aku tatau nak cita~


sebenarnya aku sangat sangat tertekan dengan masalah yang aku sorang ja leh tanggung..masalah yang aku sendiri sesak nak telan..susah nak bernapas..susah segala gala kalo it comes cross my mind..masa tu badan mula menggetar tanpa henti..kaki sejuk, bibir kering, jantung berdegup laju,kepala berat, muntah kalo ada benda dalam perut..menderita aku kalo terus camni..

ada 2,3 orang yang tau cita tapi they not in the same shoes wif me..so kau tatau apa yang aku tengah lalui sekarang.aku ni kalo korang tengok depan depan memang kool gila, leh gelak gelak..tak caya tengok la nanti..tapi dalam ati aku banyak beban aku kena tanggung sorang..banyak harapan yang aku kena tengok berkecai depan mata..banyak lakonan aku kena pertontonkan kat semua orang..terlampau banyak sayang...

aku teringin nak kongsi tapi aku taktau boleh ke aku nak kongsi kat sini..aku tatau weyh..aku sesak.aku takle nak bernapas..aku takle langsung bila aku sorang sorang.bila sorang aku nanges..mata bengkak, suara serak.tu biasa dah..ok aku kool lagi..

aku kool, aku tabah bila berhadapan dengan punca masalah aku..tapi aku ternanges kalo tercita kat orang..so nak mengelakkan aku nanges aku tak cita..aku pendam sorang sorang..dalam belog tak berani..keluarga aku baca..kalo kakak aku baca..plz tanya adik hang ni..dia ok ke tak..makan ke tak..sehat ke tak..ok kak?

jangan risau..bila aku jumpa korang aku buat biasa2..jangan tanya ok masalah apa aku sedang tanggung ok?buat biasa2 sudah..bia aku hepi gelak gelak sebab tu ja masa aku tenang..kepala ringan..

boleh kah aku terima seseorang yang aku tak kenal langsung?

6 comments:

monica on July 10, 2010 at 8:57 AM said...

sis..klu rasa u need someone to talk to..u can share with us d blog ni..we are here to help you..anggap saja menulis tu seperti meluahkan perasaan sis..mudah-mudahan sis tabah ye..x mok emo2 tau.. ^^

Hayati Zaki on July 10, 2010 at 12:37 PM said...

same goes to me...its depend on u lau u rse u lebih suka bckp ngan org yg u xknal. mmg susah kite nk cari org yg boleh dgr msalah kite. so, pe2 pun pe yg berkecamuk lam ati , kite kene luah.lama2 lau kite x luah kite gak yg depressed. chill k.

miss F.Y.Q.A on July 10, 2010 at 1:09 PM said...

mengapekah begitu violet???

better share dgn org yg kamu percaya..
xmo pendam2 k :)

smoge tabah selalu.

HonEyBuNNy on July 10, 2010 at 2:29 PM said...

yaya da ok belum neh?? jgn terima org yg kita xkenal..kelak akan menyesal...sbb kita xtahu cmna life dia b4 neh...kwn ila ada mcm tu...cian dia..dia xtahu xbf dia jahat.....tp semua org leh berubah kan....yaya..wake up..

✿Lovillea✿ on July 10, 2010 at 3:01 PM said...

YAYA ok xdear???
if u need someone 2 talk u can do.. cr lah sesapa yg yaya rase blh dgr segala luahan... sometime kita bkn nak penasihat kita sekadar mahukan tempat meluah... kdg2 org paling rapat ngn kita tak mampu membantu mayb dah jemu dgn mslh kita dn kita malu..
tp byk cara YAYA blh lakukan...

pape pon nora harap yaya sabar byk2 k.. ambil seberapa banyak masa ambil seberapa tahun pon utk dri yaya.. jgn terburu2 utk menerima seseorg ats sbb kita kesunyian..

pape pon sujud jika kita buntu...

violetless on July 17, 2010 at 2:23 AM said...

monica: bukan emo2..tapi kan,.nak luah tapi tak reti sampai kena marah la dengan kawan2 yang len..kat blog sangat bahaya sebab tatau sapa yang baca blog nih..hurm...


hayati zaki: memang sangat sangat depressed la masa tuh..tapi sekarang da ok sket..bila berserah kat Dia..ati tenang sangat...


miss fyqa: tengah tabahkan ati nih..bila rasa tak sedap cepat2 pikir benda len..fuh sampai bila ntah ni..


ila: alhamdulillah sekarang da ok sket..ada benda yang jadik tapi takle nak cita kat sapa2..buntu la camni ila..sebab i need some1 yang leh luah suma perkara...n thank God sy tak terima orang tu..fuhh..


nora: kena ambik banyak masa ke nak redakan semua yang ada dalam ati ni nora?bantulah saya nak lupakan suma ni..tak tahan nak tanggung suma ni dah..

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010