=) mulakan ngn ikon smiley


yay!!!arini aku bbuka posa dengan air kosong sahaja!!!
sekosong ati aku!!!yay!!!
sedapnye....

violetless=helpless=hopeless
Continue >>>

aku idup dalam gelap


esok aku akan bergelap sebab esok takdak letrik lor..apa lagi la dia nak bt kat hostel nih..
esok jugak aku takle nak mengadap lappy ucuk2 aku nih...da la esok dari kul 7 pagi sampaila 7 malam aku kena bergelap gulita...

arap2 la esok tak panas terik..ujan je esok..arap2 la..tak ujan pon mendung...waaa tanak la berpanas dalam bilik nih...
nila gelapnya td masa aku nak bbuka td..masa tgh azan nih...org sebok bbuka aku sebok men"snap" gambo..bukan tanak bbuka tp aku tgh mencapangkan tinga nak dengar azan..nampak tak menara yang bercahaya tuh?tula the star...huhuh..ari2 aku tgk bangunan the star tuh..

gelap kan?yg 1st tuh aku bt flash yg kedua kau tak buat flash...sangat teruja tgk awan berkepul2 gelap cmtu...

p/s: aku da pandai bt skroll box..aku nengok kat page cik intanurulfateha...
cmna nak ilangkan warna ungu kat page aku nih aa??annoying tul aku tgk!some1 plzz help me...
Continue >>>

pic aku boring tahap otomen taro


aku arini dok melepak atas katil ja...
pas mandi aku lepak lagi sambil tggu waktu bbuka..
apala macik masak arini ye...arap2 bukan ayam da...aku sangat2 la muak makan ayam..

aku tingin nak makan udang le...tingn nak makan udang masak sambal tumis...sapa leh anto kat um ni sila la ye...amat dialu2kan...

sepatutnya kua arini ttp sbb masalah yang tak dapat dielakkan tak kua la...
nak kua mandi pon ssh sbb mat2 bangla tgh bt keja kat bilik mandi..kalo mandi kang masa diorang ada kang,diorang ngendap plak..bukan nak menuduh tapi berwaspada.. acewah..hahah...

ok2 ni pic aku boring tahap otomen taro...muka sangatla menyampah aku nengok..hahaha...tgk!penyu pink aku siap bt senam robik kat blakang..hahahni bukti aku da mandi...heeee..siap pakai ken tola lagi tuh...
aik merah lak aku nengok tola nih..heee
p/s: esok nak g mana ye?


Continue >>>

to cik izzah



hepy besday to you.....
hepy besday to you...
happy besday to izzah...

hope what u want u will achieved ye..
sila la beli losyen mustajab aku n one drop perfume aku...ahahah
Continue >>>

a week without my family...


homesick!! tu ja aku leh cakap...

bukannya aku tak nah berpuasa jauh dari family..dah 4 tahun la aku posa kat sini tapi kali ni rasa cam kosong ja..tak best langsung!

aku rasa empty ja dok um ni...balik kelas,dok bilik,kua makan dewan makan..tu ja..aku juz tggu weekend ja bg takla empty sangat idup aku...

adess tak besh la..aku nak balik umah la...lambat plak aku nak balik umah...adesss...lambatnya la..
so sekarang tggu jala cuti..

sangat tak best kan??
Continue >>>

kuang3x


aku td ngah godeh2 hp..boring seh rumate aku kua..sorg kua bbuka ngn pakwenya n sorang lagi anto kawan sekelas g mana ntah..heee...so aku sorang2..jgn la monyet mai time aku ngah sorang2 nih..mau jerit satu bangunan dengo..eh,bukan menda ni aku nak cita..

masa aku godeh hp ni terbaca la satu mesej lama ni yang bbunyi...

a girl went for a job interview, to test her english, the boss ask her to create a sentences with : green, pink, yellow, blue, white, purple and black..

she answered:

i hear phone GREEN GREEN, then i go and PINK up the phone and i say YELLOW, BLUES that?

WHITE did you said?

oh wrong number, dont PURPLELY disturb people and dont call BLACK, ok?

boss say:

you can go BLACK now and wait for phone GREEN GREEN..

ha hambik ko...kan da kena..heee

kalo aku la kan aku nak bt ayat cmni..

i went to shopping mall and i want to buy green shirt, pink cardigan, yellow shoes, blue belt, white shawl and black jeans...heeee

nampak sangat lor aku ni suka shopping..kalo aku ada duit la...

p/s: adessss...lapo da nih...apa itu air khatira???
Continue >>>

perlukah??



perlukah aku tuka aku nya handbag??
aku rasa elok lagi sbb aku suka kalerful ni...
tapi...
aku rasa cm kena tuka je...

nak tuka ke tanak aa?
aku syg gilalala kat handbag nih...
aku jarang beli handbag..aku suka beg beso2..leh isik banyak barang..
ni la be aku yang aku syg sgt...tgk beg je ye..dompet tu abaikan ey..

hmm...aku suka sgt warna warni nih..tp aku rasa aku kena jadik matang sket...so aku rasa beg aku kena matang sket..hahahah..tul ke??

p/s: aku still tercari2 handbag yang berkenan di ati...cm cari togeh dalam bihun soto kegemaran aku ja..heheheh apa kena mengena ntah..
Continue >>>

T-T


i will not able to blog for a week..nak balik kampong lor...

ala rindula kat kawan2 blog nih..aku suka baca blog korang..best bangat la...
aku takle nak tgk blog kawan2 aku..

bt yang akan bertunang (cik asna cute)
*nak wish awal2 nih...nnti masa kejadian takde la plak nak wish..
*semoga pertunangan akan selamat berjalan lancar ye cik asna..Insya Allah...
*selamat bertunang n berbahagia hingga ke akhirnya ye...

kepada followerku..
*amat2 hargai korang sbb sudi follow apa aku tulis..

kepada pengomen tegarku:
*to cathenclox~timaseh ye komen byk2..heheh..hg suka no mengomen post aku..i likeee~heheh
*to asna cute~ni pon rajin komen..bukak je ada komen..bbunga je rasa..heheh
*to cik lyndawawa iguana~cute giler la dia ni pakai masa citrawarna..lesung pipit tu pinjam leh??heheh
*to hunnybunny~ceria2 selalu ey..jgn sedih2 da ey?
*to miss izan~lappy sakit lagi ke?
*to farhah zaidah~balik kedah dak??dekat dak ngn penang?boleh jumpa2..heee
*to intanurulfateha~tgh rindukan bf dia nih...saba2 nnti weekend jumpa ey..
lupa lak lagi sorang..hee
*to senapang~i love u..hehehe

thanks korang ey..tggu aku ye..sob..sob..

balik kampong 000 balik kampong....lalalalallala

p/s:sapa2 nak pesan jeruk tu bolehla ye..ada sapa2 nak pesan?sila angkat kening ~_^
Continue >>>

teringin....


meleleh aku td sbb aku mencari resepi best nak memasak kat umah sbb jumaat nih aku balik kampung...hehehe...kalo rajin aku tayang apa yang aku masak kat umah aku ye..heheh...time nih berkobar2 aku nak masak.nnt sampai umah nnti mesti aku otomatik malas..janganla aku malas.aku kena rajin masuk dapur nih sbb aku kena bodek mak aku nih..(doakan aku berjaya membodek ye..)

sebenarnya aku tak makan lagi nih..kunun diet tp tingin la plak nasik lemak ngn paru goreng..waaa..so hungry..slurp...slurp...laponya la ai..sapa nak banja aku makan nasik lemak sila angkat kening *_^

p/s:b...banje la nee..heheh
Continue >>>

nyum...nyum..


arini aku beli lunch kat kafe je.. malas nak tggu dewan makan bukak sbb aku punya kelas abis awal arini..n sbb nak membasuh baju sama sbb ptg2 nnti air da illek..nasik+suun+sayur masak lemak+telur ikan+tempe tauhu= RM2.50
agak murah kan?

tgk byk tak yg aku makan arini?kenyang gilalala aku..mana la tak gemok aku nih..
aku suka sangat makan tempe.aku kenal tempe masa umo aku 19 tahun..sbb masa umo tu aku dok kl sbb sambung blajaq. kat penang ssh woo nak jumpa tempe...aku masa mula2 nak masak tempe ti aku hingat kena buang yg putih2 kat tempe tu..punya la pandai aku p kikis suma benda putih kat tempe tu sampai berderai la isik kacang soya tuh...pastu baru la aku tau yg benda putih tu takyah ngada2 nak buang pon...terlebih rajin lak aku..kehkehkeh...

tu la pengalaman aku bersama incik tempe..sedap woooo

p/s:aku kekenyangan..nk tido..

Continue >>>

kesayanganku...


walaupon aku belum dipinang sapa2 tapi aku ada cincin kesayangan aku sendiri n aku beli sendiri tau~tak men la org kasik (ceh!riak lak padahal dalam ati..wuuu~)

aku beli cincin ni da lama da pon..apasal aku gedik sgt nak post pasal cincin murah ni pon aku tak tau..sudah kekeringan idea nak mengarang kot sbb semalam aku tak tido siapkan assignment n buku kanak-kanak aku..so tired..

malas la aku nak cita panjang2..ni cincin aku nih..takyah la jeles eh murah je...(pasan lagi..padahal org nak hingin pon nk tgk...hahaha)ni la cincin aku..kepada sesiapa yang blum tau nama sebenar aku..tula nama sebenar aku..sbb tula aku syg sgt kat cincin walaupon murah tp ada nama aku..so sweet (pujila sket..sapa g nak puji kalo bukan tuan empunya sendiri kan?)



peeewitt!!tgn sape la tu yg somey2 tuh..siap pakai cincin yang tak bape merelip lagi..hahaha
tula takde benda nak ditulis nak tulis jugak..ni la hasilnya..heheh...

ok aku da abis merapik da..

p/s:jgn pingsan ya pas bc entry ntah pa2 ni ye..
layan jela ey~

Continue >>>

sabtu punya story morry


macam biasa...sabtu mmg ari aku mendating kan diri aku bersama2 dengan incik senapang. janji nak kua dalam kul 11 tp incik senapang dtg menjemputku dalam kul 2 cmtu la..pastu kan kitorang pon p la giant kat shah alam memborong gula sbb posa da nak dekat da n gula pulak kena catu..

pastu kan incik senapang cakap kitorang kena masuk 2 kali dalam giant tuh sbb sorang leh ambik 6 peket je..n dia nak 24 peket..dia cakap kakak n bakal abg ipar dia da siapkan misi diorang dengan 22 peket gula..so, kitorang mestila lebey dari diorang sbb dia nak menang dengan straight set membeli gula tersebut..heheh

pas masuk je giant tu incik senapang cakap bt2 cam tak kenal.kena berlakon tak kenal sbb takut kantoi beli gula banyak...heheh..sukanya aku sbb aku leh memborong barang len selain gula..aku borong baju n jajan. pastu kan aku pon p la tempat gula tuh..oih!ramai cam aku n incik senapang upanya..diorang lagi la bawak kaum kerabat punya la ramai n bayar asing2..hebat tul mereka itu (napa ntah ayat aku makin skematik)

dah membayo aku tggu incik senapang bayo n then trus makan sbb aku lapo..mn leh masuk g sbb nnti sah2 la kantoi..pas makan n then lepak2 jap, kami masuk balik n then bt prosedur yg sama seperti di atas n then kua..pastu baru mencari barang2 aku lak..tu pon kul 4.30...

pastu menempah baju kat klang pastu g tgk wayang pastu cari sandal..tiket tak sempat lor nak p beli.entry ni takdak gambaq la plak sbb aku takdak mood nak tgkap gmba..n gmba aku gn slr incik senapang..sj nak tangkap...bila lagi nak pgg slr kan?kan?

p/s: tu ja aktiviti aku di ari sabtu..
~sory eh cyg tertinggi suara eh
~timaseh eh sbb temankan makwe sendiri yg byk songeh eh?
~tq eh kengkawan bc entry aku yg ntah pa2 eh?a
Continue >>>

aktiviti unutk arini..


  • cari tiket balik penang
  • tempah baju raya
  • cari sandal
  • tgk wayang
  • makan2
  • jalan2 cari baju
  • ok da..
p/s: bz nya aku..
Continue >>>

sapa ni??


ada 1 nombor tepon ni slalu tepon aku..
aku takut gile nak angkat..
no ni akan tepon aku 2 kali sehari..
idup aku tak tenteram la..
serius aku takut.
lagi2 aku penah dgr ada org indon yang test power ilmu dia melalui tepon..
siap org yg angkat tepon tu mati plak tu..
aku takut la..

................

aku ingt cita tu tipu tp pas kakak aku cita pasal kakak kawan dia angkat tepon no yg tak dikenali n then bila angkat org yg menalipon tu diam ja..
pas 3 ari angkat tepon tuh,kakak dia meninggal..
masa ari pengebumian kakak dia tuh no tu tepon lagi n then tnya "itu pompuan sudah mati blom?"
Ya Allah takut gilalala aku pastuh..sapa2 tepon aku n then tak naik nama mmg aku tak angkat

................

no ni slalu tepon aku 841655469376 (serius no ni aku tak tipu!panjang no ni..aku rasa la indon mari la)
td no ni tepon lagi aku suh kawan aku angkat..aku takut sgt nak angkat.
kawan aku cakap org tu tak bercakap n then da org bercakap ngn some1 n cakap ala2 org indon..
sah!no ni no indon...
waaaa aku takut...

p/s:takkan aku kena tukaq no kot..no ni byk sgt aku da gn..kalo tukaq lagi la prob...
Continue >>>

chempaka biru oh cik sri


1. Nama timangan anda?
*dayah
*kakak
*hidayah
*yaya

2. Anda seorang yg?
*gilalala tu aku la
*suka gelak2

3. Insan yg teristimewa?
mak,abah,abang,kakak2,adik2,ehem2 aku

4. lagu kesukaan?
lagu apa ek aku suka..erm sekarang aku asik dengar lagu raya je...lagu raya la kot...heheh

5. Makanan Kesukaan anda?
aku suka makan nasik lemak+paru goreng
*roti canai
*satay
*mee udang
(suma makanan berlemak kan?kakaka..mana la peha tak besaq!)

6. Sikap yg membuatkan anda stress?
*perasan bagus..nyampah aku

7. warna kegemaran anda?
mestila violet

8. Benda yg mesti ada dlm beg?
*sediakan payung sebelum ujan
*dompet la
*hp
*tisu (mn tau resdung aku dtg menyerang)
*gula2 (ubat penin aku..hehe)

9. Kali terakhir anda menangis?
semalam....

10. tag utk 6 rakan anda?
6???
weh kawan2 yg slalu bc blog aku ambikla...
aku tak tau nak bg sapa..
Continue >>>

napa ni??


semalam aku takle nak bukak blog aku langsung...
abeh aku takle update blog..
napa ntah ttbe dia cakap blog aku ada virus @ spam n kalo bukak leh efek org yg bukak blog aku..
waaaa!!!takkan la kot..
tanak la aku...
aku syg blog aku n aku syg gak blog kawan2 aku..

............

ni boleh bkak plak..
eh,korang jgn la tak bukak blog aku plak..
sdey aku nnti..huhuh
Continue >>>

alhamdulillah~


alhamdulillah aku da dapat keje...
aku dapat keje part time..
lega tul aku rasa...

............

keje ni takyah kua g mana2..
ujung bulan anta...
korang teke aku dapat keje ape?

............

keje aku ni amat merbahaya (bahaya la sgt..)
takde la aku memain je ni..
aku dapat keje mengarang cite budak2 n design skali cite dlam tuh...

............

lega tul aku rasa...
sokong aku ey kawan2..
arap2 aku dapat bt keje ni ngn baik...

p/s:arap2 aku tak give up!!go!go! chayok!
Continue >>>

laksa oh laksa


arini aku sanggup kua ngn shima sbb nak makan laksa kat masjid india..sedap weh laksa dia..sedap n pekat..ssh nak jumpa laksa yg sedap cmni..puji melambung lak aku...tp kena pilih btl2 la..aku ada makan kat kedai nih..kat masjid india gak tp kuah dia aku rasa dia letak belacan ja, isik ikan tarak ada...resdung aku bermaharajalela la time tuh..nyampah aku..sila layan gmbaq laksa nih..ni la laksa dia..pekat kan kuah dia...aku sampai 2 air..epal ngn tebu..2,2 aku suka..so aku pilih 2,2..tamaknya la aku...da la batuk tak lega lagi..

jalan punya jalan tak nmpak lak rusuhan ka perhimpunan haram ka..lega aku rasa..ni lak kerongsang yg shima bg aku..so sweet la kerongsang dia..timaseh shima...
nila kerongsang yg shima bg..comel tak?bentuk kumbang..santeekkknya...tak saba nak pakai g kelas esok..nak tayang ngn kawan2 kelas aku..heheh..

n aku ada beli jugak tudung syria..aku jeles la tgk iladelarosa pakai..aku tgk canteek sgt dia pakai..so aku g la cari wpon incik senapang cakap cm org indon je pakai...sampai ati..waa..tanak pakai depan b!!bulat kan muka aku??huhu..sila abaikan latar belakang ye kawan2..hehehni penyu aku..pink lagi..somey kan?kawan baik aku bg lama da..(rindula kat mu...contactla aku)heheh..suar kotak2 tuh suar aku (kira tu kaki aku la)

ok aku da abes merapik da..layan jela korang ngn aku nih..

p/s:ada org baru dapat kete baru la..sebok suh aku cakap kat blog aku..haahahha

Continue >>>

award dari iladelarosa@hunnybunny


ni la award ke2 yg aku dapat daripada iladelarosa tgh sedih sekarang...jgn sedih2 eh ila eh...tak ensem la nnti..hehehcomel cm orgnye award nih...macey ye ila...
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010