salahkah "aku"?


salahkah kalo guna "aku" weh tulis dalam blog ni??kan ke blog ni cm diari...kan ke sukati kita la nak tulis cmna...

aku da kena tegoq da ngn sorang mamat nih..dia ada jugak blog..jangan la dia baca blog aku..blog dia lebih kepada nasyid..penggiat nasyid aa mamat ni..ada album tapi tak penah tgk la plak kat pasaran..huhuhu..jgnla sapa2 tau mamat ni sapa..mau aku kena tembak nnti..

cmni..aku ada la ym ngn dia n dulu dia satu kolej ngan aku..sebelum aku masuk um ni...aku kan nak bermesra so aku guna la ganti nama "aku"..skali dia cakap cmni ngn aku "moga Allah membalas mulut celupar kamu itu"..eh aku cuma cakap "aku tak penah nampak dia kat kolej dulu" tu ja..skali kena cmtu..aku tnya aa napa..dia jawab sebab aku guna "aku" cakap ngn dia...adoila..

pasni aku nak guna i plak la ye..pasni saya guna saya la pulak tulis dalam blog nih...takle guna "aku" da...ye awak2 suma.saya terpaksa deh..huhuh

p/s:jangan arap saya nak chat dengan awk da..huhuhu(kata2 ditujukan tuk mamat tu) sila kelik sampai lenguh weh...aku kelik balik...jgn wisau weh...
Continue >>>

beeeeee~~~


im busy as beeeeeee.....

im busy wif final exam that peeping me around da corner...waaaa..takut woo pointer jatuh...(da takut tak reti2 nak study?)hahah...aku still messing around doin my assignment..i had tonnes of assignment and still attched by them..ada lagi 2 tak siap lagik...bayangkan sem ni ada banyak gila assignment..ada berbelas2..adoila..

napa aku still berblogging??sbb ni jela cara aku nak ilangkan tensen..baca blog korang yang kadang2 leh bt aku gelak terguling2 atas katil terchenta aku tu...aku tak men fs,fesbuk,tagged or sewaktu dengannya..so aku bukak je blog aku neh..

.................................

on the other different part..
what would u do if u have to run away from someone that u dont want to lose at the 1st place?
what would u do if some1 that u knew totally change n become "mat jiwang geli2".i hate "mat jiwang geli2".aku sangat2 la geli..so tolong jangan ym aku dengan ayat yang geli yang amat...aku sangat tak suka ye kalo nak samakan aku dengan bulan bintang suma..tu bukan la aku nak layan suma tu..

aku jugak takkan layan yang nak majuk2 pas tak dapat nak manja2 ngan aku.thats not manja ye!that ngada2!nak suap2 la..ei!ingt skrin laptop aku ni leh sua tangan n then kua tgn aku yg penuh nasik tu kat skrin ko ke??gile ke ape?so takyah nak majuk sbb ko tau bnda tu impossible tuk dibuat..n i'm not the kinda girl yang purak2 bt cmni "ok2 bukak mulut nak suap...aaaa" dalam ym ye...eee tak suke la...

kalo ko baca blog aku, sila terasa ye..aku tak angkat kol,tak balas msj.sila paham aku tak suka diganggu ye..takyah la nak antar msj ko takle lena la sbb aku..sbb bukannya ko contact aku slalu pon..so i think i can say.."get out from my life!"

by the way..he's not HIM(the one that i love a lot few month ago)..this man totally not HIM..

p/s:sorry ye kengkawan yang kena baca ni..if happen he's reading my blog(u know who u are) plzz get a life.nuff aku still 2 hengget la weh..klik smpai lebam weh..n i will kelik u back sampai lebam jugak wpon bz dgn exam..heheh
Continue >>>

pemenangnya adalah~~


adoi...setelah ditilik banyak kali sehingga aku terpusing2 bak kapal terbang yang manouver berpusing2 di udara..(violet!!apa ko merapik ni??)rupa2nya yang tak dapat emel tu sebenarnya ada kat spam bukan kat inbox..sowy ye...sila tgk sapa yang kena!!




=




=




=





=





=






=






=







=







=





=suprise2=







=







=






=







=











=










=









=











=lagi2 sayangku=





=







=









=












=









=











=hoyeh ariba angre2=










=








=










=












=dan pemenangnya ada la=




=





=





=



cik intanurulfateha!





ini kerana cik intan antar kat gmail aku kul 11.13pm..

tapi jangan keciwa ye yang lain2...sebabkan masalah pengira saya tu...saya mintak maaf sangat2 ye sayangku semua..

ni list nye ye skali dengan masa..betul ni bukan tipu2 ye..

cik intan kul 11.13pm
cik farhah zaidah kul 11.23(emel td masuk spam,baru pasan yang)
fydaa kul 11.33pm
cik izan ni aku musykil ni kul 11.28 pm

yang lain sowy ye...cik intan sila antar alamat kat violetrblue.red@gmail.com ye..yang lain antar la jugak alamat ye...kalo ada rezeki, n ada lagik gelang yang tercicir kat dalam beg mak sy tu, sy akan pos....harap maklom ye.,

p/s:jgn marah ye...kelik2 nuff
Continue >>>

pengumuman penting!!


sesapa yang masuk sini bernombo 1757 sila emel..

saya akan memilih yang pertama anta emel..

yang lain anta je..

adiah anda2 maybe akan dapat jugak...tapi adiah lain...

sila emel secepat mungkin...
Continue >>>

timaseh sebab tidorkan aku balik...


salam...ttbe je kan..slalu main redah je tulis...aku tak tau nak tulis ape sebenarnya...sesapa yang penah sebilik ngan aku mesti tau aku ni kuat ngigau..kadang2 sampai kawan aku kecik ati sebab ingat aku marah diorang padahal aku ngah ngigau masa tu...huhuh

si moksing merangkap kawan sebilik aku (sila sengih nmpak gg pandang aku masa baca ni ye moksing) slalu tidorkan aku balik kalo aku ngigau bukak2 mata sambil tnya2 dia..seyes aku tak sedor langsung..tu pon dia cita balik...aku ngigau kalo badan aku terlampau penat n banyak pikir sebelum tido macam slalu pikir nak pakai baju ape esok..hehe..(suma pompuan cm aku ni rasanya)..so malam2 aku terbangun sambil mulut ngomel2 cakap nak pakai baju ape esok..huhuh..masa tu mata terpejam la..

sama la cm farah (budak bilik aku jugak)..dia ni pon slalu terkejut dengar aku ngigau mula2..penah skali aku ngigau cam orang tengah marah..n then dia tnya aku jawab la aku tak sedar pon ada cakap pape...hahaha..kalo aku baru bgn tido ke,tgh tdo terbangun ke,jangan la terasa...haha..aku tak sedar pon..jangan la tnya apa2..abes kantoi nanti..

aku nak mintak mahap ye kalo aku ngigau2 kaco korang tido ye...uuuu

aku risau jugak..nak gak ilangkan ngigau nih..nti kang lari lak laki aku nanti kang sebab bini asik ngigau panggil nama orang lain..hahahah...

p/s: sila la kelik aku nya nuff weh...aku nak beli dress ni..huhuhu...2 inggit mana leh beli dress weh...sapa kelik gtau..aku p terjah balik..
Continue >>>

sebenior giveaway...sapa nak?


this is sticky mode..sila skroll down tuk entry yang terbaru


aku da balik sabah ni..ada sebenior sket tuk korang..nak ke??sebenarnya aku nak bg 3 kepada follower aku yang terchenta tpi lagi 2 termasuk dalam beg mak aku...bila da masuk beg mak makanya lesapla mak bagi sedara2...sory syg suma takde rezeki..

disebabkan ada satu je..terpaksa bagi kat sorang jela...nak ke?tanak takpe...
sape2 yang jadi pembaca ke 1757 sila print screen anda and then emel it to me at violetrblue.red@gmail.com.

kristal pink bersulam ungu..ungu wajib ada...santek je aku nengok..heheh..

p/s:arap yang dapat ni pompuan la ye...kalo laki bg la mak ke makwe ke..
Continue >>>

kerja tgn comelku nih


teke la korang aku ambik course ape??hahaha
p/s: klik aku nya nuff weh..baru 2 hengget je...da klik cakap ye..aku p klik ampa balik...
Continue >>>

will dis be urs?



aku rasa lagi 2 ari la gelang ni jumpa pemilik dia..sbb masa aku bukak da 1651 da...

sila bukak slalu weh..

cayok2...

lagi seratus je weh....

mesti korang leh bt punya...meh2 tambah2...
Continue >>>

naseb bek wey!!


naseb bek aku tak ketagih fesbuk wey, n permainan yang ada dalam tuh..bukan aku tanak ada desbuk..aku da ada da pon tapi aku lupa dia nya password n username..hahaha..bukan alasan ye tapi mmg btl aku lupa..kalo aku ingt aku rasa aku ngadap aku nya fesbuk la ari2 pastu tak bt assignment yang melambak2..walaupon ni da study week tapi aku nya assignment lom submit sepenuhnya lagik...n lecturer baik ati suh submit dalam minggu study week n masa exam paper diorang..

bayangkan la yang assignmen kitorang lebih dari 11..tu yang aku kira la..yang aku tak kira??suma kena guna kekreatifan otak nak bt suma tuh..gila tak gila sangat la..aku tensen tak reti nak bt semalam sampai la aku terjerit2 cam ungka terkena sambal belacan mak aku!dasat kan??ha tula jadik bila aku tensen tak reti nak bt keja..huhuh...

aku ketagih ngn blog je sekarang..tapi tak ketagih sangat kot (apa la ayat aku ni)..aku suka baca apa yang korang update..gila besh sampai aku kadanag2 tak terkomen sebab tak tau nak komen pa...ok aa aku da mula sakit perut balik..nk p mandi sat...ngantuk wey mengadap keja yang aku tak tau bila nak siap nih..

p/s:bila aku nak balik umah ni...rindu da kat mak ni...
Continue >>>

ketuk2 pintu ye...


terkezut gila babas tadi tiba2 pintu bilik aku dibuka without any single knock or salam...korang teka sapa yang bukak??

makcik jual kepek!!adoi makcik nak menjual pon agak2 la..bg la salam dulu ke hape ni tak trus bukak pintu..tak tau ke org kat dalam bilik tgh salin baju ke ape..naseb bek aku tgh online tadik..adoi la makcik..takde kesedaran sivik langsung(padahal aku pon salah tak kunci pintu)

trus aku cakap takmo walaupon aku tingin gak nak makan kepek dia..dah dia bt cmtu ilang trus aku nk beli kepek dia..hormat la privacy org sket..ni pakai bukak pintu je..ingt umah makcik ke aa nak bukak terus?!hangin tol aku kat makcik tu..

trus aku katup pintu ha,trus kunci..tapi aku kalo nak kuar g toilet n takde sapa2 dalam bilik mmg aku kunci..takut wooo..cmna ngn yang org yg tade dalam bilik g toilet kejap tetiba balik bilik ada makcik jual kepek dalam bilik??tak ke terpengsan dia??kalo ada dalam bilik tak bt pape takpe..kalo.....ish tak baik tuduh bukan2...

p/s:makcik kalo nak jual kepek sila ketuk pintu n jgn terus bukak..tak suke tau..
ha kat sini korang leh ketuk iklan nuff aku ye...
Continue >>>

sapa nak duit??


aku tgk nih kat blog cik aina...

disebabkan aku ni tak keje lagi n duit pon tak pnh nya cukup..korang derma2 la kat aku ye...heheh


ni aku da dapt singgit da ni..nmpak tak weh?kalo sign in je trus masuk singgit akaun korang tuh...kalo berminat masuk la sini

p/s:sambil2 klik aku nya iklan nuff ye...derma weh derma dgn klik kat situ..
Continue >>>

plzz take note eberibodi..


disebabkan hal2 yang dapat aku elakkan dan jugak disebabkan aku malas nak tunggu lelama aku mengambil keputusan nak reducekan nombor pendatang pelawat blog aku...

korang kena alert ye ngn no baru nih...byk aku reducekan ni sbb takut masa tu aku da kat kampong n kat kampong mana la aku leh men blog2 nih...

no baru ni ialah..jeng jeng jeng...1757

sila take note kawan2..refresh n masuk slalu ye..heheh...

p/s: sambil tgk blog klik iklan slalu ye...sape2 tak klik bisul tgn...sila takut dan klik ye..
Continue >>>

i really2 miss them..


aku sangat2 rindukan anak2 sedara aku yang comel tahap gaban...kakak aku baru je bersalin semalam..n i really2 hope she can be wif her husband sbb currently they live separately due to different work place..ni anak sedara aku yang sulong n second..yang sulong da pandai melawa n abis barang mekap aku kat umah dia songlap bersama2 dengan bear aku..dia songlap jugak..balik2 bear2 aku da ilang n kat umah dia pon dia da bg spupu dia..sangat pemurah anak sedara aku sorang ni..adesss...bear tu kawan maklang bagi la cayang oi...yang laki ni plak..si abang ni tak tau apa masalah dia sbb dia da makin kurang aja da sekarang..aku rasa sbb kakak aku da antar kat nurseri yang salah..pendapat aku la, kalo anak tu nmpak lain n dia asik nak cari pasal, cakap pon da kuang aja,aku suh kakak aku tuka cepat2 g nurseri lain..n seboleh2 nya siasat dulu nurseri tu cmna..tnya la kawan2 ke apa..aku leh cakap cmni sbb aku da penah keje both nursery n tadika..aku tau ciri2 tadika yang baik n nursery yang baik..

kawan aku plak penah nmpak ada cikgu yang denda anak murid dia minum air dari tgn..jgn bagi minum dalam cawan padahal pembantu tadika tu sian je nak bg minum guna cawan..agak2 la nak denda pon..bukan salah besar pon..juz main n then penat..salah ke budak main?mmg diorg dilahirkan tuk main tahp umo cmtu..ei!pemintak sedekah pon orang tak bt cmtula..ni leh lak bg air ikiut tgn suh dak tu tadah...mau aku pancung ja cikgu tuh..huhu..geram2..huhuh..eh da melalut da aku ni..kuar topik lak..

ni plak anak abang aku...ziyadi nama dia..huhuh...bertungkus lumus kami dapatkan nama ni sbb abg aku nak letak nama sarbunis...adoi sangat tak glamer nama tu..aku bergabung ngn kakak2 aku,adik2 aku protes tanak nama tu sbb sianla anak sedara aku nnti sbb nama tak best..better lagik ziyadi kan?ala comeynya la ziyadi nih...meh maklang ciyom meh...tak saba nak tgk anak sedara aku yang baru lahir nih..ada la ziyadi geng nnti..boleh bt kawan kan ziyadi kan?sama tahun lak tu...huhuh..

p/s: klik2 my nuff..kalo kayo den leh bg adiah lagi..hehe
Continue >>>

pakcik teksi oh pakcik seksi..huhu


ni aku nak cita pengalaman aku ngn pakcik teksi yang tak seksi...aku banyak gila la pengalaman naik teksi sbb aku dulu mmg slalu naik teksi sorang2..mmg tak makan saman aa aku..tak takut..pas da banyak kali kena aku rasa takut la sket...sket je la..aku beringat pastu..

kes 1:
aku naik teksi ngn pakcik singh ni..da tua dia ni..aku nak duduk blakang tapi berkunci lak masa tu..macam mana boleh teksi kunci pintu kat blakang?hairan aku seketika(ayat kemain.kalah dak sastera).aku pon duduk la kat depan..tak kosa aku nak tggu lelama sbb time tu ujan lebat gila babas punya...masa dalam teksi tu dia marah aku napa tak tunggu dia ambik?eh marah aku la plak..sukati aku la nak tahan teksi len pon...tgn aku yang tahan bukan tgn berbulu lebat dia tuh!

pastu kan dia cakap aku cantek sbb tu dia marah..eleh...cantek apa ke bendanya tudung rapat ke dahi kena ujan.saja la tu tektik..aku diam ja..pastu tgn dia mula gawang2 n then mendarat kat tgn aku..aku apa lagi..tersentap aa..aku kuis guna beg aku n then aku marah la...pastu leh plak dia gelak n then tnya aku nak kawen ngn dia tak?eh pakcik!ko gile ke aa?sapa nak kawen ngn hg yg cm mangkuk je pangai..lagi2 ko tu singh..bukan karam singh walia pon ko tuh...geram aku ingtkan muka tenuk pakcik singh tuh..

aku da la rushing nak g mid jumpa kawan aku..dia leh lak nak melencong g tempat lain..nak bawak aku makan katak dia cakap..eh nyanyuk ke hape nak makan katak!eee geleman aku..aku cakap kalo dia tak bawak aku g mid aku tepon polis(dengan gaya org dail 999)..ha ambik..takut hg ye pakcik singh...pas da sampai mid..lega sket ati aku..mmg aku doa sangat aku tak jumpa da pakcik singh tu..gila punya gatal nak mmpos..

kes 2:
kes ni kira aku cam bertuah la sket..aku naik ngn pakcik melayu ni..org belah pantai timur aku rasa sebab dia cakap bukan macam org penang..hahah...dia bawak aku sorang pastu dia bawak lagi dak cina yang sama destinasi ngan aku..pastu masa nak turun leh lak pakcik tu tahan aku tak bagi aku kuar skali ngn dak2 cina tu..aku da gelabah bewak da masa tu..dalam otak aku da memacam aku pikir..pakcik ni nak bawak aku lari ke siam ke...aku tanak kawen!!waaa...

aku da nak ngs da masa tu..aku tahan g..menggigil woo..pastu dia bentikan aku jauh sket ngn tempat dia turunkan dak2 cina tu..dia cakap takyah bayar sebab dak2 cina da bayar kan da..ooo dia nak bg aku free upanya..cakap la awal2..ni tak,bt aku gelabah bewak je..heh!timaseh pakcik sbb bg sy naik teksi free...

banyak lagi pengalaman aku naik teksi yang tak tertulis dek jari aku yang halus dan comel nih..

p/s:td ptg aku jumpa aken...dia ngn makwe dia...uih best..dia bg duit raya..tq cik aken!!
Continue >>>

uih best!!epidod 3


aku rasa cam upin nagn ipin lak..hahah...ok episod 3 ni aku nak cita pasal aku g kundasang..kundasang tu lebih kurang cameron highland la...sejuk oo..da la umah yang kitorang duduk beramai2 tuh tak sampai lagi karen dia..malam2 dengar la bunyi angin kuat...da macam dok kat atlantik lak(haha..melampao!)malam2 pon pasang lilin je..romatika de amor tul..hahah..

ni la kakak aku yang tak ada lak dalam post lepas..aku terdelete semalam sbb lecturer leh lak jenguk aku btpa semalam..huhuh..
ni kawan baru anak2 sedara aku..adus encemnya la ai dak laki ni..dak pompuan ni pon somey..sofiya n shahir nama diorang..
nampak kurus sket tak??hahaha.pasan!jangan layan.
ada ja budak 2 org ni nak menyelit taw..


aku da taip entry ni da lama da..disebabkan wifi aku yang macam ngn hapa lagi terpaksa aku peramkan...

p/s:korang tanak sebenior ke??hahahah
Continue >>>

uih best! episod 2


ni episod 2 plak..ni gamaba aku aku kat sana lak..aku telah mendarat dengan jayanya dekat sabah..hahahah..

korang layan jela gamba kat sana..aku sangat la malas nak taip..huhu..eh korang ikut ke perkembangan aku??heheheh...aku saja ja pon..mengantuknya la ai..aku tulis ni dalam kelas..malas kan nak dengar lecture...hahaha..tensen2...wahahaha...



ni kakak2 aku..yang pakai tudung oren tula yang nak konvo

family kakak aku yang sulong...
mesti la ada gamba aku bersama2 anak sdara aku yang mata dia cm telor ayam..ahakz



p/s:aku sangat la ngantuk..dengan assignment melambak..sila tolong..
Continue >>>

uih best!! episod 1


gilalala punya malas nak update blog disebabkan masalah2 yang tak dapat dielakkan sbb aku amatla banyak assignment..bukan aku suka2 nak diamkan diri dari donia blog ni..aku sangat sayangkan blog aku n follower aku..tak sangka ada gak orang nak baca blog aku..timaseh2..ni aku baru nak update la ni...

ok ni aku nak cita pasal aku g sabah aritu..baru nak cita..da lama balik pon tak tertaip jari aku kat keyboard ni..meh aku nak cita keperakan(not negeri perak ye) aku naik kapal terbang..wahahah..masa naik tu punya la gayat. da sampai atas best plak aku rasa..terasa aku cm nobita..hahahah..ya la doraemon kan slalu bawak nobita main atas awan..aku pon menunjukkan keperakkan aku dengan menangkap gambar awan bebanyak sampaila apek sebelah aku tego "is dis ur 1st time?"eh apek ni..sukati aku la nak tangkap gmba bbanyak..hahah..tgk jela..aku malas nak letak capion yang ntah pa2..haha
waaa santeknyaa...tetiba aku kagum..hahah
ni area mana ntah..sekeliling klia tu kot...
ni la aku makan dalam kapal terbang..mesti korang cakap aku jakun kan nak tunjuk sini kan?biala..hahah

p/s:japg aku update pasal kat sana lak..
Continue >>>

berdebar je rasa...


aku bersiaran kat airport ni..awl gile aku sampai...
ni ada dak cina sebelah aku dok jengok apa aku bt kat laptop aku nih...aish..kaco je...
aku sorang2 je...flight rescheduled kul 3...

waaa..lambatnya..boringla aku tggu lama2 kat sini...
Continue >>>

i will be flying tomorrow~~


esok aku nak ke awan biru da...doakan aku selamat pergi dan selamat kembali ye...

aku nak tenangkan ati aku..sangat2 tak tenteram..

aku nak g sabah je..nak menenangkan ati ngn nak g konvo kakak aku...

nak g SABAH je..bukan ke arab saudi ke ape ke...

tapi yang penting still ke awan biru...

p/s: arap2 aku dapat tenangkan ati aku kat sana..aku g sorang2 je sbb mak abah aku da g arini...
cmna nak g klia dari kl sentral?
Continue >>>

T-T


aku bergelak ketawa di luar, dalam ati aku tau tak yg ati aku menangis teresak2...

aku bermuka manis dengan senyuman,tp tau tak yang ati aku berat tanggung beban yang aku sendiri nak mampu nak tanggung..

aku berborak sakan riuh rendah, dalam ati aku sebenarnya sunyi sepi..

b, this entry dedicated to u.. i know u r not reading my blog after wat was happen,but if u happen to read dis, i have something to tell u..

i really miss the good time when we're together without 3rd person...(my heart cant stop crying T-T)

i really hate myself when my heart feel like dis..plzz heart, dont be like dis, i need some peace in mind..

p/s: heart!u better stop feeling like dis!!i really2 suffer...plz, pity me my heart...
Continue >>>

benda biru+merah


napa la badan aku tak penah lekang ngn lebam??

ada ja lebam yang datang bertenggek di badan aku...

bgn tido je mesti ada wpon aku ssh sangat nak tido waktu malam...

takkan la antu dok geget kot..oih!!jgn weh..aku seram...

pas aku balik sini pas bercuti ray aku pasan kat peha gabak aku ada lebam, sakit gak..

pas tu ilang timbul lak kat betis, n paha kat sebelah kiri pulak..

aku takdo la aktif pon nak melompat sana sini..jtuh memana ke..pelik2...
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010