak tau napa.aku tak tau napa nak ambik post orang and then claim tu hak cipta sendiri..hohoho..

ok sudahla enam ye..TAK SEMUA ada 2 identiti ni..TAK SEMUA ye..ada yang jujur dalam penulisan..suma kawan kawan aku jujur dalam penulisan dia. cuma kadang2 apa yang dilahirkan dalam blog tu sebenar2nya dia..

ok da abes.sekian.

p/s: aku takla emo sangat.kan?kan?

Continue >>>

aku dah pisahkan pasangan kekasih.mintak maaf~


pasangan kekasih ni baik baik saja sebelum aku masuk dalam hubungan depa nih..nak menaip ni dengan rasa yang bersalah gila..salah aku jugak tetiba masuk dalam hubungan pasangan kekasih.yela aku ni single dan available kan..laki ni plak jenis manja.sket sket nak manja..haih. aku plak adoi layan pulak..ok tu salah aku.aku terima.

hurm aku da kenal dia lama sangat sangat da.tak tau pulak akan jadik camni jugak akhirnya. sory..mintak maaf sangat sangat.tak terniat. eh memang aku berniat pun nak pisahkan korang sebab sebab tertentu la..ok kutuk la aku jahat..aku tau aku memang jahat.aku bukan baik sangat.korang ingat aku baik ke?huh..tulis kat sini rasa tenang sket..simpan sorang sorang rasa terbeban pulak.aish..

hurm..mintak maaf ye untuk s**f*..sory aku tanak pon kat dia..tanak la..sory..kalo hang nak lagi ambik la..tak hingin pon kat dia..tak sesuai langsung ngan aku dia tu tapi kitorang rapat la.haih..camna nak put into words ni..

sebab laki tu adik laki bongsu aku....

ok gatal sangat nak kapel ke dik oi!! ni adalah entry nak mewarning adik aku yang tak dan nak ambik PMR da gatai nak bercinta..aku da nasehat putus ja kapel2 ni jadik kawan sudah..nak i lap u, u lap me apabenda..kakak hang pon tadak boipren g hang sebok sebok nak bermarka da..amboi..habaq kat abah baru tau..pas SPM baru la boleh..cece..aku pas SPM baru bercinta..hahaha..

bukan jeles sebab dia ada marka ke apa..tapi terlalu awal dia nak masuk dalam alam alam yang orang macam aku pon tak mampu nak tempuh ni..ingat bercinta ni indah indah je ke?ohh tidak adikku..belum ada PMR lagi jangan nak gatal gatal la nak bercinta bagai nak rak sampai henpon tak lepas dari tangan..eh macam terjeles pulak aku punya henpon tak nah berbunyi..wahahah...

aku tanak la adik laki aku ni dok main2 ja..mentang mentang bongsu leh la buat sesuka ati mak abah tak marah?pelik la..time aku kemain aku kena.time kat bongsu bongsu takdak pon.sebab da puas marah kami kami semua kot.hahah!!tiba lah masa menjadi kakak yang kejam!!wahaha..sudah la..jangan dok bercinta muda2 ni..aku kenal adik aku camna..belum sedia nak bahagia kan anak dara orang lagi..berkawan boleh sampai nak kapel2 sayang sayang i lap u my princess tak boleh..muntah ungu kakak hang nanti..wahah

ok la..sory dik..hang tu muda lagi.jangan nak gatai.sekian.

p/s: aku tak jeles aih adik aku ada marka..hahaha.

Continue >>>

entry yang sia sia.


kan da cakap entry ni sia sia saja..cis..tekanan la minggu ni.sangat sangat tertekan..aku rasa tak salah aku buat keputusan sebelum ni..aku rasa senang walaupon ati ada sikit pahit pahit ubi keledek yang tak buang getah..biasa la..life memang camni..ada turun naik..dan masa ni masa turun aku..kemain ayat..turun tu weh..

ruti selalu komplen napa aku selalu pakai tudung itam..aku tadak tudung kaler2 ka?ada la weh..hang ingt aku tadak tudung kaler kaler la..ni buktinya..haha..

hang tau dak tudung kaler itam leh buat aku nampak putih sket?haha...sebab tu la ai suka pakai..sudah la.ni je aku ada..yang len aku da buang dengan jayanya..

tolong jangan cakap gamba ni aku makin bulat weh..aku baru ambik tadi..tulungg....ok ni kaler ungu. see?

ni ery farieha yang kasik.ha tengok..pink warna warni lagi weh..

ha..ni merah..tengok..mana ada itam..ni lama da ambik..haha!abaikan baju tu pelis..



dan kelabu..see?ada kaler len jugak tudung aku..tudung ni beli kat mak tuk ari ibu..mak da suka da..beli 2 lai kat mak..satu lagi kaler belacan..pastu kan abah p cakap "amboi merelipnya, toksah pakai la.." pastu mak terus bagi kat adik aku..abah niiiii..jeles ke bah?wahaha.

ok sekian saja entry yang sia sia..rindu aku meh?lama tak letak..ini buktinya.aku ada la tudung kaler kaler..wahah..

p/s: abaikan la muka yang annoying gila tuh.

Continue >>>

cikgu, saya tak pakai sependa..


sebelum memulakan repekan, adalah dijeleskan bahawa sependa adalah sejenis pakaian yang di pakai didalam pakaian luar..semoga penjelasan ini membantu anda semua memahami entry ini..haaaa amacam?skema tak?guna ayat bahasa baku melayu yang sah tak weh?kagum tak aku tulis camtu?ok da banyak soalan gila dah kan?

camni..aku penah weh jadik cikgu pas abes diploma dulu..sempat nak ngaja budak2 kejap..aku ajar budak pra sekolah ja..memasing lasak mak aii..kurus aku di zaman itu..HAHAH..aku suka la guna perkataan kurus..mana tau sebut 44 kali nanti akhirnya impian aku tercapai menuju puncak gemilang cahaya~hoho..makin obesiti plak aku sekarang ni..sangat ngeri la aii..

ok2..sebelum aku melalut lagi panjang..meh la aku cita..bukan aku yang tak pakai sependa..sory sket..aku punya ayu toksah dok pikir bukan2..aku sekeh kang pala sorang2 yang membuat tohmahan berbisa itu..hoho..ni anak murid aku la ni.setiap pagi dia nyendeh2 kat aku...memang aku ni cikgu kesayangan dia la masa tuh!(riak gila, sebab ada lagi 3 cikgu lain yang garang mak datuk)..aku ajar kakak dia..kakak dia besa2 ja ngan aku..tapi dia nih mak aii manja sungguh..mai skolah ayah dukung masuk skolah..

pastu bila aku duduk, dia datang duduk sebelah aku bisik2, bisikan nya amat mempesona..wahahah.. camni dia bisikk.."cikgu, saya tak pakai sependa"..aku pandang dengan jelingan maut gila! apa motif ko cakap kat cikgu ko tak pakai sependa?(oh murid tu laki ye), ko nak makan sekehan cikgu yang cun ni ke?abes la ko...(kata aku dalam ati)..pastu aku telek2 muka sket, tau dia jujur dan takda sebarang niat jahat terhadap aku..pastu aku nasehat, esok pakai sependa..jangan lupa..punya solehah aku nih!!tak baik berniat jahat kat budak2..

pastu kan..ari2 seterusnya dia buat g sebab sependa basah katanya..aish..ada selai je ke budak ni punya sependa?tak paham aku..sudah!tutup cita pasal tu..geli dowh nak cita..tapi disebabkan ni ari guru aku cita la jugak..

pastu kan..(tak abes2 ngan pastu kan)ha..nak cita..masa tu ada sorang atuk ni selalu anta cucu dia datang tadika..umah atuk ni selang 2, 3 lorong jela..punya dekat..anta cucu dia g tadika naik moto..aku lak yang nyambut budak2 kat pintu pagaq setiap pagi..aku gak yang anta balik budak2 masa balik..nak dijadikan cita, pas 3 minggu aku bertugas kat sana, leh plak tetiap pagi n tengah ari atuk tu anta n ambik cucu dia naik keta bersama neneknya..nenek dia pon ikut skali..padahal mai anta cucu p tadika ja pon..setelah di risik2, nenek tu jeles!tolong nek...aku takdak ati kat laki nenek..tulunnnn...patutla dekat pon nak nganto cucu naik keta..siap nenek tu ikut lagi..haih..macam2..

dengan ini saya mengucapkan "SELAMAT HARI GURU!!" kepada cikgu2 yang penah mengajar aku..aku ni susah nak ajaq..lambat masuk otak sket..dah jadik cikgu baru tau susah gila nak aja budak2 weh...ok sekian.

p/s: aku da malas asik jadik punching bag n tempat persinggahan..

Continue >>>

sebenarnya aku dah hajjah~


malu la nak cita..hik hik..(adoi gedik gila hang ni yaya oi)..camna nak mula hah?camni..aku dulu zaman skolah kurus yak ak aw aku nak habaq kat ampa weh..motif?motif cakap benda ni sebab nak cakap aku penah kurus! walaupon badan aku macam tong dram tapi aku tak kesah..eh kesah la sket..sapa kata tak kesah orang panggil aku ikan buntal..tak hot ouh panggil aku ikan buntal..tapi takpa..aku terpaksa pasrah dengan harapan mereka akan sedar suatu hari nanti..HAHAHAH!!

masa zaman skolah dulu aku jahat gila..tak dengar kata walaupon masa zaman skolah dulu aku punya la selim..(ok takda kena mengena). malas la nak cita..memalukan aku ja..tapi disebabkan takde idea sangat aku terpaksa la cita..ampa baca jela..aku malas nak paksa paksa orang masuk sini..hai awak..masuk sini ye..kenalkan la diri..apa barang tak kenal2..rugi ouh..leh kita bersilaturrahin dengan damainya..

ok2 kembali ke tajuk..biasala mak cik ni selalu la merepek gila..masa tu ustazah aku suruh hafal hadis..aku ngan kawan aku lagi 2 orang tak sempat hafal padahal da ingat da..nak buat camna tak sempat..pastu ustazah tu suh la hafal time lain..kawan aku lak baik gila tak gtau aku nak p hafal..p hafal senyap2 belakang aku tanpa meninggalkan apa apa berita pon kat aku..punya terbaik la ampa..tinggalkan aku sorang2..sampai ati ampa weh..aku nak sedih ni..majuk ngan ampa 2 sem! eceh..dulu mana pakai sem2 nih.wahaha..

pastu ha ambik la akibat tak hafal..kena denda la plak..ambik!kena tawaf bangunan skolah..gila malu...3 kali plak tu..aku tau tak cukup syarat..orang tawaf 7 kali baru cukup syarat..aku tawaf 3 kali ja..tu pon tak tau nak letak mana muka aku ni..punya la malu..suma junior2 nampak kami bertawaf..oh kami tu termasuk aku ngan 2 orang lagi budak laki kelas aku..depa pon takdan nak p hafal.hahah..padan muka kami..disebabkan aku 3 kali ja tawaf, aku dapat separuh hajjah..malu gila!!tak mau aku ingat2 benda tu suma..

sampai sekarang aku ingat2 lagi muka ustazah yang menghukum kami dengan kuasa bulan mu!aku tak rela...malu weh seminggu..seminggu ja malu pastu buat balik pangai huduh gila zaman skolah..buli buli kawan aku time zaman skolah memang best..drama sembilu di petang hari lakonan budak2 setingkatan aku..gila syahdu..nak tergolek2 aku gelak kalo teringat..pastu dengan kawan aku terkoyak suar masa ketuk ketampi sebab tak buat keja matematik..gila ah..HAHA..malu nak bangun..nak p toilet pon tak berani..budak kelas aku jahat p tibai gelak macam nak sakit jantung esoknya..

ok la...nak p mandi nih...nak lari dari umah sat..malam ni ka esok ka aku balik la..hahah..

p/s: lama tak makan char kuey teow..malam ni p cari sat..
Continue >>>

bercakap tentang blog~


hai..lately masalah ati banyak...sory kalo entry2 sebelum ni bercakap tentang perasaan, ati, dan sebagainya..biasala..manusia takkan lari daripada masalah ni kan?macam tu gak aku..sejak dari awal lagi aku buat blog ni sebab nak luahkan semua dalam ni tapi adalah sket2 ditapis..kalo dulu takde la tapis sangat sebab tu banyak entry lepas banyak dah dipadam untuk menjaga nama baik sesapa...sory for that..

i'm so sory kalo ada yang anggap blog aku lemau.takpe tak kesah..memang agak lemau sebab aku bukan bercerita benda benda yang bukan berkenaan dengan life aku..aku tak reti sangat nak cita benda yang fiksyen..yang aku reka reka..sory for that..my blog is about my life..camna aku lalui idup aku sama ada senang atau pon susah...

dan memandangkan aku da takde sapa2 tempat aku nak mengadu..aku banyak mengadu, merintih kat sini sebab aku amat2 perlukan sokongan..kalo takde sokongan aku rasa aku dah jatuh rebah takle nak bangun..i'm different in real life..agak berlainan la..tak le nak expect aku akan sama identiti seperti dalam blog..kalo dalam blog cita pasal sedih, tak semestinya kalo korang jumpa aku nanges2..takkk..aku buat muka hepi gilaaaa...topeng suma tu..tanak la orang yang dekat2 aku risau..so kat blog ni aku jujur sejujurnya tentang ati aku..

suma datang dari ati aku..takde nak ambik ati orang..kalo aku sakit ati, aku cakap kat sini..kalo aku kecewa aku cakap kat sini..i have nobody beside me yang aku leh ngadu setiap jam macam "awak, saya sedih sebab tak dapat makan sate".."awak, saya sedih saya takle nak makan". no! da takde..blaja la sendiri sket...pesanan tuk diri sendiri..

hurm..ok la mintak diri dulu..tak tau napa aku tak de mood nak berblogging..i dunno why..masih ada ke orang yang baca blog ni?

p/s: masa untuk kuruskan badan..
Continue >>>

sebenarnya duyung tu wujud...


percaya tak korang yang duyung tu wujud? betul wehh...aku da tengok dengan mata kepala aku sendiri..gedabak hak aku tengok nak cakap korang..aku malas la nak panjang2 cita nak p bagi sinopsis pasal cita ikan duyung masa dulu dulu tu..orang suma da tau..aku malas la nak cita dah..pasal little mermaid kawen ngan anak raja la..ariel the mermaid la..tu suma cita da basi weh...suma dah tau cita tuh..so aku malas la nak cita..

camna ye nak citakan kejadian tu aa..aku pon nak habaq awai2 nih..HAHAH..suka ngat aih nak pekena ampa nih..camni citanya..pada suatu hari, kawan2 aku ni nak la p mana2 sebelum semuanya berambus dari UM ni sebab nak bercuti sem ni..mana aku nak hangkut semua barang nih..mana aku nak letak barang2 suma ni..tau la aku ni tak dapat kolej sem depan..sangat2 sedih ouh..mana ni aku nak letak..ok dah sudah!

jom la kami pon bercuti kat ulu yam sana..best ouh..berenang renang ke tepian..HAHA..aku suka la nak berenang renang ke tepian ni sebab sangat la best!sebab aku tak reti berenang ayaq masuk idung weh..terkeluar ayaq mata punya pedih la dalam lubang idung..sakit tekak aku tertelan ayaq..ee yek..mau muntah balik kalo aku tau bakteria apa ada dalam tuhh..tolong la..aku geli..toksah dok habaq ampa selalu buat apa dalam ayaq terjun tuh..mau muntah ungu kalo dipikirin...sudah sudah..

ok kembali ke tajuk asal..malas nak cita panjang2..ni la ikan duyung yang comel2 belako..HAHAH..

membantu puan sri menukar tudung yang disediakan khas tuk mandi..tak kelepek walaupon terkena air..sila beli..

terasa seperti berada di miami..gila best!!kuat kan kami?gay betoi la..nak terjun pon nak pegang pegang tangan..eee geli weh..


pompuan serabut..haih...
i had fun!
sebelum terlupa..ni la dia duyung weh!!! ha caya tak yang duyung memang wujud?hohoho!!
ni duyung versi laki...wiwit!!

KAMI..aku yang tetiba buat muka setim, moksing tengok balak ensem lalu kat blakang, zati aksi bercium, shida tengah tahan napas, wawan si duyung lelaki..wahahah..

p/s: tamat la sudah cerita duyung..sekian..
Continue >>>

kenduri: buat aku terliuq ja..


hai semua..sehat?lama tak update..(padahal baru sehari tak update)..lama la tak melantak nasik kenduri..ada kenduri umah sapa2 tak aku nak g ni?aduss tanak ajak aku ke g kenduri?da lama tak melawa pakai baju kurung siap segak segak p umah kenduri pastu kenyit kenyit mata sket kat laki bujang..HAHAHA!!!gedik gila kalo aku buat camtu..tak sanggup ouh..balik nanti aku nak pastikan mak p kenduri mana2 aku sure ikut..sebab ngidam nak makan nasik minyak punya pasal..sedap la teringat nasik ngan ayam masak merah, daging masak samah, kerabu kerisik, papadam sket dengan buah..weh!terliur gila!!

aku cerita pasai kenduri ni bukan aku nak kawen..takmau aku..nak menikmati zaman bujang yang takyah pikir pasal paksuami, pakmentua, makmentua,ipar duai dan sebagainya..oh alangkah bestnya zaman solo.aku nak buat hapa pon boleh. nak kuaq ngan sapa pon boleh..huyeh!dah2 orang yang tak bujang n yang tak solo toksah jeles la sebab korang da jumpa kebahagiaan sejati..aku belom..tunggu weh..sabaq yaya sabaq!hahah..

meh nak cita pasal kampung aku..kampong aku ni banyak trademark ouh..setiap family ada trademark masing..macam ada perusahaan masing masing la..n diorang takde la nak malu malu kambing nak tunjuk..tu yang best pasal kampung aku..walaupon kampung aku ni takdak la orang orang yang kaya2 yang idup dengan buat bendang ja..tapi best ouh weh...aku nak makan kenduri pon rasa best..dan selalu melewat2kan waktu pergi ke kenduri..sebab petang la paling best!

kalo dah p awai tu..adik aku la..aku malu ouh..aku pesan ja..HAHAH.kalo aku dah p awai, petang tu ada makanan len plak..contoh eh, ada orang kampong aku ni pengantin laki keja buat char kuey teow, petang tu pas bersanding, dia tukaq baju pakai baju besa, p goreng char kuey teow kat tetamu..gila best! char kuey teow mana leh gorang banyak2 satu masa..dia nak sedap goreng sepinggan sepinggan..baru sedap tangkap leleh punya..(alamak!aku da meleleh tak dapat ketagih..)maka, para tetamu pon beratur sambil pegang pinggan masing2..char kuey teow dia sedap gilaaaaaaa...rugi aku p awai..nak p lagi skali malu..aish...

pastu ada pulak orang kampung aku buat kicap..so yang door gift dia, dia bagi kicap la..kecik comel je kicap tu weyh!siap beriben..punya comel..aku nak letak dalam nasik kicap tu pon tak sampai ati takut kena riben..hoho..punya kreatif dan jimat la..yela..da ambik produk sendiri ye tak?kalo teloq nak kena p beli, rebus lagi, check da masak blum lagi..heheh..teloq mana orang suka da..hahah..kicap pon ok wat..sedap dan enak..kalo nasik kenduri tak cukup masin, ampa letak la kicap yang dia bagi tuh.tapi aku siasat takdak sorang pon tetamu yang buat lagu tuh..maka terbukti la yang semua lauk cukup masin..(sudah2! kang aku nyanyi lagu spider kang)

ok banyak g aku nak cita..simpan esok la plak ye..kalo umah aku petang2 makan laksa best..mai la..tunggu kakak aku kawen eyh?kak oi, bila hang nak kawen?sedap weh...terliur dah nih...baik la aku p study..esok last paper.wehoo!!

on the other different part..aku geli la laki ambik gmbaq cam pompuan..pandang atas, buat2 comel..tak sesuai weh..ambik la gmbaq macho sket..nak terburai mata aku tengok..tolong laaaaaaa...pompuan sesuai la dengan status nak nampak comel.tapi laki kan..adesss..rabak mata rabak..

p/s: pesanan khidmat masyarakat: nak p kenduri weh..nak makan nasik kenduri weh..jangan tanya nasik minyak aku..lambat lagi...
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010