kalo org cakap ko huduh, ko akan bawak+percaya sampai bila2...


ni entry seyes..sila berhati2..hahaha..(tetiba gelak, seyes apa ke benda)

camni..kalo orang asik cakap ko huduh dari kecik, benda tu ko akan bawak sampai la ke tua..tula yang aku rasa sekarang..dari kecik aku selalu dicompare dengan sepupu aku yang gebu lagi comel n aku lak adalah seorang budak yang itam dan bulat...

self esteem aku sangat la kurang n aku tak yakin dengan diri sendiri..so kalo korang ada terbaca aku memuji diri sendiri tu aku ngah menaikkan self esteem aku..sila jangan kondem..hahah..mau kena makan sekorsekor kalo komen aku camtu..hahahaha..seyes aku ambik profession guru ni pon sebab aku nak naikkan self esteem aku yang agak rendah ni..

benda tu da jadik darah daging aku plak..yela, kakak2 aku putih n kurus n aku lak bulat dan gelap..selalu la aku kena compare sampai kadang2 aku malu nak kuaq ngan kakak2 aku..sedih jugak kadang2 jadik black sheep..sbb tu kalo orang ada puji aku comel ke apa aku takkan caya sbb aku rasa aku bukan orang camtu..sbb tu aku tak ambik port sangat..

budak2 umo 4,5 tahun jangan la korang tanam apa2, cakap bukan2, memang akan terlekat kat otak diorang sampaila ke tua...contoh aku..selalu sangat di compare sampai self esteem pon tak berapa nak ada..jangan la korang kutuk2 budak2,cakap jahat ke,hudus ke, tak cantik ke,itam ke..jangan la weyh..aku merayu jangan..sakit sampai sekarang tuu..

sebab tu kalo aku jumpa korang2 kat mana2 aku rasa aku tak layak nak tegor sebab malu..kan ada orang camtu kan..caya tak?aku rasa korang2 ni lawa la..tapi sekarang ni kalo aku terserempak maybe aku akan tego kot bg self esteem naik dengan mendadak..sampai bila aku nak di takuk lama kan?kena la ubah sket..camna nak jadik cikgu kalo tak yakin dengan diri sendiri kan?

ok la..tu je kot aku nak merepek di pagi2 buto nih..

p/s: oh ya, aku nak merayau sengsorang esok..sapa nak ikut?

15 comments:

Mario on January 3, 2010 at 4:37 AM said...

alahai... tk tau nk komen pe la... tak baikla fikir diri sendiri camtu...kiut pe vio ni... mesti ramai ank muri nk tekel2.. huhu

violetless on January 3, 2010 at 4:53 AM said...

takdak la..garang oo ngan anak murid..huhu

hisham on January 3, 2010 at 5:09 AM said...

sape ckp u cmtu..bgtau i..nnti i sekeh2 pale die...hehe..
u sbr k..adat la tu...

violetless on January 3, 2010 at 5:19 AM said...

hahahah tgh bersaba la ni..

ala biasa la kan mulut orang..

Sharinginfoz on January 3, 2010 at 7:57 AM said...

memang subjektif kan... apa-apa pun take it positif...

Beg Plastik 20 sen

Buat Salah OK ke???

aNiSa hANg tUaH on January 3, 2010 at 9:16 AM said...

kau kena yakin
okeh?

kau cantik la..

:)

M_Lex on January 3, 2010 at 9:49 AM said...

cm tu ek.
aku kate aku pandai.
tp x pandai gk.
haha

HonEyBuNNy on January 3, 2010 at 10:05 AM said...

yaya...xbek tau kata gtu...setiap org da kelebihan sndri...

eh2...harine nak g mana?? nak itot..ihiih

miss izan on January 3, 2010 at 10:09 AM said...

hitam,putih,gemuk and kurus itu fizikal je dear.

selamat menaikkan self estem!

izan cantik, izan putih!
izan slim! izan comel!

yeayyhhhhhh!

hahahahaha

atiQah adNan on January 3, 2010 at 1:01 PM said...

akak dulu pun same selalu kena ejek sebab akak bertahi lalat di bibir.. mmg hilang keyakinan diri bila nak bedepan dengan orang lain... tapi bile adik akak, parents cakap akak kena jadi diri sendiri dan biarkan orang menilai diri kita bukan sekdar melihat bentuk fizikal kita saje..

banyak lagi yang kita ada untuk ditonjolkan contohnya bakat, kebolehan diri.. violetless jangan endahkan kata-kata orang yang boleh jatuhkan kita k.. sentiasa senyum dan sentiasa berusaha untuk yakinkan orang lain yang kita ada kebolehan kita sendiri...belajar pandai-pandai k.. lepas tu cari kecantikan diri slow-slow pasti kita jumpa..

muka cantik, badan lawa tapi perangai tak elok pun tak ok kan..? tapi kalau belajar pandai, perangai elok, keje elok.. itu yang bagus untuk orang kata... kan dear..?

AM SYA on January 3, 2010 at 2:55 PM said...

jgn compare dr senditi ngn org len

msg2 ade kelebihan yg tersendiri

sya2 salu rase sya2 gemok..

tp bler fikir xde salahnye bdn brisi dr org len..aslkn sehat kn?

ade je org yg krus kring nk jd gemok..

haaa~kter knela fikir positif

kte kne trima kelebihan dan kekurgn diri kt sendiri~ ;)

AM SYA on January 3, 2010 at 2:56 PM said...

owh..ye nk tmbah lg~

plg pnting kne bersyukur~

insyaALLAH kt xkn rase kekurgn lg~ ;)

Kapten Luffy on January 4, 2010 at 1:33 AM said...

oh aku mengaku aku comel

qaseh pelangi on January 4, 2010 at 8:23 PM said...

jangannn jangann cakap macam tu..kita kena salu cakap yg diri kita ni cantik even kita ni biasa jee...bg konfiden skit diri tu.. :)

ciK LyndaWawa igUana on January 4, 2010 at 9:22 PM said...

ala kawan...
putih itam takde makne...
janji ati mau baek punya...
selamat tahun baru....

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010