dilemma...


aku nak teruskan study ke berenti n then keje??
ke aku truskan blaja tp keje part time??

...........

tolong....tolong....
mn lagi bagus??

..........

kalo mak aku tau matila aku...
ermm...

p/s:aku pening da pikir nih!!

8 comments:

Masterzizoul on July 31, 2009 at 12:36 AM said...

teruskan belajar dan pada masa yang sama kerja part time... macam saya buat sekarang, sambung belajar dan cari duit.. boleh jer, hendak 1000 daya

Fyda Abd Rahman on July 31, 2009 at 12:38 AM said...

eik.
better study la.
nnt klo kerja takut terganggu plak study tu :)

violetless on July 31, 2009 at 12:49 AM said...

masterzizoul:cmna awk bt tuh??keje ape?
fyda:akan dipertimbangkan..thankz!!

ciK LyndaWawa igUana on July 31, 2009 at 2:50 AM said...

teruskan belajar..
walaupun susah dapatkan ape yang kita nak dulu....:)
good luck..

cAndLe iN tHe wiNd.. on July 31, 2009 at 3:39 AM said...

study dulu k..
jgn berhenti.. syg..
da abes study, baru senang dpt keje yg menyenangkan kite in future..
xpe brsusah2 dulu..
kalo nk, buat part time job..
buat ari sabtu ahad je supaya x ganggu study..
rmai member2 i wat part time job cmtu..
n dorg bleh je maintain cgpa dorg.. =)
cuma kena keje keras sket la..huhuhu

asna cute on July 31, 2009 at 8:41 AM said...

mcm asna keje full time stdy part time =))

Walapn study hujung bulan msti dpt gaji +ilmu kita dpt jugak yg paling best.. subjek tak berapa byk tapi still sama gak kena buat asgmt and exam hehe =))

senapang on July 31, 2009 at 9:02 AM said...

my opinion plak,
klu nak keje, tumpukan kat keje..
klu nak blaja, tumpukan kat blaja..

pikir masak2...pikiran jgn diracuni...saba2..tp ape2 pon, b sokong gak wlu ape keputusan nye...
cuma time nak wat keputusan tu, muhasabah la diri dulu...tau ape kemampuan diri, ape yg nak dicapai dlm jangka masa 3taun ni...

adakah hanya ada degree je? atau adakah dpt berbangga dgn degree yg kite dpt?

renung2 kan dan selamat beramal..hihi

violetless on July 31, 2009 at 1:22 PM said...

thankz u all!!!suma opinion sgt2 la dihargai...

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010