laki kalo takde rupa ada je orang nak..kalo pompuan???


tersentap mata aku pandang ayat ni masa kawan aku post kat fesbuk..gila aah tapi memang betul apa yang dia tulis tu..betul la kan kalo laki takdak rupa ada ja orang nak..ini realiti bukan main2..aku tau ramai yang akan argue tapi apa yang kawan aku tulis is the truth wat she saw now..aku mula2 nak argue gak tapi apa yang dia tulis tu betul..kalo pompuan yang biasa2 ada ke orang nak pandang?contoh terdekat: aku sendiri..

aku tak tau napa ayat ni dia tulis..nak cakap dia tak lawa,dia lawa oo..hotstuff tu weh..korang takle kaco ye sebab da ada yang punya..maybe dia ada tengok kat mana2 kot n then dats y la dia post status dia camtu..tapi bagi aku la..

pendapat aku la..laki sekarang tadak rupa pon ramai ja jadik playboy. kalo pompuan yang biasa2 ada?sory to say ni la orang zaman sekarang ye..aku penah dengar laki yang mengutuk pompuan cakap itu ini..bercakap tentang kekurangan orang memang best tapi sedarla cik-cik abang sekalian yang korang tu takde la hebat mana ye nak cari pompuan yang cantik2 je..nak cari pompuan yang cantik dan baik tapi kena tengok diri sendiri jugak ye..oh jangan la terasa plak kalo tak buat..

aku nak cakap banyak lagi tapi aku takut kalo aku tulis apa yang aku nak aku akan kena serang la apa la..tapi apa yang aku nak tulis pada pendapat aku..blog aku bukan cita pasal aku nya life yang takde la best mana pon..cuma nak kongsi je pon..mana tau nak suruh cucunda aku baca masa aku da tua nanti..hahah.."tok ampa dulu tulis blog best gila!"..hahahah...gila rock kalo aku jadik nenek yang vougeh! (vougeh tau bukan togeh!aku tak makan togeh)huhu.

kepada yang mencari pasangan la kan..bukan muka je korang kena tengok..ati budi pon tengok..ati budi ye bukan ati body..amboi body je ampa tengok ye...apa body yang solid ja ampa tengok?tengok la lama2 ketumbit n dosa pon dapat..padan muka..hahahahaha..apsal aku gelak padahal tak lawak pon?oh itu rahasia..huhu..hanya aku dan tuhan je tau..(macam penah dengar ayat ni tapi ....weh!aku pinjam ayat ko)

jangan memilih rupa tapi pilih ati..apa yang ada dalam ati tu yang tentukan buruk baik seseorang..ingat tuh...muka cantik but ati busuk macam kambing tak penah kena ayaq takleh gak..tak lawa..n laki pulak yang ensem tu ingt baik ke?nanti aku nak tulis pasal moneyboy la..kalo aku rajin..sindrom malas nak update blog da mai pulak dah..masalah2..huhuhu..

oh lupa...sila ingat ayat ni sampai bila2..

laki yang baik untuk perempuan yang baik dan laki yang jahat untuk perempuan yang jahat..

so tengok diri sendiri bila mencari pasangan...cukup baik ke aku nak dapat orang yang baik camtu?jadik ubah la diri kalo nak dapat orang yang baik..dan aku sedang nak berubah dan aku sedaq weh aku takdak rupa..rupa tadak tapi ati ada..rupa da takle nak buat pelastik surgery (harammm wehhh) so ati jela yang leh diubah..haaaaa...tenung2kan dan selamat memuhasabah diri..kemain guna ayat muhasabah..hahah..

lagi satu aku tak baik pon nak tegoq sapa2..seyes takk..aku sedar suma tu..teguran yang korang nak bagi aku sedia terima..dan entry ni bukan nak tujukan kat sapa2 yang aku kenal...jangan la nak terasa kalo tak buat..kalo buat tu terasa la..hahah...ok bai...

p/s: berura2 nak tuka no talipon..huh!
Continue >>>

T________T


gamba diatas bukan nak menunjukkan kepanjangan muka saya ye..arini saya tak sehat so nak merepek2 dekat blog pon no idea..but for the person yang menunggu post saya tu sory eh?saya tak sehat nak merepek..u know who u are..hahaha...tak mungkin ada orang tunggu post aku..aku ja pasan lelebih ye..jangan layan sangat minah yang tak berapa sehat ni..

toilet da jadik bilik 1st aku da ni..hahaha..eeewww yaya ko ni suka menggelikan orang kan?perut tak betulla..dengan asik nak termuntah2..(ini bukan simptom preknen)..adoi gila ah..aku tak suka la nak muntah2..da takda menda dalam perut den ni ha..aku tak makan g ni dari semalam..tak lalu la..

n thanks kat kawan aku yang bawak p spital (spital ke?).naseb bek semalam mesin check darah rosak..legaaaaa...doc tu takut aku kena denggi sebab aku da stat tak sedap badan dari isnin..tapi aku rasa ni bukan denggi..jangan la kena denggi..tak rela den..tak mau la aku dok spital..bukan ni bukan denggi..buuukkkkaaaaannn..tapi kalo arini n esok demam lagi kena g check darah jugak..

aku larat lagi nak menulis kat sini kira ok la kan?haha..adoi rasa nak muntah balik ni..ok got to go..oh toilet...

p/s: adoi!
Continue >>>

oh membunuh!


soalan tag ni 2 sekawan skali tag aku nih..jenuh nak jawab tag yang tak jawab...tggu ye mello, monica, n ila dan awards akan dikutip nanti..hahahah..buat ayat macam bz sangat ja..padahal bz tidoq.asik2 tidoq..study ke lautt..ok baca la aku merapu kat sini..

siapakah diri anda di rumah?
  • seorang tukang masak suku masa..hahah (ayat yang sesuai menarik perhatian bakal mertua)
  • seorang anak perempuan yang sayangkan familynya sepenuh ati
  • maklang yang cantik sweet kepada anak2 sedaranya
  • seorang yang suka merepek
siapakah anda di kalangan kawan-kawan?
  • erm..aku kat kawan2 aku ye?aku kadang2 invisible so aku tak tau la orang pasan aku ke tak..hahaha..
5 benda yang anda idamkan tapi maseh belom tercapai.
  • nak p aussie plzz...
  • yang ke2 plak apa ye..aku nak sling bag..heh..senang je kan?hahah
oh gorgeous nya beg ni...nak kaler ungu macam tak masuk suma baju lak..nak kaler itam la..

  • yang ketiga lak?aku nakkk..aku nak ford ranger!haha


oh aku da lama jatuh chenta sama ini kete...(*bakal suami sila ambik perhatian apa yang bakal isteri kamu nak...gila gatal..calon pon tadak)

  • yang keempat aku nak henpon baru ganti henpon cap yang tak la ayam sangat yang da rosak..kena cakap kuat2 bagi org dengar aku cakap pe..T___Touh sangat suka jenis flip..kaler ungu takde ke?

  • yang kelima aku nak kesihatan yang baik..tanak sakit belakang lagi da..setiap ari setiap waktu kena tahan sakit belakang..ni benda yang aku nak sangat2..

siapakah nama pasangan anda>
  • oit2..apa punya soalan ni..aku tadak pasangan lagi nih..apa mau jawab ye?jap aku pikir jap..jawapannya ialah: John Cena!
oh abang cena..ai tergoda tau u tengok ai camtu..awww..hahah

ceritakan 5 perkara yang anda suka tentang pasangan anda?
  • sebab ensem
  • sebab kuat
  • sebab pandai rap
  • sebab badan berketul2
  • sebab dia suka pukul orang..hahahaha
bila tarikh anda couple?
  • erm..lupa plak..ahahah..
apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
  • dia p wrestling sana tak balik2..sedih ouh..da lupa sayang disini?
lagu tema cinta anda?
  • beat it!by MJ..
apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
  • kasi kalahkan itu batista..huh!nyampah tau tgk batista berlagak..huhuh..
tag lagi 10 orang..
da la 8 da la..jenuh nak cari spuloh..jawab je kalo rajin ye..

p/s: acan n izan..aku da jawab ni..

ada lagi 3 tag lom jawab..sambung esok..eh?
Continue >>>

pompuan mencarut hodoh tau!


hahahahahahahaahahhahahahacummmm!!aku tak sehat la..awal2 da ngada nak gtau orang yang penulis blog ni tak sehat pulak..hahah..ke korang ingat aku nak mencarut?ohh never ever aku nak mencarut dalam blog ni kecuali aku tulis ayat ni "!@@^%!(*@" <---- kalo camni baru dikira mencarut dalam ati..sapa pun tak dengar..

aku sebenarnya banyak tag tak dijawab..tapi aku nekad nak jawab sumanya esok!esok ye aku jawab tag2 korang..arini macam terlebih rajin lak nak p kopipes..esok ye kawan2 ai buat tag tu walaupon ada tag yang mentanya tentang pasangan..weh!camna nak jawab kalo takdak?kasi soalan len takle ka?ok2 perenggan ni takdak cita pasal tajuk pon kan?yaya, yaya bila nak berubah jadik siratulmustaqim ni...heheh..

ok2 berbalik kepada sari berita utama..aku tak suka benor pompuan yang mencarut ye..gila tak suka sebab bagi aku pompuan ni sifatnya takle nak ganas2..tapi aku ni ganas la plak..ganas buleh tapi jangan sampai leh mengeluarkan ayat yang tak sedap didengar..ceh!kaber baiikk punya ni...korang suke ke dengar pompuan yang kalo marah maki2 guna perkataan kesat?tak ke ilang hormat kat orang tu?kalo aku sumpah!aku ilang hormat..kalo nak marah berhemah ye..aku marah mostly aku diam..kalo aku terlampau marah sangat aku akan kuarkan abes tapi ayat carut2 tak kua lagikk..menjaga weh kredibiliti aku sebagai bakal pendidik..

dan laki pulak?apa pendapat korang kalo korang tengok or dengar pompuan mencarut aa?tak manis kan didengar?hurm..aku pelik kalo laki ngan pompuan sama je naik kalo bab2 mencarut ni..aish..tak tau nak cakap apa..pelik2..donia2...aku kalo aku dengar kawan2 aku mencarut memang aku cubit..hahah..padan muka..tak berani nak carut depan aku..sila jaga tatasusila anda ye bila depan aku..

aku tak kesah kalo seseorang nak marah sekalipun tapi jangan sampai kata2 kotor kuar..orang lain dengar kang apa pulak yang diorang cakap?mestila cakap bukan2..kan da diumpat..satu lagi perkara tak elok yang jadik..ha..sila berhati2 bila bercakap tu ye..kita tak tau orang pasang telinga..bila da pasang siap dengan antena pastu leh plak pancar kat antena orang lain..haaa masak ko weh..kena2 pulak bakal mertua yang dengar..rejek serta merta tanpa ada kad kunin ke apa..haaa...nangis tak berlagu la kauu..

lagi kalo budak2 yang dengar memang aa aku rasa adesss..menda2 camtu senang je masuk dalam kepala diorang pastu leh pulak nak ulang2 banyak2 kali sampai melopong mulut sesapa yang dengo..ish2..hodoh tau kalo mencarut2 ni..tak lawa kalo ditengok...awas!aku naik bas,tiba2 terbabas, masuk wad duablas,minum ayaq segelas,ha sapa tau lagu ni lagu apa?haaa..yang ayat ujung aku malas nak sambung..teruk sangat..hahaha...

ok la malas nak cakap bebanyak..kang aku lak kena carut..takpe aku tak kesah sebab aku tulis apa yang aku rasa n carut2 tu memang menda yang tak elok pun ye..

p/s: aku nak mengekalkan prestasi update hari2..hahah..arap2 berjaya!
badan tak sehat ni...aish...
pesta buku kat pwtc bila weh?habaq laa..
Continue >>>

bercakap tentang si pipi labuh~


hahahah..sesuka ati ja cakap anak orang pipi labuh..pipi sendiri labuh tak sedaq..ahahah..ok sekarang nak bercakap tentang si pipi labuh yang slalu cari aku kalo datang umah aku..sket sket "maklang da balik?" "lama tak nampak maklang"..heheh..tu soalan yang akan ditanya kalo dia datang umah aku..heheh..

semalam datang umah aku pagi2 sebab sepupu aku datang melawat mak aku..skali mak aku tadak pulak..huhu...nak balikla spupu aku..tapi si pipi labuh ni tanak pulak balik sebab maklang kesayangan ada..hahaha..sapa maklang kesayangan dia?ha..sila lihat gamba kat atas..hahaa..tu la maklang kesayangan dia..heheh...

dia fanatik tractor..aku ingat massey ferguson tu pemain bola ka watak kartun ka apa yang dia dok google..upanya tractor..kalo sapa2 nak tau tractor tu apa..p gooogle massey ferguson..punya advance ini budak...pastu sesuka ati ja add sedara mara dia..malu la ai..skali aku dapat halang!punya takut aku kalo sedara mara baca status aku yang ntah hapa2..adoi naseb bek dia tak sempat add mak pak dia..yakni sepupu aku..malu akuuu...yang dia sempat add sepupu dia ja..yang sebaya aku lak tu..gila malu sebaya aku tapi panggil maklang dalam fb..aish.. terpaksa aku suh dia panggil aku lisa surihani or tiz zaqyah..hahahah..pasan nyaaa...

naseb bekkkk..ini budak baru darjah satu dok syiok gila menyanyi lagu mila..pastu tnya aku "maklang tau dak dia menang af brapa?" "mana la maklang hang tau..maklang mu ni tak tgk af..i hate af"..hahah tetiba..tak tengok sebab kat umah mana ada astro..huhuh..tensen gak kalo budak ni ada..macam2 soalan dia tanya..dulu tanya pasal marka.."marka maklang tak mai umah ka?" gila advance punya soalan..tak rela ai jawab tau..maklang babab kang baru tau..

dak ni sangat2 bijak budaknya...penah buat cikgu tadika dia hangin sebab tak jawab soalan peksa sebab dia ralit tengok traktor kat sebelah tadika dia..hahah..lawak...pastu masa kelas lukisan dia p lukis bendera PAS masa pilihanraya tengah hot..skali cikgu dia orang BN daaa...hahah...dia lukis sebab malam sebelum tu dia p meronda kawasan pilihanraya..lawak2...

banyak g pasal budak ni hanginkan cikgu dia..nanti la aku cita..banyak hal budak ni buat..aish..kimi2..naseb bek maklang sayang u tau..walaupun dia anak sepupu bukan anak sedara toi2 tapi sayang banyak2 jugak la sebab buat maklang hepi..n sorryyy semalam tak bawak kimi p air terjun..tak celuih..arap2 jangan la dia jumpa blog aku ni..dia pandai godeh..jenuh2..arap2 dia lupa nama blog aku..fuh3..aminn..

ni dia si pipi labuh yang kaco aku pepagi buto..

mentengok maklang yang serabai di sebelah untuk melepaskan rindu dendam..hahaha..takpe2.maklang violetmu da tergoda..come to maklang come..hahaha..gedik gila..

p/s: ok bai..
Continue >>>

ini bukan entry lucah..jangan bukak!


aku tau jijan.com punya laju klik..hahah..malas nak letak link ko jan..haahah..meh nak story meh..gila aa ati pecah leh kua jalan2..bukan nak kua jalan2 pon tapi budak mana ntah p sebar berita kata aku nak p air terjun..aish..sapa la pasang tinga kat umah aku ni..

tetiba umah aku ada ja dak2 mai.."kak yaya, boleh dak nak ikut sama?" ok 2 orang nak ikut..pastu tetiba ada lagi sorang.."kak yaya, kul brapa nak p?"..sorang..da 3 orang.."mak lang, nanti petang kimi mai lagi..nak ikut"..ok da 4..aku lagi..da 5..adik2 aku lagi..da 7..mana muatttt...pastu tetiba ja mai spupu aku.. "violet..(hahah..caya ke dia panggil aku violet?) boleh dak anak kak long nak ikut?dia da ngamuk kat umah.." aku pon cakap la..ok2..da 8..kena bawak lori la nmpaknya..

aish..last skali pas zohor dak2 mai umah aku siap bawak beg..aku tak cakap pon comfirm nak p!aish..kena p la gamaknya..mana muat kalo suma jadik p..jenuh la bersempit-sempitan,cubit-cubitan..aku menyanyi kau petik gitarrrr..eh tetiba ternyanyi pulak..hahha..naseb bek yang ikut 3 orang je..legaaa..yang len aku suh p tepon tanya mak depa leh ke tak..so 2 direjek!sebab bawah umo..hahaha..so tinggal berapa ye?jap aku kira..ha...tinggal la 6..fuh!muat2..

so dengan emosi tak stabil..tak tau jalan..duit tarak..aku p jugak..ha..naseb baik sampaiii...legaaa...napa ntah entry aku ada ja gambo..hahaha..nanti la aku malas letak gambar..bila aku ada mood nak tulis pasal benda lain yang wajib takde gamba..hahaha..

ok mulakan dengan gambaq kerek gila..uih..naseb bek dalam utan..redha tudung kemek2 camni..kalo kat lua..tak mampu aku nak idup tudung tak ngerek camni..T____T


ha..ni adik aku yang slalu disalah tafsir sebagai kakak aku..awet muda aku ni upanya!!yeay!!yabedahbedu!!

takle letak gmbaq berbasah-basahan banyak2..ahahah..ni yang mengikut..sorang lagik adik aku ada di bawah..

adik yang tinggi..dan kakak yang putih sket bila berdiri sebalah adik yang kaler kulitnya tak berapa nak terang..hahahah..

haip!aku ja leh kutuk warna tak terang adik aku..hahah...

p/s: hahahahahah..gelakkan diri sendiri!hahahahha...
Continue >>>

ni la dinamakan life~


aku suka ko tapi ko da ada yang punya..

so..its time for me to go..
Continue >>>

gamba panasssss....panasss...panassss...


owh! maseh sempat lagi minah yang tak berapa betul minggu ni nak kua merayau dengan rumate kesayangan..gila ah!walaupon esok sekolah kuliah..apa nak jadik la ngan aku ni..moksing dia sian kot tengok aku asik mengidam nak p putrajaya ja..aish..bila aku mengidam wajibla ada orang yang kena tunaikan..dan mangsanya adalah!!tak lain tak bukan! moksing @ shima @ rumate terchenta...dia malas nak tengok aku meroyan da tu.. p merempit weh..

tanda2 aku meroyan:
  • nyanyi kuat2 dengan pitching yang amat tinggi yang mampu buat skrin laptop moksing pecah..
  • guling2 kat katil sambil membebel sorang-sorang sambil cakap "bila nak p putrajaya ni, bila nak p putrajaya ni..bila nak p putrajaya ni...bila nak p putrajaya ni...." ok da...annoying sungguh ini budak..
  • pastu malas basuh baju sebab meroyan..haha(padahal memang malas basuh baju ponn)
  • makan kuis pagi makan pagi, kuis petang makan petang, kuis malam makan malam, ok2 da2..makan je ingat..
da la pat ja aku bagi tanda2 meroyan..banyak2 nanti juling plak nak baca..ahahah..aku suka la..aku suka..apa yang aku suka aa??haaa..tu yang kita tak tau tu..huhu..

aku mula2 tanak letak gmba aku seminggu tapi kan..aish..apa boleh buat..p putrajaya pulak..terpaksa la letak..hahah..alasan takle pakai langsung kan?lala...boleh la kan?aku tunjuk belon panas jela..ke ada yang tengok gamba panas sopan aku?apa?takmo tengok?apa?nak tengok plak?ok2 aku tunjuk la.da2 jangan nanges..aku nak tunjuk lani..hahahah...(*pasan gila minahci ni)

taraaaa!!ni gamba panas!gila panas belon ni sebab ada api...panas la tu..tak tau sapa 3 orang tu.sapa suh dok depan belon tu masa aku nak tangkap gmba..

nak tayang gamba aku pulak la..hahah...ish malu pulak nak tunjuk la..tapi nak tunjuk gak la..(*gedik nyaaa..pompuan mana la ni)ahahah..da2..jangan kutuk2 pompuan ni nanti dia gtau kawan yang slalu bawak dia p makan char kuey teow plak..hahah..ayyokk aku tak tau..ayyokk tak tau..hahah..

gila ah..aku ada kuasa ajaib upanya..iaitu: mengeluarkan muntah dengan kelajuan cahaya..haha

kali ni sanggul aku plak yang menunjukkan kuasanya!aku kagum.. tepuk tepok..haha..

pipi besau macam ada pau dalam dia..pasrah~

moksing @ shima @ rumate kecintaan..lawa kan kawan aku?

ok da la..jom merempit balik jom..bai..

p/s : mana ada gmba panas..belon panas tula..haha..kena tipu..haha..kena tipu..laju je kan klik?haha..
Continue >>>

a dream i dreamed..


dengan mood yang tak berapa nak stabil ni aku nak menulis gak kat sini..aku tau layout aku ni kosong je macam tak siap je kan..tapi da siap la weh..nanti la aku tambah bagi semak macam dulu..rasa simple sket..takdak semut2 itam merayau dalam aku nya blog da..dengan muka setepek besarrr punya atas tu..saba jela korang tengok gambaq ntah hapa2 aku tu kan?saba ye..saba separuh dari iman kawan2 suma..ingat tuuu..

hurm..

aku ada impian..da lama gak aku pikir pasal benda ni dan aku harap aku leh dapat apa yang aku nak dalam idup aku..aku da sesak idup camni..kadang2 aku hepi kadang2 aku tak hepi..normal la kan..mana ada orang hepi ja manjang..hurm..sory sesapa yang terasa pasal entry lepas..so sory..it juz apa yang aku rasa.persepsi aku..bukan tujukan tuk ko ( ko tau ko tu sapa)..

da lama aku rasa benda ni..dari dulu lagi aku nak study oversea..dan aku penah mintak senyap2 masa nak apply buat degree n aku dapat buat degree kat aussie tapi disebabkan aku dapat UM n masa tu ati memang tanak jauh dari buah ati (dalam kenangan) aku simpan rapat2 impian aku tu..lagipun parents aku tak harap aku pegi sana..pompuan kan..risau la mak aku..mak mana tak sayang anak kan?so aku pendamkan hasrat aku..

kalo ada yang pasan yang aku ada bagi masa tuk diri aku berdouble (jika bersedia n jumpa orang yang sesuai) sampai akhir tahun ni.. jangan kata aku terdesak tuk berlaki..seyes tak..aku tak terdesak langsung..juz nak bagi dateline kat diri sendiri..kalo takde gak sampai akhir tahun ni aku da nekad tanak ada sampai la aku abes blaja..ha..pas abes blaja lain plak plan aku..napa ntah aku gedik nak cita kat sini..huhu..

aish~tula..aku dah tul2 nekad dah sekarang ni..tak tau la napa aku terlampau nekad pasal ni.sebab ati aku betul2 kosong rasanya..pas abes blaja aku ingat nak buat master..tapi mak aku tak bagi lagi..suruh keje dulu..aku ingat buat master sambil keja..tapi aku tanak buat kat sini..aku nak pegi aussie gak buat master..InsyaAllah..(doakan aku).. dan aku rasa tanak la balik da..lari dari suma..aku tau tak elok lari tapi ntah napa ati aku tak betul bila pikir camna kalo aku terserempak ngan dia..tak sedia lagi..haha..mengong la aku ni kan?kata da ok tapi tak ok pon..

aku memang bercadang camtula nanti..nothing will hold my back masa tu sebab aku rasa memang tadak sapa la..tanggungjawab..ye, bercakap tentang tanggungjawab plak kan..tinggal family sebab ati degil, kepala batu, ikut sangat ati..bukan2..aku juz nak kejar cita2 aku..bukan nak larikan diri (walaupun part of it aku nak tinggalkan semua). napa susah sangat nak lupakan kenangan?aku ingat aku da lupa suma tapi rupanya belum..

sebab tu aku tak saba nak tunggu pengakhiran..nak tengok apa akan jadik..kita takle nak predict apa akan jadik kan?so better ada perancangan walaupun kesudahannya aku masih di sini..akhir tahun cepatla datang tuk aku nekadkan ati aku..nekad senekad nekadnya..aku bukan gila dan aku jugak bukan orang yang terdesak tapi aku juz orang yang nak mencari balik diri yang ilang..susah nak cari balik diri aku yang sebenar..kan aku sedang belajar idup sendiri.so let me..

aku rasa senang nak berkongsi kat sini..tak kesah ada yang baca ke tak tapi aku senang kat sini..jadik diri aku yang sebenarnya..tulis apa yang aku rasa dan apa yang aku buat..and i'm not faking here..dis is a real me..yang tetiba hepi sangat2, tergedik dan akhirnya tetiba jatuh moody gedebuk gedebak..memang ni la diri aku..

lagi brapa bulan ja akan tau..tak saba..HAHA..pastu..2 tahun dan tengoklah aku akan berakhir di mana?aku pon tak saba nak tau..ati aku bukan kat sini lagi da..aku da takda ati sangat2..tolong cari balik ati aku p mana..aku tanak dok sini da..aku nak pegi tempat yang depan blakang total stranger je aku nampak dan tadak sapa kenal aku n aku gak tak kenal orang..baru thrill idup..gila ah otak ting tong malam ni..dah la..rasanya da panjang sangat..

tahniah la kalo leh baca sampai abes ni..aku kagum ngan korang ni la..clap clap!( aku tepok ala2 dikir barat utara selatan da ni)..panjang nya aku nya entry...

"if u love something, let it go, if its come back to u, its yours but if not,it never was.."

love dis qoute..aku da lepaskan da ia tak pulang balik ke tangan aku..dan aku pasrah..ia memang bukan untuk aku..T__________T..

tak saba nak ucap "SELAMAT TINGGAL" sambil menangis..suka2..haha..

p/s: berangan memang best..tapi ni bukan berangan ni planning idup yang belum tentu jadik..haha..tapi doakan aku eh?
Continue >>>

"loyal" is a hard word for somebody


loyal ni word yang sangat sangat susah nak apply dalam idup seseorang..tolong..ni tak ditujukan tuk sapa2..plzz jangan ambik ati or terasa ke apa..kalo terasa jangan la buat..ye dok?hehe..hurm..camna nak mulakan ye..adess...makin lama makin susah nak express kan diri..eh lupa tnya..lawa dak aku nya layout baru ni?kawan aku tolong buatkan..kalo aku buat da macam hapa la jadik..haha..

camna nak start ni..camni..aku rimas gila ngan someone yang ada kat fesbuk aku..nak delete kang dia add lagikk..hehe..or he stalk kat sini lagi..he's blogger yang jarang da masuk page aku..argh jangan aa dia baca ni...

setia means awak tu tetap pada pasangan masing-masing..jangan perasan solo dan sewaktu dengannya..duda pon takle ngaku kalo ada bini..duda kunun..pirah!!padahal laki orang..lu boleh blah la penipu..ciskek!(ini tidak terjadik kat aku)hehe..

being single ni susah gak kadang2 sebab orang ingat bila single dia tu mesti nak berpakwe..ha camtu la kiranya..tapi tak pon..best pe jadik single..aku selesa camni..senang..tapi bila susah tu tingin gak nak ada pakwe yang leh tolong2 suma2 cam dulu..ha,mula nak tingat kisah lama..haha..eh2 aku da ok da pon..tak kesah da..hehe..single is better!for me la..

penin aku baca la..korang penin tak?tapi apa2 hal pon pelis setia..jangan aa men kayu kayan..nanti bila kantoi kan da merana..makan tak lalu, tidur tak basah..aish..huhu..ntah pa2 aku merepek pagi2 buto ni..ok da kul 6 pagi..aku tak tidoq g nih..tidoq dalam kelas la gamaknya..hahah..

ok, sila terasa sapa yang men kayu kayan..huhuhu..sapa yang tak men korang memang terbaikkk..aku suka..

p/s: tolong check bloglist..kalo takde korang punya blog sila gtau n bg skali url..nak letak..sory tak sempat save..ada yang sempat ada yang tak..tolong bagi plzz...tulung ye..

Continue >>>

dun make babies if u dun want them!


aiseh..sedih la ai pas tengok baby-baby comel kena buang camtu je..hurm..aku nak letak gambaq baby-baby yang kena buang dek maknya pun aku tak sampai ati nak letak..sedih la..takde ati perut ke maknya ni..hurm..kadang-kadang bukan dia nak buang anak dia tapi malu nak menjaga anak dia yang buat orang tu buang..aku rasa la..malu lagi penting dari nyawa..haih..

jarang aku tulis pasal benda2 donia dalam blog ni..tapi ntah rasa sedih tengok baby2 ni..da la..dun make babies if u dun want them! kawen la kalo tanak anak luar nikah..hurm..jadikan anak dalam nikah..kan ke best..aku tulis seolah-olah aku ni baik sangat kan?but the truth is aku tak baik sangat cuma aku sangat2 suka dengan baby..tengok anak-anak sedara aku buat aku rasa sayu je napa ada orang yang boleh buat sekejam mungkin kat baby..

napa orang yang nak anak sangat-sangat tak dapat?contohnya sepupu aku..diorang da lama kawen n da macam2 cara buat nak dapatkan anak tapi sampai sekarang tak dapat2..macam2 da diusahakan tapi rezeki maseh tak menyebelahi diorang..hurm..sian la aku..kalo ko tanak anak bagi la kat orang yang nak..kan?kan?

aku penah lawat rumah anak yatim yang dalamnya ada jugak ditempatkan pompuan yang terlanjur yang tengah preknen..muda-muda lagi suma..ada yang baru tingkatan 3..muka budak2 lagi dah ada baby..comel je baby diorang..comel sangat2..tapi kita yang tau anak ni anak lua nikah rasa sayu tambah2 kalo anak tu anak pompuan..hurm..aku takle la..aku rasa sedih sebab aku denga kawan aku ada yang da terlanjur n ada anak..tapi mujur dia kawen pastu..tapi tula anak tu tetap anak lua nikah..

ok da la..rasa lain bila tulis pasal ni..

p/s: balik penang minggu ni tengok anak sedara baru..abes la baby kena cium dengan den ni ha,..
Continue >>>

chinese food bukan tuk tekak aku..


aku punya tekak takle nak telan chinese food..rasa lain semacam ja..ha tapi kalo wantan goreng aku memang suka melantak sakan sehingga ke titisan kulit rangup yang terakhor..gila krup krap..sedap weh..tambah-tambah cecah ngan sos cabai buatan cik yati kampong aku..(promote ni!sila bayar pampasan ye)

eh sat nak habaq nih..sebenaqnya kan nak habaq pasai dinner kolej den..(camporise macam2 bahasa..ala satu malaysia kan?huhu)ha..punya la jam salut setoberi masa nak p tu..da la ujan lebat..aku lak penin sebab tak tido siapkan assignment..tula last minute baru buat..kan da penin..haa...boleh plak masa jem tu ada orang kentut dalam bas!mengong toi..tahan la weyh...tapi kalo sejam lebih dok dalam bas mesti tak tahan kan?terpaksa la dia kentut kot!sapa kentut ngaku cepat! penin berpinau2 kepala aku bau..kentut senyap ni memang hebat ngan bau yang enak disedut..hahah..pengumuman: "yang kentut tu bukan aku..aku gentlewoman..kalo kentut aku ngaku..sekian."

disebabkan aku malas nak menaip panjang2 aku pon nak letak la gambaq annoying aku yang bila tengok mata korang boleh ketumbit..hahahah(tau ke ketumbit tu apa?)ketumbbit tu sejenis virus yang menyerang mata bila tengok benda2 tak patut..hahahah...

mulakan dengan gmba sopan lagi ayu..penderaan mata aku bermula sebentar lagik..sila pakai jaket keselamatan anda yang ada di dalam bot-bot,sampan-sampan dan kapal-kapal..p la curik memana..
ok mula da aksi tak senonoh diaaa...
ok gmba mesti diselang seli bersama gmba sopan ye..oh my gucci!aku nampak gomok!!nampak je..bukan betul..ahahha..ayat sedapkan ati..wahahah
moksing tanak terima ciuman kasih sayang aku...sedihnya..hahah
tengok!!gila hebat angkat lukisan tu guna satu jari ja..aku rasa aku patut tercalon most strongest girl la..ish kagum aku dengan kehebatan diri sendiri..aish..
oh my prada! gedik la kan pompuan ni..hahahah..
tayangan gamba seram disudahi dengan gamba kerek seseorang..sapa seseorang tu?haaa..yang tu kita tak tau tuu..hahah



p/s: syioknya jadik single..tetiba takde kena mengena ngan tajuk kan?dapat cuppies weh!!syiok oo...banyak lak tu..
Continue >>>

as easy as a..b...c...


entry sebelum ni agak berbaur kemengamukan yang melampau..ni jadik sebab idup maseh tak normal..aish~macam-macam timbul at the same time n last week was the week full wif depression, work and frustration..n when u reach some level that u find it so difficult to pull out yourself then u'll be juz like me..in reality i'm quite patience handling my life issue..seriously..blog juz the expression of thought n feeling..nothing much..cakap tuk legakan ati..in reality aku bukan orang yang akan mengamuk tak tentu pasal..eventhough some1 make me feel worst n u make me dun have the guts to look in the people's eyes..

yup..the truth is in reality i seems to be the strongest girl ever..but to my closest fren i'm the spoiled girl ever..yang banyak mengadu..yang banyak nanges..yang banyak nak paw itu ini...yang nak askem 2 kupang ari2..(kan yang kan?..ko tgh baca blog aku..aku tau..)bukan jugak senang nak pull out the real you after been snatch by few people who hates u the most n in front of u she/he pretending to help or give their hands to u..but the truth is..they juz find a way to make u suffer even more..

aku tau ramai gak yag akan muak..but sesiapa je yang penah ras dia akan tau..juz imagine slama 4 tahun there's someone by ur side yang ada je tuk ko..n sekelip mata takde?ko rasa ko leh trima ke?takle kan?tetiba ilang benda yang begitu penting dalam idup ko..hmmm..entry lumut yang buat aku nanges semalam..haih..kata2 pengomen dia memang aku rasa aish tul ke ni?hmmm..

"ko cuba tuk jadik sekuat mungkin,terbang setinggi mungkin tapi bila kenangan lama datang, ko jatuh laju je ke tanah.." ha..tu aku rasa..the feeling that i felt..hurm..yang sudah tu sudahla..yup..ramai yang akan camni..tapi the truth is memory that remains really makes u suffer..really suffer n it become worst dis days..tak tau napa..

p/s: sory..ruang komen terpaksa aku tutup..
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010