aku tak sangka aku leh jumpa pompuan tak tau malu dalam idup aku..aku ingat dalam novel je leh jumpa.


sket nya panjang tajuk entry aku..serius aku tak nah terpikir aku akan jumpa pompuan tak tau malu+sanggup tikam belakang kawan+sanggup kikis+sanggup burukkan orang nak nampak dia tu baiiikkk sangat tapi sebenarnya pangai dia lagi teruk dari zirafah kencing berdiri depan aku tuh..

apa aku nak buat ni weh..tolong aku..kawan aku nekad putus tunang sebabkan pangai dia tu yang suka burukkan orang..dia sanggup burukkan kawan baik dia n then canang kat suma orang cakap kawan aku tu teruk tapi sebenarnya dia buat cita sampai kawan aku ngan tunang dia gaduh teruk..

apa aku nak tolong ni?dia mintak tolong aku tapi aku tak tau nak buat cmna..bayangkan la ey..budak yang pasan diri dia bagus sangat kan da ada pakwe n then sanggup putus dengan pakwe dia disebabkan dia kenal sorang mamat ni yang agak berharta..mamat tu dia baru kenal 3 ari je..bayangkan la dia tu selfish gilaaaaaaaaaaa..

budak ni aku nah cita entry2 lepas yang kutuk aku gemuk tapi badan dia lagi la berkilo2 lagi besaq dari aku,kutuk baju aku macam orang nak p keja watson je (ya i know baju ungu aku cam baju uniform watson,ok pe kaler dia..cantik)

kebetulan mamat tu adik kepada tunang kawan aku ni..macam2 cita dia buat bagi 2 beradik ni gaduh lak..adoila..masalah dia sekarang dia takle tengok orang lebih dari dia..apa yang org len dapat dia mesti dapat walau apa cara sekalipon...kawan aku da la sebilik dengan minah tak guna tu..adoi sedih2..aku tak tau nak tolong cmna..slow talk dia bt bodo, cakap cara kasar pon tak jalan..

apa perlu aku ngan kawan aku buat ni weh..sila bg pendapat ampa suma..aku sangat2 memerlukan pendapat korang nak buat apa ngan minah tak guna sekor nih..geram sangat..tulis dengan emosi yang tertinggi tahap polis sentri wan tu jaga,polis mati pencuri jaga dah ni weh!!

p/s:cool bebeh,cooollll...
Continue >>>

intan's birthday contest



aku tak penah masuk contest pape..ni 1st time aku nak masuk ni weh..sila bagi sokongan tak berbelah bahagi darab tambah dan tolak kat aku taw..aww...huhuh..aku nak masuk lama da tapi aku tak tau nak bt karangan apa pasal cik intan nurul fateha ni..panjang tul nama cik intan nih...

tu atas tu cik intan nya header..ok sebelum aku taip pape kan aku kena bersiap sedia dulu weh...meh aku p mandi dulu pastu pakai baju suma ye..pastu kan kita kena la ehem2..tgk bawah ye...
kena la mekap dulu kan??letak lipstik dulu baru leh taip dengan konfidennya..huuhuh..sila kagum weh aku bersiap kemain nak taip entry nih..*aku tipu je..korang caya ke?hahah

ok 1,2,3 cobaan 1,2,3..ok aku nak mula menaip benda yang berkaitan dengan entry..aku da lama follow blog cik intan sebab blog cik intan sangatla warna warni dan banyakla cita pasal diri cik intan ..yela..takkan nak cita pasal aku kot kan??

segala syarat2 yang cik intan bagi aku da buat..kalo nak tau sila la p blog cik intan sendiri ye..aku malas la pulak nak elaborate lebih2..entry yang aku sangat-sangat suka yang cik intan penah tulis ialah...jengjengjeng..pasal chacha..aku paling suka entry ni..entry ni la aku tau pasal chacha is adopted..aku ingat kan tu adik kandung cik intan sebab cik intan jaga macam darah daging sendiri..sangat2 terharu la..

chacha pon takkan terasa kurang kasih sayang dalam famili cik intan..cik intan banyak cita pasal kenakalan chacha ni..comel gilalala chacha ni.kalo tak caya korang g la tengok dengan mata kepala sendiri..aku suka how she take care her baby sis..sangat2 penyayang la di mata aku..sebab aku suka budak2 kecik tambah2 yang pandai n banyak cakap macam chacha..

cik intan ni jugak sangat2 sayangkan dianya en hairi..loving couple walaupon diorang bercinta jarak jauh..2 thumbs up la cik intan..sangat susah menahan rindu kan cik intan kan??tapi saya sangat sedih kalo cik intan gaduh, eh bukan selisih paham ngan en hairi sebab dia akan away 2,3 ari..tapi kadang2 cakap nak away tetiba ada entry 2,3 jam selepas itu..heheh..cik intan sila jangan marah ye..

ouh lupa nak cakap yang cik intan jugak pemenang give away yang aku buat bulan lepas..korang yang terlepas..tula..korang sape suruh tak view aku nya blog slalu..kan da melepas..sian korang..hahahah..korang leh baca yang aku nya pos laju da sampai masa ni..

blog cik intan gak banyak sangat tutorial yang korang leh ambik buat cantikkan blog korang..aku banyak blaja nak cantikkan blog dari blog cik intan la..tq cik intan...lots of thankz..memang senang nak paham ayat cik intan ye tuan puan..sangat senang nak ikut..sesapa yang nak cantikkan blog or nak tambah pape tapi tak reti g la tengok blog cik intan..mesti korang pahamnya la..

ok tu ja aku nak cakap..kalo korang nak tau lebih2 sila la g tengok blog cik intan yang comel tu..perkataan comel paling banyak digunakan dalam blog cik intan..kalo takde perkataan comel gtau aku...hehehe..kat sini pon banyak jugak perkataan comel kan?kan?kan korang kan?comel cam aku kan??kalo korang kata tak, aku buat seperti kat bawah ni..hahaha..


ok tu ja aku nak merepek..aku arap aku dapat aa..doa2 la kat aku sama weh..sebab aku tak penah menang pa2 g weh..kalo aku menang aku tayang aa kat sini..hahaha..

p/s: aku nya earning da naik cik mario..hehehe...ko klik lagi..tapi takdo la banyak pon..
Continue >>>

kalo nak kencing pon jangan aa depan aku..


tajuk ada kaitan dengan pengalaman aku arini ye..tak sangka benda ni suma leh terjadi kat aku..waaaa...nak cita pon aku malu..tapi aku nak cita jugak..huhuhu..

ok ceritanya berlaku pada waktu petang...tadi kan aku g melawat kawan2 sapa ntah kat umah diorang kat zoo sana..hahah...aku g zoo weh!!syiok ooo...aku ingat aku akan boring tapi takde la boring mana pon.walaupon tempat tu busuk tapi suma binatang comel2 mak ai cm aku *statement pasan..jgn layan..

pastu aku pon p la mana??aku nak p lawat zirafah sebab aku nak tanya tips "apa rahsia cik leh jadik tinggi sampai lagu tu?" tapi dia buat bolayan ja kat aku yang kurang tinggi ni..aku teresak2 nangis sambil menutup wajah yang tak berapa nak ayu ni..*mana macho weh nanges.sapa percaya aku nanges tadi mmgla...mmg la ape?mmg la nak suh aku bg cekelat seketoi..

tapi tadi aku p ujan pulak dah..lebat lak tuh..tapi boleh tahan aa besaq tempat dia sampai aku nya kaki melecet2,,dulu da p tapi aku tak pusing abes zoo tu..sedey sket..kali ni aku nak teroka setiap penjuru zoo..tapi napa barang dalam zoo mahal nak mati aa??askem yang lua jual singgit dalam tu jual 2 hengget..apa ekslusif sangat ke askem dalam tu aa?felik aku *tiru izan..hahah

ha korang nk tgk apa yang pancut kat aku tadik?meh aku nak tunjuk..bukak mata luas2 ye..napa?tak caya aku leh abadikan benda ni??hahah..korang jangan tak caya..meh aku tunjuk..

korang nampak zirafah tu tengah buat pa?apa??tak nampak??meh nak tunjuk zoom sket..

tu dia tengah pancut dia nya kencing..lama woo zirafah ni kencing...byk gila dia nya air..*eh yang ni takyah elaborate kot..hahahni bukti aku tengok dengan mata kepala aku sendiri..

meh la aku tayang gamba aku..korang nak tengok tak?tanak tengok pon takpe..hahah

ni kamera pinjam..terpeleot aku nya tangan..terer tak?beruk makye..eh bukan2..orang utan..bukan yang pakai baju ungu@violet tu ye..tu kat blakang tu ye...gajah berkaki empat gelek2..aku teringat lagu yang aku penah ajar anak2 murid aku kat blog anisa hang tuah..sweet gila lagu tu sebab dak2 tu kena gelek masa nyanyi..nak tengok aku gelek masa nyanyi lagu ni??tak mungkin aku bagi tengok..esklusif tuk anak murid aku je ye..
ini singa ye adik2..adoi aku nak balik jadik cikgu tadika balik..windu ngan anak2 murid aku!!


balik aa apa lagi...aku mengantuk gila da nih..nak tidoq sat..aku frust aa ngn nuff sbb aku nya earning tak naik2 pon..

p/s:aku da klik sampai lenguh da tapi earning aku tetap tak naik..aku frust weh!!huhuh..
Continue >>>

berperang bersama tok ti...


ha aku tengah menjerit memaki dan sebagainya kat penghuni tak berdaftar n tak baya pon yuran kolej nih..da la mahal woo yuran kolej ni satu sem..dia senang lenang ja nak masuk duduk secara free of charge! mana aci!

aku tadi ngan kawan sebilik aku yang lebih terkenal dengan gelaran moksing kat sini pon mengamuk sambil terjerit2 manja..(*dia ni kalo gelak korang takle beza gelak dia ngan gelak ahli sihir zaman tok naduk dulu tuu) moksing pon guna senjata hikmat dia melawan penghuni tak malu ni!!dia guna botol woo..leh tunjal2 sket kepala heekkk ko tuh!aku guna kamera..bia korang tengok sendiri muka makhluk tu..bia padan muka dia tu!

aku ni jenis malas sket nak guna kekasaran aku nak pukul2 suma..aku ada ati perut lagi walaupon tiap2 malam aku pasan dia curik aku nya megi,kopok,jajan dsb..aku saba g bangun2 tengok tinggal kulit dia ja..pandai makan pandai simpan aa..ni leh lak terang-terangan tunjuk yang dia curik..mana tak hangin aku..aku da la sengkek..duit dalam purse ada lagi 5 hingget je pon sebelum rabu nih..rabu ni aku balik penang!!yeay!!

aku orang penang tau..gila bangga cakap pasal penang..ok da2 sebut pasal penang ni..kita sambung lagi ye...ke malas da korang nak baca..meh aku tunjuk terus la gamba dia..kalo korang cam dia,korang boo je sama dia ye..tak pon baling la pape kat dia..geram lak aku..

ni pasan tak tok ti tu nyorok blakang botol tu..tu la port dia tetiap malam..see!!tu dia dah kuar da dari tempat persembunyian dia..
gamba kabur sebab kena lari kejar dia..ni dia ada ati nak tido atas katil malam ni!sangat tak malu!yeay!!berjaya halau dia kuaq!!!!

camna la aku nak tinggalkan bilik nih..mesti masuk lagi n buang air kecik dan besar selama sebulan lebih!adoi sangat rungsing memikirkannya *pitam jap tak caya leh tulis ayat cmni(tiru ayat tandas lelaki tapi dia da pindah blog da tapi aku lagi suka blog tandas dari blog pelakon)plzz take note incik tandas..

p/s:sesapa yang pandai tolong la ajar aku camna nak naikkan earning nuff aku..asik 2 hengget tak naik2...aku cek tadik ada la naik 25 sen..tolong pelisss..
Continue >>>

annoying tak korang kalo...


annoying tak korang kalo korang jumpa kawan lama n then kawan tu asik cite orang minat dia sana sini..pegi mana orang ikut?

apa motif aa dia cakap cmtu??

dalam ati aku: nak tunjuk dia tu santeeekkkkkk la sangat..

annoying tak korang yang kawan korang tnya cmni "apa la yang pasal akak ni buat orang minat sangat"?

dalam ati aku: adoi..akak..tau la akak lawa..takyah aa tanya camtu kat orang yang tau sah2 takde sape minat ni kak oi...

annoying tak korang bila kawan korang tu asik cita yang dia g mana2 ada orang bagi dia bunga la,coklat la..apa ke benda la...?

dalam ati aku: kak...dah2 la...saya ni takde sape bagi...adesss...

annoying tak korang bila kawan korang tnya apsal orang asik ajak akak kawen je?yang ensem2 lak tu?

dalam ati aku: mesti la sebab akak tu lawaaaaa sangat..

annoying tak korang kalo kawan korang tanya "apsal la orang lagi muda dari akak asik minat akak je"?

dalam ati aku: annoying nya..annoying nya...*sambil tarik muka abes cun...tensen2..

sangat2 annoying la orang camni..aku takle la...

aku memang kagum dengan kelembutan muka ko kak..tapi pas dengar tu ati aku da jadik lain..hmmm..aku tak kesah pon orang nak puji diri sendiri..cam aku ni puji aku somel..hahah..tapi bila orang tanya camtu aku jadik lain lak..kalo orang tanya "weh,aku comel tak?" aku tak lesah pon n aku tau dia sedang menggedik ngan aku bukan meninggi diri..so aku tak kesah sangat sebab aku pon memang camtu..tapi aku annoying bila orang tnya aku soalan2 camtu..huhuh

ok da pasal cite annoying2 ni..tadi kan aku g tengok cite PISAU CUKUR..best aa jugak untuk aku yang aku yang tak berapa suka ngan fazura tu..fazura gedik lak aku rasa..tapi gedik dia somel la..huhhu..maya karin pon alahai canteeekkkknyaaaa...kagum aa tengok kecantikan dia..

aku rasa sesapa yang pakai gigi besi mmg sangat2 la somel..*jatuh chenta ngan faqir...

agak2 korang kalo aku pakai gg besi comel tak?*sila jangan annoying sekarang..haha

ok2..muka cik tuan tanah mesti ada,,hahah...aku memang suka tangkap gamba depan cermin..hp pinjam kawan aku punya..mira hani...hp aku cap ayam..malu nak tunjuk.huhu


p/s: korang rasa aku annoying tak weh??
Continue >>>

aku memang tak sesuai pakai selendang~


aku memang la tak sesuai pakai selendang..tapi aku suka beli selendang sebab suma selendang cantik2..tapi bila aku pakai..adoi..sangat la tak lawa...

ni gmba2 aku pakai selendang..sangat la bulat muka aku..uih tak sesuai..see aku tak tipu kan??punya la boolat...sedih2..muka annoying takle pakai selendang..nanti orang kutuk buruk..hahaha..

p/s:oih..korang yang cakap klik aku tu klik ke tak weh..aku nya earning tak naik2 pon..sedih weh..klik2...sambil klik baca la entry aku nih..
Continue >>>

hoyeh!!!


ok tgk dulu gmbaq aku menggedik kat genting..bila lagi nak g nih..kawan2 jom kita p jom?tmbang sendiri2..

yeay!!esok ada lagi satu je paper...kul 9-11 pagi..

ok sekian timaseh..tu ja nak gtau..


p/s: aku nak jadi gila japgi study tak tidoq2..klik weh..aku ttp ada masa tuk klik nuff korang..jgn takut..
Continue >>>

gedik la hang ni!



aku yang menggedik nak buat post gak..hahaha...

aku ngah fenin2 ubi buat assignment...gila aa tgh exam pon assignment pon tak siap g..hahah..sila babab laju2 sy ni k?


p/s: ni salah satu koleksi baju ungu den..hahaha...aku tau aku memang gemok..sila jangan tego kalo takmo kena makan ngan aku...huu
Continue >>>

darah memancut2 kuar~


adoi...aku nyesal tak sudah!!

aku p picit jerawat tadik!!sbb da lama aku tunggu dia tak pecah2..last2 skali aku pecahkan sendiri!
hahahahahah...

skali picit cam picit botol sos je rasa...skali lagi aku picit memancut mancut ouh darah kuar cam pili bomba..

waaa..aku nyesal..takmo da picit...berlobang muka aku!

darah still mengalir..


p/s:cmna nak berentikan nih weh..
Continue >>>

rela kah anda rentung??


bila ntah aku nya kolej buat latihan kebakaran..memang aku malas tulla nak turun..yala buat kul 2,3 pagi kan..tengah mamai time tu..dengan pakai baju tidoq lagi..takkan nak turun pakai baju tido yang seksi meksi tu..mau meleleh ayaq liuq abang-abang bomba yang genteng2 tu..hahahha..disebabkan aku da diinform awal-awal,aku tidoq sambil pakai tudung tu..(ok aku tipu,aku pakai baju sopan la)..kalo pakai baju kelawar kira sopan dak weh?

pastu aku sorang2 lak dalam bilik sebab kawan aku sorang balik kampung,sorang lagi kua...aku memang malas ila nak turun..takkan ngan muka sememeh nak turun..tak macho aa kan cik epal kan?korang tau dia punya loceng mak ai punya la bising+memekakkan tinga aku nih...aku memang nak sambung tidoq ja..tapi sebabkan aku ada kesedaran sivik yang tinggi tahap klcc, aku pon bangun la dengan sopannya nak turun..jalan pon lemah lembut weh..kalo terbakar tul2 mmg rambut aku kena baham api la..huhuh..

pastu abang-abang bomba tunjuk aa cara nak padamkan api..ayat depa guna double meaning la weh yang leh dak laki tersipu2 malu..aku pon malu jugak dok depan tu(aku dok depan skali uu)tapi masa tu aku tidoq tersengguk2..cam berteleku aa..punya suci muka aku masa tu..(sila percaya)

pastu semalam berbunyi lagi la..pagi lak tu dalam kul 8 sebab ada orang buat fogging(sembuq asap bagi nyamuk mampus tuu)..sampai sekarang la dia bunyi..tapi sekarang ni tersekat2 macam aku terlekat tulang ayam aritu(ngeri woo terlekat tulang ayam arituuu..tak tipu..betul2 ni)

so aku terpikir, cmna la kan kalo tu tul2 terbakar n aku ingat tu latihan je...mau rentung aku dalam bilik aku yang atas kayangan ni..gila tinggi aku nya bilik.da la takdak lif..takkan aku nak terjun kot..takpe2,aku ensem..leh tidoq ngan aman..hahaha.

p/s:dulu2 korang beria ke turun masa latihan kebakaran?
Continue >>>

aku fobia..aku fobia..


gila aa tadik aku g tgk cita phobia 2...aku tak suka la weh cita antu..aku leh tak tido seminggu woo kalo tengok..tadik aku tgk sambil tutup mata ja...rugi woo kalo tgk cita antu ngan aku..hahaha..sila sayang duit anda dan jangan ajak aku tengok wayang cita antu plus seram nak mmpus..aku memang takkan bukak mata..siap leh sembang2 dengan diri sendiri kalo orang sebelah tak layan aku..huhuhu...gila kan??

kalo nak banja aku tengok wayang sila la blanja aku tengok cita romantik komedi ke,cite katun ke..memang aku layan abis la...korang akan berpuas ati kalo ajak aku layan cita cmtu..hahaha...aduss cmna aku nak tidoq nih...

eh nak ke aku review cita tadik?cmna aku nak review kalo tengok pon sipi2 je..aku tengok dia punya translation ja tadik..hahahah..yang len suma aku katup mata..gila toi.yang aku takle blah yang orang makan orang la..aku ngeri woo part tuu..

yang anak dia mati dalam bonet keta pon aku takut jugak..aku nak terkeluaq jantung da tadik sebab tengok cita cmtu (tak tengok pon)aku naik gila katup tinga ngn mata..hahahah...cmna nak katup tinga ngan mata ntah...punya gelabah bewak aku tadik...

ok la aku malas nak merapu meraban da ni..aku rasa aku nak kurang kan tulis short form dalam aku nya blog sebab tadik aku jawab exam banyak gila aku tulis short form..(ketas esei la).huhuh...kalo tengok aku tulis short form sila babab laju2 kay?

p/s:aku nak tidoq cmna ni weh??
Continue >>>

yay!!aku da ada facebook


yay!!aku da ada fesbuk..





sekian terima kasih...





sila add aku..

p/s:suh add tapi tak bg pa2..hahah..gila.
esok nak exam pon gedik bt entry n facebook lagi..hahah
Continue >>>

beronggeng dengan timah ronggeng...


sapa timah??
kawan aku ke?

napa aku cakap beronggeng?
sebab aku suka ronggeng ke?
eh, tumpang tnya ronggeng tu apa?

aku ni nak cita pa sebenarnya?
ooo..aku lupa nak cita apa la weh..
sila jangan baling kulit doyan kat aku..(err musim doyan da abis kan?)

ok2 sebelum korang betol2 baling kulit doyan kat aku laju2.meh la aku nak story mory sket apa yang aku buat kemarin (kemarin tu maksudnya semalam la..sabtu arinye)meh la aku tayang weh gmbaq2 aku..

ni la kawan2 aku serumah dulu masa aku time aku buat diploma dulu..kira cam reunion la..gila besh...apsal aku nmpak gemuk ni weiii..oohhh tidak!!!
ok nmpak kecik sket..baju tu wat aku nampak gemuk tau..sila jangan salah paham..heheh..asik gmba aku ja kan..siap duduk atas pelamin lagik..gmba pengantin betul tak tayang2 lagik.heetimah dan arul...nila pengantinnya..laki dia da tukar baju la..da sedia nak basuh periuk belanga da.huuhu...semoga bbhagia ke anak cucu cicit ye..nyampah bila gmba aku tak sedia depa tangkap..tapi aku bukan nak tunjuk gamba aku ye..aku nak tunjuk tumbesaran kawan aku..dulu badan dia cam aku..heheh..pasan kurus jap..hahah..

umah dia kat negeri 9..aku malas nak buat skroll box..hehe..so skroll down sendirik la ye..gila besh walaopon jauh gilalala...

p/s:bila pulak aku nak kawen ni weh??heheh..sila kelik weh..weh,apsal 2 hengget lagik aa??korang kelik ke tak ni weh??ahahah...
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010