camna nak pakai shawl bagi muka bulat jadik lonjong weh?


lupakan pasal entry sebelum ni yang aku da buang da pon..hahahah..aku meluat gila ngan orang camtu..hahaha..ok2 da..jangan semakkan kepala korang yang tak sempat baca aku tulis pe sebelum ni ye sayang sayang semua..jangan pikir ye sayang sayang semua..

tadi pegi tengok tutorial pakai shawl ala2 arab kat blog huda, memang arab abes..lagipon dia memang keturunan arab..lawaaaaa la dia..hehe..huda, awak bukan comot tapi jelita..

link yang si cantik ni bagi aku try la bukak..memang banyak tutorial yang sorang pompuan arab ni bagi tapi memang agak daring la kalo aku pakai dengan muka bulat bak timon cino ni..(tembikai ni..ntah napa orang pantai timur panggil timun..hehe)tapi aku memang la tak sesuai pakai sangat sebab adoiyai muka yang petak bersegi ni memang tak sesuai kot..

muka aku bersegi la..hurm..bukan bulat tapi bersegi sebab tu ex aku tak kasi pakai selendang..muahahah..sekarang takde sapa larang baik aku pakai..waahahah..try pakei dalam bilik..dengan muka busuk2 p try pakai..punya busuk ini budak..heheh..

kantoi pakai baju kelawar pulak..hahahah..abaikan pelis..korang imaginasikan tu baju blouse yang ada bling2..tau korang tau..
memang bulat..camna nak bagi ilusi muka tu bujur lonjong aa weh??help!help!

p/s: need bantuan pernapasan pemakaian shawl yang tak bulatkan muka..

13 comments:

cathenclox on April 14, 2010 at 11:34 AM said...

cari topeng yg muka lonjong..haha

asna cute on April 14, 2010 at 11:38 AM said...

violet pki ank tdung syria tue kan? tentaskan jahitan belakng tue bg longgar sikit. tentas smpi anak tudung tue lonjong mcm violet pki tdg biasa, lepas tue bru lilit2 shawl. Insyallah jd lonjong.

sebelas on April 14, 2010 at 11:42 AM said...

bulat pun comel ape..hehe

AuraFIza on April 14, 2010 at 11:42 AM said...

asna cute
Owhh.. Macam tu ek?? Baru tau ni..

I pun kalau pakai shawl, mak aih.. sebulat-bulat muka! Tengok orang lain pakai, cantik je.. Tapi u pakai kiut laa.. Bulat bulat pun kiut gak..

Atiqah Adnan on April 14, 2010 at 11:49 AM said...

haaih.. bentuk muka kita sama la yang..^^

ala orang arab ade juga muka bulat tapi diorang boleh je pakai. kan..?
kalau nak pakai pakai je tau..

tapi kalau violet pakai anak tudung syria boleh je ikut tips asna tu ok.,.

luvly mya on April 14, 2010 at 11:51 AM said...

masalah same..uhuk3..tapi tibai jugak pakai kadang2..

rossoneri on April 14, 2010 at 12:01 PM said...

awk jgn pakai yang anak tudung dalam tuh sekerat sampai paras mata..pakai yang sampai ke bawah kat aras pipi..ngee xtau la kalo awk phm ke x,xtau cam ne nak ckp...tp kan, muka awk sesuai lah tembam2 pun, cute..so dun worry, k..

Ery Farieha on April 14, 2010 at 12:02 PM said...

for me, spek yg membuatkan muke nmpk bulat.
hoh. anak tudung syria tu tetas skit n pakai depan sikit, nnt tajam le jadinye.
heeee

feelinblue on April 14, 2010 at 1:10 PM said...

ape kate ko try gune botox plak?

HAHA :P

aneszailani on April 14, 2010 at 1:19 PM said...

mengalami masalah yg serupaaa..
tp blasah je bila smpai time2 meroyan miang2 nk pakai shawl..hehe

linda on April 14, 2010 at 1:46 PM said...

Help me find 70,000 kind hearted people worldwide willing to buy virtual lemonade to help fund for college

Pixels for Lemonade

ciK LyndaWawa igUana on April 14, 2010 at 9:41 PM said...

comel2....
ala...
tak yah lonjong..
comel dah..huhuhu

HonEyBuNNy on April 15, 2010 at 8:27 PM said...

sama la kita yaya...pipi ila tembam gak..uhuh...tp yala...lau pakia ank tudg syira..tetaskn yg jhtn blakang...wat bg muncung..ngeh3

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010