a dream i dreamed..


dengan mood yang tak berapa nak stabil ni aku nak menulis gak kat sini..aku tau layout aku ni kosong je macam tak siap je kan..tapi da siap la weh..nanti la aku tambah bagi semak macam dulu..rasa simple sket..takdak semut2 itam merayau dalam aku nya blog da..dengan muka setepek besarrr punya atas tu..saba jela korang tengok gambaq ntah hapa2 aku tu kan?saba ye..saba separuh dari iman kawan2 suma..ingat tuuu..

hurm..

aku ada impian..da lama gak aku pikir pasal benda ni dan aku harap aku leh dapat apa yang aku nak dalam idup aku..aku da sesak idup camni..kadang2 aku hepi kadang2 aku tak hepi..normal la kan..mana ada orang hepi ja manjang..hurm..sory sesapa yang terasa pasal entry lepas..so sory..it juz apa yang aku rasa.persepsi aku..bukan tujukan tuk ko ( ko tau ko tu sapa)..

da lama aku rasa benda ni..dari dulu lagi aku nak study oversea..dan aku penah mintak senyap2 masa nak apply buat degree n aku dapat buat degree kat aussie tapi disebabkan aku dapat UM n masa tu ati memang tanak jauh dari buah ati (dalam kenangan) aku simpan rapat2 impian aku tu..lagipun parents aku tak harap aku pegi sana..pompuan kan..risau la mak aku..mak mana tak sayang anak kan?so aku pendamkan hasrat aku..

kalo ada yang pasan yang aku ada bagi masa tuk diri aku berdouble (jika bersedia n jumpa orang yang sesuai) sampai akhir tahun ni.. jangan kata aku terdesak tuk berlaki..seyes tak..aku tak terdesak langsung..juz nak bagi dateline kat diri sendiri..kalo takde gak sampai akhir tahun ni aku da nekad tanak ada sampai la aku abes blaja..ha..pas abes blaja lain plak plan aku..napa ntah aku gedik nak cita kat sini..huhu..

aish~tula..aku dah tul2 nekad dah sekarang ni..tak tau la napa aku terlampau nekad pasal ni.sebab ati aku betul2 kosong rasanya..pas abes blaja aku ingat nak buat master..tapi mak aku tak bagi lagi..suruh keje dulu..aku ingat buat master sambil keja..tapi aku tanak buat kat sini..aku nak pegi aussie gak buat master..InsyaAllah..(doakan aku).. dan aku rasa tanak la balik da..lari dari suma..aku tau tak elok lari tapi ntah napa ati aku tak betul bila pikir camna kalo aku terserempak ngan dia..tak sedia lagi..haha..mengong la aku ni kan?kata da ok tapi tak ok pon..

aku memang bercadang camtula nanti..nothing will hold my back masa tu sebab aku rasa memang tadak sapa la..tanggungjawab..ye, bercakap tentang tanggungjawab plak kan..tinggal family sebab ati degil, kepala batu, ikut sangat ati..bukan2..aku juz nak kejar cita2 aku..bukan nak larikan diri (walaupun part of it aku nak tinggalkan semua). napa susah sangat nak lupakan kenangan?aku ingat aku da lupa suma tapi rupanya belum..

sebab tu aku tak saba nak tunggu pengakhiran..nak tengok apa akan jadik..kita takle nak predict apa akan jadik kan?so better ada perancangan walaupun kesudahannya aku masih di sini..akhir tahun cepatla datang tuk aku nekadkan ati aku..nekad senekad nekadnya..aku bukan gila dan aku jugak bukan orang yang terdesak tapi aku juz orang yang nak mencari balik diri yang ilang..susah nak cari balik diri aku yang sebenar..kan aku sedang belajar idup sendiri.so let me..

aku rasa senang nak berkongsi kat sini..tak kesah ada yang baca ke tak tapi aku senang kat sini..jadik diri aku yang sebenarnya..tulis apa yang aku rasa dan apa yang aku buat..and i'm not faking here..dis is a real me..yang tetiba hepi sangat2, tergedik dan akhirnya tetiba jatuh moody gedebuk gedebak..memang ni la diri aku..

lagi brapa bulan ja akan tau..tak saba..HAHA..pastu..2 tahun dan tengoklah aku akan berakhir di mana?aku pon tak saba nak tau..ati aku bukan kat sini lagi da..aku da takda ati sangat2..tolong cari balik ati aku p mana..aku tanak dok sini da..aku nak pegi tempat yang depan blakang total stranger je aku nampak dan tadak sapa kenal aku n aku gak tak kenal orang..baru thrill idup..gila ah otak ting tong malam ni..dah la..rasanya da panjang sangat..

tahniah la kalo leh baca sampai abes ni..aku kagum ngan korang ni la..clap clap!( aku tepok ala2 dikir barat utara selatan da ni)..panjang nya aku nya entry...

"if u love something, let it go, if its come back to u, its yours but if not,it never was.."

love dis qoute..aku da lepaskan da ia tak pulang balik ke tangan aku..dan aku pasrah..ia memang bukan untuk aku..T__________T..

tak saba nak ucap "SELAMAT TINGGAL" sambil menangis..suka2..haha..

p/s: berangan memang best..tapi ni bukan berangan ni planning idup yang belum tentu jadik..haha..tapi doakan aku eh?

11 comments:

alonthegreat on March 18, 2010 at 1:58 AM said...

will always pray for your happiness and success

violetless on March 18, 2010 at 2:06 AM said...

alon: thanks wak!!!make sure masuk dalam doa awak ye..

monica on March 18, 2010 at 7:01 AM said...

aku berjaya baca sampai abis..yeah..love quote tu sungguh bermakna bagi saya..>.<

semoga 'dia' baik2 saja d sini..*teringat kat dia pulak..*

asna cute on March 18, 2010 at 9:21 AM said...

chaiyok! chaiyok!~

violetless on March 18, 2010 at 1:31 PM said...

monica: hehehe..thanks sbb berjaya baca!!hahaha..

asna: thanks sayang..

HonEyBuNNy on March 18, 2010 at 11:39 PM said...

wow.....berwajah baru..nice3...

AM SYA on March 19, 2010 at 1:43 AM said...

akak suke!!dh berwajah baru~~

yaya..meh akak nk pesan sket
cewahhh...mcm bgus je nk pesan2..huhu, akak cume nk bg pndapat je tau..s0al berpasangn ni kter xleh bg dateline..dier mmg akn dtg sendri tanpe dipinta..(geli x ayat ni?huhu)seblom akak ngn abg am p0n kak mmg frust habesla..xnk ade bf kunonnyer..tp xsgke dlm mase yg singkat je akak dh kapel smula
alhamsililah~akak bhgia ngn hidop akak skrg

jd kalo dh tjumpe laki yg baek xkesahla bler pon..thun ni ke, thun dpan ke..
jangn lepaskan taw~ ;)

AM SYA on March 19, 2010 at 1:44 AM said...

*alhamdulilah

violetless on March 19, 2010 at 2:58 AM said...

ila: hahah..simple je kan?

kak syasya: ntahla kak..rasa macam pressure diri je pon..napa ntah nak bg dateline jugak kat diri sendiri..adess..

thanks ye kak!!

::aMaD:: on March 19, 2010 at 8:24 PM said...

hai cik ungu kegemaranku~ (apakah??)
ape2 pon gudlak lah dlm ape jua..
love quote tu is si true.
sesuai utk org pasrah+putus chenta. =D

tambahan dr quote tu:
-kadang2 tuhan ambil satu kepunyaan kita untuk beri sesuatu yang lebih baik lagi..sesungguhnya tuhan itu maha Adil-

(^__^)v

violetless on March 19, 2010 at 9:29 PM said...

amad: heheh..kegemaran ye?heheh...

thanks ye..n for the quote skali..

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010