dilemma...


aku nak teruskan study ke berenti n then keje??
ke aku truskan blaja tp keje part time??

...........

tolong....tolong....
mn lagi bagus??

..........

kalo mak aku tau matila aku...
ermm...

p/s:aku pening da pikir nih!!
Continue >>>

masuk utan,kua utan


jumaat,sabtu n ahad aku g kem interaksi kat kem raudhah gombak..
aku ni tak suka ngn kem2 nih..lagi2 yg byk peraturan n tau nak marah ja..aku tak suka!huhu..
so aku juz enjoy sket2 je..

so aku takde gmba2 aktiviti kat sana sbb aku tak bawak kamera..malas nak bawak sebenarnya sbb aku tkut ilang n byk lak aktiviti yg melibatkan ayaq...so malas nak bawak..kalo kawan2 aku ada gmba aku nnti aku upload..

ari ahad tu g umah anak yatim kat gmbak..touching gilalala masa diorg nyanyi lagu "ibu"..mmg senang je air mata aku jatuh..dak laki yg ada pon nanges..bukan pompuan je nanges ey...masa ustad pesan kalo nk tnya anak2 kat sini jgn tnya pasal parents diorg nnti lagi sedih diorg, lagi2 dah nak dekat puasa nih..

lagi laju air mata aku jatuh..aku sembang la ngn dak2 yg ada kat umah anak yatim tuh..aku seboleh2nya tanak tnya tp diorg cite jugak..aku sembang ngn 2 org budak laki yg dalm umo 17 thn..sorg tu baru masuk situ 9 bulan lepas n sorg lagi dr umo 4 thun lagi da masuk situ..sedih je muke diorg..sayu aku tgk..jth lagi air mata aku nih..baru aku sedaq bertuah nya aku ada mak abah lagi..diorg lak??menumpang kasih syg je..

nnti kalo ada masa aku nak g sana lagi..melawat diorg..kanak2 kat sana comel2 n kalo dapat gule2 yg sebijik 5 sen pon diorg da suka sgt sampai peluk tak lepas2.kalo korg ada masa g la melawat...derma la singgit 2 bt diorg..

p/s:aku rasa last day yg paling best n paling sedih..
Continue >>>

warning!!my blog will not be updated!


huhuhu..gempak aa title??i will not be updated my blog due to the camp tat i need to go for 3 days...kat mana?(eceh tnya diri sendri sebb takde sape tnya)..at gombak..kem sri raudhah..

................

so miss me ya frens..
tkut ada yg tertnya2 aku nig g mana?
terkena H1N1 ke ape..
takk...aku da g check doktor..dia cakap aku tak kena wabak tuh...

.................

tak sehat2 aku nih g jugak kem..
aku tak suka kem2 nih dari azali lagi tp kena la paksa diri bg suka..
aku gayat!!plzz aku gayat..bt flying fox mmg aku menjerit sakan la..
ades2...

................

doakan aku selamat pergi dan selamat balik ye..
huh..cam nak g berperang je kan?hahah

p/s:aku tak pack barang lagi...aku nk g 3 ari je tp menggedik bawak baju macam nak dok setahun..wehwehweh
Continue >>>

hukhuk


sory kawan2....
aku sakit 2,3 arini..
tak sehat je memanjang..
ada yg cakap aku kena H1N1...sungguh keji sapa yg berkata begitu..huhuh
tp aku riso gak aku kena..

aku tak larat nak mengupdatekan blog kesayangan aku disebbkan hal yg telah berlaku itu..
ayat skematik toila..heheheh
aku tidoq ja..balik kelas trus tidoq(tgk!rajin kan?demam2 pon g kelas lagi)
heheheh

lupa cakap jumaat sampai ahad nih aku g kem...
sila rindukan aku ye kawan2 ku suma...
tp dtg la jugak melawat blog aku nih...
korang syg aku kan?
hahahah

ok kawan2..
sayaaaannng korang!
Continue >>>

ati...napa ni???


napa ati aku nih....
tak sedap ati je....

.......

i feel like i'm not belong to him..
is that so??

.......

is it true wat my heart is saying?
that i'm not the one for him?

.......

ati......
da la....jgn la rasa cmni lagi....
tolong ey...
tolongla...da tak larat sebenarnya...

Continue >>>

=) + =(


aku kuar g klcc ptg td ngn kwan sebilik aku...cma @ moksi...ngntukla aku ptg td..dr kul 2 aku tunda sampai kul 3 pastu aku tunda g sampai la kul 4..sian moksi sabo jela tggu aku nih..hahah..sampai ja sana dia trus la g maybank bank in kan duit kat adiknye...aku nih kat blakang ja...tak larat aku nak ligan dia..huuhu..

disebabkan kua g klcc ni tak dirancang so aku ngn moksi dengan tanpa segan dan silunya pon g la dok tepi kolam klcc tgk air pancut..best lak aku nengok tp ramai lak aku nengok mat2 indon n minah2 indon kat c2..malas tul..tepi,depan,blakang indon semata2..ingtkan da kurang da..hmmm... ha kat bawah ni adala gmbaq2 aku memosingkan diri kat sana..huhu

aku ngah merenung masa depan aku..mamat jauh di seberang kanan aku pon merenung awek kot...
ni la moksi @ model mekap aku post lepas...gn henpon dia tgkap gmbo nih...terpaksa letak..hahhaha..tak dak aih moksi..melawak ja...huhuh

selepas itu cik moksi berkata kepada ku "dayah, arini aku banja hg makan" aku dengan lemah lembutny menjawab "weh!aku nak makan pizza hut!"..kami pon p la melahap pizza dalam klcc tuh..heheh..suka tul aku ngn mushroom soup ngn garlic bread nih..kenyang gilalalalala...ni pizza yg diorder oleh aku ngn moksi...royal masala..boleh tahan la sedap...mahap la ye..gmbaq kami melahap dibantah keras untuk tayangan..amatla ngeri..hahahni setelah aku abeh melahap...hahaha..lincin kan??kuaq ngn pakwe aku tak nah lak lincin cmni..hahaha

pas abeh mentekedarah..kami pon balik..balik ja bilik aku rasa pelik semacam ja sebab meja aku kosong!!waaa...baru aku pasan balang aku ilang!!jeng3...sapa yg ambik??sapa lagi kalo bukan makhluk berbulu yg mempunyai pendirian "makananmu makananku jua"...waaa...monyet bongek kreng kong keng masuk bilik aku g..siap makan abeh cekelat aku...plastik cekelat tuh dia buang atas tingkap...bongek nya!!!!!!!balang tuh dia bawak balik umah dia kot...waaaa..megi aku pon dia ambik abeh..adoi sedih tulla...aku tak makan lagi la monyet oi!!

p/s:aku da tutup tingkap bilik aku..dia boleh jugak bukak..monyet nih tgk mcgyver ka??adoi...
Continue >>>

tag from gadis yg punya nama cm aku...


1. Bekas kekasih saya adalah :
seorang yang tak reti nak hargai org..

2. Saya sedang mendengar :
member sebilik tgh dok nyembang ngn mamat mn ntah kat tepon..(udahla tu moksi,sila tido..da kul 2 pagi nih)

3. Mungkin saya patut :
kurangkan makan, pangai budak2 pon kurang jugak, n patut potong rambut jugak kot...

4. Saya suka :
makan..sbb tula pp temban semacam je..huhuhu

5. Sahabat-sahabat baik saya :
teramatla baik...i miss them....bila nk ketemu ni yang2 ku suma?

6. Saya tak faham :
kenapa org biasa yg takde pape rasa diorang tu besar sgt aa?n then rasa diorg bagus sgt...hey!korang tu sama cm kitorg jugak ye..sila paham..(terlebih emo lak aku nih)hahah

7. Saya kehilangan :
baju ijau..(tak ilang pon tp ada suar itam tu luntur terkena baju tuh!salah aku jugak!da basuh tak reti2 nak sidai??)

8. Ramai yang kata :
muka aku cute..(wahahahahaha..tergelak sakan aku time nih,sesapa yg bc sila tutup mata)

9. Makna nama saya :
cahaya petunjuk(nama kite kan sama...)

10. Cinta itu adalah :
apabila saling memiliki(puyoo ayat..tak bleh blah)

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
dating(kawan sebilik tak balik lagi..tgh dating..heheheh)

12. Saya akan cuba :
kurangkan makan,bersenam byk2..n hot temper n pangai kebudak2an kurengkan sket..jadik matang sket..

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
kita tgh dgr lagu..(i dont trust dis word..)

14. Telefon bimbit saya :
malas cakap..aku nk henpon baru...b!!sila la beli hp baru kat nee ni!!!hahah

15. Bila saya terjaga dari tidur :
tgk hp jam da kul bape..

16. Saya paling meluat bila :
org yg tak kenal kita nak jaga tepi kain kite..ei!tak sedar ke kain sendiri tu cari??hahahahapadan muka.kaco ken aku yg lawa merelip2 nih napa?..

17. Pesta/Parti adalah :
malas den nak layan..

18. Haiwan yang paling comel yang pernah saya temui ialah :
penyu...aku ada patung lembut penyu....nyunyu nama die...waaa so comellll..

19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
14...datang la balik....i miss all the things that happen tat time...

20. Hari ini :
hari sabtu...ari aku slalu kua dating..heheh

21. Malam ini saya akan :
tgk nur kasih!wajib tgk!

22. Esok saya akan :
teman kawan kot..tak tau la nak kua ke tak..tp yg pasti esok basuh baju..

23. Saya betul-betul inginkan :
skirt yg kembang2..so cute..n then dress..

24. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini :
Ya Allah!!muka aku...sembabnya...

25. Pusat Membeli belah atau arked permainan :
pusat beli belah mmg la tersangat aku suka...jgn ingtkan aku pasal shopping!!aku takle stop!

26. Makanan barat atau Jepun :
barat....aku suka spagetti....

27. Bilik yang terang atau gelap :
gelap..best woo sedap aku nak tidoq..

28. Makanan Segera adalah :
makanan takdak duit aku..(megi ooo megi)

29. Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang :
"sory cyg..hp gile..tak pasan lak msj..msti da tido..."huhuhu

30. Siapa yang anda mahu TAG?
~asna cute
~aken surf
~incik senapang....huhuhu..sila jawab ye..
Continue >>>

kecewanya aku...


kecewa tul aku arini....=(
semalam da la aku teredit blog aku sampai abeh suma ilang..kena bt balik..
kul 3 pagi baru aku tidoq..

..............

td lak kul 12.25p.m td kakak aku ym tnya nak g sabah tak?tiket tgh murah rm140 je pegi balik..aku apa lagi suka yg amat la..disbbkan aku takdak duit,aku call la abah aku mintak sponsor kan tp abah aku cakap "no money no talk"..aiseh speaking london bapak aku nih..waaa..da kecewa sket da...

pastu abah tnya nak cakap ngn mak tak?aku cakap la nak...mak tnya napa tepon..huhuh..cm tau2 ja mak aku nih..aku dgn sora sedih pon cakap la aku nk g sabah jugak tuk konvo kakak aku kat ums tuh tp abah cakap takdak duit takyah g...mak tnya brapa harga tiket pegi balik...aku cakapla murah je rm140 pegi balik..mak cakap "ok mak sponsor"..
sukanya aku..rasa nak melompat ja atas katil nih...

pastu aku ym kakak aku cakap ok leh g..aku tnya tarikh lak..7/10-14/10...waa aku ada kuliah time tuh!!cmna aku nak g??!!waaaa....kecewa gilalalalala aku nih...da boleh g ada kelas plak..melepas aku nak naik kapal terbang!aku da la tak nah naik kapal terbang..waaaaa..

p/s:muka aku cmni sekarang =(
Continue >>>

sunyinya....


adesss...malas tul aku dok sengsorg dalam bilik...kawan2 sebilik aku g dating...sian aku kan kena tingal sorang2...nak bt pa aa??

...............

aku iron baju tp butang suma terkeluaq plak..
aku jait balik..

................

aku iron plak baju tuh..
esok nak pkai g kuliah...

...............

incik senapang msj..
msj la.
ilang sunyi aku sat..

...............

weh nak kuaq ajak la aku..huhh
tp btpa nak ajak aku??bt kaco daun ja...huhu

.................

ok abes da merapik..

Continue >>>

hepy bufday!!!



khas tuk kawan aku yg somey2 nih!
hepi besday to u~
hepi besday to u~
hepi besday to farah~
hepi besday to u~

may Allah bless u..hope u'll success in watever u do..
semoga bbhagia disamping kuarga n org tersayang ye farah...


Continue >>>

yes!!!shopping!!!


aku suka shopping kalo duit ada nih...wpon tak byk tp bolehla aku nak perabih beli baju raya tuk aku...awl gile kan beli??hehehe..ala beli kain mestila kena awl..nnti da dekat2 raya or posa org mesti tanak ambik tempahan da..tul tak?

aku kua jejalan@shopping nih dalam kul dua..b aku ambik(heheh malu lak).simpan beg dia trus kua g masjid jamek...singgah sogo dulu makan yong tau fu...wa..ilang ngidam aku..kenyang gilos aku makan sbb suma aku ambik.byk ooo..sebu perut aku.hahah

pastu aku jejalan la dalam sogo dulu n baju suma tak berkenan..aku kua g masjid jamek.satumasjid jamek aku pusing...ramai PATI kena tahan ngn penguatkuasa..ramai gilos..depa bt operasi besar2an kot..aku rasala..pusing
punya pusing,kona punya kona..dapatla cari kain ni..sila kan tgk kat bawah ye..

ni kain aku pilih...pakwe den cakap cntik je..aku pon ambik jela.

pastu aku pon pksa la dia g maju junction sbb aku nak tgk baju lagi...hahah..pastu terbeli la garnier yg roll on tuk mata panda tuh..mata panda aku da truk sgt n dia tu pon da perli2..so aku pon beli jela sbb aku pon nak santek jugak..pastu ambik jugak maybelline lip smooth n eyeliner silky girl sbb aku nya eyeliner da patah..huhuh...

sbb semalam incik senapang tu cakap aku ni mekap org je..sendiri tak mekap pon..
aku mekap sebenarnya tp dia tak pasan lak sbb aku pakai pudar2 je...arini bg terang sket..baru nmpak mata i yg galak nih..hahah..ala aku nak jugak lawa2 depan pkwe aku..takkan selekeh serabai je jumpa kan?

ni la barang2 aku sinngah kat guardian td...takpela..sekali sekala beli..aku beli yg maybeline lip smooth leh lak dia cakap aku ni da besar..aku mmmg besar pon..tak nmpak ke da gedabak nih??hahahah..

p/s:ala..da ngntuk da ni...penat2...nnti mata panda lagi plak..

Continue >>>

khas tuk asna cute...


ni tuk asna yg request tuk tgk cmna sy ngn kengkawan pkai eyeliner...
kalo asna rs ok,ok la ey..kalo rs tak ok takpela..kitorg pon baru nak blaja2..hehehe...
biasala student kan..hehehe...ok sila tgk step2 kawan2 pakai..yg sorg tuh pakai sendiri sorg lagi sy mekapkan.

ok nih kwn sy si farah tgh menepek eyeliner kat mata dia..(tersangat la cute dia nih)

n then..jeng3 jadi la cmni..


ni la hasil sebelah mata pas kena tepek ngn eyeliner..dia tak letak eyeliner bawah mata...
gmba bawah ni sy letak eyeliner itam bawah mata..

ni letak eyeliner bawah mata..nmpak mata galak sket..ye tak?(sory model nih tgh ngntuk gila..mata pon merah..sory mory ye cma)
kalo sesapa yg ada panda eye masa nih sila la jgn letak eyeliner bawah mata sbb nnti lagi nmpak la mata panda tuh..

ni plak gmba selepas dikenakan eye shadow n maskara..

model ngantuk gile aa masa nih...merah mate..

ok ni da selesai mekap da..

tgk mata je ey(pesan c cma nih)

ingredients yg digunakan ialah:
maskara n eyeshadow by silky girl
celak or eyeliner by elianto


ni plak sy(eyeliner atas n bawah)
sila abaikan eyebag tu pelis...
semalam incik senapang bising mekapkan org tp sendiri tak mekap..
so nak kua arini mekap jela..hahah
nak g jejalan kat masjid jamek jap cari kain bt baju raya...

tu je tuk arinih... sekian~~

p/s:keh3..jgn gelak..sila komen..apa yg kena improvekan lagi??

Continue >>>

monyet bongek toi



nyampah la aku ngan monyet arini!!!!!!!!!
kalo monyet cm ni masuk bilik aku takpa la gak....

waaaaaaaa.....nyampahnya la.....abeh aku nya biskut ngn buah salak aku dia ambek..tak sempat aku nak makan buah tuh!!!

sowy weh aku tak sempat nak snap gmbaq 2 ekoq monyet kreng kong keng tu masuk bilik aku...aku bgn2 2 ekoq tu da masuk n tibai aku nya makanan..waaaa...weh monyet!!aku tak makan g la buah tu!!

aku pon ambikla penyapu siap jerit2 suh kuaq depa bt derk ja siap tayang gg kunin kat aku g...bwekk..ingt lawa ka aa gg kunin ampa tu aa???

tensen tul!!da macam org gila aku td,bgn tidoq tgk kat seblah ada monyet!2 ekoq lak tuh!UM ni penuh monyet!tak sukanya la aku...masukla bilik len kalo ye pon...apsal bilik aku yg ampa masuk aa??hanger aku pon napa ampa patahkan??apa salah hanger aku tuh??tensen2...


p/s:siapla monyet kreng kong keng kalo masuk bilik aku lagi...aku letak subang kat tinga ampa..
Continue >>>

me,myself n i


12 benda yang aku tau tp org tak tau pasai aku..(tp yg rapat tu maybe tau kot)


  1. aku suka mandi malam...waktu paling besh aku mandi kul 1-2 pagi..best wooo..sejuk2 tidoq mmg best
  2. aku suka melukis...aku suka lukis bear...somey2 cm aku gak..huhuh
  3. aku tak suka makan ubat..aku leh ambik masa sejam tenung ubat tu (kunun ada mind power la..tenung2 trus ubat masuk perut..ngeh3)pas da brani makan muntah balik..rugi je ubat tuh...
  4. aku suka buli kak linda aku..suka ngusik bg dia geram..tu la keseronokan aku kat umah...aku usik2 manje je...
  5. aku ni manje orgnya..(hahahahaha..tergelak masa tulis nih)manje ke??
  6. aku dulu kurus keding(sila pcaya cakap aku)berat aku dulu tak penah sampai 40kg...sekarang ni jgn ngada nak tnya..tak hingin aku jawab.
  7. aku suka buah salak (x rumate aku slalu bg...aku mintak(tak malu tul))
  8. aku suka nyanyi kuat2 kalo aku takle tido...(kak aku slalu marah....)
  9. aku tak suka+takle makan kuey teow..yucks...rase cm makan lintah je...aku pon tak tau napa aku pikir cmtu..
  10. aku gayat sgt2..sbb tu katil double decker mmg aku ambik..mau aku ikat badan aku masa tidoq kalo kena tidoq atas tuh..berpeluh tapak kaki aku nnti...gayat gila..
  11. aku tak takut lipas...siap leh pgg takutkan org g...(sian kak nisa' ..terjerit2 sbb aku tunjuk lipas depan dia)
  12. aku ada tahi lalat atas bibir sebelah kiri(korg pasan tak??hahaha)kadang2 aku pon tak pasan aku ada tahi lalat..apsal aa lalat hg membuang atas mulut aku???!!tak sopan tul!
Continue >>>

sodapnya...



ini yong tau fu fah..


tinginnya aku.....

......

nak makan.....

......

ngidamnya.....

......

kat sogo punya yong tau fu sedap gile....

......

waaaa nak makan ahad ni!!!

......

hoyeh!!!
Continue >>>

sape tak suka adiah angkat kaki!!


huhuhu....suka lak aku dapat adiah masa besday..hehehe...tahun ni aku dapat one and only 4 my besday....sape lagi la kalo bukan pakwe aku..kalo dia tak bagi siap!!(jgn marah yang)hohoho...nak tau aku dapat apa masa besday aku??sila lihat di bawah...
nmpak kan jari jemari aku kan??apa yg ampa nmpak?selain dari jari jemari aku yg tulus mulus bak spongebob tu??huhuh..pasan tak yg jari aku takdak cincin??diulang, TAKDAK CINCIN!
n then...jeng3..

ni kotak kecik dia bg...mula2 dia cakap "kalo tahun ni takde adiah besday ley tak?" aku lak ngn ati nurani yg murni lagi suci pon cakap la "ala takpe,takde pon takpe,tak kesah"...baik kan aku??(sebenarnya sedih sket sbb aku ni seketoi pon tak dapat adiah..hehehe..aku jarang dapat adiah.)pastu ttbe je dia ambik dalam poket suar dia kotak kecik..bbunga ati aku weh....teka la ada apa dalam tu??

aku mula2 ingat cincin gak...kejap je aku ingat dalam tu ada cincin(dlam 5 saat je).aku terpikir la yg dia nih mana la tau saiz jari aku yang kecik molek nih..aku terpikir yg mesti dia belikan aku mangga kunci n kunci dia letak dalam tu..(ala2 mr bean bt kat awek dia masa valentine).sbb ape aku terkipir cmtu??sbb dia nih slalu belikan barang yg aku leh guna n accessories tak pnh dia beli n aku lak mangga kunci ilang,takle nak kunci loker aku..mula aku tanak bukak...tp bukak la jugak..da org bg ambik jela..

jeng3..ape ye dalam kotak oren tu??

ni ler isik nye...pendrive kot nama dia versi kecik(aku tak tau la weh menatang ni nama pe)..comel je siap ada tie lagi..huhu...nak tau tak benda ni mmg da ada dlm kepala aku n design sebijik cmni..cmna dia leh tau aa??ni pon barang yg aku nak jugak tp aku cakap aku nk beli sendiri nnti..tak sangka lak dia da beli dulu n sebijik cm aku nak...someynye....timaseh dear..kreatif gak letak dalam tuh..

nih dia tgh tekun nk gantung kat hp aku(aku suruh)hahaha....pastu bukak balik sbb cm hapa ntah gantung kat c2...

thanks dear ye.....

p/s:jari jemari aku yang mulus lagi tulus ttp kosong..wahahaha
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010