i really2 miss them..


aku sangat2 rindukan anak2 sedara aku yang comel tahap gaban...kakak aku baru je bersalin semalam..n i really2 hope she can be wif her husband sbb currently they live separately due to different work place..ni anak sedara aku yang sulong n second..yang sulong da pandai melawa n abis barang mekap aku kat umah dia songlap bersama2 dengan bear aku..dia songlap jugak..balik2 bear2 aku da ilang n kat umah dia pon dia da bg spupu dia..sangat pemurah anak sedara aku sorang ni..adesss...bear tu kawan maklang bagi la cayang oi...yang laki ni plak..si abang ni tak tau apa masalah dia sbb dia da makin kurang aja da sekarang..aku rasa sbb kakak aku da antar kat nurseri yang salah..pendapat aku la, kalo anak tu nmpak lain n dia asik nak cari pasal, cakap pon da kuang aja,aku suh kakak aku tuka cepat2 g nurseri lain..n seboleh2 nya siasat dulu nurseri tu cmna..tnya la kawan2 ke apa..aku leh cakap cmni sbb aku da penah keje both nursery n tadika..aku tau ciri2 tadika yang baik n nursery yang baik..

kawan aku plak penah nmpak ada cikgu yang denda anak murid dia minum air dari tgn..jgn bagi minum dalam cawan padahal pembantu tadika tu sian je nak bg minum guna cawan..agak2 la nak denda pon..bukan salah besar pon..juz main n then penat..salah ke budak main?mmg diorg dilahirkan tuk main tahp umo cmtu..ei!pemintak sedekah pon orang tak bt cmtula..ni leh lak bg air ikiut tgn suh dak tu tadah...mau aku pancung ja cikgu tuh..huhu..geram2..huhuh..eh da melalut da aku ni..kuar topik lak..

ni plak anak abang aku...ziyadi nama dia..huhuh...bertungkus lumus kami dapatkan nama ni sbb abg aku nak letak nama sarbunis...adoi sangat tak glamer nama tu..aku bergabung ngn kakak2 aku,adik2 aku protes tanak nama tu sbb sianla anak sedara aku nnti sbb nama tak best..better lagik ziyadi kan?ala comeynya la ziyadi nih...meh maklang ciyom meh...tak saba nak tgk anak sedara aku yang baru lahir nih..ada la ziyadi geng nnti..boleh bt kawan kan ziyadi kan?sama tahun lak tu...huhuh..

p/s: klik2 my nuff..kalo kayo den leh bg adiah lagi..hehe

8 comments:

Ir Takamine Kyomaro on October 19, 2009 at 11:02 PM said...

what?sarbunis?wakakaka gila lawak...jgn2 better ziyadi...kang xpasal2 ank saudara ko tu saman ayh dia sbb bg nama yg boley myebabkan beyonce pun nangis kalu mak dia bg nama tu kat dia hahaha....

violetless on October 19, 2009 at 11:44 PM said...

tau pun..aku nya la protes nama tuh..buleh2 jugak abg aku nak letak...aku ngn bini dia majuk ooo..terpaksa la dia pilih nama lain letak.huhuh..naseb bek...

atiQah adNan on October 20, 2009 at 8:11 AM said...

hee~ akak lom ado anak bUah lagi..
adik sepUpu ramai loo..

violetless on October 20, 2009 at 10:49 AM said...

eh kak tiqah la kena bg anak sedara sbb akak kan sulong..huhuhuhu..kan kak kan?

miss izan on October 20, 2009 at 11:15 AM said...

sarbunis ok what ;P
klasik and cool...

Farhah Zaidah on October 20, 2009 at 11:18 AM said...

emm..sarbunis? klasik nyer nama....apa mksud eh..hehe..comel2 r ank sdara dia...

JMR on October 20, 2009 at 11:27 AM said...

heheh..cumelnyer bebudk tuh..:-)

violetless on October 20, 2009 at 12:33 PM said...

miss izan:mmg klasik abes..tp takut bila dia da skolah nnti dia kena ejek sbb nama tak besh..heheh

farhah zaidah: comel cm maklang dia kan?

JMR: besa...tgkla sape maklang diorg..wahahah

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010