witch doctor~~


wat do u think about witch doctor a.k.a bomoh??ada yang leh pecaya ada yang tak sbb mak aku penah deal ngan bomoh sebab ada orang yang "baik ati" buatkan mak aku sakit..aku tak pecaya sangat but after seen my mum been sick like that aku pecaya yang setan n orang berperangai setannirojim memang ada dan wujud..

tapi sebelum kita nak pastikan yang kita ni kena penyakit yang berkaitan dengan alam yang lagi satu peliz jumpa doktor dulu sebelum nak tuduh2 ye..ada la sedara aku sangat obses dengan bomoh,apa2 pon p jumpa bomoh..ada la 2,3 orang..aku tak suka la sangat2..skurang2nya p la jumpa doktor bukan bomoh. ni demam pon nak jumpa bomoh.p klinik ambik panadol la weyh!ni jumpa bomoh..bomoh cakap la kena sampuk apa2..ceh!aku rasa kadang2 macam budus je diorang ni la..cakap budus cakap aku kurang ajaq lak..

so ditakdirkan yang anak n menantu dia mengidap kanser n menantu dia da tahap kronik da sebab tak jumpa doktor but jumpa bomoh..tak ke pelik tu?at least jumpa la doktor dulu n sahkan takde sakit pape..hmm aku bersimpati la jugak but aku ni jenis keras ati sket sebab penah kena hina dengan family diorang so aku buat budus je..

sedih oo kena tengok mak dihina,abah aku dihina n aku dihina...bayangkan la ey aku ada interview nak masuk um n spupu aku pon masuk um jugak ye..aku ja yang kena p interview sbb yang spupu aku tu takyah interview sbb dia kan dari nilam puri..comfirm masuk..aku kan bebal sket,mana layak masuk um..bak kata orang tu la..aku ni kan takkan diterima kat mana2 u pon...orang tua cakap camtu kat aku..hahah..aku sedih tapi aku tak kurang ajaq ngan dia..aku senyum je..simpan dalam ati sket...off topik la plak..

so aku sarankan jumpa doktor dulu ye sbb banyak bomoh penipu kat dalam dunia ni..takde sesiapa yang bawak sial kat sesape ye..harap maklum..jangan kuno sangat otak tuh...

n statement yang aku akan buat ni bukan ditujukan untuk golongan mana2 ye..orang bertudung labuh cakap lembut pon main bomoh buatkan mak aku sakit n sampai bila2 aku takkan berbaik dengan orang tu ye...so dun judge a book by its cover ye..

p/s: umah aku da ada streamyx..aku leh on9 sesuka ati..nak p tembak nuff sat..

6 comments:

atiQah adNan on December 15, 2009 at 8:32 AM said...

betul tu ade juga tukang ubat yang amalkan ayat quran selalunye mmg berurusan dengan makhluk ghaib ni kan.. boleh rujuk dengan sumber yang halal...

dah klik ur nuff da ^^

Aidi-Safuan on December 15, 2009 at 9:27 AM said...

wah..da macam cite santau la plak

Cik Cookie on December 15, 2009 at 11:48 AM said...

orang nih ssh kita nak cakap dik.
baik di depan busuk di belakang.
kadang2 oorg yg kita caya laa suka tikam kita dr blkg

HonEyBuNNy on December 15, 2009 at 12:28 PM said...

yala...apa yg kita ptot wat adalah bykkn bca al quran agar dpt pelindung dr allah..hya pd allah kita mtk pertolgn...bkn dr bnda2 karut gtu kn...

Fatt Chin Choy on December 15, 2009 at 8:33 PM said...

baik cari ustaz kalau kena ilmu bomoh ni

lagi baik

violetless on December 16, 2009 at 2:54 AM said...

atiqah adnan:tula..kadang2 kita kena tengok persekitaran umah dia jugak masa berurusan tuh...

aidi-safuan:santau tu cite ni..ni tul2 nya jadik..

cik cookie:betul tu kak..sy da banyak kali kena.

honeybunny:tula..asalla diornag pecaya sangat pon tak tau la..

fatt chin choy:tula..cari ustad haron din lagik baik...

bang bg url..

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010