my nightmare


sebenaqnya title aku ni tak sama pon ngan apa yg aku nak cita...hmm..

dear diari,
pas aku spm aku ngan kak aku nak bercuti la kat kl sbb kak aku lagi sorang ada kat sana..ada kat ukm(skrg da keja n kawen da pon).aku ngan kak aku ni tak tggl skali.aku ngan mak bah aku n kak aku ni tggl ngn tok aku...masa tu lak tok aku ni lumpuh..so kak aku jaga n aku p sana skali skala.

so masa malam kejadian tu aku pun p la dok ngan kak aku kat umah tok aku ni..di sbbkan kami ni nak tgglkan tok aku ni seminggu so, kami pon nak la g beli barang kat pasar malam tikam batu..masa tu pas maghrib..n sebelum nak p tu tok aku da cakap jgn p,nnti barang2 dapur tu makcik2 aku boleh beli tp disbbkan sikap tanggungjawab kak aku ni,dia pon p la gak..aku ni sbgai sidekick ni pon p la gak.nak usha pakwe2 ensem kat pasar mlam.mana tau dpat sorang dua..hahaha.

lupa nak cakap mak nagn abah aku pon tak bagi p ga..heheh..tula ketegaq sgt.p la juagak sbb da rancang setahun lebih(cewah...sebulan lebih ja rancang)..

ha,masa atas moto tu kak aku tak sembang pon ngn aku..pelik betoi la..slalu dia punya la pulun cakap ngan aku wpun angin punya la kuat sampai dia kena jerit2 cakap ngan aku..tp mlm tu dia diam ja sambil pegang moto sebelah tgn ja(awek bawak moto cara ganas beb).kami 2 org pon merempit la kat atas jalan sambil dok diam2 n aku plak dok pikir nak beli pa kat pasar mlm tu..nak beli rangka ayamla...huhhuhu nyum2..

n kak aku ttp merempit sampaila dia lepas jambatan merdeka(mmg nama jambatan tu jambatan merdeka ey).. n pas jambatan merdeka officially kami masuk kawasan kedah..n pas tu lampu jalan memang takdak..gelap gulita n sebelah menyebelah jalan tu penuh ngn bendang ja(sawah la tu...)aku takda ketaq sgt pon,biasa2 ja pon sbb bukan kami ja lalu jalan kat c2..

n then aku ternampak la macam ada kucing lari laju gila nak melintas kat depan kami ni..laju mmg laju n kucing tu kaler putih. kak kau rasanya terlanggar kucing tu sbb aku rasa moto tu mcm terangkat siket je.. pastu kedeciung(dramatikla sket)aku meluncur kat jalan tar macam superman terbang selamatkan lois lane..punyala sakit sebab aku tahan jalan tar tu ngan tapak tangan aku yg kecik lagi gebu n lembut ni.. oh, lupa lak 4 sape yg bc ni bukan jalan tar yg kat masjid jamek tu ey, ni jalan tar betoi yg kena turap tu..sakit wooo...

pastu aku mcm tak caya lak aku tgh accident ni..aku ingt pasai aku nak mati ja pasni...jgnla sapa2 langgar aku dari blakang..huhu...masa aku ngs sorg2 tu aku barula teringat kak aku..aku pon jeritla nama dia,dia takda respon pon..aku dh mula ketaq dh..jgn la pa2 jadi kat kak kesayangan aku ni..time tu gak jalan2 terang benderang ngan lampu keta..ramai gak yang angkat aku.masa tu aku ringan g..4o kg ja.lani ampa jgn nak tnya la berat aku bqopa..

kakak aku truk gak n dia tak sedar.aku takut gila sampai gelang emas aku ilang pon aku tak sedaq..yg bawak aku ngn kak aku p hospital tu org india..bagus depa ni tak kisah pon darah penuh kat keta depa..aku ngis ja dalam keta tu..pas sampai hospital tu tggu la aku ni pon nak dapat rawatan..punyala lama..ada sorang ni kenai kakak aku.trus tepon pakcik aku n pakcik aku tepon abah aku mai spital...terharu aku time tu..

hmmm..pastu aku pon terserempak la plak ngan cikgu aku @ warden sekolah aku antar budak demam p spital.dah la xpakai tdung sbb nurse buang sbb kepala aku berdarah truk(bukan aku saja2 takmao pakai ey) tak sampai stengah jam mak aku sampai.n aku skali g nangis sbb aku pon tak tau sbb pa..tak tau sbb sakit ka sbb sedih tgk mak aku..mak aku lak marah aku,jgn ngs malu kat org...

masa tu gak ada sorg pakcik ni tnya aku,aku ni anak dia ka sbb anak dia pon accident gak.aku kata la dak,bukan sy bukan anak pakcik.n dia pon p la tnya kaunter mana anak dia..n nurse tu cakap anak dia dh meninggal.nangis time tu gak pakcik tu..sedih gila aku tgk..hmm...matbe bukan sbb dia tak tau rupa anak dia,maybe dia nak tau yg anak dia selamat n tggu kat krusi tu tp........hmm.... n masa tu lak muka aku penuh darah,sapa yg kenai aku betoi2 ja boleh kenai..

kakak aku lak da sedaq da...dia punya lutut hancur n ptah kaki..aku cuma retak je..tu pon kena semen plaster of paris gak..huhuhuhu...kakak aku kena la p pindah kat hospitak seberang jaya sbb hospital kepala batas bt keja lembab gila babeng punya..aku kena kul 9 tp kena rawat kul 12..ada patut??

tp aku tak salahkan depa wpon ayat tu macam aku salahkan depa...hahah....
masa aku tggu tu aku tnya la ang yg dok blakang kami tu,kucing tu mati tak?dia kata mana ada kucing,ampa laju sgt n keta rempuh dari blakang..ampa tak sedaq ka?tu dia cakapla....kalo bukan kucing yang melintas,abeh benda putih laju melintas tu apa???jeng..jeng..jeng...abeh naik bulu roma aku pas abg tu kata lagu tu...huuhhhuh..seram aku aih ingt2 balik..



p/s:thanks ye kat sape2 yang tolong kami time tu..kat abg yg tlg angkat aku tu,kat org yg tlg antar kami tu n nurse n doktor kat spital tu..tq!!!

0 comments:

 

mereng sebelah kepala ♣ ♣ ♣ Mamanunes Templates ♣ ♣ ♣ Be Purple by : Luth Textile (dot) com
Ilustração: Gatinhos - tubes by Jazzel (Site desativado) 17 March 2010