penah dengar hantu kasut? (1 kasut, 2 kasut, 3 kasut,eh silap)


hai ampa semua..aku da gila update belog sebab nak lepaskan kerinduan aku kat fesbuk.haha..sebab aku update status fesbuk sehari 2 kali..tu pon nak habaq..oh itu perkara biasa semua nak habaq kat ampa semua..kawan jemur kain kat penyidai 3 ari tak angkat sampai aku nya kain baju dalam baldi takleh nak sidai pon aku nak habaq.hukhuk.itu perkara biasa nak mengadu kat ampa yang last skali aku kena smash balik..kehkeh..kuang asam punya ampa..

ok aku nak cita perihal umah aku ni..seyes shit aku takut nak cita weyh.dah la aku tengah sorang sorang dalam bilik nih..jangan baca weyh kalo ampa lemah semangat..satlagi jangan salahkan aku kalo takleh nak tidoq malam..ini seyes punya matter ni..aku tak men2 aih macam dalam entry entry seram hat lepas..ni betoi punya weyh...ni jangan kata aku tak warning lak..

ni pasai umah aku ni..pelik sket..kalo hang masuk umah aku tak la rasa apa apa pon..tak la meremang segala bulu..tapi kan, pelik ngat aih..pada suatu hari, aku pasan kasut sebelah aku ilang..sebelah ja pon..kalo 2,2 belah aku tak heran sangat..dah la sebelah pulak..mau aku ngamuk tanya semua orang dalam umah aku, sapa ambik..kalo 2 belah tu maybe la ada budak umah aku ambik pakai p kelas..ni sebelah ja..sapa la ngok sangat nak pakai sebelah ja p kelas..dah la berzip kasut aku tuh..comfem la pasan kalo tersalah ambik..aku riuh rendah bak p pasaq tani dengan perasaan hampa kerana aku berpikiaq takkan jumpa balik dah kasut tuh yang aku tak sayang sangat.

ok keesokan harinya..mirikel telah terjadik! kasut aku elok terletak kat rak kasut seperti sedia kala..tak pasan lagi apa apa yang aneh..buat cam besa ja..pastu minggu depan jadik lagi..dekat rumate aku..ha, kasut dia plak yang ilang sebelah..pelik betoi ilang sebelah.dia tanya aku, mana aku tau, aku cakap p la tanya yang len..depa yang len pon tatau..haih..pelik..aku kata tunggu esok. ha hambikkk ada balik kat tempat sedia kala..ati aku ngan kawan aku da tak sedap..macam ada something..haish..

bulan posa tak dak apa berlaku..sebelum balik aku check semua kasut dan pasangan..cukup semuanya..sebab aku last yang balik..balik mai sini aku plak yang terawai..haih..masuk ja aku tengok suma kasut dan pasangan..suma ada..ati lega sebab aku kena tidoq sorang sorang sampai la yang len sampai..sumpah aku takle tidoq aritu macam macam bunyik dok ketuk pintu..aku dok dalam bilik bukak cita sekuat mungkin..ha hambik.pas subuh baru aku tidoq..

esoknya ada kasut ilang sebelah..haih..ilang lagi..kawan aku pasan..dan macam yang dah dijangka, pas bising bising, ada plak kasut tu kat tempat biasa..pelik sebab aku sorang saja malam tu..bukan aku yang ambik..dan kasut tu dalam umah sumanya..tak mungkin la ada orang luaq nak ambik.

pastu biel jahat gilaaa masa tu p cita seram kat aku masa tengah tengah pintu kena ketuk..ngekk..aku takut hang tau dak..aku suh simpan cita dia..esoknya aku tanya sebab dia penah dengaq cita yang sama..esok siang aku tanya dia gelak..ngekk la hang biel..hukhuk..

dia kata yang dia dengaq cita, ada budak sama kena cam aku, pastu dia ikat tali kat kaki dia bersambung dengan kasut dia..kalo kasut tu kena tarik kira dia buleh pasan la..pastu kena tarik la kaki dia yakni ada benda tengah tarik kasut dia..waaaaaaaa..ampa tau apa yang dok curik tuh?












baby tengah merangkak yang merah menyala mata dia tengah tarikk!!!tau dak aku tengah kecut perut dah ni..




ok setoppppppp...aku takut nak buat berani cam budak yang ikat tali tu..sumpah aku ni penakut orangnya..ok seram dah..naik dah bulu bulu...sekian...ditutupi entry ni dengan gambaq ngeri..jangan tengok kalo seram weyh..



nah ambikkkk!!punya ngeri!!

p/s: ada satgi yang letak kasut kat luaq kena kira, 1, 2 , 3 kasut...eh silap plak...1,2,3 kasut..eh ada orang tak tidoq lagi lah!

11 comments:

s h a f i q h a s h i m _____ on September 26, 2010 at 1:50 AM said...

whoaaa. :P baby mata merah??
ada kah sejenis terminator arnord yang baru lahir??? tettt..

aduka on September 26, 2010 at 1:53 AM said...

hmmmm..peliknye..
Ade gak antu cenggitu eyh..

violetless on September 26, 2010 at 1:57 AM said...

shafiqhashim: tuuuuuu ada orang cita..sumpah tak berani tau apa yang ambikk..

aduka: tula.ambikla sepender kaa..haha

Nabiel on September 26, 2010 at 11:09 AM said...

hahahaha~
ang kata ak jaat na?cite btui la!
xcaye..cba ang bt..nk tau gak spe yg amik..pastu ang buh pic antu tuh dlm entry..konfem ang 'femes' pasni!hahaha..

p/s : ak nmpk dlm gmbr ang!!ade baby tuh kt blkg?huhuhu

violetless on September 26, 2010 at 1:34 PM said...

biel: opkos la..hang telah membuat aku mengigau pasai benda tu...sungguh ngekkk hang tau dak?

wakluuuuuuuuuuuuuuu...tu bukan umah aku..tu hostel aku..hahah

hamzah ian on September 26, 2010 at 8:35 PM said...

tak ngeri.. hhaha

sebelas on September 26, 2010 at 9:35 PM said...

kalo ini macam ngeri..tiap hari saya pun rela....lalalala


http://nomborsebelas.blogspot.com/

AM SYA on September 27, 2010 at 12:25 PM said...

scary!!!

akak p0n pnakot jugakk~

rela lagi kasot ilang drpd tnmpak makhluk2 cmtu~ishhh

noor afzan on September 27, 2010 at 9:35 PM said...

ini cite betul ke tipu ni vio..?
aihh~

Kech Hidayah on September 28, 2010 at 11:02 PM said...

hahahaha.bongok lak aku pi bace cita neh time duk sorang2 malam2.

violetless on October 6, 2010 at 10:41 PM said...

hamzah: memang taj ngeri..hahaha

sebelas: cakap lollyyyy....hahaha

kak syasya: betul kak.bio la dia ambik kasut tu daripada nmpak..tak rela nak trauma seumo idup.

sis afzan: betulllla...hukhuk..

kech: padan muka hang..tula motip aku..hahah

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010