double identity di kalangan blogger


hai..selamat ari wesak..aku tak sambut kot..dok releks releks ja dok dalam rumah buat taik mata..tu keja biasa aku buat ari ari.pagi pagi mak aku gerak teman dia p joging..semangat mak aku lebih pada anak.haha..aku malas gila nak p joging..dah la aku joging pakai selipar jepun kaler pink ada kupu kupu kaler pink merelip relip.punya la tak kacak di mata aku tapi tu ja saiz aku yang ada kat kedai runcit kampung sebelah.yang len semua saiz orang dewasa.aku lom dewasa lagi. kecik g..

ok kembali kepada tajuk..mukaddimah aku tak penah selari dengan tajuk. nak cakap benda len mesti tercakap benda len. bukan ter tapi memang stail camtu.aku tak tau nak ubah camna dah.punya susah nak cakap benda yang lurus.mesti la ada bengkang bengkok.sedih aku dengan diri sendiri..takpa violet..hang buleh!!eceh!tetiba..sekali lagi tak masuk tajuk.wahahah..tajuk ni aku takut nak buat sebenarnya..ni apa yang aku dok perati la.

yang pertama (siap buat list bakk hang):

blogger yang tulis skema yang mengunakan bahasa melayu, kosa kata yang betul tak semestinya in real life dia ni skema yang amat.yang guna bahasa melayu baku dan sebagainya..its juz the style in writing..kat lua maybe dia jenis selamber nak mati.takdak nak skema skema.ha lebih kurang aa..yang ni aku jumpa dah blogger camni..dalam blog skema je tulis..in real life kemain ko ye..

yang kedua:

yang ni setengah je betul..macam aku ni..dalam ni nampak ja macam emo terlebih tapi betul betul aku takde la muka emo memanjang..yang macam aku ni aku ada la jumpa sorang dua.lebih kurang la.sebab blog ni kadang kadang buat nak tenangkan ati.. apa apa yang takle diceritakan dengan mulut cita kat blog. lebih jujur kat sini. tapi sebenarnya takde la emo sangat.biasa je..leh lagi melawak lawak dengan orang sekeliling..

yang ketiga:

yang melucah lucah dalam blog tak semestinya di luar pon dia nak melucah sangat. maybe percakapan dia kat luaq lagi mulia dari percakapan orang yang tak melucah dalam blog. tak semua ye..diulangi tak semua.

yang keempat:

dalam blog nampak macam peramah dan lay back punya penulisan.di dalam blog. dan real life pemalu je orangnya. oh ni aku ada la jumpa sorang dua. aku pon jenis camtu gak.aku pendiam la jugak..takda la cakap banyak sangat..kalo in real life la.aku bukan jenis yang reti nak tego orang dulu in real life.punya macam ambik segala semangat nak beranikan diri tegoq orang.hoho.. ada ye orang camni ada..

yang kelima:

orang yang korang nampak mulia ja tak semestinya betul. ada la sedikit ja jumlah dia.ada yang buat blog nak menipu another identity.konon dia keja ni keja tu padahal tu hanya khayalan dia saja.dan banyak sungguh menipu.. sekali bila kantoi terus tutup blog.ni banyak gak aku jumpa.

yang keenam:

tulis blog bukan atas cerita sendiri tapi tulis atas cerita idup orang lain.. means that bukan dia la yang sebenar2nya..cuma tu hanya impian mungkin. atau yang lebih teruk ambik entry orang lain buat entry sendiri kunun idup dia camtu dan dia yang menjalani idup tu. oh ni banyak berlaku.aku tak tau napa.aku tak tau napa nak ambik post orang and then claim tu hak cipta sendiri..hohoho..

ok sudahla enam ye..TAK SEMUA ada 2 identiti ni..TAK SEMUA ye..ada yang jujur dalam penulisan..suma kawan kawan aku jujur dalam penulisan dia. cuma kadang2 apa yang dilahirkan dalam blog tu sebenar2nya dia..

ok da abes.sekian.

p/s: aku takla emo sangat.kan?kan?

42 comments:

aNiSa hANg tUaH on May 29, 2010 at 1:20 AM said...

hee
apabila vi bercerita mengenai perangai

okei.
terdiam
tak tau nak describe yg mane la aku
hohohooho

menulis dgn ikhlas :)

Ery Farieha on May 29, 2010 at 1:22 AM said...

no 4 tu betol
hehehehhe

violetless on May 29, 2010 at 1:33 AM said...

nis: hoho..ko aku tak pasti lagi sebab aku lom jumpa ko lagi..hahah..

ery: ko ke tuuu??

Huda Luna on May 29, 2010 at 1:34 AM said...

saya seorang yg pemalu dlm real life
@__@

violetless on May 29, 2010 at 1:37 AM said...

huda: akak ponnn..heheh

En iLham on May 29, 2010 at 1:40 AM said...

biaselah.susah nak jumpe orang yang betul2 same dalam blog n dunia luar


singgah pula ke
::: KAU ILHAMKU :::
AKSI-AKSI MANUSIA YANG JARANG-JARANG ANDA DAPAT LIHAT'

violetless on May 29, 2010 at 1:43 AM said...

en ilham: betul2...ramai yang mcam tu..

NichKhun on May 29, 2010 at 1:44 AM said...

ermmm saya golongan yang mane satu? hakhakhakhak

YuSeNzE - KniGhT on May 29, 2010 at 1:48 AM said...

(Komen peribadi - Penulis Blog)

"Rambut sama hitam hati lain2"

Bahasa jiwa bangsa. Walaupun perwatakan luaran seseorang itu tidak memperlihatkan dia seorang yang berbudi bahasa, tetapi jauh tersimpan di sudut hati mereka mungkin mempunyai sifat2 mencintai seni bahasa. Karya prolifik yang dihasilkan adalah lebih menarik untuk tatapan umum, dan disenangi. Di ruang maya yang luas inilah sebenarnya menjadi pemangkin untuk menyangkal segala tanggapan negatif tentang perwatakan yang ditonjolkan di alam realiti.

"Don't judge a book bt its cover"

violetless on May 29, 2010 at 1:55 AM said...

nichkun: pikir2 pastu cakap ye..haha


yus: oih..ko ada terasa ke weh?ala memang camtu kan?ko skema je tulis tapi mak oii gila2 kemain..

ASaDa RyutaRo on May 29, 2010 at 3:43 AM said...

hahaha.. kat luar sopan pemalu ea violet? hihi :P

hurm.. ade yg tulis2 skema dalam ni mybe supaya enjin carian google senang detect kot..

tapi tu la. orang biasa pandang cara dia tulis blog tu la diri dia. ye ea? ke aku je yg rsa camni? hahaha

violetless on May 29, 2010 at 3:47 AM said...

asada: ohh mesti..kat lua sopan dan pemalu..wahahha..caya lahhh...

oo yeke?kalo tulis skema google senang detect ea?tak tau pon..ok ni ilmu baru ni..

yup..orang memang ingat apa yang kita tulis dalam blog ni adalah diri yang sebenar in real life tapi sebenarnya tak pon..

ASaDa RyutaRo on May 29, 2010 at 3:53 AM said...

itu la yang pernah baca dulu. kalau taip kasi penuh lagi elok dari guna singkatan.. heee :P

org pun senang nak faham..

violetless on May 29, 2010 at 4:13 AM said...

asada: naseb baik la tak rajin guna singkatan..leh detect gak kan?

NaNaJoe on May 29, 2010 at 4:19 AM said...

menulis ikot mood, kdg2 skema, kdg men hentam jew, ade unsur lucah tu cket2, upss~ tp pemalu, blogger nak meet up, smpai la ni x jmpe2 pon~ hahaha~

cha on May 29, 2010 at 8:58 AM said...

i dlm blog mcm peramah tp the truth is i sgt pendiam :)

CHEGU ALONG on May 29, 2010 at 8:41 PM said...

ada org kata, kebanyakan org2 yg berblogging nie pendiam. ya!mungkin betul.contohnya cik violet kite ye?tp nape sy nie bising kat luar??adoii... :)

Rara on May 29, 2010 at 11:44 PM said...

ak ase ak y skema je ayat dlm blog..tp luar,hmpeh..haha..ko ase cmne? eheh,leh plak mtk pndgan kn..hehe :)

Luth Textile on May 30, 2010 at 1:27 PM said...

wahaha.. hang ni..
aku sama je .. kat dalam tenet dan kat luar.. tak ada dua identiti. slamber dan pemalu :P awww

Mr Kamikaze on May 30, 2010 at 6:23 PM said...

Tak apa ada dua identiti nie dlm dunia blogger nie rasanya..Yang penting jadilah manusia yg jujur dan baik hati tak kira dlm dunia blogger @ dunia realiti yg sebenarnya...

hellioz on May 31, 2010 at 3:10 AM said...

gwa nombor 4
lu percaye x gwa pemalu?
gyahahahahahahah~

snuffles said...

hehehe...
thats why ramai yg tulis blog...
ingin luahkan perasaan hati yg bukan dirinya....

violetless on May 31, 2010 at 4:37 PM said...

nana: yang ada lucah2 sket la yang orang suka nak baca tu..kan?kan?


cha: kita serupa.hahah..tapi bila da kenal tu cakap tak henti2..hahah


chegu along: ala...ada jugak orang yang dalam blog pon peramah..kat lua pon camtu..hehe..


rara: eh tade la skema sangat..tapi sopan la..hahaha..kat luaq tak tau la..kita jumpa jom..hoho


luth: aku meragui..ahhhaah


mr kamikaze: sebenarnya ada jugak blogger yang tak jujur sebenarnya..guna hidup org lain..caya tak??


hellioz: ada sedikit was was di situ..wahaha


snuffles:yup..betul2...ko ada blog?

snuffles said...

ada...tp dah lama tak update...takde idea....

HonEyBuNNy on May 31, 2010 at 6:46 PM said...

ala...ila yg mana 1 neh...hehe....

violetless on May 31, 2010 at 8:03 PM said...

snuffles: bg link...ke yang skrulonggar tu??bukan eh?

ila: pilih2..hahahah

snuffles said...

skrulonggar???
sape tu???
jap2...ape kena mengena aku ngan skrulonggar???

snuffles said...

ohh...dah lama tak bukak blog skrulonggar...dulu pakai nama lain...kan??
anyway...aku kenal kot skrulonggar ni....ko kenal ke violet???

violetless on June 1, 2010 at 5:06 PM said...

snuffles: betoi ka ni???baik ko gtau betul2..wahahahah...

violetless on June 1, 2010 at 5:42 PM said...

eh tak bukak kunun..yang ko dtg dari blog dia tu hapa?hengat aku tak tau?wahahah

snuffles said...

eh?????

snuffles said...

ok2...i admit that he is my friend...he told me about his blog..and i know a little about u..he mentioned u at the last of our conversation....
anything else u wanna know bout me??

violetless on June 2, 2010 at 2:46 PM said...

snuffles: ok dats it..tell me more about urself..

snuffles said...

i am a man=)

violetless on June 2, 2010 at 5:00 PM said...

cisss....lagi?haha..main2 gila dia nih..

snuffles said...

betul la...
kalu girl, i cakap la girl=P

violetless on June 2, 2010 at 6:14 PM said...

jap2...wat he told u about me?

snuffles said...

huhuhu...
nak tau ke??
somthing like this, sumthing like that...
u know...

violetless on June 3, 2010 at 12:59 PM said...

lerrrr....tak menjawab pon soalan..hurm..tell me who are u?

snuffles said...

who am i??
i'm spiderman....
hihihiihi...

violetless on June 3, 2010 at 4:53 PM said...

main2!! gigit kang...haih..

snuffles said...

huhuhu...tak baik tau gigit2...
ingat aku ni ayam ke nak gigit2?

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010