kecantikan lelaki dan kegagahan perempuan..


hai semua..bertemu lagi kita di seksi sesi kedua..muahahahaha...pada kali ini kita akan bercakap tentang kecantikan lelaki..lelaki pon cantik tau..ni bukan lelaki cantik yang bermekap2 berdandan mengalahkan kita pompuan ni..awww tak rela makkk...lelaki ni cantik kalo ampa tengok betoi..ada la ciri2 dia yang buat laki tu cantik mak-aii-aku-nak-kawen-ngan-hang punya stok..wahahah..gelak lagi..

dan tak lupa jugak kepada kaum kerabat sendiri..haii rakyat jelita semua..kita kan jelitaa...jelita oo kita ni kalo kita ni gagah..ingat kaum ampa ja ka gagah?kami pon gagah wooo..mari kita lihat ciri2 lelaki cantik dan perempuan gagah..gambaq tidak disertakan..malas yak aak aww la nak carik n buboh..ok rakyat jelita semua..mari beta terangkan satu persatu...

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik,adalah: -

1) Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan
2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran
3) Lelaki yang memberi madu,walaupun setelah menerima racun
4) Lelaki yang tenang dan lapang dada walaupun dlm konflik tak berkesudahan
5) Lelaki yang baik sangka dan senantiasa memikir utk kebaikan.
6) Lelaki yang tak pernah putus asa..jauh sekali mengeluh berkali2..

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Dan keseluruhan kecantikan itu ada pada Nabi Muhammad dan ianya adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan,tetapi pada kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah,adalah: -

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan
4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

....................................................................................................................................

aku dapat dari fesbuk..some1 ada anta mesej kat inbox n i think its really true + sweet n i wanna share wif u here..

aku tak gagah la weh..bila tengok tuh baru ada ati nak gagah sket..hahaha...gagah la sangat aku nih..aku ja tau betapa gagahnya aku ni..wahahah..gagah ke gigih?

biasa la bila cuti dan tak g mana2 memang la aku buat 2 entry satu hari..rindula nak main masak2 kat rumah..tunggula pas cuti ni aku nak main masak2 kat umah..2 bulan aku nak balik menternak lemak kat badan..gila best!

p/s: tadik tak jadik p pameran kasut..aku da la gila kasut...aisehmen..

5 comments:

aNiSa hANg tUaH on April 3, 2010 at 9:32 PM said...

cantik dan rupa terleta pada hati
hehe

HonEyBuNNy on April 4, 2010 at 12:19 PM said...

ya...cntk laki dan perempuan terletk pd hati budinya...nice entry yaya...

nur 'adli azhari on April 4, 2010 at 9:22 PM said...

bermanfaat entry kali nih...emm

zella y on April 5, 2010 at 9:53 AM said...

cantik tu subjektif kan...
mmg mula2 org akn pandang kecantikan luaran dulu sbb itu lah yg pertama mata kita akan nmpak....tp lps tu kita akan nilai kecantikan hati plak...hehehhe

violetless on April 6, 2010 at 1:57 AM said...

nis: ye betul!!!tapi selalu org tgk rupa dulu baru ati kan?kan?

ila: ye betull...heheh..kopipes je..hahah

ad: tq2...selalu tak ke?hahah

kak zella: tula kak..tapi kan rupa lagi penting bg sesetengah orang..

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010