dinner maz yg besa2 ja..


aku ngn pelayan yg layan meja kami malam tuh..
geng 3 sekawan aku nih...




wawan mengada bt2 romantik ngn aku kunun...nyampah aih aku...ni bukan skandal aku ey..tak hingin aku nak skandal ngn budak hingusan cm dia ni..



















ni plak gmba aku ngn yati...budak2 kelas aku slalu tertukaq aku ngn yati jitra ni(dia jeram saja ja buh jitra sbb dia lani dah pandai cakap penang sbb da lama kawan ngn aku..pengaruh kuat gak aku ni)..aku ungu dia pon ungu..kan macam kembaq tu..depa ni slalu tertukaq smpaila aku ngn yati nyahut ja kalo sapa2 pggil nma salah sorg dari kami ni..malas nak layan..hahaha..kat mn yg sama ntah..aku rasa sbb kepadatan isi kat pp kami yg bt kami nmpak sama kot..pada firasat aku la..hahah



malam maz tu takda la grand sgt..besa2 ja wpon ni 1st time aku p dinner ni(dinner kolej la,takkan la aku tak penah dinner)hahahah...hmmmm..aku pon malas nak komen byk2 sbb ramai yg len komen pasal makanan tak cukup la,air tak sedap la..tp tekak aku rsa sedap ja pon..makanan lak sampai tak larat nak makan kitorg punya pelayan dok layan..mmg best la pelayan kitorg malam tu...sporting abes,siap kena marah pon leh lagi bergurau manja ngn meja kami ni...huhuhu...mmg 5 star la kami kena layan ngn pelayan ngn member dia ni..meja len hampeh kot depa punya pelayan..huhuhu..jgn jeles..nak2 meja kami tak cukup org..spttnya 10 org tp meja kami 7 org ja..apa lagi melantakla yg bahagian yg org tak mai tu..kenyang...naseb bek masa balik kebaya aku ni muat lagi..hahahah..
Continue >>>

exercise..


fuh...what a topic..huhuhu
for me its hard to do n for now i were force to do it..wehooooo!!
its been a hard work for me as i want to lose weight...
ahh...girlz..always worried about their body weight...ecspecially me..
wahahahah..
Continue >>>

dinner.....


ni aku ngn kawan aku masa dinner kolej..

aku pakai kebaya je pon masa g dinner tu..malas nak pikir2 da baju pa nak pakai..huhuh..nak ikutkan tema flora fauna..aku pakaila baju bunga2..ikut tema la gak kan?
kalo tak ikut tema aku peduli ape..yuran pon da kena tolak slamber badak ja..
Continue >>>

cute...



comey tak budak nakal ni?

dear diari,

title kat atas tu bukan nak puji diri sendri ye cik diari..wpon ada gak org puji aku ni comey..huhuu..but my adik cakap "kalo ada org puji hg comey tu maksudnya dia nak kata hg gemok"..cait,kuang asam jawa takdak bijik punya adik...

ok2 da cita pasai adik aku n diri aku sendri nnti cik diari ngantuk+bengang lak dengaq cita aku memuji diri sendiri ni..hahaha.jgn marah ye cik diari..saje nak puji..hahahah..asik tergelak je.apala nak jadik ngan aku ni..

hmm.aku nak cita aku p tadika nak observe budak2 tadika ni cmna..aku da besa da ngn budak2 ni sbb penah jadik cikgu tadika dulu.best woo layan budak2 lagi2 yg pandai bodek aku ni.aku bukan boleh sgt org bodek2 kata baju aku lawa ni..baju je..heheh.

eh aku nak cita kat cik diari neh..adoi ada ja yg terlepas cakap.heh.hmm..aku p tadika kat ampang sbb kawan aku keja kat sana n aku n kump aku ingt senang aa nak kautim upa2 nya ssh gak..takut kami curik kokurikulum depa lak.mana da nak curik.perasan ja depa ni..kami pon blh bt kurikulum lagi baguih la..hahah..riak lak..takda aih saja ja nak lepaskan geram..tp ok la gak pas sampai kat situ..mula2 ketaq gila nak masuk takut kena semboq..upa2 nya tak kena pa pon..ramah ja depa ni..budak2 pon ok gak..comey2 sumanya..

ada sorg budak ni mmg comey n nakal gile la..org cakap cmni dia jawab cmni..ada ja benda dia nak jawab.umoq baru 3 tahun lebih tp cakap macam org tua...ni gambaq dia ni..

tak tau la nmpak ke tak gmbaq ni..

hmm...dah siap suma aku pon g la nyembang ngn budak2 ni..ada sorg budak laki ni comey betoi pangai dia..gentleman lak tu sbb masa aku nak trun tgga dia tolong bukak kan gate kat tangga pintu tu..kalo la ada laki yg bt cmtu kat aku..kalo budak tu da besaq mau ja aku kawen ngn dia..hahahah..gatai lak aku ni.kalo aku ada anak cmtu la bahagia idup.sapa la nak kawen ngn aku yg ganas ni.heh kan cik diari kan?

hmm pas aku da bt ni aku pon melayan la plak budak2 petang lak.ada sorang budak ni manja bangat.suka aku..menyendeh ja keja dia..muka bulat,mata pon bolat gak.tingat anak sedara aku kat kampung...kalo aqilah ada bc blog alang ni "lang rindu bangat kat qilah n abg!!!, nnti lang balik lang belikan rantai mickey mouse ye"..(mcmla dia pandai bukak blog ni,baru 5 tahun)

ok tutup cite..pastu aku pon memblah kan la diri aku n kawan2 aku..p la balik pas suma da setel.best keja luar ni boleh jumpa budak2 yg comey..

p/s:tq to kak nirah sbb tolong masa p ampang aritu,management tadika little caliphs.tq so much!!
Continue >>>

my nightmare


sebenaqnya title aku ni tak sama pon ngan apa yg aku nak cita...hmm..

dear diari,
pas aku spm aku ngan kak aku nak bercuti la kat kl sbb kak aku lagi sorang ada kat sana..ada kat ukm(skrg da keja n kawen da pon).aku ngan kak aku ni tak tggl skali.aku ngan mak bah aku n kak aku ni tggl ngn tok aku...masa tu lak tok aku ni lumpuh..so kak aku jaga n aku p sana skali skala.

so masa malam kejadian tu aku pun p la dok ngan kak aku kat umah tok aku ni..di sbbkan kami ni nak tgglkan tok aku ni seminggu so, kami pon nak la g beli barang kat pasar malam tikam batu..masa tu pas maghrib..n sebelum nak p tu tok aku da cakap jgn p,nnti barang2 dapur tu makcik2 aku boleh beli tp disbbkan sikap tanggungjawab kak aku ni,dia pon p la gak..aku ni sbgai sidekick ni pon p la gak.nak usha pakwe2 ensem kat pasar mlam.mana tau dpat sorang dua..hahaha.

lupa nak cakap mak nagn abah aku pon tak bagi p ga..heheh..tula ketegaq sgt.p la juagak sbb da rancang setahun lebih(cewah...sebulan lebih ja rancang)..

ha,masa atas moto tu kak aku tak sembang pon ngn aku..pelik betoi la..slalu dia punya la pulun cakap ngan aku wpun angin punya la kuat sampai dia kena jerit2 cakap ngan aku..tp mlm tu dia diam ja sambil pegang moto sebelah tgn ja(awek bawak moto cara ganas beb).kami 2 org pon merempit la kat atas jalan sambil dok diam2 n aku plak dok pikir nak beli pa kat pasar mlm tu..nak beli rangka ayamla...huhhuhu nyum2..

n kak aku ttp merempit sampaila dia lepas jambatan merdeka(mmg nama jambatan tu jambatan merdeka ey).. n pas jambatan merdeka officially kami masuk kawasan kedah..n pas tu lampu jalan memang takdak..gelap gulita n sebelah menyebelah jalan tu penuh ngn bendang ja(sawah la tu...)aku takda ketaq sgt pon,biasa2 ja pon sbb bukan kami ja lalu jalan kat c2..

n then aku ternampak la macam ada kucing lari laju gila nak melintas kat depan kami ni..laju mmg laju n kucing tu kaler putih. kak kau rasanya terlanggar kucing tu sbb aku rasa moto tu mcm terangkat siket je.. pastu kedeciung(dramatikla sket)aku meluncur kat jalan tar macam superman terbang selamatkan lois lane..punyala sakit sebab aku tahan jalan tar tu ngan tapak tangan aku yg kecik lagi gebu n lembut ni.. oh, lupa lak 4 sape yg bc ni bukan jalan tar yg kat masjid jamek tu ey, ni jalan tar betoi yg kena turap tu..sakit wooo...

pastu aku mcm tak caya lak aku tgh accident ni..aku ingt pasai aku nak mati ja pasni...jgnla sapa2 langgar aku dari blakang..huhu...masa aku ngs sorg2 tu aku barula teringat kak aku..aku pon jeritla nama dia,dia takda respon pon..aku dh mula ketaq dh..jgn la pa2 jadi kat kak kesayangan aku ni..time tu gak jalan2 terang benderang ngan lampu keta..ramai gak yang angkat aku.masa tu aku ringan g..4o kg ja.lani ampa jgn nak tnya la berat aku bqopa..

kakak aku truk gak n dia tak sedar.aku takut gila sampai gelang emas aku ilang pon aku tak sedaq..yg bawak aku ngn kak aku p hospital tu org india..bagus depa ni tak kisah pon darah penuh kat keta depa..aku ngis ja dalam keta tu..pas sampai hospital tu tggu la aku ni pon nak dapat rawatan..punyala lama..ada sorang ni kenai kakak aku.trus tepon pakcik aku n pakcik aku tepon abah aku mai spital...terharu aku time tu..

hmmm..pastu aku pon terserempak la plak ngan cikgu aku @ warden sekolah aku antar budak demam p spital.dah la xpakai tdung sbb nurse buang sbb kepala aku berdarah truk(bukan aku saja2 takmao pakai ey) tak sampai stengah jam mak aku sampai.n aku skali g nangis sbb aku pon tak tau sbb pa..tak tau sbb sakit ka sbb sedih tgk mak aku..mak aku lak marah aku,jgn ngs malu kat org...

masa tu gak ada sorg pakcik ni tnya aku,aku ni anak dia ka sbb anak dia pon accident gak.aku kata la dak,bukan sy bukan anak pakcik.n dia pon p la tnya kaunter mana anak dia..n nurse tu cakap anak dia dh meninggal.nangis time tu gak pakcik tu..sedih gila aku tgk..hmm...matbe bukan sbb dia tak tau rupa anak dia,maybe dia nak tau yg anak dia selamat n tggu kat krusi tu tp........hmm.... n masa tu lak muka aku penuh darah,sapa yg kenai aku betoi2 ja boleh kenai..

kakak aku lak da sedaq da...dia punya lutut hancur n ptah kaki..aku cuma retak je..tu pon kena semen plaster of paris gak..huhuhuhu...kakak aku kena la p pindah kat hospitak seberang jaya sbb hospital kepala batas bt keja lembab gila babeng punya..aku kena kul 9 tp kena rawat kul 12..ada patut??

tp aku tak salahkan depa wpon ayat tu macam aku salahkan depa...hahah....
masa aku tggu tu aku tnya la ang yg dok blakang kami tu,kucing tu mati tak?dia kata mana ada kucing,ampa laju sgt n keta rempuh dari blakang..ampa tak sedaq ka?tu dia cakapla....kalo bukan kucing yang melintas,abeh benda putih laju melintas tu apa???jeng..jeng..jeng...abeh naik bulu roma aku pas abg tu kata lagu tu...huuhhhuh..seram aku aih ingt2 balik..



p/s:thanks ye kat sape2 yang tolong kami time tu..kat abg yg tlg angkat aku tu,kat org yg tlg antar kami tu n nurse n doktor kat spital tu..tq!!!
Continue >>>

aku dapat adiah...


heheheh...dapat pon aku adiah arini..aku men bowling aritu kat midvalley je..aku men asik masuk longkang ja..bt malu ngan diri sendri n kawan2 aku yg usha ja aku men..naseb bek la aku tak terlepas bola kat blakang.bt jadik bahan gelak org ja..da la aku geng ngn budak mulut laser abeh.....yg tak blh blah yg mulut laser ni budak laki..tak sangka wei budak laki mulut laser kalah pompuan...aku ingt laki ni jga mulut sket depan pompuan tp mak aiii,kalah mulut aku...hahahah..

tp ada gak la aku strike skali wpun asik masuk longkang..suwei btoi aku aritu asik masuk longkang ja.takle tunjuk skill..main plak lawan ngn presiden kolej yg aku tak brapa nak berkenan sbb dia xpenah nak tegoq aku..(mcm besaq sgt ja aku ni dia nak kena tegoq..hahahah)comey gak presiden kolej aku ni...heheheh..tp takle ngorat nnt ramai palk skandal aku kat kolej ni.huhuhuh...apa sebenaqnya aku nak cita ni aa...jap aku kembali kat topik aku ni..disebabkan ni perlawanan antra floor n aku sebenaqnya floor 400.n floor 400 pada awainya kata penuh da takle nak masuk, aku pun p la terjun kat floor 300..seb bek aku join grup depa ni buleh la aku nak eksen dapat no 2.kalo aku takdak mesti depa menang..hahahaha

aku nak tunjuk gmbq aku men pon takle sbb aku tak ambik gmbq kat kwan aku g..nntila aku tunjuk kalo aku rajin..aku ni pemalas sket..wpon aku mlas aku ttp rajinkan diri aku yg mls tahap gaban ni..

ha!!lupa lak nak cakap..menang no2 pon dapat cikedis je pon...abeh la badan aku penuh toksik..hahahaha...
Continue >>>
 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010