adakah??


adakah bila kite tembam (merujuk kepada diri sendiri) kite nmpk cm budak2??
takyah jawab pon takpe..huhuh..ke aku yang rasa diri aku awet muda?hahah..pasan lagi...

aku rasa aku perlu matang dalam sesuatu keadaan dan ada time aku berperangai sangat kebudak-budakan..course aku kat u ni yang buat aku jadik cmni(salahkan course lak)huhuh..

aku ni kalo kat lua kan..kalo la korang, korang dan korang (eleh,pasan ramai baca blog aku) terserempak aku kat lua..korang akan akan cakap aku sombong even aku kenal korang n korang kenal aku..termasukla kawan2 sekolah lama aku dulu...

napa aku jadik cmtu?aku pon tak tau..aku rasa selesa bila aku rasa aku ni invisible..aku ni halimunan, sapa2 pon tak kenal aku n orang takkan pasan aku whether aku ada or not..serius aku rasa cmtu... bila aku nmpak orang yang aku kenal, and she stare at me back, dalam ati aku dengan konfidennnya akan cakap dia mesti tak kenal aku da..napa ntah aku rasa cmtu..bila aku ditegur aku akan segera react..

so kalo kawan2 lama yang tak jumpa terserempak, aku memang akan appreciate kalo orang tu tego aku dulu, sebab aku memang tak reti nak tego orang tu dulu.. kecuali aku dipaksa atau pon tetiba ja aku rasa semangat nak bertego sapa... napa ntah aku cmni..aku agak pendiam kalo tak ditego, tapi kalo da ditego n banyak pulak topik, aku akan non stop la bercakap...

i really need to change..aku kena ubah diri aku n anggap aku ni bukan halimunan..susah nak ubah weh...ssh sangat.. aku struggle ubah diri aku lagi jadi matang n alhamdulillah aku sedikit matang dalam buat keputusan...tapi banyak hal stilla aku tak leh nak matang..huhuh..

aku sekarang bukan shopaholic da sbb aku sangat2 la berjimat cermat...bagus tak aku..kalo aku suka barang tu sangat2 skali pon aku takkan beli kalo duit tu tak cukup pastu mula la termimpi2 nyesal tak beli..hahaha..

napa aku rasa entry aku malam ni macam terlebih keseriusan aa??takpe la..huhuh..

p/s:aku sangat2 la bz dengan assignment minggu nih..aku letih sesangat...
8 ari lagi sebelum aku ke awan biru..heheh
Continue >>>

seminggu berhari raya....


sila baca tajuk bak lagu senario tuh ye..huhuh..

aku gila punya malas nak update blog pas pulang dari kampong ke UM terchenta la sangat..cmna nak mula aa bercerita..aku kering idea n da ingat2 lupa da apa yang jadik..hikhik...sat aku perah otak aku bagi ingat balik no..

ari raya petama:
ari raya petama, aku bagun takdo la awal sangat pong..tapi sebabkan aku ni pemalas n aku amatla malas.brapa manyak malas da..aku p surau tuk semayang beraya paling last n kena la bersemayang bawah kemah atas jalan tar sambil ditutupi oleh tikar mengkuang yang da usang dan takda sejadah sbb lambat sangat.(sampai abis napas korang baca ek..)

tula lambat lagi p surau..kan da kena semayang atas jalan tar (bukan jalan Tunku Abdul Rahman ye).pas bersalam-salaman aku pon balik..naseb bek masa kat surau tuh aku tak jumpa dengan bakal-menantu-tak-jadik-pilihan-mak-aku tu..naseb bek...masa nak balik budak2 kecik n tak berapa nak kecik buat satu q panjang nak mengambik duit raya..huhu..aku pon rasa nak berbaris..kang kalo aku berbaris kang kena halau malu takdak muka ja nnti...

aku dok umah melayan tetamu yang mai kat umah aku..yang kebanyakkan budak2 yang mai mintak duit raya SAHAJA..dok depan pintu mintak duit raya tak mo masuk makan da..baguih tul dak2 zaman laaa ni...

aku p beraya umah kawan2 karibku..fiz n una..umah una aku tak masuk p..aku p umah dia sbb nak ambik dia naik keta p umah fiz saja..p umah dia makan nasik tomato yang sedap wooo...

pastu aku p umah sapa aa??aku da lupa plak..heee..aku merayau merata aritu..p umah kak pin..yang masa skolah drebar aku..merempit sama2..heee..memori oh memori..

raya kedua:
aku beraya umah mak2 sedara sebelah mak...p umah maklang aku dia sakit pulak...mak aku pujuk suh p hospital n then maklang aku termakan la pujuk mak aku..anak n menatu dia aku taktau la napa..buat pangai lak tanak balik..da balik duk jap je nak balik.apa kena ntah..tak paham aku..

aku mengoffer diri aku p ngantor mak lang aku p spital..cek punya cek takdak sakit apa pun..doktor cakap maklang aku ikut emosi tanak makan suma..tu yang badan sakit tuh..takdak energy..aku sangatla rapat dengan mak sedara sebelah mak aku ni sebab depa slalu puji aku santeekkk..hahaha..pasan gila babun la aku nih..waakakaaka..jangan layan peliss...

raya ketiga:
aku tak tau aku btpa arini...ahahaha..lupa ingatan gila la aku nih..aku rasa aku dok umah makan mee kuah...

raya keempat:
ha...masa arini aku ingat sesangat..skolah lama @ sekolah menengah aku ada bt open school..ala2 open house la jugak..suma2 bekas pelajar mai jumpa2 kat skolah..masa aku sampai,aku tgk yg mai semua yang ada anak dara da..sebaya ngn kitorang lak anak depa tuh..malu aku nak masuk...las2 aku tepon kawan aku n then dia pon ada jugak..

aduss rindu tul kawan2 lama aku yang aku ari2 gaduh n besuka duka bersama-sama..ayat....perh...sorang lagi kawan aku da nak g india buat medic...sorang lagi da balik malaysia da..blaja kat indon n then sambung sini plak..ada yang da keja..aku ja gigih lagi belajaq..huhuh...

masa balik leh plak aku ditunjukki jari tgh oleh mamat india yang nek moto masa aku tgh drive..mengong tul..lampu isyarat da merah dia lalu pasaipa...nak angkat2 jari tunjuk kat aku lak...eeee..

raya kelima:
aku g umah sedara mara sebelah abah pulak...pegi satu umah je pon....pastu aku temankan kawan aku p umah pakwenye..pakwe dia tu ada kembaq..harusla aku tahan tinga dengar kutukan yang tak membina langsung daripada si kembaq yang katik tuh...geram aku masa nih..

dia leh kutuk badan aku n keta bapak aku depan mak dia...adoi sangat berapi tinga aku dengaq..sukati aku la bawak keta abah aku yanag lama tuh...lama pon still leh jalan tau..huh!naseb bek mak dia back up aku..yang tak besh plak, mak dia ingat aku ni makwe anak dia yang katik lagi bermulut lancang tuh...waaa!!aku tak hingin!!

tapi ati aku sejuk sat pas dengar dia cakap "weh!badan hang da kecut la..(kecut tuh kurus sket la)heeee bestnya...senang ja nak bt aku sejuk kan??hahah...

raya keenam:
aku bersiap sedia nak p umah tok kakak-kakak aku...kakak-kakak aku lain mak n mak dia da meninggal.mak aku mak tiri diorang la..tapi kitorang baik je..takde nak gaduh2 n mak aku pun tak pilih kasih.kalo kakak aku buat silap tego jela..takde aksi pukul memukul ye...tu mak tiri zaman tok kaduk ye...

tok kakak aku da lumpuh n kakak aku jaga sat sbb dia lum dapat keja lagi..da dapat keja dia kembali menginap umah aku@ umah family aku..n tok akan dihantar balik ke umah mak su..

malam pulak jiran aku buat open house..gile nya banyak aku melantak...aku sangat suka laksa yang pekat gile kuahnye..aku tambah..sampai 2 mangkuk aku telan..tu tak masuk sate,rojak,nasik impit lagi tuh..mau kembung perut aku...waaa..badan aku naik la pasni..

raya ketujuh:
aku da nak balik kl da..waaa!!!..korang nak tau aku da beli tiket balik kl petang sabtu tu...kul 6 bas aku..tapi aku sangat la lucky sbb ada orang datang jemput aku dari k.l dtg penang n then balik k.l balik..waaa..so tacing....sapa orang tu??bia la aku rahsiakan dulu ey...

mak aku bekalkan aku punya la banyak bekal..huhuh..tapi aku yang masak..mak aku bt kuah kacang je..heheh..pandai tak aku masak??heheh...

da sampai UM bilik aku kena rompak@samun n ada pendatang asing yang dduk bilik aku..tak lain tak bukan!!! monyet si perampok!n cik ti yang somey bak mikey mouse...da tutup tingkap pon dia leh bukak..eeee..geram betoi...abis ubat2 kawan aku dia makan..hahaha..pening la hang monyet n cik ti...

raya kelapan:
aku kat UM da..ngn kawan sebilik aku yang sampai kul 4 pagi semalam...tido,baca blog korang..n ada yang aku tinggalkan komen ada yang tak...

p/s:-tula aku seminggu lebih berhari raya..heee...badan aku da naik ngn mendadaknya..kaw
an aku tego aku bulat tapi RAMPING..nak jugak tekankan RAMPING tu ye..hahah
-entry ni takde picture sbb aku malas tangkap gambo masa kat umah.kawan aku ja banyak tangkap gmbo aku..hahahah
Continue >>>

selamat ari raya


selamat ari raya aku ucapkan kepada kawan2 blog aku n followers..sangat2 sayang korang...
aku na balik da ni.malamni kul 11..so kat kampong aku takle nak online..

di kesempatan ini aku nak memohon ampon sepuluh jari kalo2 apa yang aku tulis nih bt korang terasa ke,terkejut ke,ter makan ati ke, jantung ke, dan sebagainya...

ok daaa...

raya tu jangan sakan2 sangat ye..ingatlah orang yg tersayang.makan jgn banyak2 nnti nak trun berat tu ssh..contohnya cam aku nih..makan tanpa sempadan..huhuh...
Continue >>>

kasut raya oh kasut raya


aku bersiaran di laptop kawan aku nih...dia tgh lena plak..sbb la ni tengah ujan lebat..sejuk..nyaman ja nak tidoq...heheheh..

aku nak p cari kasut raya nih..si ami @ cathenclox tu siap ada 2 pasang kasut lagi..bukan nak bagi aku seketoi..huhuhu...bg la weh..heheh..kalo bagi pon aku tak muat..ko saiz 8 aku saiz 4..haahah..

baik umah ni aku nak p merayau n bt serunding daging.mak aku bt serunding marbeles gilaala.. kawan aku lak pesan suh aku bawak balik marukku yang mak aku buat sbb dia cakap mak aku nya marukku heaven gilalala..kalo mak aku tau mesti kembang bertalam2 bangga..heheh..

uih tak sabanya la aku nak jejak kaki kat penang!!penang!!!aku mai ni!!hahaa...bestnya...

p/s:aku arap aku dok umah ni tak melantak banyak2..nnti baju kurung moden aku tak muat..heheh
Continue >>>

so nyampah!!


aku bangun arini ngn harapan aku takkan rasa geram + sakit ati kat sesapa..tapi....

ada ja la minah ni nak cari pasal ngn aku..adoila..sudah2 la ko nak sakitkan ati aku.takyah la ko nak bt musuh seluruh kelas lak..

jangan semata2 ko nak rapat ngan someone ko nak busukkan nama orang lain..tak elok..tak kemana pon persahabatan yg ko bina dari perbuatan busuk ko tu.

jangan jadik talam 2 muka ye...

p/s:lega sket ati aku...blog ni bagus jugak ye...
Continue >>>

sabtu yang memenatkan



ha...three days in a row aku kuar.hahah..kempis dompet aku aih...

kali ni aku kua ngn korang takyah la tau sapa ey...aku kuar da petang2 sket sebab aku malas nak kuar awal...macam biasa tempat lepak aku maji junction sebab aku suka tempat tuh sebab tempat tuh orang tak ramai..

aku makan nasik lemak masa bbuka n leh plak aku tercicir dompet aku..naseb baik makcik nasik lemak tuh simpankan dompet aku tuh..lega gila..aku da nak nangis da masa tu..da la dalam tu ada tiket bas aku, duit aku baru ambik,kad matrik..bak kata suma ada dalam tula...waaa...mau aku pensan kat situ gak kalo tak ketemu dompet tuh...

sebelum tuh aku jejalan jap dalam MJ tu..(maju junction ye bukan micheal jackson ye).kebetulan dalam mj tuh ada org bt persembahan apa ntah..ghazal ke weh orang panggil tuh??

abang(erk abang?gatalnye aku) kat tengah2 tu ensem woo..macho abes..aku nak tangkap gamba je leh lak dia pandang tempat len...cisss...cissss...

heheh..ensem tak??biola orang cakap tak ensem pon..bagi aku orang yang ada janggut tetap ensem di mata ku..janggut yang kemas ye..bukan jambang ye..bukan jugak janggut yang tak bertrim ye..aku geli kalo yg tak kemas tuh..rasa cam nak cabut selai2.

pas makan semayang n then aku p mergharungi orang ramai yang bersopping di jalan tar..gilala punya ramau..aku nak gerak pon takle..aku dapat la tudung 3 lai..ada kedai tu punya la murah tudung dia..tudunghg bawal rm7 je!!tul aku tak tipu..pandai2 la korang pilih bawal no 1 ke no 2 ke..harga tetap rm 7!!ambik ko pakai puas2..selendang lak dalam rm 4 - rm 7 ja..lawa2 n murah2..tempat len mau berbelas2 inggit..ala2 tudung ekin pon bawah rm 10 kalo tak silap aku..ari rabu sebelum aku nek bas aku nak serbu tempat tu lagik!!

p/s:aku da termimpi2 selendang yang aku pegang tp aku letak balik tuh..waaa..aku kena p beli jugak...nyesal aku tak ambik!!waa!!!
Continue >>>

jumaat yang nyaman dan sedap


apsal aku cakap nyaman dan sedap??aku pon tak tau..maybe sebab masa bbuka aku dengan kawan2 aku dibelanja oleh kak nirah (ex housemate dolu-dolu). sambil tuh aku mencari2 la tudung nak di bawak balik..aku bbuka di pizza hut kat maju junction..bestnya...bila ntah nak berjumpa lagi..ni la rupa kawan2 baik aku masa diploma dulu..hehehe...rindu la kat mu mira..eh dua2 nama mira ye..sorang dipanggil ayie (yg bbaju purple tuh).ayie tuh sekarang jadik junior aku kat um ni..masa diploma kitorang blaja sesama..ni muaz..junior aku jugak kat um ni tp dulu belajar sesama masa diploma..dia nih asik gelakkan aku ja bila selipar aku asik tercabut ja sebab basah..nyampah gilalal..hang gelak lagik aku tumbuk..ganas tul aku nih..nila kak nirah yang membelanjakan kitorang masa bbuka..dak muaz tu mintak lebih2 lak...tokak kang baru tau..hahah.timaseh ye akak belanja kitorang..hehe..

masa tuh jugak aku dapat berita yang mentekejutkan aku..tak sangka aku dapat brita kawan aku da brubah..harap2 dia insaf...

p/s:ari yang aku sangat2 hepi..

Continue >>>

kamis yg hamis..huhu


hamis ke aku??idok le aku hamis badan aku nih..sebab aku rajin mandi..huahuahua..tak caya sila tanya kawan sebilik aku yg comot comel.

kamis lepas aku ada majlis bbuka posa kat fakulti aku..aku sangatla malas nak meng"involve"kan diri aku dengan acara sedemikian..huhuh..tp sebab aku rajin dan amat bersivik tinggi aku p jugak.ala tak g kang tak hormat tetamu plak..p jela sbb anak2 yatim darul kifayah..tahun lepas lak anak2 yatim dari sekolah tahfiz..sayu lak aku tengaok diorang nih..lawa2 n ensem2 semuanya..heee...cam aku jugak..wahaha..pasan tahap otomen taro..

sebabkan aku bosan menunggu waktu bbuka, aku sempatla snap gambo dalam dewan tuh..gambaq tuan tanah yang memaksa shima meng"snap" gambo aku yang kengkonon ayu denagn berbaju biru..pewwiiitt!!apsal aku gelap gelemat ni??eh??mmg aku gelap pon ye..hahah
ni plak gambaq kawan sebilik, sekelas aku yang somey2 tahap sailormoon dengan kuasa bulan aku menghukummu

ini jee der..sebab nak bbuka puasa arini..dia posa tau..dia cakap ngn aku dia tak makan tau sehari..caya la lu jee der..aku suka dengaq dia cakap..slang dia lawak n comel...bunga jadik munge...heheh..ni dia kawan2 sekelas aku..yg berbaju ungu lembut tuh orang jepun ye kawan2..nama dia hiromi yamashita or nama melayu dia kamarina..uih siap ada nama melayu lagi youu..kelasss gitew..dia ada 1 sem je pon..sebab kat jepun dia ambik course bahasa melayu..bahasa melayu dia cair wa cakap lu...kalah dak cina cakap melayu dalam kelas aku tu..aku pun terkagum..

aku lupa plak la nak tangkap gambo anak2 yatim sebab aku kamera aku tetiba ja abes bateri...nyampah tul aku..

p/s:di saat aku menulis entry ni..anak mickey mouse telah menghuru hara kan bilik aku...
Continue >>>

plzzz behave my dear..


sedap tak ayat tegoran aku??lembut je kan tapi lam ati aku da macam gunung berapi krakatau da..menggelegak cam nk melatop ja..huhuhu..

apa pasat aku jadi lagu ni??bukan lagu dendang perantau atau pon pulanglah ye...cmni..aku sangat2 la rimas ngan sorang dak ni..tolongla behave sket walaupon hg tu muda setahun dr aku..setahun je k..bukan dak tadika lagi..so behave as u not a kindergarten student ye..

td aku g kelas pakai baju ungu ye tuan puan..sebb aku mmg suka ungu aku pakai jela..sampai2 kelas ja leh plak dia cakap cmni...

dengan menggunakan suara yg kuat tahap speaker ye tuan puan:

"weh!!tgk dayah pakai cm org keje watson je!!"

adoi sangat la sakit ati kena gelak ngn kawan2 lain..oi!sukati aku la pakai baju ni pon..ada aku kacau duit hg??adess..aku tak cakap la cmtu aku cuma cakap.. "so wat?!" ha bagus tak aku?dengan muka serius aku cakap takda nak senyum2..aku bengang sangat..awal2 pagi da cari pasal ngn aku...spoil mood aku..kalo aku pakai selain dr baju kurung ja mmg siap la aku kena kutuk..pakai kebaya ke..mmg dia tenung atas bawah la sampai nak terkuaq bijik mata..

aku blah aa dr tempat tuh...panas ati aku..dalam kelas lagi la aku bengang dengan sampukan sora dia yg nak mencapap je..kitorang tgk video tu diam2 sudahla..bising gila babas la dia tuh..nak komen2 la,nak ajuk2 la..hellooo kitorg nk tgk video la buakn dengar sora hg!

macam2 kes dia bt kat aku..awl sem aritu dia p check result aku..ha kantoi ko depan aku sbb dia tnya aku napa yuran aku murah dr dia..eh!!aku pon tak check yuran aku lagi..dia da check dulu??yuran kalo nak check tu dia linkkan sekali ngn result sem lepas...oit!tak malu ke check result org tanpa pengetahuan empunya badan??

aku taula aku tak sepandai hg..result tu hak peribadi aku tau..kalo ko nak tau ko tnya jela aku..kalo aku nak gtau,aku gtau la..kalo aku tanak gtau aku tak gtau la..yg sebok2 g check napa?da check boleh lak kantoi depan2 aku..ha!ambikkk!!

p/s: aku geram sesangat...spoil mood 09/09/09 aku...
Continue >>>

words from the heart...


i dont need a man with model looks face..
i dont need a man with six pads..
i dont need a man that has thick wallet..
i dont need a man who drive expensive car..
i dont need a man who as perfect as angel..
i dont need a man with high income...

i just need a man who can loves me the way i am..
i need a man who can support, comfort me in whatever i've faced..
i need a man who can be HONEST..
i need a man who do not cheat for his own purpose...
Continue >>>

why?why?why?


aku heran dan pelik la...seyes aku pelik..aku pon tak tau napa aku rasa pelik...
korang maybe tak rasa pelik tapi bg aku aku rasa ni menda yg pelik la..
tolong gtau aku napa jadi cmni aa??
...




...




....


napa aa kalo g mall ke g jejalan ke napa laki yang bawak handbag??pelik tul aku tgk laki yg pakai handbag nih...napa?napa korang kena galas handbag lak??sangat pelik...

ke aku sorang je jakun..ntah aku rasa pelik lak..

kalo korang rasa tu tak pelik pon bia je kan aku nih..

Continue >>>

aku kaki sakit..


apa yg menyebabkan kaki aku sakit??sila2 gtau aku?sengal2 ja kaki aku ni..kaki ke tuan ntah yg sengal.hmm aku 2 ari ni mmg tak lekat kat bilik...lekat la jugak sbb posa kan..ptg2 baru la kuar...

td aku g the curve ngn kawan aku..konon kua nak g tgk suar..last2 tak dop plak aku nya suaq tuh..tak tau ilang mana..heee...nyesal aku tak ambik awal2..pastu masuk ikano ingt nak cuci2 mata dan cuci gigi gusi dan sebagainya aku g jalan2 masuk kedai apa ntah nama lupa plak..ada tulis BRAND tajuk kedai tuh..tul2 lupa..terbekenan la cm singlet apek jual sayur versi lawa n pompuan punya ye...aku beli kaler putih..kawan aku kaler biru..pkai ngn cardigan pendek tu santeeekkkk...aku menggedik bila jumpa cermin..aku g ngn dak ni la...dak shima n dipanggil moksing oleh aku..somey je nama panggilan tu kan?apsal aku nmpak gemuk aa??adesss...diet2...ataupon tu silap side yg aku ambik aa??berfikir sejenak..ahahah

pastu tgk kat ikano ada plak cm umah2 kampong n ada lak congkak..aku nak men tapi ada lak budak kecik dok situ..takkan aku nak halau?ye tak??huhu..kalo aku halau alangkah baiknya aku jahatnya aku...
ayu nya shima..weewitt...boleh i ngorat u??huhuhni la drebar selaku supir pada malam nih..kitorang nak pinjam moto dia ja skali dia nak ikut skali n rela bawak keta dia..eheheh..macey ye kc...

pastu g downtown plak...heheh..jalan2 punya la lama pastu bergurau senda leh lak bila g kat tempat parking kete kena clamp...adusss tensen satu malu pon satu sbb letak tul2 depan kedai makan n ada plak ramai orang time tu..leh lak time kitorang sampai tuh diorang tibai gelak...mangkuk tul...pastu siap tangkap2 gmba lagi...elooo...ingt kitorang ni artis ke aaa nak tgkap sesuka ati..kalo hg yg kena,kami gelak guling taw...ish emo lak aku nih...

pastu g la kedai makan sbb lapo yang amat.elok nak makan kedai depan tu tak jadik lak sbb malu punya pasal..
ni tangan aku yang sudah diinaikan...cm tangan org tua sahaja...ececec..tgk cincin tuh..tu bukan cincin aku..tu cincin shima punya..dia nak belikan cincin kat aku td tapi aku ingat main2 aku letak la balik..adess ruginya...really miss my cincin..to cincin yg ada nama aku:mama rindukan mu cincin..ahahah..gilala da aku nih...

p/s:nnti kite jejalan lagi ey...nak beli sur tapi duit takdak...adesss...duit2 di mana kau duit..
Continue >>>

arrrggghhhhh!!!


adus tensen....byk gilalala hal yg aku kena setel mggu ni...cmna aku nak bt aa??
td sempat lagi aku tgk wayang cita up!best la cuta dia..lawak toi..tak rugi aku tgk...
beli jugak tudung..huhuh..kat kawan aku la..dia nak tdung syria..nnti aku post next entry..

inai gak aku da paki..merah woooo...santeek lak aku tgk tp pakai sebelah ja..esok pakai sebelah lagi...bagi double lawa..heeee...td beli baju sbb terbekenan..wajibla beli baju sbb aku da takdak baju da...asik ulang baju tu je..baju len takdak ke?suaq pun takdak nih...kasut raya takdak la taun ni sbb no money la..sapa2 nak derma kasut saiz 4 amatla dialu2kan..see!!kecik ja kaki aku..tak padan ngn badan..hahaha..kalo la badan aku sekecik kaki aku..wahahah..pasan sebentar...

p/s:pasni aku malas nak tgk blakang n no more love entry here...yeke ni??hahah...gelak gilalala jap...aku gila ke?takk....aku waras dan cun
Continue >>>

watch out!!u've been watched!!


ha gempak tak title aku??

td ptg aku nya kelas kena bt pemerhatian...so ptg2 ni mana la larat nak ngadap lecturer kat depan tuh..so ptg2 td bt la menda ni...

lecturer: ok,korang suma sile bt pemerhatian ke atas kawan2 kamu ye..sila pilih sorang je bg setiap kumpulan..catatkan apa yg dia slalu bt pada 5 minit pertama dan kedua..

pastu lecturer cakap la jgn aa tunjuk sangat yg kitorg perati sapa mangsa kitorang tuh..kalo tunjuk sangat kang statik je kang..

aku pon mula la perati kawan aku yg sorang nih..manyak mulut toi..tiap2 ari aklo aku masuk kelas dia mesti cakap "weh aku rindu kat hg..." tak pon "i love u...muuuaaahh!"..hahaha tiap2 ari dia cakap cmtu woo...hahahah..sile la jgn salah paham..dia tu pompuan n kami dua org straight ye,no kona2..

pastu aku ni perati la dia..takle obvious sgt..hee..aku nyembang2 aa ngn dia..dia nih kalo nyembang slalu pgg idung..apa masalah dia ntah..resdung kot

aku ni kira umpan aa..sembang2,kawan aku perati...depa la p tanda semua..hahah..aku sgt bijak mengatur strategi ok!

da abis 10 min kenala habaq kat depan apa yg dapat..kumpulan aku bentang aa kat depan..dia tak marah tp dia malu..hahah..kesimpulan ntah pa2 la lecturer ngn kitorang bg..n aku berharap jgn la aku yg kena perati..malu woo..
tup tup...

pija(dak kelas aku):ok kumpulan sy memerhati nur hidayah..dia ni asik dok tak diam ja..suka pusing2 kerusi dan dia amat cun..sy rasa dia sakit pinggang atau pon tu senaman tuk pinggang dia supaya kelihatan ramping.ok pada 5 minit pertama dia memusing sebanyak 45 kali dan pada 5 minit kedua lak 38 kali...

dalam ati aku: mak aiii...banyaknya aku pusing..hahah...tak sangka aku ada bakat terpendam memusing kerusi..haha..

aku tak sangka lak aku kena perati..adess malu aku woo..

p/s: aku nak buh inai kat kuku tgn la..wpon ada sstgh org cakap nnti masa kawen tgn tak berseri aku tak kesah..aku da tingin sgt nih..lagi2 tgk kawan aku boh...sat shima! aku ke mari nih!heheh
Continue >>>

aku sangat2 nak yg ini...


for raya i really....really....really.....want dis!santa-cruz...my hero...gilalala aku nih...aku gilakan yg nih!tp aku takda duit la plak...so boleh tgk jela violet oi...

checklist barang yg kena beli sebelum balik raya:

~tudung kakak,adik n kalo ada duit beli tudung aku..mak aku tepon cakap takyah beli..tp kalo aku ada duit lebih,cek belikan kat mak ye..i lebiu mak..raya ni bg duit raya lebih ye mak
~ambik baju aku..arap2 cantikla dia bt..harga mahal nak mmpos..
~aku nak sangat beli baju kat abah...abah nak baju kaler ape ye?raya tahun lepas sedih gila aku..aku thun lepas sengkek sgt sbb aku still blaja kan,duit pon mintak abah lagi..kitorang punya baju da siap beli da..pompuan beli awal..slalu anak2 yg beli baju kat abah..thun lepas adik badik aku lmbat bg..abah aku sedih sbb takda baju raya,abah aku ngadu kat mak."anak2 lupa nak beli baju kat abah ye?"so ptg tu abah g beli baju raya dia kat BUNDLE!no baju baru!!dia beli sendiri..sedih gila babas punya aku time tu sbb aku ja tau..nangis aku sbb aku takda duit nak beli..abah..maafkan cek ye..nnti cek da keja,abah takyah bt bendang lagi ye...



ni la abah kesayangan aku...walaupon dulu kita tak ngam tp i still love u abah..

p/s:duit aku keja part time yg mengarang tu dapat pas raya la...so cmna?adesss..so fenin..bajet yang bajet
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010