aku tak suka politik..


pilihanraya kampus esok n malam ni macam2 jadik..aku ingat aku kat negara luar ke apa..tapi aku dalam kolej ja..aku tgk da macam rusuhan..nampak sangat berat sebelah n takda demokrasi..hmmm..sangat2 memalukan bila flyers yang ada tulisan Allah dibuang merata n byk lak tu...dipijak2 je..adoi malu tgk...

ditambah dengan polis kejar mengejar, blasah memblasah depan aku n aku ingat aku yang kena...adoi kecut perut...aku tak suka politik..politik tak bersih..sekian..

kecewa tgk depan mata dalam u sendiri...
Continue >>>

horoskop bahaya!!


terbitnya nak post entry ni sebab aku dengan gagahnya p kelas petang tadik..kelas ganti..time tido aku kot time tu..kul 1-4.30..gila punya lama...huhuhu...naseb bek cik mohan memahami muslim students yang kena p semayang ni..bagi la dia pon 15min kat kami nih..lebiu cik mohan..hehehe..dia suka guna ayat "biarin" which the right word is "biarkan"..ahahah...da terpengaruh cita indon la ni..hahahah...

walaupun aku asik makan dalam kelas ni tapi aku dengar gakla apa yang dia dok bersyarah depan tu..hehehe...punya la baik..selamber ja makan..adess..aku rasa aku leh gemok balik kalo selalu buat ni..huuhu..kena stop mulai bulan depan..hehe...bulan ni melantak la dalam kelas abis2an..bulan depan diet balik dengan jayanya..ok aku merepek ni tak berkenaan pun ngan tajuk nih...mai sini rapat2 aku nak cita meh..huhuh..

camni..disebabkan aku ni belajar mengenai hal ehwal kanak2, subjek aku pun pasal kanak2 la jugak.huhuh..camni, kita takle melabel kanak2 tu cam gelaran pokok ke, kuda ke,monyet ke sebab kanak2 akan percaya yang dia tu memang pokok, kuda atau monyet..cam aku la, yang asik kena kutuk huduh,itam la apa la..memang aku caya..sila baca dis entry kalo nak tau lebih lanjut..

hal ni lebih kurang macam horoskop la..yang believe cancer ni orang dia camni2, sagitarrus lak camtu2, aries plak gitu2 dan sebagainya..kalo kita caya apa yang diramalkan tak mungkin kita takkan ikut kan??contoh ey...cancer ni dikatakan orang yang degil..n dia ni memnag bintang cancer n dia takde la degil pon..n then bila baca dia caya yang dia degil terus jadik degil atau bahasa penangnya ketegaq hangit..

camtu gakla yang percaya pasal ahli nujum,tukang tilik yang cakap si polan akan mati pada sekian2 tarikh, pada sekian2 jam..mau tak makan, tak mandi,tak minum,tak p melepak,tak p merempit, tak kencing, tak berak dan sebagainya sebab takut apa yang tukang tilik tu betul..mau tak mati kering dia sebab percaya n then takut sangat sampai tak leh buat hapa2...kan da cari masalah sendiri tu??

ha, korang janganla percaya sangat horoskop ni..kadang2 pasal kisah cinta la..kan ada ramalan cakap "sila jangan percaya boyfren korang sebab dia tgh eyeing other women"..kang mati lak bf korang kena tembak sebab percaya sangat menda tu padahal dia tak buat pon...ha kan da rugi..masuk penjara free...ha...jgn caya tau...

p/s: peace!aku nya u ni bz dengan kempen sampai aku tak tau pilih yang mana 1..aku tanda yang ensem dan solo jela..senang...ahahaha..sila jgn tiru cam aku ni ha..
Continue >>>

kadang2 takut nak berblog...


tengok keadaan sekarang ramai plak blogger yang cari pasal..ada yang kena tangkap la..akan ditangkap la..hmm...rasa takut la plak kalo apa yang aku tulis akan menimbulkan salah paham n tetiba aku kena tangkap..takkan la aku yang comel ni sanggup diletakkan dalam jel?tak sanggup den ni ha...

kawan aku pon da dicurik gmbanya..harap bersabar..apa la manusia ni..ramai da dengar2 dicuri gamba diorang..hmm..macam2 la..aku arap takdak sapa teringin ambik gmbaq aku...jangan ambik!tak lawa pon..kalo bakal pakwe aku nak ambik, ambik la..aahahah(gedik gila aku rasa)

ok la aku malas nk merapu meraban da..weh tgk fahrin ahmad?story la sket pasal linda onn tuduh dia kaki pukul tu..aku tak tau story nih..


abg fahrin ahmad, i still solo..ahahah..nyampah aku buat statement nih..huhuhuhu..
Continue >>>

pompuan india yang hot!


aku bz sangat2 minggu ni dengan latihan tuk SEDAYA..program aku nya course..hectic gile la idup aku minggu ni..asik g latihan berlakon je..n arini barula aku buat show..(kemain show)hahha..aku n da geng la..adess...watak aku: pompuan india..hot tu aku saja tambah..kalo korang masuk sebab tajuk hot tu sila kecewa..ahahah..

maybe ada yang ingat aku still bersedih pasal entry kat bawah ni yang mention about my feeling..tapi seyes aku da tak rasa sedih sangat sebab aku enjoying my life right now wif my frens..ao aku tak rasa sunyi sangat walaupon memang ada time aku rasa sunyi sangat2..tapi aku anggap benda tu da biasa..adoi terpanjang pulak..sory weh..

ok kami nya persembahan pasai puisidrama..berpuisi dan berdrama pasal 1 malaysia..n aku pegang watak pompuan india yang hot..huhuhu...ok meh la aku tayang gamba2 tadik..haha...aku beria tgk jam..ahahahah..kawan aku kat sebelah lagik beria..hahaha...
tetiba aku dibagi mike suh miming nyanyi lagu pengantin..ntah pa2 ntah..masa latihan takdak pon..cess..termalu aku kena joget2..
aku yang beria lagik kunun2 tgh lukis batik..hahahah..posing sat weh..hahahah..baju pinjam budak india kolej aku, tudung pinjam moksing..yang lain2 ja sendirian berhad..huhu



ni moksing terchenta yang slalu ada..aku nak tangkap gmba dia ambik...aku nak salin baju dia teman..wuuu..chenta la kat hang syima..
motif letak gmba ni??hahaha..korang teka la?da kurus sket kan badan aku kan?korang jangan layan kalo tak suka weh..

p/s: legaaaaaaa..rerama da terbang dari dalam perut aku..huhuhu..
banyak lagi gamba..aku upload dalam fesbuk da..
Continue >>>

sanggup 2 pompuan cantik dok bawah ketiak masam laki yang berpeluh?eee yekk!


dasat tak tajuk weh?tajuk mesti gempak kan?tapi the truth aku takdak idea nak merepek mula2 kat post ni..ooh semalam aku kuaq ngan kawan2 aku..best wooo..ingat nak tengok adnan sempit..kawan aku 2 org tu plak nak tgk avatar sbb dia tak tgk lagik..aku da tengok malas la nak tengok lagi da..lagipon 2 org kawan aku tu kapel..malas nak kaco..haha..

p kat kaunter skali full house n tggl seat depan yang ada brapa seat saja..sian aku weyh!2,2 cita penuh..sian lagik..so terpaksa la tengok cita the vampire's assistant..punya tak best..aku siap mesej2 dalam wayang tu..hahah...cita dia merapu sangat n siap geli tgk makhluk dalam tu..sebab dalam cita tu yang orang pelik2 ja..pompuan ada janggut la, ada ekor la..macam2 la..geli aku tengok wolfman..berlalat..geli ouh..nak muntah aku..

oh lupa cita pulak yang kawan aku janji nak belanja pizza..so p la makan pizza..tahan lapaq weh dari pagi sampai petang sebab dia dtg petang..hehe..meh nak tayang pizza meh..ke takyah aa??hahah..jap aku tayang kawan2 aku meh..2 orang ja..
nila kawan aku tu..depa ni kapel..aku ja sorang tapi takpa..aku ok da..wink2..timaseh fiz banja aku makan..sayang hang!

gambaq ni berkenaan dengan tajuk..geli ah aku tengok poster ni...rilek ja 2 pompuan tu(walaupon aku tau dia lekat ja muka pompuan tu) tapi geli ah poster buat camni..gila geli dengan hero berpeluh sakan angkat ketiak tak trim bulus2..buat la sopan2 sket..takle bayang aku bau ketiak hero tamil tuh...

oh ye..tamil tu tak full house tapi tak hingin la nak tengok..ahaks..

ok suda..aku saja letak gambaq aku dari tepi..korang takle detect aku da kurus ke belum...ahahah

p/s: sapa nak banja aku makan sila contact aku di talian 012 patpatnamnam pastu sambung sendirik...hehe
Continue >>>

header ok dak?


ok dak header aku??lawa dak?

luthtextile yang tolong edit..suka weh..timaseh2..

p/s: aku ngantuk n sedih cita adnan sempit full house..aku terpaksa tgk cita vampire assistant yang kurang best..
Continue >>>

kisah aneh dan misteri~


jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri~~~

seyes weh aku rasa misteri gila la dengan henpon aku ni..ni kejadian kedua henpon aku wat hal yang aku tak pikir hp leh buat..henpon aku adalah cap ayam saja ye..tapi flip la...aku tido awal sekarang..masalah tidoq aku da selesai tapi kan aku kuat tido plak sekarang..gila aa..sampai mekap pon aku tak sempat nak tanggal(macam la pakai mekap..hahah)

kejadian ni berlaku pada berapa haribulan ntah(dirahsiakan,hahah...macam pembaca berita tak weh??adoi ilang mood seram kan weh?ok seram kan balik..

aku da tido pas isyak tu..memang henpon aku leak sebelah bantal sebab senang nak kejutkan aku esok pagi..aku nya jam takde bateri weyh!sila sponsor...ok2 stop merapu benda lain..aku tau korang tensen baca aku asik terpesong di jalan yang lurus takde bengkang bengkok..huhuhu...masa tu kul 1.13 a.m..memang aku da tido..masa tu ada panggilan masuk..tapi miskol je..aku tersedar n then aku tengok aku tido balik..

pas 3 saat pastu kawan aku kol tepon aku tnya napa aku kol dia..aku tengah tido camna aku kol tu??lagipon kang tepon aku tak terkangkang masa tu..flip kan?so dia tertutup la, so nak terkol dia memang mustahil la...masa tu aku tak heran sangat sebab aku terlampau ngantuk..aku juz cakap aku tak kol pon n kawan aku pon terus tak tnya pa2 dah..

aku sedar benda ni keesokkan harinya..aku tengok aku nya history call..tengok2 aku kol kawan aku tu kul 1.13 a.m, no yang miskol aku tu tertulis "withheld" kul 1.13 a.m n kawan aku tepon aku balik tu pon kul 1.13 a.m jugak..pelikla sangat2..n number yang tulis "withheld" tu takde number pon..nak tepon takle..macam number private la..aku pelik weh..

yang kejadian lepas pulak, masa aku tengah hangat bercinta..huhuh..aku tak sedih dah tulis ayat nih...masa tu aku tengah tido jugak n aku tido sorang2 masa tu...aku tengah tido jugak masa tu..aku cas hp aku kat tengah meja..n ehem2 aku anta msj n msj tu berbalas tapi tak betul la ayat tu..aku pelik la..sapa yang balas??aku pelik..amat pelik la weh..aku kalo bab2 hp memang aku sedar la weyh..kalo aku mesej sapa2 aku ingat..ni aku tak ingat langsung..kalo miskol bunyi memang aku tersedar...

kalo aku ngigau pon aku juz cakap ja aku takde buat pergerakan apa2..ok2..pelik tul aku pikir..aku memang ingat nak tuka hp tapi masa ni memang takde fungsi pon hp aku tuh so aku pon malas nak tuka..buang duit lak rasa kalo tuka hp yang takde fungsi pon..kawan bilik aku ja yang tepon aku pon..tanya nak makan ke tak..huhuh..sapa2 yang rasa nak bergayut ngan aku sila tinggalkan number tepon anda di bawah..hahah..

ok la ye..aku malas nak merepek sakan..da lama da pon merepek kat sini..hahah..sabo jela ey korang baca..

p/s: sedapnya jeruk setoberi ni...nak makan mai aku suap..aaaaaaa..bukak mulut meh..
Continue >>>

kadang2 idup kaler gelap,kadang2 idup kaler terang..


aku takdak idea nak conteng2 kat sini..akhir2 ni aku takda mood sket sebab masalah datang bertimpa2..adoila..macam2 masalah..dari kewangan sampaila masalah emosi..huhu..

aku cita pasal ahad lepas jela ey..ahad lepas aku merantau p shah alam sorang2..sedih plak bila tulis ayat sorang2 tuh..adess...banyak benda baru aku belajar sejak sorang2 ni..sebab dulu aku mana berdikari sangat pon..suma suh ehem2..ni da sorang2 aku banyak belajar buat sendiri takyah mintak tolong..

aku g shah alam sebab nak cari keyboard..bukan keyboard komputer ey..keyboard yang piano tu..kawan aku kata ada kat tesco shah alam..aku pon gigih la p shah alam cari..nak yang murah punya pasal..kat sini beratus2 tu..mana mampu..adoi la..jenuh aku pikir nak korek duit kat mana..naseb bek ada suit simpanan sket..makin sket simpanan aku..adesss.takpa2..berjimat2..

tapi sampai shah alam tu aku suh kawan aku ambik..senang sket merempit ngan dia..lama aku tunggu dia..sejam gakla..nak buat cmna aku ni kenderaan takdak..terpaksa mintak tolong dia jap..fiz,timaseh ey teman aku..sayang hg ketat2..hehehe..p cari tak jumpa plak keyboard tu..pastu kawan aku tepon cakap nak kirim ke tak..aku kirim jela..so aku da dapat keyboard..ssh payah ja aku p sana tak jumpa pun..adoi la...abis duit den..

hmmm sebabkan tu aku lepak umah dia sat n malam baru aku balik..seram gak balik sorang2 malam2..ala rileks ler..kena la biasakan diri kan?aku kadang2 malas nak kuar tapi tengok kawan2 kuar aku rasa sunyi so aku kuar la jugak walaupon sorang2..senang,takyah kaco sapa2..nak tengok wayang pon sorang2 jugak.takyah gaduh nak tengok cite ape..kan?kan?(ayat sedapkan ati)

ok la aku malas nak merepek sakan..caucincau..

p/s: aku tak ready nak start hubungan baru..sory..
Continue >>>

kalo org cakap ko huduh, ko akan bawak+percaya sampai bila2...


ni entry seyes..sila berhati2..hahaha..(tetiba gelak, seyes apa ke benda)

camni..kalo orang asik cakap ko huduh dari kecik, benda tu ko akan bawak sampai la ke tua..tula yang aku rasa sekarang..dari kecik aku selalu dicompare dengan sepupu aku yang gebu lagi comel n aku lak adalah seorang budak yang itam dan bulat...

self esteem aku sangat la kurang n aku tak yakin dengan diri sendiri..so kalo korang ada terbaca aku memuji diri sendiri tu aku ngah menaikkan self esteem aku..sila jangan kondem..hahah..mau kena makan sekorsekor kalo komen aku camtu..hahahaha..seyes aku ambik profession guru ni pon sebab aku nak naikkan self esteem aku yang agak rendah ni..

benda tu da jadik darah daging aku plak..yela, kakak2 aku putih n kurus n aku lak bulat dan gelap..selalu la aku kena compare sampai kadang2 aku malu nak kuaq ngan kakak2 aku..sedih jugak kadang2 jadik black sheep..sbb tu kalo orang ada puji aku comel ke apa aku takkan caya sbb aku rasa aku bukan orang camtu..sbb tu aku tak ambik port sangat..

budak2 umo 4,5 tahun jangan la korang tanam apa2, cakap bukan2, memang akan terlekat kat otak diorang sampaila ke tua...contoh aku..selalu sangat di compare sampai self esteem pon tak berapa nak ada..jangan la korang kutuk2 budak2,cakap jahat ke,hudus ke, tak cantik ke,itam ke..jangan la weyh..aku merayu jangan..sakit sampai sekarang tuu..

sebab tu kalo aku jumpa korang2 kat mana2 aku rasa aku tak layak nak tegor sebab malu..kan ada orang camtu kan..caya tak?aku rasa korang2 ni lawa la..tapi sekarang ni kalo aku terserempak maybe aku akan tego kot bg self esteem naik dengan mendadak..sampai bila aku nak di takuk lama kan?kena la ubah sket..camna nak jadik cikgu kalo tak yakin dengan diri sendiri kan?

ok la..tu je kot aku nak merepek di pagi2 buto nih..

p/s: oh ya, aku nak merayau sengsorang esok..sapa nak ikut?
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010