dilemma maklang sedunia..


hai semua...bertemu lagi kita di sini..saya tak tau la napa saya rasa saya ni gedik semacam di permulaan entry..cewah..padahal aku memang suka buat ayat gedik..ayat je gedik tapi orangnya pemalu je..diulangi AYAT saja yang gedik..hahha..ok la..apa mau cita kat rakyat jelita sekelian ye..idea nak merepek2 lom sampai seru lagi..

mari la saya bercerita tentang apa yang ada dalam dilemma dalam pala hotak sendiri ni..napa ntah tetiba gedik nak bersaya awak dalam belog kesayangan beta ni..biaq p la kat dia ni..dia punya otak ada sket ilang jalan lurusnya atau bahasa lainnya siratulmustaqim dia da bengkang bengkok sket..err lama tak makan bengkang ubi kayu...uih menceces ayaq liuq aku teringat bengkang ubi mak aku buat..eh aku pulak..saya..saya..heheh..bengkang bahasa klasiknya ialah bingka ye sayang sayang sekelian..eh apa ni cita pasal bengkang pulak.ok2..da stat da merapu dia..

ok back to the future..saya dalam dilema la nak add ke tak anak sedara merangkap anak sepupu saya di fesbuk..ampa jangan tak tau darjah satu da ada fesbukk..gatai depa ni..muda2 da ada fesbuk..aku yang tua2 ni pon baru ada..depa muda2 g da ada..eceh!huhuh...tapi sangat2 comel pulak ayat2 nak menggoda saya approvekan depa ni..aisehmen..camna nak buat ni...ok2..maklang ampa takkan tergoda..mintak mahap..

soalan yang pertama yang akan kuaq kat mulut depa n saya tau apa..saya tauuu...nak tnya "maklang yang mana satu marka maklang?" ha saya tau da ayat pa nak kuaq sebab ayat tula slalu kuaq kalo saat bertentang mata jatuh ke ati dengan depa nih..depa ni 2 orang ler...sepupu sepapat jugak..sorang darjah 1, sorang lagi darjah 2..susah2..susah ati maklang nak jawab weh..maklang nanges kang huduh pulak di mata kalian..eceh!kalian..tak boleh blah punya ayat..

lagipun nak rest dari fb sat selama sebulan..sedih plak nak deactivate fesbuk sebab ada la masalah yang berpunca dari situ..wiwit!!tetiba mewiwitkan orang..tak baik meniru aksi ini di khalayak ramai..sila ambik iktibar dari kejadian ini ye sayang sayang semua..HAHAHA..

ok la sekian saja edisi untuk kali ini..maklang tak approve ampaa lagiiii...tunggu la ye...kalo maklang approve nanti mak ampa, ayah ampa pon add skali..malu la ai nak bergedik santai di sana..HAHAH..mesti mak2 n bapak2 diorang tak sangka yang sepupu depa ni amboi kemain la dalam fb tu..hahha..malu la weh..ai da la suka tulis bukan2 dalam tu..haha..kang aku tulis "JATUH CINTA PADA SEPUPU SENDIRI" ha...tak ke sorang2 perasan...macamla saya nak tulis camtu dalam tu.oh tak mungkin..

ok la maklang nak p bertapa sambil muhasabah sambil main game sambil makan sambil minum ayaq oren sambil makan epal-minggu-lepas-beli-tak-abes-lagi sambil menyelam minum ayaq dan sebagainya untuk klik ke tak add to list tu..delima2..eh dilemma2..oh anak-anak sedaraku..maklangmu ni kompius..

p/s: approve kang maknanya aku bersopan santun la dalam tu..kalo tak approve kang kecik ati pulak dak2 tu maklang kesayangan tak approve..kesayangan la sangat..hahah..

9 comments:

Luffy on April 6, 2010 at 4:30 AM said...

tak sporting le mak lang tua ni

Encik Mimpi on April 6, 2010 at 5:05 AM said...

maklang..maklang... aritu baru mak lang dtg sini melawat huhu

Alynn Notnot on April 6, 2010 at 5:19 AM said...

bgsnye maklang ni :))

sasha* on April 6, 2010 at 8:29 AM said...

haha anak sedara i pn ada add i kt myspace.ms tu fb tak pemes lg.pastu i tak approve.dia tnya 'nape nabila add tak approve'.pstu i jwb 'oh kt ofis kene block sume tak boleh approve hoho'

zella y on April 6, 2010 at 9:37 AM said...

kdg2 segan plak nk approve sedara mara dlm fb...heheh

violetless on April 6, 2010 at 2:43 PM said...

luffy: haip!!muda lagi tau..

encik mimpi: heheh..rajin melawat sini..terharu ouh..

alynn: hahahha..tu ayat perli ke??hahhaah

sasha: bagus gak idea tu kak!hahahah...leh kelentong sama dia..huhu

kak zella:tu la serba salah pulak..kang ada plak kang yang diorang komen bukan2..hahha

Burn on April 6, 2010 at 7:24 PM said...

hope mak lang jumpe paklang cepat2.. ley tutup mulut dorg 2.. huuu~

izan salleh on April 7, 2010 at 1:37 AM said...

nasib sepupu2 aku semua tak tanya soalan yang killer tu.
hahaha

Jijahh @ f.k on April 7, 2010 at 9:28 PM said...

heheh pak lang lom turun dari kayangan ...

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010