kampung ku yang best!(part 2)


arini aku da inform aku akan memasak..eh saya..ok2 guna "saya" ye kat kampung ni...pagi2 lagi aku da masuk dapur tapi kena nyorok sebentar (aish makin skema aku) sebab ada kawan abah saya yang suka sangat mengacau dengan panggilan manja dia..adesss..tak suka la orang tua2 panggil camtu...huhuhu..sory, saya tak terpikat ye..

nak bangun tido lambat tak boleh pulak..ok amaran entry ni banyak gambar annoying ye dan cam-whoring..sila bertahan hingga ke titisan ayat terakhir ye..ahahaha ok mula2 mesti la letak gambar bukti kan?adik saya mengacau tuh..saya dok dalam umah buat keje2 memotong sampai terpotong ibu jari..adess...abah jadik mandur..saya tangkap sorok2 takut abah marah ngelat tak buat keje..hahahah..

ok sila bersedia...pasni ada gambar annoying seseorang..ahhahaha..yang ni saya buat skroll box ye..sapa2 tanak tengok jangan skroll down ye bebeh..hahah..

bilik kakak saya..bilik saya lampunya rosak!ahahah...ok cermin kotor..tau2...muka pon ntah pape..jgn skroll..ok da lap cermin...ok ni gamba annoying ke3...sapa2 sampai stage ni saya ucapkan tahniah sebab belum muntah..ke da muntah tapi gigih gak skroll??hahah..da tuka baju..tara!!sebab nak kua shopping..tak macho lak pakai baju kurung..hehe.eh, ni last..berjaya jugak anda skroll sampai abes nih..tahniah!!


p/s: ada yang muntah tak tadik??
Continue >>>

kampung ku yang best! part 1


hai semua..saya dah sampai rumah manis rumah..tetiba sawan kan greet dengan sopan santun amalan M. Daud Kilau kan?(motif letak m daud kilau sebab aku rasa dia sangat la bersopan)hik hik...apsal ntah aku rasa entry aku gedik di permulaan ayat..huh...

ok2..ada tak yang nak tengok kampong aku camna..meh sini aku nak tayang aku bergedik santai bersama-sama adik tersayang yang sebenarnya dia tak sayang aku sangat sebab aku asik mensuruh dia ambik gambar aku ni ha..dia sangat2 annoying dengan kakaknya yang sangat baik ati lagi bersopan santun amalan mulia ni...aku malas pulak nak buat skroll box..

ni la kampong aku..typical kampong dengan sawah dan sungai..tengok betul2...ada bunga ungu kat kaki saya,,sengaja je ambik..nampak dengan jelasnya tu padi kan?dan bayang-bayang saya ngan adik saya jugak.ok ini pompuan yang mempaksa adik mengambik gambar dengan gaya ni..hahah

ok sangat bengang sekarang sebab dari kul 8 tadik upload tak buleh2..tak larat nak menunggu da..hahah..so terjadik la entry yang kunun2 nak letak gamba banyak-banyak tapi hampa dengan apa-kena-ntah-dengan-akunya-laptop-lembab-semacam-ni...so esok kalo rajin saya letak lagi leh?kalo rajin..tak janji ye..

p/s: esok kena masak tuk 2 kenduri..adesss...tetiba saya sangat bersopan kan?aku rasa eh saya rasa lagi ayu berbahasa sebegini..hahahah
Continue >>>

mau pulang~


nak balik kampong da....perut lapa yang amat sebab dari semalam tak makan sebab takut tak cukup duit nak balik esok...adesss...

ok la mau berkemas lagik..doakan aku selamat sampai ye..bye..

maafkan aku ye kalo ada pa2 jadik nanti..maaf sangat2..

p/s: ter"crying" semalam but some1 save the tears!thankz!
Continue >>>

air vs pakwe vs adik..


sekarang tgh berkumandang dengan kuatnya kat bawah lagu "two is better than one"..adoi syahdu tau lagu tuh...n skali lagi air takde..semalam aku g mandi kat masjid..punya tawadduk p mandi kat masjid..huhuh..tu pon naseb baik ada orang nak bawak..takle cakap kat sini..nnt ada ja budak2 kelas gosip..hahah...

malas nya la aku nak pikir pasal air nih..asik2 masalah air..aku da nekad malam ni kalo takda air gak aku nak p merempat shah alam..g umah kawan aku..da la ura2 cakap seminggu takdak air..gila tak macho g kelas tak mandi seminggu..mandi takpe g..ni yang benda2 yang patut dibunag camno?tak ke gila aku nnt??adoi SYABAS, tolongla buat keja dengan syabas sket..


ok malas nak merepek2 pasal air..berbalik kepada tajuk besar la ey..tekanan sebab takde pakwe..aku tak tertekan pon..seyes tak tertekan..aku juz enjoying my life dengan kawan2..sangat2 syiok oo..tula macam aku cakap la kadang2 best,kadang2 sunyi.. kawan aku muda setahun dari aku terpaksa jumpa kaunselor tiap2 minggu semata2 nak cita masalah dia yang tak penah berpakwe..

aku rasa dia sangat2 tertekan kot dengan orang sekeliling dia yang mostly ada pakwe n dia takde..dia rasa tak syiok la n nak la jugak..aku da nasehat tapi tak jalan la..hmm..yala aku pon takdak pakwe gak weh..boleh ja idup walaupon dulu aku lagi sket nak gila..huhuhu..aku rasa love is something that can make u fly but sometimes it can make u hurt till u cant get up..tu apa yang aku pikir la..aku paham perasaan dia nak rasa macam mana bercinta..tapi jangan paksa diri sampai nak pakwe sangat n tangkap muat ja..jangan weh!tak suma laki baik..pilih betul2..

aku kadang2 malas nak dengar masalah dia yang tertekan dengan status diri yang tak berpakwe..tapi disebabkan dia anggap aku kakak, aku dengar je n da macam2 nasehat aku bagi tapi tetap tak jalan..hmm, maybe dia tak jumpa someone that really suits her..u will find ur mr. right dear..juz wait..

n finally dia cakap dia jeles dengan aku..aku rasa sapa2 pon tak patut jeles dengan aku nya situation..juz enjoying life wif ur fren n u will find ur happiness..yup,aku ngaku buat masa ni aku ada ja orang yang aku nak mintak tolong..ada ja orang yang take care aku..tapi aku tak sedia n lagi skali aku tolak dengan sikap yang aku rasa " wat the heck ko buat orang baik camtu"..ha lebih kurang la..aku tak sedia n aku takmo masuk lagi..its really hurt...really hurt...aku takmo nanges lagi tuk laki..cukupla..

kalo aku asik letak gmba aku korang muntah tak??hahahah...

ok obviously ni bukan aku..hahah..ni adik aku..aku rindu la kat dia..kalo aku balik n dia ada memang aku paksa dia dukung aku..ala, macam cita korea ke jepun ke yang suka angkat kat blakang tu..adik aku kurus2 pon larat angkat aku yang "ringan sangat" ni..heee..aku sayang ko la dik!!sebab tu kalo balik umah adik aku makin kurus sbb kena dukung aku..hahaha..

aku nya post memang slalu carca marba..aku tau..haha..suma aku nak cita..bukan reti nak buat lain2 post tuk lain2 tajuk..korang tensen tak aa baca?kalo tensen cakap aku ye..

p/s: komfirm ptg ni tadak air, aku berambus g umah kawan aku kat shah alam!!
Continue >>>

kadang2 best gak hidup menyingle ni...


heheheh..sapa2 yang plural tolong jgn jadik single lak pasni..amaran keras kerajaan zimbabwe...sbb pe aku cakap aku da rasa nikmat idup menyingle ni..meh sini nak habaq..sbb aku leh kua ngan sapa je yg aku nak tanpa nak mintak2 izin,takut ke apa..aku rasa sukati aku la nak kua ngan sapa pon..ha camtu la kiranya..heh..tapi kadang2 dulu tu macam best ja..ada org take care..

sabtu lepas aku kua ngan kawan aku..da lama da kawan n da setahun tak jumpa..jumpa skali ngan 2 org kawan aku yg aku slalu kua tu..yg kapel 2 org tu..heh..suka aa ada org nak banja..aku suka la weh..sapa tak suka ada org banja..sapa tak suka mesti ada something wrong somewhere...

mula2 aku nak join kawan2 aku nak men ice skating tapi dak ni takmo lak..sbb kan dia takmo aku terpaksa la ikut sbb dia yang banja..aku da la tadak duit..ikutkan jela dia nak tengok adnan sempit..aku tgk takde la best pon..korang tipu ey?huhuhu..aku nk tengok tooth fairy, legion ke..dia nak layan gak adnan sempit..aku pon teman la..huhuhu..

korang layan jela gmba gedik aku ye..aahahah..aku mengsnap pon masa aku da nak balik..tak teringat bawak kamera..hahaha...baju ni buat aku nmpak gemok..nyampah toi...tu la dak yang banja aku..tgh cari mana nak bayar parking..heh..aku malas nak ikut..fenat..cobaan menjulingkan mata..hahahah..tak nmpak..korang tak nmpak lagi sebelah mata..aku tau aku annoyink..sabo jela korang ngan aku ni ha..

ini la dak yang banja aku..kawan je ey..jangan gosip2..kang jatuh lak saham den ni ha...hahahhda lama aku kawan ngan dia..dari kitorang takde kapel,ada kapel,sampai la takde kapel balik..kawan lagi..lama tu kitorang kawan n always be fren...

aku baru rasa nikmat single.sbb aku leh kua ngan sapa2 yang aku nak tanpa rasa aku curang ke apa or ada orang akan salah paham ke..memang baru aku rasa sebab aku da rasa aku memang tak berbaloi nak kenang2 benda yang akan menyakitkan aku..org yang kenang2 bukan kenangkan aku pon..so baik aku move on kan?kan?tapi jgn risau.kenangan dulu aku takkan lupa sampai bila2..baik manis or pahit..

inilah yang dinamakan idup kan kawan2?

apa aku ngarut ni..masuk satu topik ke topik yang lain..aku da tak betul la agaknya..hahahah..ok aku takde niat pon nk menghasut ke apa,aku suka life aku single2 ni da..rasa bebas pulak..mana la tau satu ari nnt ada org adiahkan novel hlovate ke..hehehe..masa tu aku akan pikir nak berkapel balik ke tak..kalo tak ssuai tak kapel la..gila apa cakap camni..hahah..

p/s: jangan tiru ini perangai..
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010