bercakap tentang blog~


hai..lately masalah ati banyak...sory kalo entry2 sebelum ni bercakap tentang perasaan, ati, dan sebagainya..biasala..manusia takkan lari daripada masalah ni kan?macam tu gak aku..sejak dari awal lagi aku buat blog ni sebab nak luahkan semua dalam ni tapi adalah sket2 ditapis..kalo dulu takde la tapis sangat sebab tu banyak entry lepas banyak dah dipadam untuk menjaga nama baik sesapa...sory for that..

i'm so sory kalo ada yang anggap blog aku lemau.takpe tak kesah..memang agak lemau sebab aku bukan bercerita benda benda yang bukan berkenaan dengan life aku..aku tak reti sangat nak cita benda yang fiksyen..yang aku reka reka..sory for that..my blog is about my life..camna aku lalui idup aku sama ada senang atau pon susah...

dan memandangkan aku da takde sapa2 tempat aku nak mengadu..aku banyak mengadu, merintih kat sini sebab aku amat2 perlukan sokongan..kalo takde sokongan aku rasa aku dah jatuh rebah takle nak bangun..i'm different in real life..agak berlainan la..tak le nak expect aku akan sama identiti seperti dalam blog..kalo dalam blog cita pasal sedih, tak semestinya kalo korang jumpa aku nanges2..takkk..aku buat muka hepi gilaaaa...topeng suma tu..tanak la orang yang dekat2 aku risau..so kat blog ni aku jujur sejujurnya tentang ati aku..

suma datang dari ati aku..takde nak ambik ati orang..kalo aku sakit ati, aku cakap kat sini..kalo aku kecewa aku cakap kat sini..i have nobody beside me yang aku leh ngadu setiap jam macam "awak, saya sedih sebab tak dapat makan sate".."awak, saya sedih saya takle nak makan". no! da takde..blaja la sendiri sket...pesanan tuk diri sendiri..

hurm..ok la mintak diri dulu..tak tau napa aku tak de mood nak berblogging..i dunno why..masih ada ke orang yang baca blog ni?

p/s: masa untuk kuruskan badan..

47 comments:

ciK LyndaWawa igUana on May 13, 2010 at 1:46 AM said...

saya ade bace blog kakmu......=)

violetless on May 13, 2010 at 1:59 AM said...

cik lyndawawa: ai sayang u lebihla...

rutikeben on May 13, 2010 at 2:38 AM said...

pun baca gak..

violetless on May 13, 2010 at 2:43 AM said...

ruti: hahahah..dan2..

rutikeben on May 13, 2010 at 3:08 AM said...

yelah...dari mule smpai aku bace..uhuk3

violetless on May 13, 2010 at 3:20 AM said...

eceh!! ko cakap ko baca time aku blogwalk ko nya blog ja..hahah kantoi2..

rutikeben on May 13, 2010 at 3:34 AM said...

eh lupa satu pekataan kt atas tuh

*dari mula sampai abis aku bace*

manade,,,aku mmg tau ko update..memanggil2 je td..hahahahah

violetless on May 13, 2010 at 3:40 AM said...

ko memang....yela2..ni aku terharu ko drop komen nih pastu ko followup skali...

aku nak terharu sat..hahah

rutikeben on May 13, 2010 at 3:42 AM said...

hahahahah

sila tterharu...pasnih aku spam kt formspring ko lak..leh?

violetless on May 13, 2010 at 4:20 AM said...

ko nak sepam apa ruti??sepam la kalo ko berani...ha cabaran nih..ohoho..

ko ada formspring?aku balas balik wehhh..hahah

rutikeben on May 13, 2010 at 4:31 AM said...

takde lak..formspring tuh awek2 je ade

nnti jadi cam dlu lak..ko tanye aku laki ke pompuan..uhuk3

violetless on May 13, 2010 at 4:34 AM said...

wahahahahaha..ko tau sebab ape aku ingt ko pompuan?sebab header apa ntah ko buat ada gmba pompuan..aku ingt ko ngah buat header ko..gile cun ko.

pastu kan tetiba je ko komen2 cam laki plak..ish ganah demo nih aku ingt..sebab tu aku tnya..ok pe aku tanya..kalo tak aku ingt ko pompuan la..

rutikeben on May 13, 2010 at 4:36 AM said...

hahahahhaa

tuh header org lerrrrrrrr

berbalik kepada entry..nk komen betol2 nih..takleh spam2...:P

nape emo smacam nih?ade org kutok ke?uhuk3

monica on May 13, 2010 at 5:16 AM said...

sy pon nak kuruskan bdn sis..cuma share sedikit tips ni..hehehehehe..

asna cute on May 13, 2010 at 8:15 AM said...

Bagus la luahkan kat sini smbil tapis.. bagus untk kesihatn sbenarnya. sbb xdela hati kita panas, otak kita stress jer kan ;)

Keep it up babeh!

aNiSa hANg tUaH on May 13, 2010 at 8:41 AM said...

sabar je la vi
aku pon cm kau jgk
memula wat blog sbb nak luah perasaan
huhuhu

tp.
siapa yg tau ht kita kan.

hmmm

Hasrol Nizam on May 13, 2010 at 9:14 AM said...

Senyum Sokmo.. Senyum tu pengubat luka kan..eh2, ada kuar muka kat feed jit tu..kantoi ar kalau selalu dtg cni..haha

Anonymous said...

violet syg...jgn cmni..u kne tabah..it's really ok 4 u to use ur blog...watpe nk cite psl mnde yg xde kne mngene ngn kita kan?

i suggest u try sibukkan diri..klua, tgk wyg ngn kwn2,..lepak umh kwn2 ke..bcuti..pangkor ke?

kan?

senyum selalu!

nur 'adli azhari on May 13, 2010 at 9:30 AM said...

`

Atiqah Adnan on May 13, 2010 at 9:44 AM said...

e'eh akak ngah baca belog vi ni laaa... so jangan malas blogging..

NiZaM Limited on May 13, 2010 at 11:00 AM said...

takpe cik violet. tu mmg dah gengre blog violet. stiap org ade gengre blog sendiri kan. soal hati dan perasaan kita pon bleh dikongsi utk jadikan panduan org laen jgk. takde masalah pon entri violet selalu psl hati dan perasaan.

dan blog jadi tempat luahkan semuanya pon dah kira bagus drpd jerit2 mcm org gila kan.

at least ade gak kawan2 yg bleh bg pandangan, komen yg membina yg bleh kita amik. tak gitu. =)

violetless on May 13, 2010 at 11:21 AM said...

rutikuben: takde la kutuk tapiiiii..tetiba aku terasa...wahahah..bagus tak jawapan tuh?

monica: camna aa nak kurus?susah la nak kurus part paha..

asna: betul2..sebab nak luah im real life susah la..takut org terasa gila2 la, takut macam2 la...boleh la guna blog sebagai medium luah perasaan kan?

nis: tula..tak sapa tau ati kita camna..so aku akan terus blogging cara aku..bukan cara orang nak aku blogging camna..

hasrol: hahahaha...bagus seh selalu datang sini..leh aku sayang ko lebih..wahahah

friend: tula...tak reti la nak reka2 cita yang tak de kena mengena..

tengah sebokkan diri nih walaupon bukan dengan kawan2..ingt nak cari keje la..ada keje kosong tak?heheh

ad: ko ni aku gigit kang..hoho..

kak tiqah: hahahah..ok2 kak..pasni ada la entry satu ari satu entry..kalo tak malas la..hahah

Anonymous said...

i ad kje kosong! hheheh..kawen ngan i! hehehe

izan salleh on May 13, 2010 at 11:30 AM said...

ko tak nak makan sebab susah hati ke sebab ko susah hati nak makan? makan je la weyh,tak payah nak kurus2. biasa la. hidup ni mesti ada turun dan naik macam roda. kesedihan mengajar kita menghargai hidup ;)

violetless on May 13, 2010 at 12:17 PM said...

friend: alamak! kawen??hahahah...tu keje gaji baya berapa?hahah..

izan: sebab aku susah ati pastu aku takle nak makan..

izan...aku da ok da..tak sedih sangat da...baca entry ko je aku leh gelak guling2..hahah

violetless on May 13, 2010 at 12:19 PM said...

nizam: tak pasan lak komen awak..sory.hahah..

tula stail sy blogging..takpe tak kesah..blog ni bukan nak bagi sesapa suka sebenarnya..blog ni nak bagi ilangkan apa yang terbuku kat ati..heheh..

Anonymous said...

i byr dengan kasih sayang adam pada maya....huhuhu

violetless on May 13, 2010 at 12:20 PM said...

friend: hahahaha...eh selamat berkenalan..sy yaya..awak? *trick nak kasi tau nama..wahahah

Anonymous said...

slmt bkenalan....emmmviolet x men fb dah ke? td u mcm aktif je...i yuyu..haha

Anonymous said...

slmt bkenalan....emmmviolet x men fb dah ke? td u mcm aktif je...i yuyu..haha

violetless on May 13, 2010 at 12:29 PM said...

anon: aik????? ni macam kenal je nih...ha sapa ni...

maCy on May 13, 2010 at 12:30 PM said...

senyum2 selalu, buat ubat luka :D

violetless on May 13, 2010 at 12:33 PM said...

macy: ok...tengah senyum nih..hehe..=)))

Anonymous said...

violet syg...no need to find me k..well..camne skang? ok? better? pe kata violet bca novel ke? lwh isi masa lapang..

violetless on May 13, 2010 at 12:40 PM said...

friend: ok2 tak cari..bia je camni..

much more better..a'a la ada novel yang beli lom dibaca..pasni la nak baca..wahahah..

shopping pon ok gak..petang ni la bodek mak..hahah

Anonymous said...

EMM! OK!! senyum selalu ye! jngn angau pada saya!

Anonymous said...

EMM! OK!! senyum selalu ye! jngn angau pada saya!

violetless on May 13, 2010 at 12:51 PM said...

friend: waaaaaaaaaa!!! saja ja la nak bagi orang tau sapa dia!!ciskek..wahah

Anonymous said...

i dpt blog u ni dr kawan i...then i follow..nk follow dgn id nama sndri takot kantoi plak..ciskek? ok! u call me ciskek la k! sounds good..k ye...got appointment,,..bye!

aduka on May 13, 2010 at 2:25 PM said...

be strong gal vi!
=)

violetless on May 13, 2010 at 10:05 PM said...

friend: ok...u know me n i wont be able to know u..hahah..thanks la sudi follow..terharu ouh..

aduka: aku kan kuat latip..kan?kan?

Ery Farieha on May 13, 2010 at 10:57 PM said...

vio. aku ade
hehehe

noor afzan on May 13, 2010 at 10:59 PM said...

lorh..nampak cam kurus dah..
x pe la..
blog ni tempat luahan paling mujarab.

violetless on May 13, 2010 at 11:02 PM said...

ery: ko ada apa weh?ko ada ubat kurus?heheh

kak noor: yeke kak?takyah kurus2 lagi ke kak?ahahah..ni yang tetiba nak makan nih..hahah

Razman on May 14, 2010 at 4:14 AM said...

aku akan carutkan pe saja aku nak kat blog. tak peduli pe org ckp pe. blog masing2, hak masing2 nk tulis pe.

violetless on May 18, 2010 at 10:49 PM said...

razman: ye betul..tapi pastu ada la yang balas balik kalo tak puas ati.pelik pelik.

vizcha on May 21, 2010 at 2:52 PM said...

:))

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010