kenduri: buat aku terliuq ja..


hai semua..sehat?lama tak update..(padahal baru sehari tak update)..lama la tak melantak nasik kenduri..ada kenduri umah sapa2 tak aku nak g ni?aduss tanak ajak aku ke g kenduri?da lama tak melawa pakai baju kurung siap segak segak p umah kenduri pastu kenyit kenyit mata sket kat laki bujang..HAHAHA!!!gedik gila kalo aku buat camtu..tak sanggup ouh..balik nanti aku nak pastikan mak p kenduri mana2 aku sure ikut..sebab ngidam nak makan nasik minyak punya pasal..sedap la teringat nasik ngan ayam masak merah, daging masak samah, kerabu kerisik, papadam sket dengan buah..weh!terliur gila!!

aku cerita pasai kenduri ni bukan aku nak kawen..takmau aku..nak menikmati zaman bujang yang takyah pikir pasal paksuami, pakmentua, makmentua,ipar duai dan sebagainya..oh alangkah bestnya zaman solo.aku nak buat hapa pon boleh. nak kuaq ngan sapa pon boleh..huyeh!dah2 orang yang tak bujang n yang tak solo toksah jeles la sebab korang da jumpa kebahagiaan sejati..aku belom..tunggu weh..sabaq yaya sabaq!hahah..

meh nak cita pasal kampung aku..kampong aku ni banyak trademark ouh..setiap family ada trademark masing..macam ada perusahaan masing masing la..n diorang takde la nak malu malu kambing nak tunjuk..tu yang best pasal kampung aku..walaupon kampung aku ni takdak la orang orang yang kaya2 yang idup dengan buat bendang ja..tapi best ouh weh...aku nak makan kenduri pon rasa best..dan selalu melewat2kan waktu pergi ke kenduri..sebab petang la paling best!

kalo dah p awai tu..adik aku la..aku malu ouh..aku pesan ja..HAHAH.kalo aku dah p awai, petang tu ada makanan len plak..contoh eh, ada orang kampong aku ni pengantin laki keja buat char kuey teow, petang tu pas bersanding, dia tukaq baju pakai baju besa, p goreng char kuey teow kat tetamu..gila best! char kuey teow mana leh gorang banyak2 satu masa..dia nak sedap goreng sepinggan sepinggan..baru sedap tangkap leleh punya..(alamak!aku da meleleh tak dapat ketagih..)maka, para tetamu pon beratur sambil pegang pinggan masing2..char kuey teow dia sedap gilaaaaaaa...rugi aku p awai..nak p lagi skali malu..aish...

pastu ada pulak orang kampung aku buat kicap..so yang door gift dia, dia bagi kicap la..kecik comel je kicap tu weyh!siap beriben..punya comel..aku nak letak dalam nasik kicap tu pon tak sampai ati takut kena riben..hoho..punya kreatif dan jimat la..yela..da ambik produk sendiri ye tak?kalo teloq nak kena p beli, rebus lagi, check da masak blum lagi..heheh..teloq mana orang suka da..hahah..kicap pon ok wat..sedap dan enak..kalo nasik kenduri tak cukup masin, ampa letak la kicap yang dia bagi tuh.tapi aku siasat takdak sorang pon tetamu yang buat lagu tuh..maka terbukti la yang semua lauk cukup masin..(sudah2! kang aku nyanyi lagu spider kang)

ok banyak g aku nak cita..simpan esok la plak ye..kalo umah aku petang2 makan laksa best..mai la..tunggu kakak aku kawen eyh?kak oi, bila hang nak kawen?sedap weh...terliur dah nih...baik la aku p study..esok last paper.wehoo!!

on the other different part..aku geli la laki ambik gmbaq cam pompuan..pandang atas, buat2 comel..tak sesuai weh..ambik la gmbaq macho sket..nak terburai mata aku tengok..tolong laaaaaaa...pompuan sesuai la dengan status nak nampak comel.tapi laki kan..adesss..rabak mata rabak..

p/s: pesanan khidmat masyarakat: nak p kenduri weh..nak makan nasik kenduri weh..jangan tanya nasik minyak aku..lambat lagi...

11 comments:

aNiSa hANg tUaH on May 4, 2010 at 5:56 PM said...

heee
aku pon dh terliuq ni
dah lame tak makan kenduri
:(

violetless on May 4, 2010 at 6:03 PM said...

nis: hahah...aku nak make sure kenduri hapa yang ada masa aku balik kampong ni aku p..hoho

KEMBARA KERTAS KOSONG on May 4, 2010 at 6:35 PM said...

amboi...den pun dah terliuq gak nih...

apo kato kito p sosah konduri lain...contohnyo konduri arwah ko..konduri doa selamat ko...dapek makan jugak..haha^_^

miss hav0c on May 4, 2010 at 6:59 PM said...

doorgift kicap, comey gila bai haha

violetless on May 4, 2010 at 7:50 PM said...

kembara kertas kosong: aku tunggu gak la org nak jemput2 p kenduri arwah ke doa selamat ke..tapi tadak pon...aish...

miss havoc: tau ponn..HAHAHAHA!pasni nak tgk ada ka org bagi sos..

izan salleh on May 4, 2010 at 8:41 PM said...

hang mai kenduri aku nanti door gift dia kapal terbang sebijik!
HAHAHAHA

violetless on May 4, 2010 at 8:51 PM said...

izan: aku nak kapai terbang yang betoi2 punya..bukan menan punya..tak kira..tak kira..hohohoho

aken_surf on May 5, 2010 at 2:19 PM said...

lain mcm eh kt sane...klu cm2...ajak2 ar aku..mne tau mase kenduri 2 aku leh dpt calon baru ke...hahaha

violetless on May 18, 2010 at 11:01 PM said...

aken: jangan dok gatai bule?

snuffles said...

tiap minggu aku pi kenduri makan nasi kenduri....

violetless on May 24, 2010 at 1:51 PM said...

tiap mggu??melampauuu..

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010