stone gila budak tu!


ceh...arini tanak buat entry sedih2..kang izan sedih..izan..ko sedih ke?ececeh..aku ok je..aku tau ada je risaukan aku..lob u kepada sesapa yang risau tu..terharu ouh..heheh...sekarang ni minggu exam la..minggu suma orang tengah gila..suma tunjuk pangai pelik..buat aku rasa aku ngah duduk kat hospital sakit jiwa..dengan aku skali pon gila skali..tapi aku maseh waras..cuma ada la benda pelik2 orang kat sini buat.lawak pon ada...adess depa nih..

macam2 gaya la...tapi yang paling aku suka tengok kat sini..to be exact kat bawah kolej aku berdekatan dengan kolam yang kotor segan basuh tak mahu tu..aku sian gila ikan-ikan dalam kolam tu..ari2 ada orang dicampak masuk dalam kolam tu..sesapa yang punya besday akan dicampak masuk dalam kolam tu..kebanyakan laki la..tak hingin aku nak masuk kolam tu..da masuk skali sudahla..busuk la yang amat...sory..tak mau la nak tonyoh bagi badan aku bau semerbak balik..banyak keja nak buat..hahah..

eh sebenarnya nak cita pasal sorang pompuan ni..kadang kadang seram aku tengok dia..dia da la slalu sorang sorang..menakutkan ok kalo tengah dia makan sorang sorang tetiba dia akan menyanyi rancak dalam bahasa RAJNIKANTH (betoi kan yang aku eja ni kan?kalo nak tukaq kain tu berdesup2 la bunyik...feveret hero abah aku..huhu)..kalo dia jalan sorang pulak dia akan pasang lagu kuat kuat n then nyanyi sambil menari..kalo kita tengok pelik kat dia, dia akan jelingan tajam wa cakap lu..berdesup mata aku pandang tempat len..pelik tul..

ha..sekarang ni dan pada saat aku tengah menaip ni, dia ada depan aku tengah menghafal notes (la kot)..sambil menari..seyes menari dan senyum sorang sorang..pelik la aih..ke hulu ke hilir pegang notes sambil cakap sorang dan boleh plak dia tetiba nyanyi dengan riangnya..aish..pelik la dia nih..da la sorang..memang tak pedulik mata mata yang memandang...punya la stone! aku tabik betoi..jangan la ampa p usha pelik kat dia..memang jelingan maut dia kasi..

dan tetiba aku tertenung dia pulak..ok da..dia bagi jelingan maut da kat aku..harus aku benti takat ni..kalo dia buat pelik2 lagi aku bagitau..hahah..arap2 dia tak baca la blog aku..HAHA..tak mungkin la dia baca..kalo baca aku tak makan nasik 2 ari..betoi ni...tak tipooo..huhu

p/s: menghitung waktu dan masa...ati..tabah kan?mestila tabah...aku kan da kuat..
Continue >>>

wajah-wajah kesayangan..


sangat rindu dengan wajah-wajah yang selalu aku cium tanpa segan silu..sukaaaa...suka plak aku dicium balik..rindu la dengan budak2 kecik yang buat aku rasa bestnya jadik maklang..hhaha...walaupon aku rimas kadang-kadang dengan anak sedara aku yang suka la bergayut dekat badan aku..curik teddy bear aku..curik mekap aku...sedih ouh tengok2 mekap2 aku kat umah sudah illek pocik!sampai ati qilah ambik mekap maklang!

anak sedara aku sorang je pompuan..yang lain suma laki...suma lasak2..jenuh la aku...tapi kalo bab nanges ni memang yang laki-laki ni terer abes!!kuat melalak!!jangan aa da besaq dok melalak lagi..takdak marka la ampa weh..dengar ni maklang nak berletiaq..hahah..oh maklang rinduuuuu...

ni la pengubat ati aku bila aku sedih..takda rasa nak idup da..ni la yang buat aku senyum bila aku sedih tak leh nak bangun..aku nak cita something kat korang the truth n nothing but the truth tapi aku tak tau samada sesuai ke tak cita..haih...aku takut dia bukak blog aku..jangan la dia bukak.aku rasa dia tak bukak pon..kan aku kasut je kan?wahahah...ok takyah paham sesapa yang tak paham eh?

ni la wajah2 kesayangan hamba...


afiq syakirin..aku gomol2 macam mana pon tak nanges pon...suka nyotnyot jari aku...haih...sedap ey yang??ni la budak suka melaram tu...abes mekap aku...adesss...
abang suka buat maklang marah kan?tapi maklang sayang la kat abang...muah sket kat idung tu..meh2 sini meh...jangan tengok maklang camtu..maklang tergoda...dah2..maklang da tergoda...
ni yang terbaru...hai muaz..selamat berkenalan...

p/s: ada benda nak kena luah tapi biar la dulu..hahah...
Continue >>>

amaran!entry ni banyak gamba!!


hai semua..bertemu lagi kita di pagi jumaat yang mulia dan nyaman ini..masih belum tido ke kalian semua?semua nak jadik cam aku tido bilamana bulan nyorok2 n matahari timbul bersinar cahayanya~huhuhu...ok aku ada paper pagi tadi n aku tak sempat jawab soalan last!!yeay!!aku memang terbaik..disebabkan aku tak sempat jawab so aku pon p la putrajaya 2 ari lepas..HAHAHA!! takde kena mengena langsung!!

kali ni bukan atas perminntaan aku tapi moksing la ni..dia pon da terkena VIRUS meroyan aku..asik2 "bila nak p putrajaya ni?" sebanyak 5 kali ulangan...5 kali kot..aku rasala..kalo dia buat g aku pakai sempoa kira..lama gila tak men ngan sempoa..gila rindu..dulu masa darjah 2 paksa abah aku anta p kelas sempoa..last2 skali bila cikgu bagi latihan untuk bagi terer guna sempoa aku p guna kalkulator..terbaik gila aku!!baik aku p kelas kalkulator..hahah..memang mengabis duit bapak aku ja..eh melalut pulak sampai ke sempoa..padahal nak cita pasal moksing..(hai moksing...bukak blog aku nampak..dah2 jangan sengeh2..)

pastu kan...K-C telah menunaikan hasrat moksing ni..aku yang tak segan silu ni melompat la kegumbiraan sebab suka aku g putrajaya sana bercamwhoring kat sana..aku suka!!lawa la tempat tu..aku nak berumah tangga kat sana la..hahah..berumah tangga tuuu.tak boleh blah gila...ok la nak buat tayangan la..malas nak tulis pepanjang..ayat biasa tu macam la tak kenal kan?huhu...tapi sebelum tu diingatkan sekali lagi supaya berhati-hati di jalan raya...

lihat pinggangku..tak ramping kan??huhuh..tu K-C...memang rajin aa kua ngan dia sekarang..kawan sekelas...n kawan setadi grup skali..eh apsal aku terang panjang2 kat sini nih??hahah..
ni lagi sorang yang mengikut..kak shida..hai..leh kenalan...putih gebu ooo orangnya..wiwit!!nak saaaaaaaiiinnn~moksing terchenta..abaikan kaki aku yang tak senonoh la aku rasa...aku rasala..korang takyah rasa pape weh!
kami si bujang yang membujang sampai sekarang..suma di sini adalah belum berpunya..hoyeh!!best weh single..hahaha...
3 dara pingitan...jangan wiwit!dosa...

malas la nak letak caption..yang penting kami hepi!jom la balik..kang katil kat bilik rindu kang tuan dan puan-puan masing2...moh le balik..

p/s: ati berat...berat sangat..camna nak ringankan?

Continue >>>

wow!!!aku menang keta!!


badan tengah sakit sakit sebab semalam aku pikul beg yang terlebih muatan..sakit gilaa...satu badan sakit sampai assignment yang sepatutnya da siap semalam terpaksa ditangguhkan ke arini...ni da siap ni..tinggal satu lagi..gila kan?da nak exam tapi assignment tak siap lagi..ni suma salah lecturer sebab minggu study week baru nak bagi assignment..takpa..kami redha..

ouh semalam kat kan turun kat bukit jalil..jauh gilaaaa aku rasa nak kena naik 2 tren..dengan beg yang berat nya tak tertanggung dek badan aku nih..haaa kat bukit jalil tu kalo korang pasan ada la mamat2 n minah2 yang bagi macam cabutan bertuah yang bilamana kita bukak sampul tu kita dapat diskaun apa2 ka adiah ka apa..

sebabkan aku tensen asik kena tahan sampai kena tarik2 tangan aku bentila sat bukak n korang tau aku menang pa???aku menang keta!!uiyooo...menang keta wa cakap lu...gila takde respon pape kat muka aku..koooooooooooooooolll gila muka aku padahal suma mamat2 sua tangan nak bersalam ngan aku sebab aku menang adiah besaq!!adiah keta tu!!wow!!abes tangan aku tercemar salam dengan mamat2 yang bukan muhrim!!aku terpaksa salam...aku tak salam dia ambik tangan aku sendiri salam..nak tanak kena salam..aish..nyampah gila!!n saat tu aku rasa nyesal gila benti..

ouh ada yang tertanya2 tak aku da bawak ke keta tu??mana ada aku bawak pusing2 weh...kena bayar 3 ribu tu kalo nak tuntut adiah tu..ingat aku bodo ke nak bagi 3 ribu yang aku sendiri pon tadak jumlah t..kalo ada pon tak mungkin sama sekali aku nak bagi kat depa...huh..nampak sangat la nak menipu..sory la aku tak terpedaya.n kalo betul pon benda tu tak apalah..aku redha sebab aku tak percaya langsung dengan benda2 tepi jalan ni..sory la kalo ada yang jadik ejen tu..sory la ye..sory sesangat tak berminat..

ok la..aku da terlepas nak dapat keta!!keta besaq lak tu...takpa..takpa..AHAHAHAHHA...

p/s: kalo dapat leh la nak strike senarai harapan tu..tapi tunggu la dulu..
Continue >>>

sapa nak tempah jeruk??


selamat pagi!!! ngantuk gila seh semalam p pekena char kuey teow..heaven gilaa...arini aku nak balik penang...besala kena balik sebab ada hal yang kena setel kat umah..dahla satu haprak pon tak study lagi sebab cik blog ni sangat la pemalas orangnya..bila sampai result mula la nak sedih2 nyesal sebab tak study awal2..biasala aku...

pasal ubah kat bukit jalil ni..aku tak tau nak p lagu mana bukit jalil tu..dari stesen universiti tu nak naik apa weh?ada ke LRT yang sampai ke bukit jalil?dan yang penting, ada ke bas balik penang dari bukit jalil tu?napa la ubah...suma da selesa kat pudu boleh plak ubah..ok tau tau...sebab jam terlampau sangat kat situ..ok paham2..tapi da biasa kat pudu..adesss...takle nak singgah mekdi lagi...wuuu..

ok la..sesapa nak tempah jeruk habaq mai ye..sapa2 nak emel it to me..kalo nak la ye..serious buyer only ye..jangan men2 ngan aku plak..aku da beli cakap tak jadi memang nak kena pelangkung ngan aku la..

ok la sapa nak cakap..sedap seh jerukkk..wuuu...ok ni emel aku violetrblue[dot]red@gmail[dot]com..

ok la nak kemas2 nak balik penang..tak saba nak balik...makkk, cek balik nih..mak rindu cek kan?
Continue >>>

camna nak pakai shawl bagi muka bulat jadik lonjong weh?


lupakan pasal entry sebelum ni yang aku da buang da pon..hahahah..aku meluat gila ngan orang camtu..hahaha..ok2 da..jangan semakkan kepala korang yang tak sempat baca aku tulis pe sebelum ni ye sayang sayang semua..jangan pikir ye sayang sayang semua..

tadi pegi tengok tutorial pakai shawl ala2 arab kat blog huda, memang arab abes..lagipon dia memang keturunan arab..lawaaaaa la dia..hehe..huda, awak bukan comot tapi jelita..

link yang si cantik ni bagi aku try la bukak..memang banyak tutorial yang sorang pompuan arab ni bagi tapi memang agak daring la kalo aku pakai dengan muka bulat bak timon cino ni..(tembikai ni..ntah napa orang pantai timur panggil timun..hehe)tapi aku memang la tak sesuai pakai sangat sebab adoiyai muka yang petak bersegi ni memang tak sesuai kot..

muka aku bersegi la..hurm..bukan bulat tapi bersegi sebab tu ex aku tak kasi pakai selendang..muahahah..sekarang takde sapa larang baik aku pakai..waahahah..try pakei dalam bilik..dengan muka busuk2 p try pakai..punya busuk ini budak..heheh..

kantoi pakai baju kelawar pulak..hahahah..abaikan pelis..korang imaginasikan tu baju blouse yang ada bling2..tau korang tau..
memang bulat..camna nak bagi ilusi muka tu bujur lonjong aa weh??help!help!

p/s: need bantuan pernapasan pemakaian shawl yang tak bulatkan muka..

Continue >>>

mari bertango!


waaaaaaaaaaaaaaa!! terkejut weh!! permohonan aku tuk exchange student diluluskan!!!

elaun diorang kasi n blaja kat sana free,..takyah bayar yuran..yang kena tanggung passport je..

suka weh!!!akan ke china bulan depan selama sebulan...yeay!!!!

p/s: timaseh ALLAH buat aku hepi..
Continue >>>

akibat jeles melampau!


hai semua..salam ari selasa..selasa kan arini?lupa da ari..besala kelas da abes tu yang bangun2 tanya kawan sebilik "weh arini ari pa?" pastu seminit kemudian tanya g "weh, arini ari pa?" pastu tanya g..hahaha..ok2 da2..kawan aku pon malas nak jawab pastu tuk ngelakkan dia p tulis note ari selasa lekat kat dahi aku baik la aku senyap sambil tengok kalendar kat henpon sendiri..huhuh

ok la berbalik kepada tajuk..ramai gila blogger yang buat entry pasal i city yang kat shah alam tu buat aku jeles melampau sebab aku tak p lagii..aku nak p tengok gak apa yang depa canang2 lawa2 merelip lampu bak pengantin yang pakai baju labuci yang bersinar2 kena lampu kamera..ha..punya panjang lebar penerangan aku pasai merelip2 nih..

kalo dulu kena tunggu ehem2 bagi lampu ijau baru boleh p..kena berteman..hahah..lani p sendiri la weh..lagi senang..nak mintak2 izin pabenda?mana ada dah..camni la aku cari keseronokan aku sendiri..takyah nak sedih2 tensen2 orang tak bawak..bawak ja diri sendiri..sapa pon tak kaco..takdak sapa pon nak halang, tadak sapa pun aku nak kena habaq gtau aku nak p mana2, dengan sapa,ok2 dahla sket2..pendek kata senang sorang..roger kawan aku yang terbaik penah aku ada n then p..senang..

macam biasa la aku p ngan kapel yang aku salu kuar tu..memang senang n masuk..aku nak posing lagu mana pon depa tak heran da.aku pun tak malu nak posing2 sakan tapi disebabkan aku malu dengan orang2 yang ramai gila kat sana terpaksa hadkan sket posing maut aku..maut ka?ka gedik??hahah...ok la malas cakap banyak..padahal da banyak cakap da..pokpek minah ni..aku pokpek ngan orang yang aku kenai ja..kalo dengan orang yang aku tak berapa nak kenai lambat sket la aku nak buat lawak bodo..hahah..

ok la nak tayang la icity..sapa tak p g..p la weh..lawaaaa.sapa2 ada silau bijik mata..sila pakai sepek mata itam..pedulikan orang yang tengok..bukan mata depa..mata ampa..tau ampa tau..

lawanya..warna warni di aidilfitri..warna warni di aidilfitri..(eh ternanyi lagu raya pulak..heh)
ok..memperkenalkan..banduan terlepas..hehehe....comey la pokok putih nih..eh..sapa yang menonggek tu??seyes tak tau...sory bang..tak sengaja..bukan sengaja nak tayang montot abang di sini..gedik ah tulis abang2 nih..hahaha...tak kenal sapa nih..tak kenal2...

aksi 18SG...budak2 jangan tengok..makkk tak bagi..dose..


my besties!!love them dem much!! sanggup teman aku p mana2..timaseh..aku terharu...

ok la..sakit perut tetiba..hahah..nak upload lagi sebenarnya tapi malasla pulak nk tunggu..nak upload kat fesbuk macam tak guna plak dah sebab nak tutup malam ni..moga2 tenang sket aku pas tutup sebulan..heheh..

p/s: nak p laaaagi i city..nak p....kat merak nak snap takle sebab ramai sangat orang..
Continue >>>

formspring.me


Continue >>>

gambar-gambar melampau!


oih!pukul 4 lebih sekarang..aku terbangun plak sebab nak p toilet tapi disebabkan aku malas sangat nak kua aku tahan jebat!(eceh!padahal penakut nak p sorang2)..marilah aku taip entry sambil menahan resah gelisah..hahaha..da macam buat lagu aku rasa..ape ye nak cita kat korang suma ni..aisehmen..ha!!tadi kan aku p klcc..ampa jangan jeles..(tau tak jeles kan?)

disebabkan aku boring yang amat arini..petang tadik p la klcc..sebabkan aku terlampau lapaq sebab tak makan hapa sejak pagi so kami pon p la makan dulu..wuuu..makan ayam penyet..aku tak tau plak ada ayam penyet kat klcc ke selama ni aku tak pasan kewujudan kedai tu aa?tu amat pelik kalo aku tak pasan selama ni..haaa...cadang nak makan nasik beriani tapi tengok2 ada ayam penyet terus asid amilese(toi ka eja ni?) merembes dengan dasatnya sampai terpaksa pegang tisu takut meleleh..tak terer la meleleh depan balak ensem2 weh..HAHAHA..

ni dia ayam terer yang buat aku meleleh sakan...ayam yang telah dipenyetkan dan bersedia tuk dilumatkan ke dalam mulut si yaya the dinosor!

pastu wajiblah jalan2 amalan mulia di malam hari..mlas la cakap banyak (ayat biasa) aku nak tayang gambaq ja..pegi bertiga ye..malas la nak ajak reramai..haha..padahal yang len suma da balik kampung sebab da study week sekarang..study week balik kampung korang study ke? AHAHA( ayat orang jeles sebab tak balik kampung)

love dis..kena cecepat tangkap kat sini sebab takut kena prittttttt sama itu pak guard..kita pijak sket kemain pritttt tapi dia senang lenang ja duduk la,lari la,jalan2 la atas rumput tu takpe lak! (eh emo lak minah ni..hahah)


3 beauty!!errr..2 beauty n 1 hensem kot..aku diarahkan bersimpuh oleh cik moksing...adoi..selambak ha lemak aku berkumandang di situ..haha..

biasaaaa...gambaq bersama-sama moksing terchenta mau ada..ni la dia yang snap gmba2 aku..kalo kamera kat tangan dia siap sedia la ye..dia akan snap tanpa pengetahuan..so kena bersedia ja kalo ada kamera kat tangan dia..haip!biasa ni..

ok la mau tayang la hasil2 tangkapan lumayan..

kaki aku napa camtu??haih...

ikan buntal... =_=''

mempekenalkan k-c dengan henpon baru nya..sebok manjang..bunyik ja..dengan moksing wiwit!!

terpaksa katup mulut sebab nak muntah dah tengok gambaq banyak2...moh ler kita sidai baju..

p/s: melampau kan gambaq?AHAHAH..ada yang muntah violet tak kat sini?huhu..


Continue >>>

shuh!pegi jauh2..


masalah dalaman jangan selalu cita kat sini kan? cukup rasanya kalo aku cakap..


"awak, jauh la dari saya..saya dah tak larat nak tanggung..jauh la dari ati saya sebab saya da tak boleh nak sakitkan ati sendiri lagi..atau saya yang patut tinggalkan semua?ye..rasanya saya yang patut lebih kuat buang semua..oh hati..tabahlah.."


sudahla..nak bergelak ketawa dengan kawan-kawan pulak..

p/s: fake kan gelak2 tapi sebenarnya ati banyak nanges..
Continue >>>

stim wehhh..


moksing sebelah aku ni sebok ja nak tau aku nak tulis pa dalam blog ni..meh la aku tulis depan ko moksing...(moksing kawan sebilik ai)nama sebenar moksing dirahsiakan..guna nama komersial ja kat sini..muahahaha..susah la nak mula merepek kat blog..permulaan ayat punya la susah nak buat..kena ambik masa punya la lama..sebeb tu aku nya ayat awal2 ntah hapa2..hehee...

amboi laju je ko klik pas tengok tajuk kan?hamboih2..gataiii nu...HAHAHA..da2 jangan marah saya lagi..saya budak baik..mana ada nak cakap bukan bukan dalam blog..da la AKAK n ADIK2 baca..mau balik ni kena pang pung pang ngan depa semua nanti..ai tak sanggup u..ok marila saya bercerita (*ayat mari takle blah la aku rasa, macam buat iklan cuti2 malaysia plak)

kalo korang pasan aku ada senarai mengharap kat sebelah kanan ni..harapan to be exact..aku nak makan stimbot..stimbot tu da terlaksana beberapa hari lepas..lupa plak aku ari apa..selasa kot..ha selasa..bukan kot2 lagi da..memang ari selasa aku kua makan stimbot..ada kawan banja..nak letak gmba dia ke tak aa?malas la letak..haha..nak letak gmbaq aku jela..wahahah..gila tamak...

ok la malas la nak cakap banyak...tengok jela..makan kat shabu2..boleh tahan la..orang banja kan?kena la sedap..hahahah...ntah hapa2..

control gila minah ni..biala kat dia..tapi dia terer la gak guna chopstik..clap..clap..ni dia pelakon utama..tak lama lagi menang anugerah penggelegak terbaik la..kalah pasha sendat wehhh...huhu..
ni la dia...perenang-perenang yang terpilih..ampa ada?hahahah..ok2 ada ayat riak di situ..mintak mahap..ala dia ni memang weh.memang apa?memang annoying...huhu..

ok la tak tau apa lagi nak dimerepekkan..kita sudahi entry dengan ucapan selamat menjamu mata dan semoga berjumpa lagi di lain entry ye..eh disudahi juga dengan gmbaq maklang terhebat..AHAHAHA..

nerd gila aku rasa..da rupa makcik bedah jait baju-kurung-yang-ada-sulam2-tepi-bunga2-cinta da aku rasa..


p/s: nak balik penang ke tak aa?nak balik ke takkk..adoi..
Continue >>>

mayat fresh accident jangan la tengok..


Assalamualaikum..apa khabar semua? arini nak cita pasal apa yek?aku takdak idea langsung weh..aku ngah gila study ni untuk exam arini..kul 8 ada ni ada exam matematik..apa ntah aku nak jawab..doa2 la aku ngah luahkan semua kat ketas exam..aku ni dahla suka merepek..jangan la aku blur dalam kelas takle nak jawab..

masa ni kul 4 pagi ni kawan aku cita pasal orang mati accident plak..adoi weh..kecut perut aku nih..aku da la penakut ni..seyes aku penakut..aku dah la ada pengalaman accident dan aku rasa bertuah aku ngan kakak aku hidup lagi sampai sekarang..alhamdulillah...aku tak cukup amalan lagi nak mengadapNya..

ok mai la aku nak cita meh..jangan la weh tengok mayat yang fresh yang meninggal masa accident..jangan la..aku da kena skali memang aku serik weh..serik gila aku rasa..teruja sangat nak tengok skali jadi nightmare kat aku..seyes aku nyesal..sedih pon ada..camni cita dia..masa tu akak aku mak n adik aku p la nak beli belah kain nak buat baju..(heh, punya detail aku cita kain tu nak buat pa..hahah)

masa tu ada accident ngeri gila kat jalan maut kat kedah tu...memang jalan tu banyak tul kemalangan..seyes banyak..aku tak tipu punya..kalo aku cakap jalan ni mesti orang kedah tau..masa tu arwah ni langgar dengan treler dan dia punya helmet memang terkeluar dari kepala jauh plak tu..aku tau da ni mesti accident ni teruk..tapi aku rasa teruja pulak nak tengok..sebab tak penah tengok depan depan..

masa kitorang lalu tu mayat baru diangkat..Ya tuhan memang ngeri..kepala pecah, otak memang fresh nampak..nak muntah aku..tapi muka dia memang tak terjejeas..ensem orangnya..muda lagi arwah...aku memang ingat muka dia sampai sekarang..memang lekat kat kepala hotak aku..adoi...

masa balik tu ha ambik memang takle lelap mata langsung..asik ternampak ja muka arwah kat penjuru bilik aku..gila ngeri..pejam ja aku nampak..pejam ja nampak..pejam ja nampak..(ok da..annoying da aku rasa)..seminggu aku takle tido.. memang aku asik nampak arwah kat penjuru almari tenung kat aku...gila ah ngeri..memang terbuntang ja mata aku tanak tutup mata langsung..

pas ngadu kat mak..minum air yasin..alhamdulillah bayangan tu ilang sket..sedekahkan Al-fatihah tuk arwah..memang aku serik da nak tengok depan2..seyes ngeri dan terbawak2..jangan weh tengok kalo lemah semangat..

p/s: dah2..study la yaya oi...
Continue >>>

dilemma maklang sedunia..


hai semua...bertemu lagi kita di sini..saya tak tau la napa saya rasa saya ni gedik semacam di permulaan entry..cewah..padahal aku memang suka buat ayat gedik..ayat je gedik tapi orangnya pemalu je..diulangi AYAT saja yang gedik..hahha..ok la..apa mau cita kat rakyat jelita sekelian ye..idea nak merepek2 lom sampai seru lagi..

mari la saya bercerita tentang apa yang ada dalam dilemma dalam pala hotak sendiri ni..napa ntah tetiba gedik nak bersaya awak dalam belog kesayangan beta ni..biaq p la kat dia ni..dia punya otak ada sket ilang jalan lurusnya atau bahasa lainnya siratulmustaqim dia da bengkang bengkok sket..err lama tak makan bengkang ubi kayu...uih menceces ayaq liuq aku teringat bengkang ubi mak aku buat..eh aku pulak..saya..saya..heheh..bengkang bahasa klasiknya ialah bingka ye sayang sayang sekelian..eh apa ni cita pasal bengkang pulak.ok2..da stat da merapu dia..

ok back to the future..saya dalam dilema la nak add ke tak anak sedara merangkap anak sepupu saya di fesbuk..ampa jangan tak tau darjah satu da ada fesbukk..gatai depa ni..muda2 da ada fesbuk..aku yang tua2 ni pon baru ada..depa muda2 g da ada..eceh!huhuh...tapi sangat2 comel pulak ayat2 nak menggoda saya approvekan depa ni..aisehmen..camna nak buat ni...ok2..maklang ampa takkan tergoda..mintak mahap..

soalan yang pertama yang akan kuaq kat mulut depa n saya tau apa..saya tauuu...nak tnya "maklang yang mana satu marka maklang?" ha saya tau da ayat pa nak kuaq sebab ayat tula slalu kuaq kalo saat bertentang mata jatuh ke ati dengan depa nih..depa ni 2 orang ler...sepupu sepapat jugak..sorang darjah 1, sorang lagi darjah 2..susah2..susah ati maklang nak jawab weh..maklang nanges kang huduh pulak di mata kalian..eceh!kalian..tak boleh blah punya ayat..

lagipun nak rest dari fb sat selama sebulan..sedih plak nak deactivate fesbuk sebab ada la masalah yang berpunca dari situ..wiwit!!tetiba mewiwitkan orang..tak baik meniru aksi ini di khalayak ramai..sila ambik iktibar dari kejadian ini ye sayang sayang semua..HAHAHA..

ok la sekian saja edisi untuk kali ini..maklang tak approve ampaa lagiiii...tunggu la ye...kalo maklang approve nanti mak ampa, ayah ampa pon add skali..malu la ai nak bergedik santai di sana..HAHAH..mesti mak2 n bapak2 diorang tak sangka yang sepupu depa ni amboi kemain la dalam fb tu..hahha..malu la weh..ai da la suka tulis bukan2 dalam tu..haha..kang aku tulis "JATUH CINTA PADA SEPUPU SENDIRI" ha...tak ke sorang2 perasan...macamla saya nak tulis camtu dalam tu.oh tak mungkin..

ok la maklang nak p bertapa sambil muhasabah sambil main game sambil makan sambil minum ayaq oren sambil makan epal-minggu-lepas-beli-tak-abes-lagi sambil menyelam minum ayaq dan sebagainya untuk klik ke tak add to list tu..delima2..eh dilemma2..oh anak-anak sedaraku..maklangmu ni kompius..

p/s: approve kang maknanya aku bersopan santun la dalam tu..kalo tak approve kang kecik ati pulak dak2 tu maklang kesayangan tak approve..kesayangan la sangat..hahah..
Continue >>>

kecantikan lelaki dan kegagahan perempuan..


hai semua..bertemu lagi kita di seksi sesi kedua..muahahahaha...pada kali ini kita akan bercakap tentang kecantikan lelaki..lelaki pon cantik tau..ni bukan lelaki cantik yang bermekap2 berdandan mengalahkan kita pompuan ni..awww tak rela makkk...lelaki ni cantik kalo ampa tengok betoi..ada la ciri2 dia yang buat laki tu cantik mak-aii-aku-nak-kawen-ngan-hang punya stok..wahahah..gelak lagi..

dan tak lupa jugak kepada kaum kerabat sendiri..haii rakyat jelita semua..kita kan jelitaa...jelita oo kita ni kalo kita ni gagah..ingat kaum ampa ja ka gagah?kami pon gagah wooo..mari kita lihat ciri2 lelaki cantik dan perempuan gagah..gambaq tidak disertakan..malas yak aak aww la nak carik n buboh..ok rakyat jelita semua..mari beta terangkan satu persatu...

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik,adalah: -

1) Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan
2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran
3) Lelaki yang memberi madu,walaupun setelah menerima racun
4) Lelaki yang tenang dan lapang dada walaupun dlm konflik tak berkesudahan
5) Lelaki yang baik sangka dan senantiasa memikir utk kebaikan.
6) Lelaki yang tak pernah putus asa..jauh sekali mengeluh berkali2..

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Dan keseluruhan kecantikan itu ada pada Nabi Muhammad dan ianya adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan,tetapi pada kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah,adalah: -

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan
4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

....................................................................................................................................

aku dapat dari fesbuk..some1 ada anta mesej kat inbox n i think its really true + sweet n i wanna share wif u here..

aku tak gagah la weh..bila tengok tuh baru ada ati nak gagah sket..hahaha...gagah la sangat aku nih..aku ja tau betapa gagahnya aku ni..wahahah..gagah ke gigih?

biasa la bila cuti dan tak g mana2 memang la aku buat 2 entry satu hari..rindula nak main masak2 kat rumah..tunggula pas cuti ni aku nak main masak2 kat umah..2 bulan aku nak balik menternak lemak kat badan..gila best!

p/s: tadik tak jadik p pameran kasut..aku da la gila kasut...aisehmen..
Continue >>>

istikharah...antara berani dan tak..


wiwit!!ampa apa habaq?aiseh..nak tulis dalam blog ni pon rasa pelik sket sebab rupa2nya kakak2 aku ngan adik2 aku sakan dok bukak blog aku..hamboih2..senyap2 buat keja pastu nak perli2 ai pulak ye..takpe2...nanti ai balas balik..eh tak baik balas membalas ni..bukan amalan mulia ye tuan puan..

apa aku nak merepek ye..kawan bilik aku pon baca nih...amboih..moksing senyap2 baca entry ai ye..mentang2 ai selalu sebut pasal u..hahah..geli gila nak ber"i" ber "u" ngan aku nih...ok idea da datang...mari kita goreng idea ini ye..mari lah mari pergi menggoreng..kita tunai kewajipan pada negara~dengan tiba2 minah ni nyanyi.. T__________T..

sebenarnya nak bercakap tentang istikharah..

camni..saya..aish..nak guna saya plak untuk episod kali ini..saya berym la dengan kakak saya merangkap kaunselor saya..kira suma masalah cerita ngan dia la..share2 ngan dia..masa ni la nak luah suma masalah dengan kakak..bila lagi kan nak bermanja dengan kakak?suka la jugak walaupon ada gak yang terasa..makan dalam gak ayat kak aku ni..eh aku plak dah..sory..

kakak dan abang saya bertemu jodoh dalam istikharah..kedua-dua temu jodoh guna kaedah tu..kaedah pulak dah..ke perkataan sesuai? jalan??ok2 abaikan..asalkan paham apa yang saya cuba sampaikan dalam kuliah ini..HAHAHA..gila toi ayat..istikharah ni mujarab jugak ye untuk yang berserah sepenuhnya kepada tuhan..semuanya terpulang dan diberi petunjuk sama ada jodoh tu etul jodoh kita atau tak..

kakak saya sebelum kawen ada pilihan tapi dia pilih buat istikharah n bila mimpi asik nmpak yang tu ja la..so dia terima lamaran laki tu dalam takmau2 tu..takmau sebab itu la sebab ini la tapi disebabkan bila semayang pastu tidoq asik la nampak mamat ni..so terima la dan alhamdulillah bahagia ja sekarang..anak sorang da...ni anak dia..ensem tuuu...

oh afiq!i lebiu ketat2...

pastu abang saya plak..dia ni cadangnya takmo kawen lagi..dia cakap nak p umrah dulu..so p la umrah dulu..p dengan mak ngan abah n salah satu doa mak nak abang kawen cepat..balik je dari umrah tu mak ada berkenan kat satu orang pompuan ni..lebih kurang saya tapi haruslah saya comey sket dan muda belia..hahaha..umo pon sebaya abang saya..kira ranum2 leh kawen takyah nak tunang lelama la..abang saya tak tengok pon sapa..juz tengok gamba je pastu terus istikharah..jeng2 keluarlah mamat yang ensem lagi sorang..

lama gak dalam 2 minggu dia dapat jawapan...so jawapan dia dapatlah saya kakak ipar yang baik dan selalu hulur derma kat saya..HAHAH..tu motif puji lelebih sebenarnya..hahaha..so abang dan kakak saya tak bercinta ye..masa tunang untuk kenal ati body budi masing masing je..pas kawen baru bercinta..baru syiok!!

kakak yang saya ber"ym" plak cadangkan supaya mencuba kaedah cuba jaya tersebut..oh bukan tuk tau jodoh tapi nak tau betul ke tak keputusan nak buang si dia jauh2..bila nak buat arap2 ati redha nak lepaskan dia..huhuhu..gila best!yela..akak saya ni pon penah pecah gak atinya tapi sekarang da ada pengganti yang sejuta kali baik dari sebelum ni..alhamdulillah..istikharah ni untuk orang yang betul2 berserah..

saya nak buat tapi belum berani lagi..ni pon perlukan keberanian ye..tul tak?

p/s: rasa lain semacam ja bila tulis sopan ni..HAHAHAHA..
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010