aku dah merdeka


ssuai kan ngn tajuk kat atas sbb aku da 2 mggu bertungkus lumus jawab n study dalam final exam nih..huhuhuh..penat study sampai lebam bijik mata nih..aku slalu study sengsorang ja sbb aku nih suka sembang sket kalo ada kawan2 nih..so nak elakkan aku sembang benda ngarut2 aku pon study la sorg2..pastu ada mamat sekelas aku ajak study skali, aku cakap takmau dia kata kedekut ilmu lak..so aku pon study la gak sbb tanak kecikkan ati n mana tau dia ada soklan spot..leh aku tumpang sekaki..tak gitu??

tpi aku nih study tgk org gak..ada yg aku takle nak study langsung kalo ada org2 cmni dalam study grup aku:-
1)org suka nyampok time aku tgh bercakap sbb bila aku cakap org potong mmg aku lupa abeh n takle nak ingt da..so aku menci sbb aku blank abes..
2)org yg laju gile..maksud aku dia study laju aa.aku tak sempat nak paham dia da masuk tajuk len..tu maksud aku..
3)n then org yang time study dia sembang n then dia tnya balik apa yg dah study td.bt org bengang ja..org study sebok nyembang n then bila org da tajuk len mula la tnya tajuk yg da lepas..

tu antara kriteria org yg aku takle nak study sesame ye..kalo aku tanak study grup skali tu paham2 la ye..

sekian..
Continue >>>

jgn cakap perkataan nih!!!


aku benci gila kalo ada org sebut perkataan "WATEVER".aku leh nyumpah2 kalo orang sebut perkataan tuh..aku sensitip+elergik gila dgn perkataan tu.sapa2 yang cakap kat aku perkataan tu aku akan warning dulu..kalo tak makan saman gak n still cakap benda tu aku takkan kawan n takkan layan org tu..punya la takleh aku ngn perkataan tu...rasa geram yang teramat2..macam takdak adab ja..bg aku la..bg orang len maybe diorg tak kesah kalo cakap perkataan tuh..perkataan tu leh bt rambut aku terpacak ala2 goku dlam filem dragonball revolution tuh..huhuhu...dasat tak aku??sila takut..hahahahah...

p/s:diulangi jgn sebut perkataan tuh..
Continue >>>

agen cari jodoh...


hehehehhe...aku tersengih2 sendirik teringat pasal benda2 cari jodoh ni...
aku ni takdak niat pon nak jodohkan sapa2 tp aku slalu ja boleh ngamkan some1 ngn some1 yang len...

contoh: aku men ym ngn dak ni..dia ni mmg la sempoi n slamber gila la. slamber pggl aku milo (sbb aku tak putih n dia samakan kulit aku dgn warna milo, kuang asam keping punya mamat)
so aku pggl la mamat ni katik. paham2 la bila org pggl some1 tu katik kan..ssuai la dgn ketinggian dia aku paggl dia cmtu..heheh..so, bersambung.aku ym ngan dia, aku cita kat kawan sebilik aku yang mamat ni sukati ja ppgl aku ni macam2, bengong la, milo la, neskape la..macam2 la.kawan sebilik aku lak ni (nama dia dirahsiakan atas permintaannya..heheh), pon mintak la address katik ni n aku yg baik ati lagi pemurah pon bg la kat dia.kami pn berduet kenakan mamat katik ni..

1 ari tu mamat katik ni mintak tolong aku edit la esemen dia.aku kan terkenal dgn sifat baik ati pon tolongla.heheh(ada la upahnya).upah dia lak,dia banja makan.so, aku pon jumpa la dia n aku bawak cik budak sebilik aku yg santek lagi tggi ni skali. aku pelik lak mamat ni cm malu2 kambing lak nk cakap ngn dak bilik aku ni padahal dlm ym berkobar2 kena mengena..hehe..

mamat katik ni dia ni eksen sket sbb dia slalu ckP takkan kapel sampaila abes blaja. aku lak kata jgn confident nnt dia gak kena tarik balik pa yg dia cakap.kan da kena tarik balik sekarang sbb dia da kapel ngn nad budak bilik aku yang santek lagi tggi tu..oit katik, pas ni hg kena pakai heels la nak kuar ngan dak bilik aku tuh.. hehehe

p/s: -aku doakan katik ngn dak bilik aku bahagia ke anak cucu
-len kali jgn cakap besaq, mulut aku ni masin
-menjadi lak plan aku yg tak sengaja nih
-kebetulan arini besday katik-hepi besday katik, semoga hg tggi..
Continue >>>

wait n c le...


aku ni ada 1 pangai yang teruk aa gak...
aku ni kalo nak lintas jalan mesti ada org sebelah aku, kalo takdak aku memang menonong ja lintas sebb aku malas nak tgk jalan tu ada keta ka moto ka dak.
aku tgk aa gak..takdak la aku lintas trus tp aku tgk sekali pandang ja..
so aku lintas jela..
kawan2 aku kalo ada mesti terjerit2 tgk aksi lagak ngeri aku tuh..
tak pon yg setia menarik tgn aku iaitu cik yati (bridegroom to be)..macey yati sbb tgk2kan kawan hg yang tak reti nak lintas jalan lagi ni walaupon da besaq gedabak da ni...
aku bukan pa, aku ni mempunyai tahap keconfidenan yang amat tinggi.heheh.konon2 aku kebal la sapa takle langgaq..kalo ada org langgaq tu padan muka hg dayah!

bila la aku nak berubah nih..aku pon tak tau la..huhuh
akhir pesanan tuk diriku sendiri:
"jangan jadi seperti ayam, melintas jalan tak pakai kasut"

naseb bek aku pakai kasut..so aku bukan ayam la..aku ni tuan ayam,eh puan ayam...heheh
Continue >>>

rambut ku musnah!!!


aku tergunting rambut aku senget arini..
bukan ter.........tp mmg nak gunting sket kat depan nih..tp tak sangka lak tersenget sebab tak nmpak seh..
nama pon potong sendirian bhd..
bongek toi.. nmpk muka aku lagi bolat la..
da la muka aku sedia maklum bolat...adeh....
malu ngn dak2 bilik aku..tp aku dengn muka tak malunya pon bt bodo ja...heheh
aku potong skali g sbb nak bg tak senget sgt..
last2 ni aku rasa cm cmey lak aku ptg neh..heheheh
best woo ptg sendirik...
takyah nak marah org,hangin ke sbb salah sendrik bukan salah ibu mengandung...heheh
apa g aa aku nak mencarut dalam nih...

lama da aku tak ptg...aku nak taruh rambut panjang2 sbb nak menang piza..
hahahah..aku rasa aku menang pizza la..
mesti pelik napa aku nak menang piza kan?
apa kena mengena ngn rambut panjang?
sbb aku,adik aku ngn kak aku bet sapa rambut dia panjang sampai pinggang menang..
so rambut yang paling pendek kena aa blanja pizza.
adik aku da out sbb dia mmg tomboy.takleh simpan rambut panjang..
minah tu lagi best rambut ptg sendiri gaya laki lak tu..riso aku ngn adik aku sorg nih...(bila mu nak jadik pompuan dik oi)jadik la cm kak hg nih..feminin gitu..huahuahua..
kak aku pon out sbb abah terlebih ptg rambut dia aritu..
dia cadang nak ptg rambut bercabang ja..tup2 abah terpotong byk..hahahahah
padan muka..suh abah potong g.kan da pendek..
mmg out da sbb rmbut dia payah nak panjang.setahun 1cm pa panjang..

so aku la pemenangnya!!!sbb rambut yg senget tu kat depan bukan kat blakang!!
yes!!!pizza free!!yeyeyeye!
Continue >>>

cameron highlands



ni trip kelas aku g cameron ngn kawan2 aku..wpon takda la best sgt masa p tu (sbb takdak aktiviti n aktiviti tak jd last min n takda tentatif)..punya boring dok dlm hotel yg tak best sbb aku n kwan2 aku dapat hotel murah yg tingkat plg tinggi a.k.a loteng... mmg tak best..heater lak tak jalan..sejuk cam mandi ayaq water cooler.


ni aku posing kat pokok teh...wah2..














cantikla pokok2 teh nih..aku takle tunjuk suma gmba aku..nnti ada org komen aku syok sendiri lak..hahah













ni lak kawan2 aku yg suka memposingkan diri kat kilang teh boh tuh....suma pakai itam..napa aa??kami tak janji pon..awat ampa suma tiru aku???tak aci!!!





































ni suma gamba2 bunga n pokok yang aku tgkp masa kt sana..aku suka bunga..n bak kata jee der(dak cina kelas aku)munge...




















kaktus pon aku suka gak..nak beli tp aku tau pas 2 3 ari mesti mati sbb aku tak reti nak jaga la kaktus nih..huhuhu
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010